Jump to content
Sign in to follow this  
NihoN KondA

Sape Ade Pakai 8gb [email protected]/quadro

Recommended Posts

aku pakai:-

Q9550 2.83Ghz 1333Mhz 12mb-cache
4gb kingston value ram
sapphire 3850 512mb 256bit (GC xbyk effect)

sume stock seting xde oc..

aku gune Photoshop CS3
A3(297mm X 420mm) 300dpi color mode RGB 8bit
aku resize dpi die jadi 6000dpi memakan mase 36sec

aku run Photoshop alone tanpa ade program lain run

proses yg same aku bt kat pc opis aku e8500 3.16Ghz 1333 6mb + 2gb(je) ram+IGC
tapi lagi cepat iaitu 21sec
aku set time tu tgk pade jam windows jee...

tapi rendering 3dmax file yg same Q9550 cepat 12% pade E8500..

salah satu care nak bagi lagi laju adelah OC la kan..tapi aku blum bersedie lagi nak main OC..

aku byk gune file photoshop besar2(100-200mb+) dgn byk8 layer n 3dmax rendering n autocad...

just nak tanye la sape2 ade pakai [email protected] OS korang try method aku kat atas nak tgk byk beza x?
atau sesape ade pakai Quadro ke..
mgkin spec proc ram lain2 la..tapi bleh just agak2 la beza peformance die..
kalo byk beza aku bertukar la pade 8gb ram..



Share this post


Link to post
Share on other sites
hmm aku tak rasa forumer kat sini advance enuff nak jawab soalan ko..

baik ko pegi www.pergh.com/forum

cpu ko quadcore dah powerfull gile dah..
tp quadcore tak brape berguna kat application cam photoshop
3dmax ok la ko nampak beza renderring time sbb mcm render 4 cpu

n cuba pkai photoshop version lain CS4 ker kalau ada
aku pakai c2d 2.3ghz n 4gb ram jer tp running on vista32bit..
aku tk buat printting so jarang bukak file dpi gile2 tinggi.. so sistem aku ok jer
tp kadang2 rasa nak tukar 64bit n 8gb ram gak.. bila guna after efek slalu tak cukup la

Share this post


Link to post
Share on other sites
GC tak efek sangat kat Photoshop unless pakai CS4.

dan

quad core pon rasernyer tak banyak efek dalam speed process efek kat photoshop.

dulu aku pakai X2 3600+, skang convert 5000+ (dpt free tongue.gif), naik la sikit dalam 3-4 seken cepat.

aku raser photoshop takkan utilize quad core selagi apple tak gune quad core dalam macbook/macbook pro/imac. kan adobe ngan apple kamceng.... tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(HexPhoenix @ Jan 26 2009, 01:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
GC tak efek sangat kat Photoshop unless pakai CS4.

dan

quad core pon rasernyer tak banyak efek dalam speed process efek kat photoshop.

dulu aku pakai X2 3600+, skang convert 5000+ (dpt free tongue.gif), naik la sikit dalam 3-4 seken cepat.

aku raser photoshop takkan utilize quad core selagi apple tak gune quad core dalam macbook/macbook pro/imac. kan adobe ngan apple kamceng.... tongue.gif


err.. apple dah guna 8 core dlm mac pro dkt setahun dah (dual quadcore)
http://www.apple.com/macpro/

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(HexPhoenix @ Jan 28 2009, 02:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
errr.... macbook? macbook pro? imac? mac mini?

mostly designer pakai imac je.



Mac Pro.. dulu ada powermac G4, G5 for pro user..masa macpro keluar first 2006 dah quadcore dah(dual xeon)..

imac mmg boleh guna utk buat design but for power user(3D, CAD, video editor) kalau company mampu beli or company di amarika normally dorang pkai MacPro..
awek aku designer kat tv3 pkai macpro last2 buat design illustrator n photoshop jer dry.gif Edited by PeeNutt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...