Jump to content
Panglima Khalid

Projek Baju Putera.com 2010

Recommended Posts

1. TUAN BESAR FryShadow :P
2. TJ arif
3. arfaie
4. dans-kam
5. Annamir™
6. 2-intel2core-1
7. sazuwi
8. amdx2
9. akuccputsedut
10. bzsh
11. raidizh-ar
12. aremiey12
13. nezict
14. dzul89
15. haz-one
16. sitoplasmat
17. lanoq
18. haibara-ai
19. exsmkak
20. titanbullet
21. zareight
22. sir-pyan
23. e-x
[s]24. neiny-nani [/s]
25. darkpink
26. benchoz
27. panglima khalid
28. khairul-anwar
29. ne7za
30. hotfloppy
31.CiV3
32.Rayquaza
33.Subarulimited
34.pekwan
35.zaman kancil
36.nimble
37.kuro90
38.dan_te
39.SangWira
40.



so kita ade hampir 40 (exact 38)


tuan panglima khalid
agak2 bila boleh close undian nie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hasil undian (dari poll sahaja - belum diambil kira komen2 bawah)
1- Jenis Baju
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs142.snc4/36452_1324453393003_1280934782_30738718_3024155_n.jpg[/img]

2- Design
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs075.snc4/35114_1324456593083_1280934782_30738727_5298957_n.jpg[/img]


:huh: tapi kenapa ada 54 vote?? :blink: Edited by Panglima Khalid

Share this post


Link to post
Share on other sites
ada cadangan lubang nak print x?

syarikat2 yg qualiti bagus, printing murah...


aku ada survey 2-3 lubang...kalau bro ARDY online boleh dia teruskan contact dengan yg dia dah hubungi sebelum ni.... Edited by Panglima Khalid

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Panglima Khalid' date='09 July 2010 - 09:34 PM' timestamp='1278682466' post='1041111']
ada cadangan lubang nak print x?

syarikat2 yg qualiti bagus, printing murah...


aku ada survey 2-3 lubang...kalau bro ARDY online boleh dia teruskan contact dengan yg dia dah hubungi sebelum ni....
[/quote]

kalau t-shirt lengan pendek dan berkolar yang korang nak printing...aku tak mau beli boleh tak...??? huhuhuhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='akuccputsedut' date='10 July 2010 - 05:28 PM' timestamp='1278754087' post='1041198']
kalau t-shirt lengan pendek dan berkolar yang korang nak printing...aku tak mau beli boleh tak...??? huhuhuhu...
[/quote]
try deal dengan syarikat dulu, kalau dia setuju ambil tempahan baju lengan panjang jugak walaupun kuantiti lengan panjang sikit je, kita proceed buat jugak lengan panjang. lagipun vote ke-dua tertinggi untuk jenis baju adalah asing ikut jantina...

ada satu yg aku survey bg harga, baju lengan panjang mahal sikit, so korang kena ready bayar lebih lah...
tapi harga untuk printing dia agak mahal. maybe sepasang 60.00....nak try tawar menawar. Edited by Panglima Khalid

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Panglima Khalid' date='10 July 2010 - 07:15 PM' timestamp='1278760533' post='1041217']
try deal dengan syarikat dulu, kalau dia setuju ambil tempahan baju lengan panjang jugak walaupun kuantiti lengan panjang sikit je, kita proceed buat jugak lengan panjang. lagipun vote ke-dua tertinggi untuk jenis baju adalah asing ikut jantina...

ada satu yg aku survey bg harga, baju lengan panjang mahal sikit, so korang kena ready bayar lebih lah...
tapi harga untuk printing dia agak mahal. maybe sepasang 60.00....nak try tawar menawar.
[/quote]

yer ker.. tempat aku deal dulu baju custom made....sebab aku buat baju tangan pendek pastu suh tukang jahit sambung lengan panjang warna lain...tak sampai RM30 dia quote sehelai.. kain cotton takder colar...design 4warna size A4.... hang try laa bargain baik punya.. mesti dapat bawah RM50... kalau takleh gak takper laa nak wat camner..

Share this post


Link to post
Share on other sites
kenapa aku rasa macam terpaksa gugurkan design 1 ye?
seyes mahal...

design tu maybe lebarnya dalam 2/3 A4 paper.
panjangnya 1 1/2(satu setengah) atau 1 2/3 (satu dan dua per tiga) A4 paper.
maybe kalau dikira mengikut Square (panjang darab lebar) adalah bersaiz A3, termasuk design belakang. rasa2 aku je lah sebab aku compare pada t-shirt aku sendiri mengunakan A4 paper.

ada dua syarikat bagi jawapan, satunya mengatakan cetakan design begitu dengan t-shirt berkolar harganya dalam anggaran RM 65-70 sehelai. mahal.

