Jump to content
Panglima Khalid

Projek Baju Putera.com 2010

Recommended Posts

[quote name='Are~Miey12' date='28 June 2010 - 10:07 AM' timestamp='1277690839' post='1039210']
wow,ben 1st gaji blanja aku baju putera sehelai oke??? :lol:
[/quote]


ooo..belanja...aku ajak kawen tak nak!! hahahahahahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites
merujuk kepada post bro khalid tu,ini jawapan aku...
hehehe...sori la aku tak order kali ni sebab aku dah buat baju Tshirt putera kolar berkain jersi,aku tempah sendiri sebab suke2 hehehe...ahhhh bab merchandise tu dah ada dan dah siap,tapi aku buat secara kecil-kecilan...
1. tile lambang putera yg boleh tampal kat peti ais
2. mouse pad
3. puzzle logo forum
:lol:
nanti ade masa aku iklankan la,sape yang berminat bolehlah tempah,harga tak mahal pun...
apapun harap projek baju korang berjaya hendaknya...

Share this post


Link to post
Share on other sites
err..bila nak mula jual ni..mula jual ja aku teros beli..nak promote kat member2 aku sama yang tak penah tau apa itu PDC :lol: Edited by Heavensun

Share this post


Link to post
Share on other sites
Berminat nak beli , sori panglima..aku bz sikit skang ni.Lambat baca msg ko bg aritu. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='King ultimatezezs-SE' date='29 June 2010 - 07:52 PM' timestamp='1277812334' post='1039513']
join mau beli
[/quote]

wah, ko dah jadik king ye sekarang.. dulu putera.. ahaks.. btw ko ingat lagi x forum ketapang? wakaka~ ko x beli sekali ke t shirt ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='benchoz' date='23 June 2010 - 05:34 PM' timestamp='1277285697' post='1038527']
da vote da ^^

panglima kena beli lapan la...ape lak beli dua..hehehe
[/quote]

nk jugak.... :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salam, sudah msg. Minat design 6. Tapi tak kisah design mana pun konfem akan beli. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Panglima Khalid' date='03 July 2010 - 03:36 PM' timestamp='1278142590' post='1040085']
oih...board xde lagi nih...sapa nak kutip duit?

satu lagi..
sykt printing??
[/quote]

kutip duit aku tak mau arr... susah arr...

projek t-shirt aku yang lepas aku printing kat sini.. kualiti baju dia not bad bagi aku arr.. harga leh kauntim murah2..

Wahyudi
0162348449 / 03-89411839
http://www.dreamshocker.com.my
C-00-16,BLOK C
PANGSAPURI MAWAR JAYA
JALAN KP 4/5 KOTA PERDANA
BANDAR PUTRA PERMAI, SERI
KEMBANGAN

- T-shirt printing / Embroidery
- Corporate Gifts
- Digital / Offset Printing

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='akuccputsedut' date='04 July 2010 - 01:13 AM' timestamp='1278177181' post='1040162']
kutip duit aku tak mau arr... susah arr...

projek t-shirt aku yang lepas aku printing kat sini.. kualiti baju dia not bad bagi aku arr.. harga leh kauntim murah2..

Wahyudi
0162348449 / 03-89411839
http://www.dreamshocker.com.my
C-00-16,BLOK C
PANGSAPURI MAWAR JAYA
JALAN KP 4/5 KOTA PERDANA
BANDAR PUTRA PERMAI, SERI
KEMBANGAN

- T-shirt printing / Embroidery
- Corporate Gifts
- Digital / Offset Printing
[/quote]
print aje ke? atau termasuk provide t-shirt?

kalau design nombor 1 menang, boleh ke diorang printkan begitu??
:unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
T-shirt pun diaorang provide.. nak katalog dia aku leh kasi... design no 1 terlalu komplek laa susah nak trace.. dia buat silk screen jer takder digital... hang try arr call sembang2 tgk camner.. aku aritu 1st email dulu design tanya boleh buat ker tak...?? dia cakap boleh..baru aku bagi kuantiti semua dan minta quote harga...

kalau ada yang dekat ngan tempat printing bagus gak..senang nak follow up... sebab dia nih cam busy bangat banyak tempahan... so kalau aku call sehari tuh kali ke3 call baru dia angkat... tak pun mlm2 skit baru dia call balik....

