Jump to content
TJ-Ariff

Putera Problem Dengan Ie ?

Recommended Posts

Salam,
Aku nak tanya pendapat korang. dalam seminggu dua nie aku baru perasan, yang PDC ada masalah bila menggunakan pelayan IE.

Pada mulanya aku ingatkan komputer aku meragam, sebab selalu "hang" bila masuk Putera.
Tapi bila aku menggunakan Laptop pun perkara yahg sama berlaku. Komputer akan "hang" bila nak scroll.
Ia tidak berlaku bila menggunakan fireFox.

Jadi sekarang nie, bila nak masuk PDC aku gunakan firefox.

Ada apa2 idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites
abang TJ, saya menggunakan kedua2 nya, begitu juga dengan kawan saya sowang nie

dan tiada masalah seperti abang TJ hadapi pun ^_^

oh btw, saya gune IE 8 dan FF 3.6 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='TJ-Ariff' date='11 June 2010 - 12:10 AM' timestamp='1276186245' post='1036211']
Salam,
Aku nak tanya pendapat korang. dalam seminggu dua nie aku baru perasan, yang PDC ada masalah bila menggunakan pelayan IE.

Pada mulanya aku ingatkan komputer aku meragam, sebab selalu "hang" bila masuk Putera.
Tapi bila aku menggunakan Laptop pun perkara yahg sama berlaku. Komputer akan "hang" bila nak scroll.
Ia tidak berlaku bila menggunakan fireFox.

Jadi sekarang nie, bila nak masuk PDC aku gunakan firefox.

Ada apa2 idea?
[/quote]
aku ada idea!!! iaitu aku gunakan IE takde masalah pun...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yap. Saya menggunakan I.E 8 tiada masalah. Mungkin IE bro TJ ada masalah tu..

Share this post


Link to post
Share on other sites
laa... tak kan la IE aku dalam desktop dan laptop rosak kut...
aku dah repair windows dah, lagi pun bila masuk ke web lain ok ajer...
tapi bila masuk ajer PDC... bila scroll aje dia terus diam... PDC baikot kat aku kut ... ha ha ha :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='TJ-Ariff' date='11 June 2010 - 10:04 AM' timestamp='1276221850' post='1036279']
laa... tak kan la IE aku dalam [b]desktop dan laptop[/b] rosak kut...

[/quote]
pelik kedua2nya berpakat terhadap TJ nampaknye... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Haha.

Erm, mungkin iklan2 kat tepi / atas tu yg buat hang kot.
Tapi saye try kat IE ngan FF, ok jer.. Hurm..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='HAMAS1' date='14 June 2010 - 08:32 PM' timestamp='1276518723' post='1036814']
saya pun menghadapi masalah yang slow bila pakai IE nie
berat dan slow dalam loading
nak gune lain tak reti lak
[/quote]
berat.? macammna boleh berat plak..?

aku pakai IE8 smooth je.. mmg best pakai IE nih...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mende ni dah lama aku komplain... tapi takde tindakka apa-apa... rujuk sini...
Ianya berkaitan dengan grafik kad pc kita... low memori GC akan menyebabkan freeze waktu scrolling menggunakan mouse..
Tak tahu apa lma web putera aja jadi cam ni.. lowyat aku masuk ok je... takde kaitan dgn IE atau firefox atau web browser..
Cuba surf web putera dgn menggunakan grafik kad yang memori tinggi.. terus solve problem....... zzzzz
kalau surf guna pc yang share grafik ngan memori RAM.. alamat nya.. cam tu la jadi nya...


http://forum.putera.com/tanya/index.php/topic/83314-kenapa-loading-webpage-putera-baru-ni-terlalu-lambat/

http://forum.putera.com/tanya/index.php/topic/82774-forum-themes/page__st__25

masih sama ja kalau aku surf pakai laptop... laptop aku ni pentium 4, tapi grafik memori cuma 64 MB jer share dgn ram .. makanya problem bila scrolling ke bawah web jadi freeze... da kadang -kadang lambat.. nak scrolling...

Bila guna desktop terus problem solve... dgn kata lain.. kalau nak masuk laman web putera ni.. pc sekurang-krang nya high spec grafik kad... hehehehe kalau share dgn RAM .... jadi la masalah tu..

Sekian.

Dah lama aku komplain mende ni.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku pakai intel celeron m processor...
dan graphic Intel GMA 945 .. , 1GB RAM DDR2

tinggi sangat ke tuh..??? :wacko:

setakat nih guna IE 8 masih ok je...

dah cuba jugak kat laptop lain ... T2450 + GMA 945 , 1GB RAM DDR2 .

pun ok jer..


ada kah graphic saya tinggi sangat :lol:

malah saya pakai Vista Ultimate lagi tuh [versi original]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...