Jump to content
Sign in to follow this  
HAMAS1

Lelaki Sekarng Susah Nak Paham?

lelaki  

29 members have voted

  1. 1. susah nak paham

    • setuju
      11
    • tak setuju
      9
    • tak tau la
      9


Recommended Posts

Ha'a. Stuju sangat. Aku tak faham apa tajuk ni tentang?
Mungkin sbb aku laki kot, tu susah nak faham.

Share this post


Link to post
Share on other sites
macam nie,
awek saya ade komplen pasal lelaki sekarang,
dia cakap orang lelaki nie susah tul nak memahami mereka,
macam bf, kadang2 da buat ok, tapi ade je tak kene
bos kat tempat keje dia lak,
cakap macam nie, sudah buat macam nie, dia cakap bukan..
lebih kurang macam tu la

Share this post


Link to post
Share on other sites
setuju,

dulu aku keje event,
x-bos aku tu perghh!!

kalo dia cakap tak suke ngan design tu, jam tu gak dia nak tukar, pastu bagi siap esok
aritu cakap ok, kaler pun dia yang letak
last minit da build up dia cakap tak cantik, tukar....

da la visit side kul 2pagi,
siot tul

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lelaki ler yang patut lagi senang nak faham. Orang lelaki ni, kalau dia cakap A, A ler jawabnya, kalau B, B ler jawabnya. Cuma memang ada sesetengah lelaki camtu yang macam awek tu komplen, nak buat macam mana setiap orang lain-lain. Ada wanita komplen lelaki tak memahami wanita, sebenarnya lelaki tu bukan tak memahami wanita, tapi susah sangat nak memahami sebab wanita tu yang susah sangat nak difahami. Kadangkala wanita buat macam tu sebab nak perhatian, lelaki ni yang jadi pening dibuatnya. Kalau nak kata lelaki complicated, wanitalah yang lebih complicated sebenarnya.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Setuju

Ala... kalau dah tahu kebanyakan kaum lelaki ni susah nak faham, cakap straight to the point je la... bagi atas muka terus. Yang penting message sampai. Edited by luqolas

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam...

em.. yela.. lelaki skrg nih mmg susah nk paham...
kdg2 kta rase mcm die suke kt kta... :unsure:
tp die tak tunjok pon.. tp kdg2 tu rase cm die suke
bila nengok dr ayat2 die.. tp rase mcm tak kot... :rolleyes:
aiyark!!! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='HAMAS1' date='13 June 2010 - 02:04 AM' timestamp='1276365871' post='1036549']
macam nie,
awek saya ade komplen pasal lelaki sekarang,
dia cakap orang lelaki nie susah tul nak memahami mereka,
macam bf, kadang2 da buat ok, tapi ade je tak kene
bos kat tempat keje dia lak,
cakap macam nie, sudah buat macam nie, dia cakap bukan..
lebih kurang macam tu la
[/quote]
awek ko tu tak cukup sexy kot.cuba awek ko makeup sikit.dress lawa2.duduk ofis makan gaji buta.nak beli barang pakai duit kompeni.hari2 duduk goyang kaki.(ni kalau nak cara on the spot la.tak nak buat keje apa2.jadikkan aset diri as senjata pikat bos)

actually best jadik perempuan.macam mana [email protected] pandai pun lelaki gak kena tanggung.Perempuan dilahirkan utk DILINDUNGI.Lelaki dilahirkan utk Melindungi.Kalau jadik perempuan yang cantik lagi laaaaaaaaa best.lelaki berebut nak.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Senang per nak paham... apa susah2x pulak. Sebenarnya perempuan yang susah nak paham sekarang nie...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Tempus' date='14 June 2010 - 03:55 PM' timestamp='1276502137' post='1036730']
awek ko tu tak cukup sexy kot.cuba awek ko makeup sikit.dress lawa2.duduk ofis makan gaji buta.nak beli barang pakai duit kompeni.hari2 duduk goyang kaki.(ni kalau nak cara on the spot la.tak nak buat keje apa2.jadikkan aset diri as senjata pikat bos)

actually best jadik perempuan.macam mana [email protected] pandai pun lelaki gak kena tanggung.Perempuan dilahirkan utk DILINDUNGI.Lelaki dilahirkan utk Melindungi.Kalau jadik perempuan yang cantik lagi laaaaaaaaa best.lelaki berebut nak.
[/quote]

