Jump to content
Panglima Khalid

Projek Baju Putera.com 2010

Recommended Posts

[b][size="5"][color="#FF0000"]BAJU DAH SIAP!! PENGHANTARAN BERMULA....[/color][/size][/b]


[b][size="5"][color="#FF0000"]TEMPAHAN DITUTUP!![/color][/size][/b]


[b]HARGA [/b]: +/- RM30.00 termasuk penghantaran melalui pos
([i]jika ada penambahan harga akan dimaklumkan kemudian[/i])



[b]UKURAN BAJU[/b]
saiz XS..dada 36"..bahu 16"..labuh "26
saiz S...dada 38"..bahu 17"..labuh "27
saiz M...dada 40"..bahu 18"..labuh "28
saiz L...dada 42"..bahu 19"..labuh "29
saiz XL..dada 44"..bahu 20"..labuh "30
saiz XXL.dada 46"..bahu 21"..labuh "31
+ + + + +
p/s: dada tu lilit dada, bahu tu lebar bahu dari hujung ke hujung
p/s: dan ukuran ini mengikut "inchi" bukan cm
[b][color="#FF0000"]Sila Ambil Perhatian![/color][/b]
sila ukur badan anda dengan cermat dan betul kerana ukuran ini akan dijadikan rujukan jika berlaku perbezaan antara ukuran yang digunakan pihak syarikat dan skala yang kita gunakan ini. pihak syarikat belum memberikan skala ukuran mereka.
contohnya ukuran saiz S yang kita gunakan : dada 38" bahu 17" , tetapi [b]JIKA [/b]di pihak syarikat ukuran dada 38" bahu 17" adalah untuk L, justeru skala ukuran ini memudahkan saya untuk MENYELARAS rekod saiz supaya sesuai dengan skala syarikat.
jika berlaku perubahan skala seperti contoh di atas akan dimaklumkan kemudian.
[b]HARAP MAKLUM[/b]



[b]MAKLUMAT PEMBAYARAN[/b]

[u]MAYBANK[/u]
[PRIVATE & CONFIDENTIAL]

[u]CIMB[/u]
[PRIVATE & CONFIDENTIAL]

Jika menggunakan Cimbclicks atau maybank2u sila letakkan email ini di ruangan 3rdparty email = cputstore[at]gmail[dot]com
[b]**Sila tukarkan [at] kepada @ dan [dot] kepada .[/b]



[b]Selepas membuat pembayaran[/b] sila Email cputstore[at]gmail[dot]com atau PM dengan butir-butir lengkap seperti dibawah:

* Nickname Putera:
* Nama Penuh:
* Alamat: (untuk proses penghantaran)
* No Phone:
* Email:
* Kuantiti:
* Size/Jenis:[contoh:M-pendek,L-panjang)]
* Tarikh Bank-in:
* Masa Bank-in:
* Tempat Bank-in:



P/S:**Sila Simpan Resit sebagai rujukan.



[b]tarikh tutup tempahan[/b] : [color="#FF0000"][size="5"]sebelum atau pada 8 Ogos 2010 (waktu Malaysia).[/size][/color]


[b]target [/b]: 30 pasang dan lebih.
jika kurang, projek akan dibatalkan dan wang akan dikembalikan. tempahan cukup-cukup je, lambat habis [s](melainkan jika ada yang nak support untuk buat lebih, untuk mereka yang terlewat menempah)[/s]



[b]CONTACT PERSON[/b]
FAHRUL RAZI A.K.A panglimakhalid
email : panglimakhalid[at]putera[dot]com
fon : +2011-8717106 (nombor luar negara, satu sms 50sen)
fon : +6013-5879068 [color="#FF0000"]([b]UPDATE[/b])[/color]
PM : [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/user/23099-panglima-khalid/"]profile[/url]

WAN SERIJANNAH a.k.a akuccputcedut
email - cputstore[at]gmail[dot]com
Phone - 0124368054
04-2961620(ofis hour only)
PM : [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/user/61536-akuccputsedut/"]profile[/url]



[b]Design yang digunakan[/b]
[spoiler]
baju hitam, lengan pendek, berkolar:
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs094.ash2/38053_1336988226366_1280934782_30766741_6713113_n.jpg[/img]

baju hitam, lengan panjang, kolar bulat:
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs094.ash2/38053_1336988186365_1280934782_30766740_1834491_n.jpg[/img]

design belakang (lengan pendek dan lengan panjang):
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs174.snc4/38053_1336988266367_1280934782_30766742_1243582_n.jpg[/img]
[/spoiler] Edited by akuccputsedut

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]1.0 Muqaddimah[/b]
Beberapa cadangan telah diberikan bagi menaikkan dan mempromosikan nama Putera.Com serta memperbanyakkan aktiviti Putera.Com di luar dari alam maya internet. Justeru, sebagai menyahut seruan, telah diadakan perbincangan sesama ahli Putera.Com dan dihadiri bersama moderator dan Admin serta supervisor Putera.Com untuk membuat projek Baju Putera.Com 2010.

