Jump to content
Sign in to follow this  
HAMAS1

Lelaki Sekarng Susah Nak Paham?

lelaki  

29 members have voted

  1. 1. susah nak paham

    • setuju
      11
    • tak setuju
      9
    • tak tau la
      9


Recommended Posts

tu laki playboy je yg suke men2 false signal ni..sama gk la mcm pompuan...ni jenis minah mata bola keranjang...

tp ak lebih suka yg direct to d poiint...kalu suke katakn suke x yah men2 signal...tkt kita tersalah interpret signal tu

Share this post


Link to post
Share on other sites
aaaaa......
bukan takat playboy je..
dpt lelaki kasanova lg haru..
bkn girl tuh je die nk.. dgn duit2
skali die nk sapu... ish ish ish..
te he he.. ada gak yg suke pmpn
direct.. [s]hime la tu[/s] :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
[font="Lucida Sans Unicode"][/font][size="3"][/size]
BGI SY LA KAN...BUKAN SMUA LLKI SUSAH NK FHAM..DE JE LAKI YG KITE BLEH FHAM..IT IS BASED ON HIS ATTITUDE...
LAKI NI DIE LBIH KPDA STRIGHT TO THE POINT..DIE X DE NYER NK PUTAR2 AYAT NI..KLU X SUKE YG TU, DIE CKP X SUKE,PSL EMOSI NI X KISAH SGT..
TP PPUAN LBIH KEPADA EMOSI...NK CKP PE2 PUN, FKIR DLU..BLEH KE X CKP MCM NI...
[color="#FF0000"][/color]BUT ALL OF THESE AHVE ITS OWN EXCEPTION IN CERTAIN CIRCUMSTANCES...HIHIHIHI
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='tasnim' date='16 July 2010 - 02:22 PM' timestamp='1279261348' post='1042134']
[font="Lucida Sans Unicode"][/font][size="3"][/size]
BGI SY LA KAN...BUKAN SMUA LLKI SUSAH NK FHAM..DE JE LAKI YG KITE BLEH FHAM..IT IS BASED ON HIS ATTITUDE...
LAKI NI DIE LBIH KPDA STRIGHT TO THE POINT..DIE X DE NYER NK PUTAR2 AYAT NI..KLU X SUKE YG TU, DIE CKP X SUKE,PSL EMOSI NI X KISAH SGT..
TP PPUAN LBIH KEPADA EMOSI...NK CKP PE2 PUN, FKIR DLU..BLEH KE X CKP MCM NI...
[color="#FF0000"][/color]BUT ALL OF THESE AHVE ITS OWN EXCEPTION IN CERTAIN CIRCUMSTANCES...HIHIHIHI
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
[/quote]
Ya betul, memang tak dinafikan, memang tepat sekali, aku setuju. Tapi aku pun nak teremosi sebab tengok huruf BESAR-BESAR belaka. :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Sir Pyan' date='16 July 2010 - 02:59 PM' timestamp='1279263591' post='1042140']
Ya betul, memang tak dinafikan, memang tepat sekali, aku setuju. Tapi aku pun nak teremosi sebab tengok huruf BESAR-BESAR belaka. [img]http://forum.putera.com/tanya/public/style_emoticons/default/wacko.gif[/img]
[/quote]


tula abang pyan

aku pun tak paham ngan dia :P

so memang lelaki ne susah nak paham

lagi2 tulisan besar macam nie tu :P :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='khairul anwar' date='16 July 2010 - 03:17 PM' timestamp='1279264653' post='1042141']
tula abang pyan

aku pun tak paham ngan dia :P

so memang lelaki ne susah nak paham

lagi2 tulisan besar macam nie tu :P :D
[/quote]
hahaha..perli dia nampak...kesian dia...

newbies tu...

lelaki mudah je nak paham...straight to the point, tetapi nak difahami, perempuan lebih susah...sangat2... :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites
nape eh.. lelaki kalo ada masalah..
suka sembunyi2.. takmo kongsi takpe lg..
siap nk menjauhkn diri lg.. wu.... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites
ah? tak paham la ne7za...

tp kan pendapat hime la.. dr mende kecik tu la
nk kene nengok betul2.. contoh cm api.. kecik2 api
kalo bia bole jd besar dan membakar sebuah rumah..
cam sebuah lubang yg kecik.. kalo di biar
bole jd semakin retak dan pecah..
cm budak2.. kalo di biar.. tak terkawal la jwbnye..
sume bermula dgn mende kecik..