nak kene seksi ke baru paham? -_-

seksa la kawan aku tu kalo macam tu :P

lari tajuk sungguh ko dan aku :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='LanoQ' date='14 June 2010 - 04:24 PM' timestamp='1276503875' post='1036732']
Senang per nak paham... apa susah2x pulak. Sebenarnya perempuan yang susah nak paham sekarang nie...
[/quote]


eh.. tak lah.. pempuan paling senang nk paham
berbanding lelaki tao... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Sir Pyan' date='13 June 2010 - 09:09 AM' timestamp='1276391367' post='1036575']
Lelaki ler yang patut lagi senang nak faham. Orang lelaki ni, kalau dia cakap A, A ler jawabnya, kalau B, B ler jawabnya. Cuma memang ada sesetengah lelaki camtu yang macam awek tu komplen, nak buat macam mana setiap orang lain-lain. Ada wanita komplen lelaki tak memahami wanita, sebenarnya lelaki tu bukan tak memahami wanita, tapi susah sangat nak memahami sebab wanita tu yang susah sangat nak difahami. Kadangkala wanita buat macam tu sebab nak perhatian, lelaki ni yang jadi pening dibuatnya. Kalau nak kata lelaki complicated, wanitalah yang lebih complicated sebenarnya.
[/quote]


sokong pendapat sir pyan..~sama mcm ap yg nk dikata..

Share this post


Link to post
Share on other sites
ape!!! lelaki susah nak faham? aku bangkang...lelaki mudah aje nak faham...

1.mandi tak payah selalu

2.baju tak payah banyak,sehelai baju boleh pakai ulang2(org tak tau punye)

3.tak perlu make up banyak2 cukuplah bedak bayi

4.beli kasut setahun sekali kadang2 2 tahun sekali,pompuan setiap bulan nak kena beli,tapi kasut yang dibeli same aje bentuknya,tak paham betul...

5.tak kisah nak makan kat mana asal murah dan tak rasa mcm makanan semalam sudah,pompuan kalau ajak dating kat gerai dia jawab "saya tak kisah" tapi kalau makan tak pernahnye nak abis,makan sikit terus kata kenyang.tak paham...

6.datang bulan asik nak marah2 kalau tak marah tak boleh ke?laki kalau awal bulan gembira sebab dpt gaji,tak marah pun???

7.laki tak hirau kalau perut boroi atau tak,pompuan pulak sekali sekala ajak makan sedap takut gemuklah...tgk laki makan mcm2 kalau boleh satu kedai mamak tu dia nak telan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='loy_azloy' date='14 June 2010 - 07:32 PM' timestamp='1276515177' post='1036787']
ape!!! lelaki susah nak faham? aku bangkang...lelaki mudah aje nak faham...

1.mandi tak payah selalu

2.baju tak payah banyak,sehelai baju boleh pakai ulang2(org tak tau punye)

3.tak perlu make up banyak2 cukuplah bedak bayi

4.beli kasut setahun sekali kadang2 2 tahun sekali,pompuan setiap bulan nak kena beli,tapi kasut yang dibeli same aje bentuknya,tak paham betul...

5.tak kisah nak makan kat mana asal murah dan tak rasa mcm makanan semalam sudah,pompuan kalau ajak dating kat gerai dia jawab "saya tak kisah" tapi kalau makan tak pernahnye nak abis,makan sikit terus kata kenyang.tak paham...

6.datang bulan asik nak marah2 kalau tak marah tak boleh ke?laki kalau awal bulan gembira sebab dpt gaji,tak marah pun???

7.laki tak hirau kalau perut boroi atau tak,pompuan pulak sekali sekala ajak makan sedap takut gemuklah...tgk laki makan mcm2 kalau boleh satu kedai mamak tu dia nak telan.
[/quote]


ish ish ish... no 1 tu.. pempuan mmg pentingkan kebersihan..
sb kebersihan tu pn salah satu cara nk bg kulit bersih..
baru la lelaki pandang.. kalo comot je.. t laki tak mao pulak..

no 2 tu pulak.. pmpn nih mmg ske bergaya tao.. up to date org kata..