[b]2.0 Objektif[/b]
2.1 Mempromosikan Putera.Com
2.2 Memenyumbang kepada ekonomi dan dana Putera.Com (jika ada lebihan)
2.3 Mengeratkan perhubungan sesama ahli Putera.Com, tidak hanya berhubung secara maya sahaja.

[b]3.0 Tema[/b]
"PUTERA.COM DIHATI KAMI"

[b]4.0 Anjuran[/b]
Sekumpulan ahli Putera.Com

[b]5.0 Kerjasama[/b]
Pentadbiran Putera.Com

[b]6.0 Tarikh Dijangka Siap[/b]
Penghujung Julai 2010
atau lebih awal.

[b]7.0 Bayaran[/b]
Maksimum RM50.00
Minimum RM30.00 (ok tak?)
Lebihan akan disumbangkan kepada Putera.Com.

[b]8.0 Sasaran[/b]
Minimum : 30 pembeli
Maksimum : seluruh rakyat Malaysia dan semua penduduk bumi membelinya

[b]9.0 Organisasi Pelaksana[/b]
Rujuk lampiran 1

[b]10.0 Contoh Design [/b]
Rujuk Lampiran 2

[b]11.0 Senarai Pembeli/tempahan[/b]
Rujuk Lampiran 3

[b]12.0 Penutup[/b]
Diharapkan agar objektif serta sasaran yang digariskan akan berhasil dengan jayanya. Semoga apa yang dirancangkan mendapat tawfiq serta Inayah dari Allah SWT.

Yang Menjalankan Amanah:

………………………….
(______________________)







[u][b]LAMPIRAN 1[/b][/u]

[b]Pengarah Projek[/b]
(volunteer please)

[b]Timbalan Pengarah [/b]
(perlu ke? Macam protocol sangat je)

[b]Setia Berusaha[/b]
(telah dipecat)

[b]Bendahari Sedut Duit[/b]
(volunteer please)

[b]Eksekutif Pengurusan dan Tempahan[/b] (berhubung dengan syarikat yang terlibat)
(volunteer please)

[b]Eksekutif Perhubungan -dan penghantaran?-[/b] (berhubung dengan penempah2 baju)
Khairul Anwar (boleh ye?)

[b]Penasihat dan Pengkomen[/b]
(ramai sangat)

[b]Pembeli[/b]
Rujuk Senarai Tempahan [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/topic/85454-projek-baju-putera-com-2010/page__view__findpost__p__1038320"](lampiran 3)[/url]





[u][b]LAMPIRAN 2[/b][/u]
[spoiler]
[b]Design 1[/b]
http://img230.imageshack.us/img230/6531/puteradepansiaptest.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/4999/puterabelakangsiaptest.jpg
[img]http://img230.imageshack.us/img230/6531/puteradepansiaptest.jpg[/img]

[b]Design 2[/b]
[img]http://img.photobucket.com/albums/v208/arfaie/Putih.jpg[/img]

[b]Design 3[/b]
http://img691.imageshack.us/img691/6201/dpn.jpg
http://img695.imageshack.us/img695/4880/blakangu.jpg
[img]http://img691.imageshack.us/img691/6201/dpn.jpg[/img]

[b]Design 4[/b]
[img]http://img.photobucket.com/albums/v48/Nezict/sample02.jpg[/img]
[/spoiler] Edited by Panglima Khalid

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sambungan Lampiran 2 (design)
[spoiler]
[b]Design 5[/b]
putih : http://img.photobucket.com/albums/v48/Nezict/15TAHUNwhite.jpg
hitam : http://img.photobucket.com/albums/v48/Nezict/15TAHUNBLACK.jpg
[img]http://img.photobucket.com/albums/v48/Nezict/15TAHUNwhite.jpg[/img]

[b]Design 6[/b]
hitam depan : http://img594.imageshack.us/img594/2518/design1i.png
http://img4.imageshack.us/img4/3078/53070373.png

hitam belakang : http://img96.imageshack.us/img96/3955/design2v.png
http://img514.imageshack.us/img514/7034/93013163.png

design warna (bg putih) : http://img3.imageshack.us/img3/122/63911702.png
design warna (bg hitam) : http://img218.imageshack.us/img218/5897/52510986.png
[img]http://img594.imageshack.us/img594/2518/design1i.png[/img]

