Jump to content
WaKenaBeb

Windows Ori Vs [lanun]

Mana yg lebih diminati?  

59 members have voted

  1. 1. Ori vs [lanun]

    • Ori
      24
    • [lanun]
      35
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0


Recommended Posts

QUOTE(azmi ellias @ Nov 12 2008, 09:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
bagi aku kalau pki kat umh je..baik lanun je..save money..then bile ada os yg latest leh try.jadi tak la syng sgt nak format lain....tapi kena igt la..jgn sesekali pi update..nanti windows akan gelong...tu jer

Vista Lanun aku slalu update latest stakat ni xde lg gelong, ahax wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
walaupun nama aku hampir cam nama bill gates dan muka aku sama dengan dia tapi aku lebih suka windows lanun dsebabkan murah.kalau pakai windows ori rasa tak mampu.aku rasa komputer aku lg murah harganya drpd cd windows ori kot.hehe happy.gif anyway brgantung la juga dengn bajet kita.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nmpknya kedua2 jenis windows ne hampir sama rata jd pilihan user. terpulang pd diri dan kemampuan masing2. dulu aku pakai vista ori tp dua kali pc aku kena format. skrg aku cuba plak xp lanun. rasa cam selamat je pc aku. tp x tahulah lg, pasal aku baru je cuba lom sebln. klu kena format lg aku nk tukar ke windows lain plak. mgkn vista ultimate. tp lanun jugak la.... hehehe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE
Windows lanun boleh dapat harga caamana..adakan dengan modal RM10 dah boleh angkut???

kt the mines, cdnye jual 5 ringgit. kt sg buluh, tukang jual cd yg asyik berjalan lalu lalang tu, 2 ringgit.

hehe.saya suke 2-2.jadi, x boleh undi laa

Share this post


Link to post
Share on other sites
ori untuk kepuasan yang tiada tolok bandingnya!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Masalah OS nie akan diupgrade selalu kalau beli Ori nanti datang OS baru nak beli Ori lagi..Letih.. kalau guna kat umah pakai je yg lanun..

Share this post


Link to post
Share on other sites
saya x tahu yg mana satu..

klau yg ori, mahal... x mampu nak beli... sleep.gif

klau sebaliknya, mmg la senang nak dpt, mampu... & tgah guna sekrg... ph34r.gif

QUOTE(razi_90@IBM thinkcentre @ Nov 18 2008, 02:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ori untuk kepuasan yang tiada tolok bandingnya!!!!!


iyer, betul tu... sayangnya mahal yg teramat sgt, kecuali yg mampu...

[lanun] cuma murah & mampu didapati jer...

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(zer0Nehza @ Nov 12 2008, 03:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
aku ada company. so aku pakai original smile.gif
aku jaga nama baik company aku, jaga masa hadapan, ingin dapat rezeki secara halal smile.gif

kalau setakat dok kt umah, tepuk dada tanya hati ...


ps: aku tolong highlight kan lagi... heee biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(kamil_lee89 @ Nov 18 2008, 03:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
harga win vista yg ori brapa ek skrang?

vista ape kau nk tahu? klu se dlm rm120 - rm150, home basic rm255, home premium rm285, business rm455 dan ultimate lebih dr tu.

harga selalu berubah2. nk lebih detail klik sini: http://www.navotech.com.my/pricelist.pdf Edited by WaKenaBeb

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(mfaiz @ Nov 18 2008, 03:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
saya x tahu yg mana satu..

klau yg ori, mahal... x mampu nak beli... sleep.gif

klau sebaliknya, mmg la senang nak dpt, mampu... & tgah guna sekrg... ph34r.gif



iyer, betul tu... sayangnya mahal yg teramat sgt, kecuali yg mampu...

[lanun] cuma murah & mampu didapati jer...

elele...tipu ar tak mampu....rm 250(vista) untuk seumur hidup....bukan kena bayar bulan2 cam broadband.... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(roronoazoro @ Nov 18 2008, 05:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pakai ori la sedap......

ape2 yg ori semua best...

kekekekee....

ye ke sedap pakai ori..aku rasa xbyk beza pon pakai ori dari yg lanun..tp skang pakai ori la jugak..

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku rse ori ngn lanun ni xde la beza sgt..
sbb nama 'ori' tu la yg jadi best..hehehe

lain le klu pakai win lanun..pastu xleh buat apa2 kecuali dgr lagu je..
haa..tu bru la leh ckp win ori lg best..bleh buat mcm2..hehehehe

bagi aku klu utk kegunaan kt umah..pakai je win lanun..
tp klu kegunaan yg melibatkn duit tu..haa..pakai yg 'halal' la yer...hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku pakai lanun jek... mana mampu nak beli ori, ustaz kata x pa kalau utk keje2 kat umah jek (menaip ke tenet ke) bagi yg x mampu nak beli, kalau sesiapa yg bisness tu pakai la yg ori...

yg lanun nie pun aku pakai ok jek, boleh update n pastu dapatkan key (dari web2 lanun) utk actived kan windows kita tu... pastu update sekali dah la, terus off kan update. Hihihi... rolleyes.gif

sebelom nie pakai XP SP2, skrng dah masukkan Vista Ultimate x86(32bit)... ok jek, nak idup pon lebih cepat dan aku rasa pakai Vista lagi laju plak, pelik2... PC taun 2005 nyer... Haha rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dalam dnie tenet ni..
ap je leh jadi..
bagi ak tok barang pc ni..
gne lanun pon xpe..
x de yg tlus dlm dnie tenet..
ak gne [lanun] ok je..
leh update..
da siap [biskut tawar] agi

Share this post


Link to post
Share on other sites
ko beli hardware komputer pun harga dekat RM 1000
printer pun 200-300

jadi ko hanya perlu tambah 300 aje untuk yg ori
nak kata mahal????
entah laa

Share this post


Link to post
Share on other sites
mahal le tu..untuk org yg berkerja dan masyuk leh ler...

klu budak student mane nk bli ori...bli makan pun sangkut2...

ikut kemampuan la.... aku vote lanun even aku dh keje skang coz sgt murah...hahaha....

tp klu bli ori OEM mane leh gune slamenye...one day pc mesti kong pnye @ kuar windows baru plak...haha

tp setengah org nk kan kepuasan... so ikut la kehendak hati la yer... hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aku rasa takder beza sgt Win Ori dan Cd aku...
Tp semestinya aku sokong Cd aku berbanding Ori..
Alasan aku taknak mengkayakan Microsoft..
Walaupun CD aku kekadang bermasalah kalau nak online tp masalah tue la yang mencerdikkan kita utk mengatasi masalah tue.
Kalau langsung takder masalah kita pun tak tau apa kelemahan menda tue..


Yeah Idup lanun!!!Terimas pada yang sapot dan asyik sebut jer nama aku..
hehehe happy.gif tongue.gif rolleyes.gif biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku pon selalo gne lanun punye sejak dari xp lagik.. tapi mase pelancaran window vista kt UKM aritu, sbb aku student COmp aku dapt cd vista business free jaah haha.. n now aku gne vista yg orila ngeee.... stakat nie xda problem nk update ke ape ke..n virus pun xbyk ..dah 7 bulan aku gne...

nie sebab dapt free... klu x ak gune je yang lanunkan hahaaa.... tapi sebab dah dapt yg ori klu xgne membazir plak so kte gune jela kan kan kan....hehee...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...