Jump to content
Shanai

Akses Kepada Server Putera.com

Recommended Posts

Nota:
asal/lama = server asal Putera.com sebelum Feb 2009
baru = forum sementara = putera.forumotion.com = antara Feb/Mac 2009 - Feb 2010.

1. emel asal sama dgn emel baru, serta username tidak berubah
- login guna username & password asal.

2. emel asal sama dgn emel baru, tapi username berbeza
- login guna username & password asal, tetapi username baru dijadikan display name

3. emel asal tidak sama dgn emel baru, tapi username sama (anda memang pernah register username sama tetapi melalui emel lain)
- username & password asal boleh diguna. username dgn emel baru telah ditukar secara automatik kepada username_1. Sila maklumkan kpd saya dan buktikan kedua-duanya anda punya jika ingin satukannya (merge).

4. Anda daftar pada/selepas Feb/Mac 2009 hingga Feb 2010 (forum sementara),
- Anda perlu klik pada lost password untuk dapatkan password baru kerana ia telah direset.
- Jika username anda telah digunakan oleh org lain dalam server asal, username anda juga telah ditukar kepada username_1. Sila maklumkan kpd saya utk penukaran username.

Jika anda tidak pasti apa username atau sudah lupa password, atau kes nombor 3 dan 4:
1 .sila request dengan memasukkan emel anda di halaman ini:
http://forum.putera.com/tanya/index.php?app=core&module=global&section=lostpass
2. Kemudian semak emel, jika tak jumpa, cari dalam spam folder atau trash folder
3. Klik link dalam emel untuk validate, atau copy-paste link ke dalam browser utk buka.
4. Anda akan diminta untuk masukkan password baru.

Share this post


Link to post
Share on other sites
aslm'alaikm....

problem sy termasuk dlm no. 3 & sy ade sket mslh. mslhnye:

1. sy hanya bole sign in dgn username lame shj. utk username baru sy dh letak '_1' slps username tp masih x bole login. knpe?

2. sy nk delete profil lame sy [yg didaftar dgn emel yahoo] sbb sy nk gune yg baru shj [yg didaftar dgn emel gmail]. mcm mane?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alhamdulillah... saya masih menggunakan usernama & password dari putera.com yang lama.
Buat Shanai, tahniah, dan teruskan usaha anda... saya pasti ramai di luar sana rindukan PUTERA.COM ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alhamdulillah..tiada masalah sign in menggunakan id dan password lama..

Tahniah utk forum baru ini..

Teruskan usaha anda..

TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites
mungkin sebab signature link tak clickable, dan "Sabar menunggu picture signature...:)"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alhamdulillah... baru lah bersemangat macam ni!! Well done Mr. Shanai!! :lol:

ehh....?? kenapa avatar tak mau kuar eh?? :excl:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='titanbullet' date='08 April 2010 - 11:35 AM' timestamp='1270697748' post='1024899']
Alhamdulillah... baru lah bersemangat macam ni!! Well done Mr. Shanai!! :lol:

ehh....?? kenapa avatar tak mau kuar eh?? :excl:
[/quote]
cuba check saiz..
mesti bawah 5kb dan size 64X64

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sekian lama saya meninggalakan putera.com, akhirnya saya kembali juga...
nak tanya, kenapa link kat signature kat clickable?

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam all, saya ade komputer acer, kenapa ye susah sgt nk format window dia ni, xde menu langsung kt first loading page, mcm komputer lain ade boot menu, tekan del, tekan tab je dah bole pegi kat setup menu.... sape yang tau cmna nk settelkan ni

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Sheriffah' date='27 April 2010 - 12:55 PM' timestamp='1272344120' post='1027674']
kenapa saya tidak boleh buka topic kat [email protected]???? perbagai soaln yang saya perlu tanya... tapi di mana harus saye click untuk kemukaan soalan tersebut????
[/quote]
anda kena masuk sub topik yang berkaitan dan pastikan ade kena mengena dengan masalah anda,pastu klik kat ikon [b]New Topic[/b] sebelah kanan atas.slow2 cari mesti jumpe punye...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alhamdulillah...saya dah dpt login guna username& pass lama..tq mr shanai& smua moderator...baru kembali smgt nak berforum mcm tahun 2009...putera terbaik!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='memito' date='20 May 2010 - 08:24 PM' timestamp='1274358285' post='1032079']
Alhamdulillah...saya dah dpt login guna username& pass lama..tq mr shanai& smua moderator...baru kembali smgt nak berforum mcm tahun 2009...putera terbaik!!!
[/quote]
selamat kembali memito

Share this post


Link to post
Share on other sites
alhamdulillah... putera.com dah kembali dgn wajah baru dan penuh dgn keyakinan... syabass!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='shanai' date='13 February 2010 - 03:19 AM' timestamp='1266002346' post='924962']
3. emel asal tidak sama dgn emel baru, tapi username sama (anda memang pernah register username sama tetapi melalui emel lain)
- username & password asal boleh diguna. username dgn emel baru telah ditukar secara automatik kepada username_1. Sila maklumkan kpd saya dan buktikan kedua-duanya anda punya jika ingin satukannya (merge).
[/quote]
saya dah PM bro shanai.. tapi sampai sekarang masih "Last read: not yet read".. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...