[b]Design 7[/b]
hitam depan : http://img685.imageshack.us/img685/5241/71759291.png
http://img62.imageshack.us/img62/1436/34851406.png
hitam belakang : http://img88.imageshack.us/img88/8115/15458775.png
http://img228.imageshack.us/img228/553/18830546.png
[img]http://img685.imageshack.us/img685/5241/71759291.png[/img]

[b]Design 8[/b]
lelaki (putih) Depan : http://img704.imageshack.us/img704/1360/21956051.png
lelaki (putih) Belakang : http://img532.imageshack.us/img532/8007/57046475.png

Lengan Panjang (putih) Depan : http://img294.imageshack.us/img294/4544/41469406.png
Lengan Panjang (putih) Belakang : http://img714.imageshack.us/img714/717/12803305.png
[img]http://img704.imageshack.us/img704/1360/21956051.png[/img]
[/spoiler] Edited by Panglima Khalid

Share this post


Link to post
Share on other sites
[u][b]LAMPIRAN 3[/b][/u]

[b]ahli yang amat bersetuju/akan beli[/b]

1. TUAN FryShadow
2. TJ arif
3. arfaie
4. dans-kam
5. Annamir™
6. 2-intel2core-1
7. sazuwi
8. amdx2
9. akuccputsedut
10. bzsh
11. raidizh-ar
12. aremiey12
13. nezict
14. dzul89
15. haz-one
16. sitoplasmat
17. lanoq
18. haibara-ai
19. exsmkak
20. titanbullet
21. zareight
22. sir-pyan
23. e-x
24. neiny-nani
25. darkpink
26. benchoz
27. panglima khalid
28. khairul-anwar
29. ne7za
30. [url="../../user/1607-hotfloppy/"]hotfloppy[/url]

TOTAL 30

[b]ahli yang mungkin akan beli(50-50) [/b]
1. silentfox
2. teri-chan
3. loy-azloy
4. jesseclane
5. masokis
6. oggy
7. ahaksz28
8. batista
9. ahmades

TOTAL 9



[u][b]GT= 39[/b][/u]


update : [u]Khairul Anwar – [b]in Charge



=======================================


[/b][/u]sila2 pm (khairul anwar) kalo berminat untuk order

-tajuk mesej: tempahan baju putera.com-

[color="#8b0000"][b]id kat putera:
name betul:
no phone:
alamat surat menyurat:
kuantiti:[/b][/color]
[u][b]
[/b][/u] Edited by khairul anwar
add ppl name

Share this post


Link to post
Share on other sites
tarikh tutup poll 2 minggu dari sekarang ok?


gerak kerja berikutnya:

kumpul duit,

tempah,

tunggu,

pos dan terima,

pakai.






design1 dan design3 perlukan digital printing, kos tinggi

design1 belakang, design2, design3 belakang, design5 depan, boleh buat sulam.

lain2, boleh cop je...paling murah kot?

dan ada cadangan buat jenis print atas kertas khas yang boleh strika untuk pindahkan design ke baju.




...

adakah perlu dikhususkan untuk yang mahu membeli sahaja untuk membuat undian? perlu kot...! Edited by Panglima Khalid

Share this post


Link to post
Share on other sites
takde komen berkenaan poll, so boleh mulakan undian anda sekarang...!

pastikan yang mahu membeli/menempah sahaja yang mengundi. kerana suara mereka yang sepatutnya didengari, kerana mereka yang menempah.

ada komen dan sebarang perbincangan tambahan, sila reply topic ini.

ada nak volunteer jadi bendahari? ajk2? nak volunteer tolong ke? Edited by Panglima Khalid

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dah vote, dan masukkan nama saya dalam senarai "akan beli" (insyaAllah) =)

Share this post


Link to post
Share on other sites
tolong sama2 kita PM dan fwd sesama kita dalam putera.com nih dan kawan2 lain ke kalau nak tumpang glemer sama..

PM atau Chat kat bawah tu boleh dapat offline mesej...masuk online je dapat mesej...boleh diorang bukak tengok...

sama2 kita gerakkan putera.com. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aku dah vote..

Aku suka design samada no 4 atau 6..

No. 4 - Design yang lain(berkaler). Smart kalo pakai baju T yg fit :D
No. 6 - Simple is Best :D

Mane-mane yg terpilih pun aku tetap beli. InsyaAllah...