satu lagi, ikut saiz design. ikutkan harga asal untuk design saiz A4, harganya adalah RM 32.00
tapi aku dah bagitau anggaran tempahan maybe lebih 30 helai, dia bagi kiraan harga begini:-
[code]Untuk print pula
21-30 helai = saiz A4 RM 22.00(100%), RM 18.00 (50%), RM 14.00 (25%)..
saiz A3 pula ialah RM 29.00
31-50 helai = saiz A4 RM 20.00(100%), RM 16.00 (50%), RM 10.00 (25%)..
saiz A3 pula ialah RM 27.00[/code]
dan dia bgtau harga t-shirt berkolar adalah 25. lengan panjang belum reply, baru tanya, masih dalam deal.


if
RM 25.00 baju + RM 27.00 print (saiz A3) = RM 52.00
ni belum harga pos (dia tak sentuh pulak ttg nih) dan pos ke setiap orang.
lebih dari harga anggaran maksimum dalam post [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/topic/85454-projek-baju-putera-com-2010/page__view__findpost__p__1038304"]pertama[/url].

aku letak harga maksimum RM 50.00 sebab aku taknak bebankan yg student atau yg kurang kemampuan (ada komitmen kewangan kepada yang lebih diperlukan). lainlah kalau ada support untuk projek ini, boleh semua bayar murah!


sekarang aku nak timbulkan persoalan:-
1-adakah kita nak teruskan jugak dengan kos sepasang maybe RM60.00 ?? sesiapa yang tak setuju tolong bangkang ye. ikutkan aku macam nak bangkang je.
2-atau kita tukar ke design ke-2 tertinggi, [url="http://img.photobucket.com/albums/v48/Nezict/sample02.jpg"]design 4 hitam[/url] yang boleh kita usahakan untuk dapatkan lebih murah ?? (aku prefer untuk vote yg ini)

camne kawan2?

tolong respon segera...dan tolong sebarkan kepada semua kalau boleh. masih boleh tambah tempahan baru sebab belum kumpul duit, limit time sebelum ini untuk vote, bukan ambil tempahan.




sapa ada contact [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/user/7271-batista/"]Batista[/url]atau [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/user/12749-amdx2/"]Ardy[/url]?
perlu dapatkan design asal untuk tujuan printing jika diteruskan projek ini dengan design 1.
[url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/user/273-nezict/"]Nezict[/url]perlu ready sediakan design jika design 1 digugurkan. Edited by Panglima Khalid

Share this post


Link to post
Share on other sites
RM60.00 ke atas?? aku kurang setuju

sebab macam mahal sangat tuk user2 lain
tapi kalo majoriti setuju ai ikut jer :D

aku ade kenal 2 supplier besar, tak tau la kalo dia terima tak kuantiti macam ni,
so bagi aku mase sket tuk discuss dengan 2 supplier nie yer (dalam 2 - 3 hari macam tu)


aku try mintak quo
design 1 dan design 4 yer.. thanks,...

panglima. PM me ASAP!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam sumer....sorry lama x jenguk sini....

thanks panglima khalid for the message...but design lama tu xder dah dlm pc aku nim....
maaf banyak2 kalian.....

tapi aku ader buat simple design utk korang....kalau korang suka...aku leh post file psd dia.....
bincang dlu yer elok2.....:D

satu lagi....kalu nak print DIGITAL PRINT....aku syorkan go to http://www.baju.com.my .... mmg tip top print sana ..harga murah+kualiti superb....ushar2 dlu site tuu yer...x silap starting price RM38.....tu x silap larr...more color more pricey

p/s : kredit tu zar8 sbb kasitau psl ni.....jonaihhh panaihh

[url=http://i.imagehost.org/view/0493/2010_design_front][img]http://i.imagehost.org/0493/2010_design_front.jpg[/img][/url] Edited by Batista

Share this post


Link to post
Share on other sites
Okay gak design terbaru Batista tu..
Tapi buat la kolar..
Aku nak yg kolar..
Nak kolar..
Aaaaa...
Kolar...

Share this post


Link to post
Share on other sites
jenis baju memang kolar. dun worry "hotfloppy"...cuma maybe sedikit sahaja untuk lengan panjang roundneck.

design je yg prob sikit...dan komputer ni pun mcm problem je 2-3 ari nih...susah bebenau nak post PM...dapat post sikit je...

design terlatest tu lambat lah...dah habis vote, sorry.. mau takmau terpaksa gunakan design vote ke-2 tertinggi atau kalau itu jugak bermasalah (nezict xde file asal ke, tapi boleh touchUp lagi kot) rasanya mungkin boleh pertimbangkan design terbaru batista.

dan kalau design terbaru batista tu, nampak macam boleh je guna "block" tak guna digital printing. smart pun smart. kalau digital printing pun masih murah insyaAllah sebab kecik.





camnepun, saya perlukan pandangan anda para penempah. sebab bukan saya sorang buat baju ni untuk saya. melainkan kalau kepercayaan penuh diberikan untuk saya buat keputusan sendiri mewakili semua.

camne pun, design tertinggi (design 1) terpaksa diturunkan kerana masalah data hilang.

design sekarang samada
1-design 4 hitam
2-ikut vote yang tertinggi kemudiannya
3-design latest batista
-lain2 cadangan? Edited by Panglima Khalid

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salam..

Apepun design yg dipilih, jenis baju, harga, aku tetap beli..