eh.. melalut plak rase nye.. :69: Edited by h!me

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salam

Hape laa punye tajuk nih! Hmm, laki ni majoritinya senang cite CAKAP "STRAIGHT TO THE POINT", KALAU A=A KALAU B=B. Tkde ada silat bunge2 ke ape ke, cukup senang nk paham.
1)Cthnya--> Si "I"steri nk suh "S"aminya buangkan sampah.

cth ayat direct yg laki senang paham.
I=Abg, tolong buangkan sampah kat dapur tu boleh tak?

cth ayat berbunga2 yg bg laki kdg2 susah nk paham or buat2 tak paham...hehe
I=Abg, saya rasa bau semacam la bang kat dapur tu, naik loya tekak saya..hehe

Tak semua lelaki n Perempuan tu susah/senang difahami.. pokok pangkalnya hati dan cara approach kite je ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
bagi aku lelaki susah nk fhm ape yg pompuan tuh pikir n rasa...
cth: mungkin bg si lelaki, sesuatu hal yg remeh xperlu dibincang / diperbesarkan,
tapi............
si pompuan nih plak nmpk isu yg remeh (remeh yg bakal mengundang bahaya) tuh bakal jejaskn hubungan dorg.. :55:
so dia cuba utk improve dr awal..malangnya lain plak yg jadi...

kalo jd mcm nih, sbnrnye duduk berbincang secara baik pun, takkan ada solution.
sbb selalunya akan berakhir dgn 'perang besar'.... <--yg slalu jejaskn emosi kedua2nya.

n sbb tuhla jugak, kesilapan/pergaduhan yg sama terjadi berulang2 sbb solutionnye mmsih belom dpt dicari..sekian~ ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Sir Pyan' date='17 June 2010 - 01:20 PM' timestamp='1276752003' post='1037451']
Masalah pokok yang aku nampak sebenarnya melibatkan kelemahan seorang individu untuk berlaku jujur dalam percakapan dia. Atau pun mungkin jujur, tapi mudah berubah hati. Apa pun sebenarnya yang paling penting jujur dulu, kalau berubah hati atau tak, kita takkan tau sebab benda tu akan datang. Dua-dua ni kes lain-lain sebenarnya.

Biasa semasa proses memikat, lelaki akan bagi signal kepada wanita, kemudian tengok respon. Wanita pula bila lelaki dah bagi signal, baru dia tahu si lelaki tu cuba memikat dia. Yang selalu menjadi masalah adalah, mengenalpasti sama ada signal tersebut adalah benar atau tidak. Ada lelaki memang cukup suka bagi false signal, dan benda ni yang selalu diragukan oleh wanita. Sebab tu ada wanita susah nak percaya laki. Aku memang tak gemar orang suka main false signal, bagi aku orang macam ni cuma nak berpoya-poya. Padahal signal sepatutnya digunakan sama macam nak merisik. Orang dulu memang praktikkan merisik, kita ni tak buat macam tu sangat sebab zaman sekarang biasa kita sendiri cari pasangan, tapi etika dia tetap sama. Sebab tu signal jangan salah guna. Cuba bayangkan orang zaman dulu, pi rumah orang nak merisik, dah risik-risik cakap pula kat dia diorang ni risik main-main je. Tak ke nak kena halau balik? :lol: Benda ni pulak, boleh terbalik, ada juga wanita suka main false signal. So macam tu lah.
[/quote]
signal camna pyan ?? aku tak tau la signal2 nih.. ajar skit.. :P

aku tak paham ngan tajuk topik nih.. adakah ianya bermaksud
[list=1]
[*]lelaki susah untuk difahami ?
[*]lelaki susah untuk memahami ?
[/list]
kalo susah difahami, aku rasa semua manusia susah untuk difahami..
kata org tua2, rambut sama hitam, hati lain2..
err, boleh pakai lagi ke ? skang ni rambut dah bermacam2 kaler.. 1 kepala 3 jenis kaler pon ade skang ni.. hahahahaha..
lain la kita ada ability cam Matt Parkman (Heroes) tu.. hahahahaha.. tapi aku lagi suka Peter Petrelli ngan Sylar.. ;)

kalo susah untuk paham lak, kena balik pada cara komunikasi dan tahap IQ la..
ada sesetengah org, cepat pickup.. dengar je, terus sampai ke otak..
ada sesetengah tu plak, dia delay sat.. transit kat mana2, baru sampai ke otak.. hahahahahaha..
tapi tak semestinya lelaki je kot..

aku rasa aku tak susah utk difahami kot.. cuma ayat2 aku kadang2 berbelit skit.. ala2 falsampah.. kena peka skit baru senang paham.. hahahahahaha..