Share this post


Link to post
Share on other sites
dah vote dah..confirm beli..tak kira mana2 design...

cadangan :

1. mod boleh tak htr pm kat semua user putera.com nei pasal baju nei...sebab carigold ada gak buat baju..dia pm semua user yg daftar...ramai gak nak beli baju diaorang...

2. dan kalau boleh letak banner iklan kat atas site putera.com tu...yg kt bahagian atas sekali tu...teks biasa pon boleh..dan lagi best letak sekali iklan kat bahagian page depan putera.com tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='sitoplasmat' date='23 June 2010 - 08:38 PM' timestamp='1277296728' post='1038551']
dah vote dah..confirm beli..tak kira mana2 design...

cadangan :

1. mod boleh tak htr pm kat semua user putera.com nei pasal baju nei...sebab carigold ada gak buat baju..dia pm semua user yg daftar...ramai gak nak beli baju diaorang...

2. dan kalau boleh letak banner iklan kat atas site putera.com tu...yg kt bahagian atas sekali tu...teks biasa pon boleh..dan lagi best letak sekali iklan kat bahagian page depan putera.com tu...
[/quote]

aku sokong nih.. baru petang tadi aku dapat satu email dari WC diaorang pun ngan produce baju wat limited kuantiti 50helai jer.. siapa cepat dia dapat..ada baju korporate dengan T-shirt.... senang skit kalau wat banner or iklan kan kat atas sono tuh pasal t-shirt nih... cari 5-6 orang kasi pinjam signature jap wat promosi t-shirt...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Panglima Khalid' date='22 June 2010 - 03:55 PM' timestamp='1277193309' post='1038307']
[u][b]LAMPIRAN 1[/b][/u]

[b]Pengarah Projek[/b]
(volunteer please)

[b]Timbalan Pengarah [/b]
(perlu ke? Macam protocol sangat je)

[b]Setia Berusaha[/b]
(telah dipecat)

[b]Bendahari Sedut Duit[/b]
(volunteer please)

[b]Eksekutif Pengurusan dan Tempahan[/b] (berhubung dengan syarikat yang terlibat)
(volunteer please)

[b]Eksekutif Perhubungan -dan penghantaran?-[/b] (berhubung dengan penempah2 baju)
Khairul Anwar (boleh ye?)

[b]Penasihat dan Pengkomen[/b]
(ramai sangat)

[b]Pembeli[/b]
[/quote]
banyak sangat jawatan,yang penting 3 sahaja.
sorang pegang duit,sorang tempah dan sorang buat marketing...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='loy_azloy' date='24 June 2010 - 12:10 AM' timestamp='1277309455' post='1038586']
banyak sangat jawatan,yang penting 3 sahaja.
sorang pegang duit,sorang tempah dan sorang buat marketing...
[/quote]
ko nampak je banyak...sebenarnya ini je yg perlu:

Pengarah Projek
(volunteer please)

Bendahari Sedut Duit
(volunteer please)

Eksekutif Pengurusan dan Tempahan (berhubung dengan syarikat yang terlibat)
(volunteer please)

Eksekutif Perhubungan -dan penghantaran?- (berhubung dengan penempah2 baju dan tolong bendahari)
Khairul Anwar (boleh ye?)



+
pasal boleh vote sekali je, aku vote kat atas nombor 8 lengan pendek... :wub:
tapi minat jugak nombor 4 putih... :wub: Edited by Panglima Khalid

Share this post


Link to post
Share on other sites
aik? awat name ku disebut2 disini?

patut la tidor tak lena tadi :P :P

======================

btw, post 4 i edit sket

http://forum.putera.com/tanya/index.php/topic/85454-projek-baju-putera-com-2010/page__view__findpost__p__1038327

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam

ak vote design 1 dan 3...

tapi camne kalo ak nak kolar round neck + short sleeves?. sbb ak suka pakai baju belapis2.

Share this post


Link to post
Share on other sites
apsal nama aku takde dalam list pembeli ? <_<

aku vote design #1.. tapi better kalo ade collar..
leh pakai untuk urusan rasmi.. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ops, sowie

btw, post 4 update
http://forum.putera.com/tanya/index.php/topic/85454-projek-baju-putera-com-2010/page__view__findpost__p__1038327

thanks

teruskan vote,
ade cadangan sila pm tuan panglima kita

kipidap!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aku confirm akan beli 2 helai... next step just bgtau saiz dengan aku nak pickup sendiri if penyelia penghantaran tinggal di kawasangn lembah klang.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...