no 3 tu.. abis tu dh name pon pempuan.. make up tu perlu..
tak byk sket.. utk siapa??? :P

no 4.. pmpn mmg sinonim dgn kasut.. "kasut yg cantik akan membawa anda ke tmpt
yg baek" te he he... :lol:

no 5 tu.. alamak.. mmg la kdg2 tak abis sb kenyang dpt mkn dgn yg tersyg..
kang makan byk lelaki ckp buruk lantak pulak.. :lol:

no 6 dan no 7 ..tu tak sume pempuan mcm tu tao.. meow ~ :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='loy_azloy' date='14 June 2010 - 07:32 PM' timestamp='1276515177' post='1036787']
ape!!! lelaki susah nak faham? aku bangkang...lelaki mudah aje nak faham...

1.mandi tak payah selalu

2.baju tak payah banyak,sehelai baju boleh pakai ulang2(org tak tau punye)

3.tak perlu make up banyak2 cukuplah bedak bayi

4.beli kasut setahun sekali kadang2 2 tahun sekali,pompuan setiap bulan nak kena beli,tapi kasut yang dibeli same aje bentuknya,tak paham betul...

5.tak kisah nak makan kat mana asal murah dan tak rasa mcm makanan semalam sudah,pompuan kalau ajak dating kat gerai dia jawab "saya tak kisah" tapi kalau makan tak pernahnye nak abis,makan sikit terus kata kenyang.tak paham...

6.datang bulan asik nak marah2 kalau tak marah tak boleh ke?laki kalau awal bulan gembira sebab dpt gaji,tak marah pun???

7.laki tak hirau kalau perut boroi atau tak,pompuan pulak sekali sekala ajak makan sedap takut gemuklah...tgk laki makan mcm2 kalau boleh satu kedai mamak tu dia nak telan.
[/quote]


aku pong rase ko salah paham

bukan nak paham lelaki tu macam senarai kat atas tu

nie lebih mendalam lagi, macam soal hati dan perasaan serta tindakan,

macam x-bos aku tu la,

yang senarai kat atas nie lebih di panggil habit kot, B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam maaf mencelah.. tapi ak kenapa ak rasa topik ni boleh merge dengan tajuk Ohh.. lelaki?

sebab intipatinya tetap sama... topik pun sama je sebenarnya.. tlg tgk balik mane yang berkenaan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Assalamualaikum,

bagi ak dua2 susah nak paham..
bila perempuan tak paham laki tu suke dia ke tak, laki tu pulak tak paham2 perempuan tu tak paham hint dia bg..
bila laki tu tak paham apsal perempuan tu mrajuk, perempuan tu lak tak paham apsal laki tu tak paham2 dia tengah merajuk..
:huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='no1' date='15 June 2010 - 12:22 AM' timestamp='1276532566' post='1036858']
Assalamualaikum,

bagi ak dua2 susah nak paham..
bila perempuan tak paham laki tu suke dia ke tak, laki tu pulak tak paham2 perempuan tu tak paham hint dia bg..
bila laki tu tak paham apsal perempuan tu mrajuk, perempuan tu lak tak paham apsal laki tu tak paham2 dia tengah merajuk..
:huh:
[/quote]Waalaikumsalam.
kalo laki mmg sng nak paham ape ko ckp ni.
kalo pmpuan mesti susah nak paham.
:unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
yo,
aku tak paham2 ngan post korang (termasuk aku)
nak paham ape sebenarnyer ? -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='no1' date='15 June 2010 - 12:22 AM' timestamp='1276532566' post='1036858']
Assalamualaikum,

bagi ak dua2 susah nak paham..

[/quote]
ko ni makhluk dua alam ke? :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='khairul anwar' date='14 June 2010 - 04:26 PM' timestamp='1276503960' post='1036733']
nak kene seksi ke baru paham? -_-

seksa la kawan aku tu kalo macam tu :P

lari tajuk sungguh ko dan aku :lol:
[/quote]
sure can....tapi kalau terlalu cantik pun masalah jugak.Tau la kan prempuan...duduk sikit tonggeng sikit.singkat sikit..haihhhhh.... :lol:

Biasa bukan lelaki susah nak paham.umur baru 28 tahun nak paham apa.tengok seorang lelaki berumur 78 tahun...fia punya tahap paham tu.....bak kata orang `tua tua santan berisi` `Badan tua jiwa muda` `Rambut kaler putih hati lain-lain`....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...