Tapi kalo dpt, buat la design no 4 dan harga bawah RM50..

Janji ada tulis putera.com.. :D

ps: tq panglima khalid sbb pm aku.. Edited by dans kam

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aku tak kisah design apa pun.. cuma aku prefer berkolar / lengan pendek... harga? aku xkisah pun. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
kalau kat baju.com.my memang kualiti printing tip top baju pun ok tapi aku tak deal aritu ngan baju.com.my sebab mahal bagi aku yang nak printing simple design dengan kuantiti yang skit...

bagi projek putera nih rasa ok kot..sebab kit anak order 50 helai kan..??? ok arrr aku rasa... design 1 dalamvote tuh aku tak berapa nak setuju sebenarnya...yang design tuh susah nak silky screen kalau digital printing yer arr ok kot... memang design 1 ker yang menang..??? huhuhuhuhu..

design batista tuh best gak tuh... harga bagi bawah RM50 arr...

Share this post


Link to post
Share on other sites
yo~~~~

lame tak online.

panglima khalid, ko ke yang handle bahagian print?

so aku akan submit design tu kat ko ke?

ko nak dalam format ape? png? jpeg? tiff?

saiz? a4 @ saiz lain?


user2 lain,

ada cadangan nak tambah tak ape2 kat design tu?


mostly aku tengok diorang tak kesah design mana vote, janji dapat sehelai baju putera.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Nezict' date='11 July 2010 - 09:53 PM' timestamp='1278856439' post='1041357']
yo~~~~

lame tak online.

panglima khalid, ko ke yang handle bahagian print?

so aku akan submit design tu kat ko ke?

ko nak dalam format ape? png? jpeg? tiff?

saiz? a4 @ saiz lain?


user2 lain,

ada cadangan nak tambah tak ape2 kat design tu?


mostly aku tengok diorang tak kesah design mana vote, janji dapat sehelai baju putera.
[/quote]
aku pun rasa begitu, tapi tindakan tanya pendapat nih lebih selamat berbanding terus buat.

aku cadangkan ko buat satu design lengan panjang roundneck tapi design dia di bawah...line merah tu hujungnya di tepi baju. (yang nih kalau syarikat diorang setuju buat lengan panjang walaupun sikit)

dan design asal yg dipersetujui untuk t-shirt hitam berkolar.

file .psd boleh? asingkan untuk design saja dan gambaran design pada baju.
tapi kalau asing file, format PNG dgn JPEG pun xpe kan? Edited by Panglima Khalid

Share this post


Link to post
Share on other sites
dari pengamatan aku yg tak brapa arif nih, apa kata, batista ngan nezict berkerjasama wat design..
sebab aku nengok kalo dua2 design ni digabungkan, menarik gak..
design nezict taruk kat depan, batista kat belakang.. perghhh..

p/s: just 'apa kata' la eh.. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok gak tuh... kalau gabung design nezict ngan batista tapi kena change bagi ada kesinambungan laa skit design tuh...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='hotfloppy' date='11 July 2010 - 10:57 PM' timestamp='1278860248' post='1041370']
dari pengamatan aku yg tak brapa arif nih, apa kata, batista ngan nezict berkerjasama wat design..
sebab aku nengok kalo dua2 design ni digabungkan, menarik gak..
design nezict taruk kat depan, batista kat belakang.. perghhh..

p/s: just 'apa kata' la eh.. :P
[/quote]
roger..cadangan akan dipertimbangkan...

so batista, ready jugak eh...

dan aku pun nak cadang...tepi tulisan putera.com design batista tu (dalam kotak) boleh buat nama (kalau print digital-xde perubahan harga)
kalau silk susah sikit nak tukar2 nama, satu nama satu block = Rm20.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok jugak idea tu...
design aku yg atas tu korang resize kecik skit.....kasi fit kat upper back shirt......
pastu dlm border hitam kosong tu....leh letak nama.....

gambaran dia lebih kurang camni :

[url=http://i.imagehost.org/view/0846/DESIGN_BACK_2010][img]http://i.imagehost.org/0846/DESIGN_BACK_2010.jpg[/img][/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Batista' date='12 July 2010 - 12:06 AM' timestamp='1278864392' post='1041376']
ok jugak idea tu...
design aku yg atas tu korang resize kecik skit.....kasi fit kat upper back shirt......
pastu dlm border hitam kosong tu....leh letak nama.....

gambaran dia lebih kurang camni :

[url=http://i.imagehost.org/view/0846/DESIGN_BACK_2010][img]http://i.imagehost.org/0846/DESIGN_BACK_2010.jpg[/img][/url]
[/quote]

Menarik gak kalo letak nama..

Tapi nick aku kene betulkan skit la, bukan [b]dans-kam[/b] tapi [b]dans kam[/b]. xde dash tu..
hehe..

Sabar menanti... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
sempoi gak letak nickname..
tapi leh special request tak ?
aku nak taruk "nickname a.k.a namaSebenar"..
leh ke ?

ngade2 tol aku ni..
hahahaha..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]Kalau letak name harge berbezekan, sebab nak buat block nama lain untuk setiap nama.[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...