Jump to content
Sign in to follow this  
ogGY

Cadangan Memajukan Putera.com

Recommended Posts

Aku tak tahu samada topik sebegini pernah dibuka ataupun tidak,aku dah gunakan fungsi search dan hasilnya belum ada lagi.Kepada tok MOD,sekiranya topik ni pernah dibuka,diharap maklumkan kepada saya ok.

Topik ni aku buka untuk memudahkan anda semua mengemukakan cadangan yang dapat menjadikan PUTERA.COM menjadi sebuah FORUM yang setanding dengan FORUM lain.

Aku mencadangkan pihak ADMIN menambah lagi 1 ruang untuk KESIHATAN,di mana ia dapat memeriahkan lagi suasana FORUM ni dan juga memberi pengetahuan berkenaan dengan KESIHATAN kepada ahli-ahli.

Kepada anda semua yang nak bagi cadangan,sila bagi cadangan BERNAS dan MUNASABAH.


p/s : SPAM dibenarkan? korang fikirlah sendiri... smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku cadangkan fungsi FILE ATTACHMENT di wujudkan....so xyah nak host file kat maner2....esp FILE PICTURE...
oleh itu..server patut diupgradekan...and donation akan dimulakan..untuk proses naik taraf ni

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(Batista @ Dec 6 2008, 09:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aku cadangkan fungsi FILE ATTACHMENT di wujudkan....so xyah nak host file kat maner2....esp FILE PICTURE...
oleh itu..server patut diupgradekan...and donation akan dimulakan..untuk proses naik taraf ni




aku sokong sesgt ngan cadangan batista!

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(Batista @ Dec 6 2008, 09:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aku cadangkan fungsi FILE ATTACHMENT di wujudkan....so xyah nak host file kat maner2....esp FILE PICTURE...
oleh itu..server patut diupgradekan...and donation akan dimulakan..untuk proses naik taraf ni


aku membantah cadangan ini
apa yang susah sangat benda tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku cadangkan tambah 1 ruang tuk gosip
bertambah la skit awek2 kat putera.com ni laugh.gif hehehe
biasa la pompuan, gosip nombor satu puNYER

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(zer0 @ Dec 6 2008, 10:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aku cadangkan tambah 1 ruang tuk gosip
bertambah la skit awek2 kat putera.com ni laugh.gif hehehe
biasa la pompuan, gosip nombor satu puNYER

baru byk puteri kat forum nie huhuhu laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(ogGY @ Dec 6 2008, 09:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aku mencadangkan pihak ADMIN menambah lagi 1 ruang untuk KESIHATAN,di mana ia dapat memeriahkan lagi suasana FORUM ni dan juga memberi pengetahuan berkenaan dengan KESIHATAN kepada ahli-ahli.


Kalau nak pos topik mengenai kesihatan bolehlah pos di bahagian ni: http://forum.putera.com/tanya/f66.html (Hobbies & Living)

QUOTE(Batista @ Dec 6 2008, 09:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aku cadangkan fungsi FILE ATTACHMENT di wujudkan....so xyah nak host file kat maner2....esp FILE PICTURE...
oleh itu..server patut diupgradekan...and donation akan dimulakan..untuk proses naik taraf ni


FILE ATTACHMENT hanya boleh diwujudkan jika saudara Batista sudi menanggung kos ribuan ringgit setiap bulan. rolleyes.gif Sekian. Edited by BasicCX

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(nocturnal @ Dec 6 2008, 11:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aku cadangkan topik ni kat section cadangan dan laporan.



cadangan disokong... sb aku rase kalu ader cadangan ... gunakan la ruangan cadangan yg disediakan...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sebab ape aku tak nak bukak kat sana? sebab tak ramai yang nak MENJENGUK ruang cadangan tu ... Kat ruang sembang ni setiap minit ada yang komen jadi sedikit sebanyak dapat menambah cadangan sedia ada.Sambil sembang sambil tu bagilah cadangan...

So macam mana? nak alihkan ke atau teruskan?

Share this post


Link to post
Share on other sites
entah... terpulang pd empunya dirilah... sbb kalu ader cdgn rasenye pihak admin n pihak moderator akan flag kan cadangan ko.. tu pd aku la....

tapi aku ader cadangan... aku cadangkan link topik aktif tu diletak belah atas page bukan kat bwh sbb bile nk browse kite kene scroll smpai bwh. lecehnye....