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku berminat nak beli.. em tapi hope saiz utk org2 besar mcm aku nie adalah .. huhu, takut nanti tak muat lak.. em jadi pemilihan baju kali ini berdasarkan poll yer .. btul x ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='dzul89' date='06 July 2010 - 01:01 PM' timestamp='1278392493' post='1040513']
aku berminat nak beli.. em tapi hope saiz utk org2 besar mcm aku nie adalah .. huhu, takut nanti tak muat lak.. em jadi pemilihan baju kali ini berdasarkan poll yer .. btul x ?
[/quote]

[b]Tu la nanti kalau nak tempah nyatakan saiz serta ukuran sekali, contoh XL dada 22" panjang 27".[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='e_X' date='06 July 2010 - 05:12 PM' timestamp='1278407566' post='1040550']
[b]Tu la nanti kalau nak tempah nyatakan saiz serta ukuran sekali, contoh XL dada 22" panjang 27".[/b]
[/quote]
wah kalau mcm tu memang susahlah nak settle,setiap org lain ukuran.amik ikut saiz M,L dgn XL aje la,kalau nak buat siap ukuran boleh,ko cari tailor,tapi tailor pun takkan buat sebab pada dia kata buang masa...kalau sanggup pun sehelai baju yang kos dia sekitar RM20 boleh jadi RM80...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='loy_azloy' date='07 July 2010 - 08:32 AM' timestamp='1278462779' post='1040619']
wah kalau mcm tu memang susahlah nak settle,setiap org lain ukuran.amik ikut saiz M,L dgn XL aje la,kalau nak buat siap ukuran boleh,ko cari tailor,tapi tailor pun takkan buat sebab pada dia kata buang masa...kalau sanggup pun sehelai baju yang kos dia sekitar RM20 boleh jadi RM80...
[/quote]

aku rasa E_X kata masa nak order nanti dia suh orang yang anjurkan t-shirt nih letak kan size baju.. so senang arr nak pilih size... bukan ukur badan sorang2...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='loy_azloy' date='07 July 2010 - 08:32 AM' timestamp='1278462779' post='1040619']
wah kalau mcm tu memang susahlah nak settle,setiap org lain ukuran.amik ikut saiz M,L dgn XL aje la,kalau nak buat siap ukuran boleh,ko cari tailor,tapi tailor pun takkan buat sebab pada dia kata buang masa...kalau sanggup pun sehelai baju yang kos dia sekitar RM20 boleh jadi RM80...
[/quote]


[quote name='akuccputsedut' date='07 July 2010 - 08:59 AM' timestamp='1278464375' post='1040624']
aku rasa E_X kata masa nak order nanti dia suh orang yang anjurkan t-shirt nih letak kan size baju.. so senang arr nak pilih size... bukan ukur badan sorang2...
[/quote]

[b]Korang ni tak paham lah maksud aku.. Aku cakap nanti sediakan chart ke tentang saiz yang kedai tu sediakan. Contoh;

Size Dada Bahu ke Bawah

Small 19" 26"

Medium 20" 27"

Large 21" 28"

XLarge 22" 29"


Baju ni bukannye beli kat pasar malam atau supermarket boleh try2. Jadi ukurla dulu dada anda. Lagi pon kite bukannye tau kedai tu beli baju ukuran saiz dari mana tah2 dari US amik saiz M besar gedabak kang. Jangan komplain lak geloboh.
[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='e_X' date='07 July 2010 - 12:10 PM' timestamp='1278475804' post='1040643']
[b]Korang ni tak paham lah maksud aku.. Aku cakap nanti sediakan chart ke tentang saiz yang kedai tu sediakan. Contoh;

Size Dada Bahu ke Bawah

Small 19" 26"

Medium 20" 27"

Large 21" 28"

XLarge 22" 29"


Baju ni bukannye beli kat pasar malam atau supermarket boleh try2. Jadi ukurla dulu dada anda. Lagi pon kite bukannye tau kedai tu beli baju ukuran saiz dari mana tah2 dari US amik saiz M besar gedabak kang. Jangan komplain lak geloboh.
[/b]
[/quote]

eh eh E_X aku dah tolong explain lagi aku pun kena tak paham ker..???

nih contoh size baju untuk project baju aku yang lepas..
[img]http://farm5.static.flickr.com/4001/4505134432_a807d54461_o.jpg[/img]
gini kot yang E_X nak... aku letak size camni jer kat semua customer pandai2 arr pilih.. lepas deliver t-shirt takder yang complain pun..alhamdulillah...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='akuccputsedut' date='07 July 2010 - 01:47 PM' timestamp='1278481674' post='1040658']
eh eh E_X aku dah tolong explain lagi aku pun kena tak paham ker..???
[/quote]


[b]Hehe, ter " quote " lah. Kedai tu memang super kecik size yang disediakan eh.[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='e_X' date='07 July 2010 - 10:08 PM' timestamp='1278511701' post='1040737']
[b]Hehe, ter " quote " lah. Kedai tu memang super kecik size yang disediakan eh.[/b]
[/quote]

project baju aku sebelum nih untuk kaum hawa aja laa... majority semua kecik2 kot... muhahahahaha... ok jer laa size yang aku bagi nih...

kalau projek baju putera nih aku taktau arr pang5 cari kedai mana...

Share this post


Link to post
Share on other sites
huh..tensen jugak :wacko: nak cari kedai dari negara seberang laut ni...

xde ke yg boleh sub-contract kat Malaysia nun?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...