Jump to content
mus3na

Windows 7

Recommended Posts

aku aritu ada pakai kejap.satu hari.
tp memang puas hati ngan performance die.
internet laju, grafik cantik.
esoknya aku format balik sebab adik aku xbiase pakai.
so aku pakai la vista balik.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='mattjack' date='25 February 2010 - 02:52 AM' timestamp='1267037574' post='1018879']
aku aritu ada pakai kejap.satu hari.
tp memang puas hati ngan performance die.
internet laju, grafik cantik.
esoknya aku format balik sebab adik aku xbiase pakai.
so aku pakai la vista balik.
[/quote]

try pakai utk seminggu dulu, kadang2 mula pakai mmg ada je yg tak kena, lama2 mesti lupa dah vista tu.
lagipun vista n windows 7, function hampir sama (banding xp vs 7).

Share this post


Link to post
Share on other sites
tul tu...........
aku xpenah pakai vista........
dari xp terus ke wind7.......
memang janggal gila........
tapi 3 hari je........
aku dah biasa n aku rasa lebih mudah dari xp.........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aku sekarang pakai win7 RC. Setiap 2 jam windows akan restart.Sekarang baru awal bulan March. Dulu aku perasan bulan Oktober.Mau tak mau terpaksalah beli.

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam .. mtk tlong ckit.... sblum niey laptop customer aq pakai vista laptop jns compaq presario cq40 yg grfik amd n ati 64bit.... so nok jdikan citernyer aq format r ke w7 stkt niey 3x jd masalah problem bende tu jer jd screen jd hitam just tggl arrow mouse jer.....

problem harware ker @ windows 7?? customer aq niey bt bisness jer ari2xx gune email ....bile buke jer laptop email2xxxx..... sebelum niey aq backup email die n format semule..... skrg pg niey jd cam tu gak pening2xxxx

tolong rr.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='acik987' date='07 March 2010 - 11:59 AM' timestamp='1267934353' post='1020447']
salam .. mtk tlong ckit.... sblum niey laptop customer aq pakai vista laptop jns compaq presario cq40 yg grfik amd n ati 64bit.... so nok jdikan citernyer aq format r ke w7 stkt niey 3x jd masalah problem bende tu jer jd screen jd hitam just tggl arrow mouse jer.....

problem harware ker @ windows 7?? customer aq niey bt bisness jer ari2xx gune email ....bile buke jer laptop email2xxxx..... sebelum niey aq backup email die n format semule..... skrg pg niey jd cam tu gak pening2xxxx

tolong rr.....
[/quote]

adeii.. aku putar2 baca masalah ko nie.. story lagi sekali.. kalau boleh tak payah pakai singkatan.. bukan sms ni.. taip saja panjang2..

Share this post


Link to post
Share on other sites
setakat ni hampir 20 laptop ak format windows 7
sume berpuas hati sbb 7 lg ringan n laju
vista berat
7 lg mudah nak manage
lg best
cbe dulu la gne dlm smggu
org kate x knal maka x cinta
ble cinta
x nak putus plak
eh bergurau plak
huhu
no problem at all
better 7 than vista

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='munir' date='24 March 2010 - 07:01 PM' timestamp='1269428476' post='1022840']
Pakai 2 jam pastu restart itu x tahan..
[/quote]

win7 ke yang menyebabkan restart?
pastu ape jadi?

Share this post


Link to post
Share on other sites
setelah 3 bulan mencuba win 7 , kesimpulan aku..
vista lagi best.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Razi_IBM' date='24 March 2010 - 07:11 PM' timestamp='1269429069' post='1022843']
setelah 3 bulan mencuba win 7 , kesimpulan aku..
vista lagi best.
[/quote]

dari segi?

overall performance ke?
interface ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Razi_IBM' date='24 March 2010 - 07:11 PM' timestamp='1269429069' post='1022843']
setelah 3 bulan mencuba win 7 , kesimpulan aku..
vista lagi best.
[/quote]

aik, apsal? dreamscene takde kat win7? :lol:

ke win 7 lagi 'berkaca2' dari vista?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='khairul anwar' date='24 March 2010 - 07:16 PM' timestamp='1269429410' post='1022846']
dari segi?

overall performance ke?
interface ke?
[/quote]


[quote name='Nezict' date='24 March 2010 - 07:25 PM' timestamp='1269429947' post='1022849']
aik, apsal? dreamscene takde kat win7? :lol:

ke win 7 lagi 'berkaca2' dari vista?
[/quote]

-interface dia aku tak berapa berkenan. fancy sangat, terlalu meriah sampai melambatkan kerja.
vista, sedap mata memandang, tapi masih sederhana.
-performance? tu cerita zaman dulu, vista atau win 7 sama je.
-pastu banyak function yang aku tak perlu, dan kebanyakan function yang bertujuan memudahkan network task, tapi kurang 'customization power' macam cara lama.
-aku tak suka WMP12.

aku cuma suka cara dia show search result dalam folder je. Edited by Razi_IBM

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku suke win7 sebab ade:

-superbar
-libraries
-(cool) search

wmp12 memang aku tak sentuh. MPC untuk movie and foobar2000 untuk lagu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='khairul anwar' date='30 March 2010 - 10:08 PM' timestamp='1269958134' post='1023789']
ala, bukan ke win7 nie vista sp3?? hehehe
[/quote]


haha..
btul2
stuju sgt..
windows 7 ni kuar sbb nak touch up kekurgn vista kan
pastu microsoft kata nak kuar windows 8 plak 2012 ni kan(ye ke?)
mgkin lg power la kot
leh kate vista repair jadi 7 la
huhu..
abg vista..
huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='ahaksz28' date='03 April 2010 - 11:42 PM' timestamp='1270309370' post='1024400']
tededah kepada [email protected] takda customer support..
[/quote]

ye ke? rilek je aku. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='safferedze' date='03 April 2010 - 10:44 PM' timestamp='1270305845' post='1024392']
nak tanya la..apa kelebihan win 7 ori dan win 7 jacksppow???
[/quote]
Zaman Streamyx dan HSBB, komputer kita sentiasa dalam keadaan online.
Kalau menggunakan Windows 7, dinasihatkan seelok-eloknya gunakanlah yang original daripada yang telah retak([biskut tawar])

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...