Share this post


Link to post
Share on other sites
cadangan aku:
signature kat bawah post kita boleh letak imej grafix @ gif format.
baru nmpak meriah..

tq


EDIT:

opps..adakah ia memerlukan menaiktaraf server spt yg dicadangkan mr batista? Edited by Juanâ„¢

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (Juanâ„¢ @ Dec 7 2008, 02:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cadangan aku:
signature kat bawah post kita boleh letak imej grafix @ gif format.
baru nmpak meriah..

adeh~!
nanti berat plak server putera...
cadangan aku.adakan satu thread share software..legal tak nie?huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wooo...cadangan ko tu membuatkan Dato Shaziman Mansor slalu jenguk PUTERA nih laugh.gif

Tak pasal2 kene tutup forum ni nanti.Jangan buat pasal ....

Tapi untuk sumber terbuka bolehlah... kot... Edited by ogGY

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pindah ke bahagian yg sesuai
harap maklum

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(Juanâ„¢ @ Dec 7 2008, 02:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cadangan aku:
signature kat bawah post kita boleh letak imej grafix @ gif format.
baru nmpak meriah..



cadangan aku tak setuju dengan benda ni.
rajin2 la rujuk thread lama dan ko tengok berapa ramai menentang benda ni rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
saya pun nak buat beberapa cadangan untuk majukan forum Putera ni..

1) apa kata limit search function tu dikurangkan dari 60 saat ke 5-10 saat?
pyah nak search klo skali search nk tunggu 1minit..

2) apa kata limit search function tu dikurangkan dari 4 aksara ke 2 aksara..
kadang2 nak cari misal kata ram, mcm2 cara org taip.. ada yang taip ddr2, ada yang taip ddr667, walhal mende 2 sama.. ataupun cuba buat wildcard tu dianggap sbg aksara sekali..

3) bahagian dilihat sblah2 topik tu mmg lmbat update atau saya je yang nampak cam2..
klo boleh, bhagian dilihat tu dapat diupdatekan dgn lbh kerap..

4) apa kata function dalam pm 2, diubah dari stail quoting ke stail viewing..
contohnya
message yg disend oleh seseorang itu, ditrack berdasarkan kepada penerimanya,
dan message yg diterima ditrack berdasarkan penghantarnya..
maka, apabila ada satu tajuk pm yg sama pada kedua2 belah pihak dan kita tekan pada tajuk 2, kedua2nya dapat tgk pm yg diterima dan dihantar dalam 1 muka..
boleh kurangkan bandwith forum kan?
saya ada satu contoh, tp saya takut melanggar peraturan forum, so saya simpan dlu..
kalau ada mod yg nak tgk contoh, pm saya ok?

itu shaja.. saya harap forum putera ni jadi forum paling maju nanti..
saya cuma memberi cuma cadangan.. smile.gif Edited by mono_demon

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(mono_demon @ Dec 10 2008, 08:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
saya harap forum putera ni jadi forum paling maju nanti..
saya cuma memberi cuma cadangan.. smile.gif

off topic yg berkenaan slaju yang boleh supaya tak bazir hala kemajuan!

Share this post


Link to post
Share on other sites
betol tu kembara. putera akan kekal mcm ni lagi 5 tahun akan datang.harap maklum. smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(KeH @ Dec 14 2008, 05:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
betol tu kembara. putera akan kekal mcm ni lagi 5 tahun akan datang.harap maklum. smile.gif


aku pon rasa macam tu gak kalu xada perubahan...... si A bagi cadangan,si B tolak..Si B bagi cadangan Si A tolak.....sampai bila2 pon xkan ada perubahan....nati lama makin boring....

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(Batista @ Dec 6 2008, 09:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aku cadangkan fungsi FILE ATTACHMENT di wujudkan....so xyah nak host file kat maner2....esp FILE PICTURE...
oleh itu..server patut diupgradekan...and donation akan dimulakan..untuk proses naik taraf ni


aku stuju...cadangan ni...so xyah la susah2 nk bukak web berkaitan nk msuk kn gambar...
tp max reso 600x460....klo lebih sever reject la...

so ble msuk kt rig gallery gambar pc korang , bazar n etc xde la merangkak sangat nk load pic... Edited by charMine~^^

Share this post


Link to post
Share on other sites
Topik ini ditutup atas cadangan forumer dan mengelakkan dari bertambahnya SPAM.Harap maklum...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...