p/s: tak sabar tunggu No Ordinary Family.. kisah 4 beranak yg secara tak sengaja mendapat kuasa luar biasa.. Jim & Stephanie (Man & Wife), Daphne (the Daughter) & JJ (the Son).. :3:

Share this post


Link to post
Share on other sites
assalammualaikum

hahahah (gelak dulu)

lelaki susah nak paham. contoh,

lelaki selalu cakap saya sayang awak. suke awak. tapi tak pernah tanya khabar. tak pernah amik tau sakit pening org tu. macam mane?

perempuan plak kalo die sayang, memang sayang betul2.

perempuan selalu bagi hint. mungkin. dan lelaki selalunya paham itu adalah hint. dan hint tu berkenaan ape. cuma buat2 bodoh. buat2 tak paham

supaya boleh guna alasan perempuan suka cakap belok2.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[sub]seorang [size=6], tak kesah dia tu laki atau ppuan, ader 1000 perangai dalam diri dia.... gua taula,, gua educated dalam bidang *tut* . tu semua kami dah belajar d university.[/size][/sub]

[sub][size=6]tu small matter[/size][/sub]

[color=#FF0000][size=3]spam link remove[/size][/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites
kebanyakkan perempuan menyangka lelaki dapat membaca fikiran mereka..dalam hati..dalam minda diorang nak cakap A..tapi mulut cakap B..Bila lelaki tak paham, dikatanya tidak peka..tidak memahami mereka..tu yang selalu jadi pergaduhan..

Share this post


Link to post
Share on other sites
lelaki pung sama gak ada masalah suka diam tak bagitau.. bila perempuan buat andaian sendiri cakap perempuan fikir bukan2.. dah tak bagitau camne nak tau...

aku senang jer ngan ex-bf dulu.. dia tak bagitau dia nak apa mana aku nak tau kan... aku pung memang buat tak reti jer tak tanya tak apa.. lantak hang laa.. nak jauh kan diri ok silakan aku bagi jer ruang.. couple ngan orang lain konon tunjuk protes..ok good bye aku cakap ke dia... senang cerita.. single lagi senang.. wakakkakakakaka.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
lelaki senyap sbb nk jg hati...tkot merajuk kang ssh plak nk pujuk
klu ckp terus kat lelaki,mgkin ad yg merajuk tp xla lme cam perempuan merajuk.. :155:
lain org,lain perangai nye
tp klu da suruh ckp tp xckp2 pastu bad mood ttbe ungkit itu ini
Pang!!!.....itu makan die
hahahhaa Edited by dvdbane

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='dvdbane' timestamp='1344482056' post='1083912']
lelaki senyap sbb nk jg hati...tkot merajuk kang ssh plak nk pujuk
klu ckp terus kat lelaki,mgkin ad yg merajuk tp xla lme cam perempuan merajuk.. :155:
lain org,lain perangai nye
tp klu da suruh ckp tp xckp2 pastu bad mood ttbe ungkit itu ini
Pang!!!.....itu makan die
hahahhaa
[/quote]

hahahaha... aku jenis tak suka cakap banyak... bila aku tanya dah 2-3 kali still wat mongekk gak.. memang aku ignore terus laa... bab takmo cakap nak jaga ati tuh aku bleh paham utk certain situasi... tapi kalau dok tanya buat tak reti jugak.. bila aku ignore cakap aku tak care... memang hangin satu badan camtu..

pastu wat hegeh couple plk ngan awek mana ntah kat FB konon nak nengok reaksi ke nak test jeles ke tak ke... memang selamat tinggal la jawapan dia.. takde masa nak main2 dengan benda2 remeh cam mongek nih... setel problem... buat la apa yang kamu nak buat takdak sapa kesah... hahahhahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ku rasa perempuan lagi susah nak faham.. Tiba² boleh angin satu badan.. Memang pelik. Kalau bincang slow² boleh jadi ok. Ni tiba² nak melompat tu yang susah nak faham.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='M3ntary™' timestamp='1344496383' post='1083915']
Ku rasa perempuan lagi susah nak faham.. Tiba² boleh angin satu badan.. Memang pelik. Kalau bincang slow² boleh jadi ok. Ni tiba² nak melompat tu yang susah nak faham.. :lol:
[/quote]

memang setuju jugak perempuan susah nak faham... perempuan kan selalu beremosi... kadang2 bila waktu2 tenat emosi tak menentu kadang2 happy kadang2 sedih...kadang2 rasa bahagia..kadang2 rasa sunyi walau ada teman disisi...

hahahahha.., kalau dia nak melompat aku suggest ko diam jer tengok jer dia lompat2..wakakakakkaka....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...