Jump to content
vib

Kerja-kerja 3D

Recommended Posts

Fuh buat model cikai2 pun amik masa 2 ari..zZzzz...
Lama tak pegang 3D..hehehe..ni kasik train diri sndiri balik tp 2D texturing mmg sux giler XD

Berbekalkan reference dari komik yang kurang nyata...heheehe
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/IntroTG.jpg[/IMG]

Nih hasilnya..Watak "Tuan Gangsa" dalam komik "Juara2 Kembar"tak accurate sbb pelukis ni lukis watak bertukar2 plak designnya stiap keluaran:P
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/TuanGangsaFront.jpg[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/TuanGangsaBack.jpg[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/TuanGangsaSide.jpg[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/TuanGangsaPers.jpg[/IMG]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='MalaYneuMaya' date='03 June 2010 - 09:16 AM' timestamp='1275527783' post='1034616']
assalamualaikum...

animatedkan hoyoyo...wa nak tgk dia jalan2.. :wub:
[/quote]

Wokeh...tp mcm x sedap wat animasi sbb aku x biasa wat watak pakai kain+selendang nih..heheheh

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yeah... kipidap Hoyoyo.. ko ler satu2 harapn untuk teruskn kerja2 model 3D nie.. nak harap malayneumaya tu, sampai 10 kaki stalagmite pun belum lagi nak buat... hehehehe :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
assalamualaikum...

[quote name='LanoQ' date='03 June 2010 - 10:00 PM' timestamp='1275573638' post='1034730']
Yeah... kipidap Hoyoyo.. ko ler satu2 harapn untuk teruskn kerja2 model 3D nie.. nak harap malayneumaya tu, sampai 10 kaki stalagmite pun belum lagi nak buat... hehehehe :D
[/quote]

woi woi jgn la sindir2..pedih woo..kasik peluang kat hoyoyo wakaka ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku try je la..hehehe..kalu x wat animation aku terus kan watak ke-2 komik ni..aku saja2 praktis.

aku sbnarnya plan nak wat lowpoly model pastu bawak ke mudbox/zbrush utk kasik detail...tp rupanya skill mudbox/zbrush aku x kemana..heheheh...

Share this post


Link to post
Share on other sites
sob aku byk gak wat model , high poly = scupt = optimize low poly then normal map .

tapi xleh show r ..
sume hak milik syarikat ..
tggu game kuar baru aku leh show sket2 mana satu aku buat huhuhu

Share this post


Link to post
Share on other sites
huhuhu aku show la sket artwork aku

ni aku scupt pakai mudbox , dah optimize and texturing dlm mudbox juga ..
hehehe

[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs658.snc3/32521_1247717273803_1255568934_30538216_6989705_n.jpg[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites
assalamualaikum...

kahkah aku mudbox pon tak penah dgr..teruknya aku ketinggalan dunia 3d..

Share this post


Link to post
Share on other sites
mudbox ni userfriendly sket , and senang nak gune tapi advance scupting , satu lagi step by step layer dia besh huhu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
assalamualaikum...

hmm sejak zbrush lagi aku nak try guna tapi aku takde pc yg gagah..so angan2 terbantut di situ.. -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites
Takper la Malayneumaya... nanti ko mintak keje kat Navigator tu... dia bole ajar ko mudbox ker blackbox ker atau mana2 box yang ko nak belajar... kekekeke :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
mudbox ni xsusah ...

cume buat keje lebih teratur .. dari first layer sampai High sub d layer :)

insyaAllah lau ada masa aku buat tutorial scputing basic teaching je .. sbb aku pon xpower hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/damage.jpg[/IMG]

model guna 3D max.. texture diffuse n normal map on photoshop.. guna shader directx

Share this post


Link to post
Share on other sites
2nd char nanti nak try normal mapping kalau camni pun best:P tp praktis dulu baru buat

BTW tengah godek2 mudbox...sory le..beginner to sculpting...

menscuplt(bahasa baru)built in model..hahahaha
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/mudbox.jpg[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/mudbox2.jpg[/IMG] Edited by hoyoyo80

Share this post


Link to post
Share on other sites
Baru siap modelling mesh asas karakter kedua XD aku nak test sculpting
Aku wat kepala later...belum ada muka yg ssuai....huhuh..trying mudbox nih...

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/Init02Front.png[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/Init01Per.png[/IMG]

Share this post


Link to post
Share on other sites
kalu wat texturing dah siap dah aku ni kot:p sculpting susahnyer...WIP 2nd character..mcm x best je..xper try je la 1st time

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/Sculpt01.jpg[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/Sculpt02.jpg[/IMG]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...