Jump to content
Sign in to follow this  
Shanai

Pilihanraya Kecil Putera.com

Recommended Posts

Assalamualaikum,

Pihak admin berpendapat untuk memastikan perjalanan forum [email protected] dapat dikawal selia dengan baik demi menjamin kesejahteraan semua pengguna, maka ahli-ahli yang berpangkat sebagai moderator perlu dilantik segera.

Moderator (atau nama lain sekiranya ada yang sesuai) adalah satu jawatan yang penuh tanggungjawab, dan bukan sekadar glamour atau kuasa yang lebih berbanding ahli biasa.

Sehubungan itu, marilah sama-sama calonkan nama-nama yang sesuai untuk menjadi moderator untuk setiap forum yang ada di sini.

Boleh calonkan nama sendiri ataupun nama kawan-kawan yang difikirkan seorang yang bertanggungjawab dan sesuai untuk jadi moderator.

Apabila nama-nama telah dicalonkan, pihak admin akan fikirkan cara yang sesuai untuk memilih atau melantik seseorang moderator.

Moderator juga adalah jawatan yang tidak diberi sebarang elaun atau bayaran.

Sila calonkan

================

1. nama :

2. forum/subforum :

================

Share this post


Link to post
Share on other sites

edited:

sebab aku dah jarang masuk sini...

so, aku tarik balik...tata... ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Calon²:-

Nama: TRUNASUCI

Subforum: Linux & *nix

Nama: gmos

Subforum: Permainan konsol

Nama: DRS or 3eleven

Subforum: Muzik, Movie & Majalah

Itu ja lah kot... yg lain tak berapa tahu sgt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku cadangkan diri aku untuk bahagian Permainan dan hiburan,permainan konsol..sokong-sokong!

Share this post


Link to post
Share on other sites

senaraikan semua calon2 moderator.. pasnih kita vote smile.giflaugh.gif

aku ingin mencalonkan

Nama: puteranetwork, nagakeciks(otai ni)

forum: Pengaturcaraan

nama: MalaysianSecurityForce

subforum: Utility & Sekuriti

nama: cermin(ahli rajin), oc11, gmos

forum: Perkakasan

Edited by zeph

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak calon memang ramai...

ni secara umumnya....

forum : Sistem Pengoperasian

nama : TRUNASUCI, azuan

forum : Perkakasan

nama : sarge, PETABITE, gmos, ramai la lagi

forum : Pengaturcaraan

nama : MalaysianSecurityForce, puteranetwork, zeph

forum : Permainan dan Hiburan

nama : DRS, hoyoyo80, gmos, 3eleven

forum : Komuniti

nama : adik tiadanamazzz??? (acah je...hihihiK)

jugak kepada ahli rajin sebab diorang memang rajin singgah putera.com ni... ph34r.gif

edit aje la mana2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

saya

komuniti>sembang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoyoyo80-->Admin baru:p

Huhuh...baik admin sndiri cek sapa yg agak aktif dan bernas dalam ssuatu forum,calonkan,baru ktak undi..errr brapa had umur ngundi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

forum : Sistem Pengoperasian

nama : TRUNASUCI, mus3na, azuan, C-Fu

forum : Perkakasan

nama : sarge, PETABITE, zer0Nehza, gmos,

forum : Pengaturcaraan

nama : MalaysianSecurityForce, puteranetwork,

forum : Permainan dan Hiburan

nama : DRS, hoyoyo80, gmos, 3eleven

just a suggestion.. laugh.gif no offense to anybody..

Share this post


Link to post
Share on other sites

bagus la kalau dah ada moderator nanti... cool.gif

so memana yang merepek gaban leh la di pantau ...takde la mengharapkan admin semata²... ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

isk isk isk..takder sape nak vote aku ek?..hehe...sampai ati korang..takpelah, aku sedar siapa diri aku nih..Biarlah daku membawa diri..

Ku bawa hati, jauh berlari...Bukan beerti diri mu aku benci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nak tambah pencalonan :

joehari -> bahagian software

kategori khas;

hababd -> super moderator. fungsi sbg moderator kepada moderator. maksudnya, kalo moderator biasa pantau user, dia ni pantau moderator.

sokong pencalonan:

- trunasuci (OS-linux specialist)

- gmos (hardware)

- mus3na (OS) + Intel + Streamyx laugh.gif he he he

- azuanxp (letak le mana-mana .. dia sumer layan)

- petabite (hardware)

- nagakeciks, puteranetwork (programming)

- MalaysianSecurityForce (security)

asalkan diletakkan dalam kategori yang sesuai dengan kemahiran masing2 .. ch: nk letak petabite dlm kategori web programming mcm crystal report, SQL, asp, jsp, php, p p p p p p tak berapa sesuai .. benda mcm ni dia dah la tinggal ..

perlu difikirkan jugak yg sbnrnya, perlu ada 'golongan pembangkang' mcm Mr. "ako" <- u know what I mean dan MR CAPS LOCK supaya putera.com tidak dimonopoli oleh satu-satu team sahaja. even Mr Shanai knows this .. kalo tak - dia da lama ban enchek2 dua orang ni smile.gif

ada cadangan lagi - kalo Majlis Keselamatan PBB ada lima ahli tetap dan 2 ahli tak tetap .. Putera.com pon bole buat jugak - 2 moderator tak tetap .. dan 2 orang ini dipilih berdasarkan posting (tertinggi ? berkualiti ?) dan dipilih setiap 4 bulan sekali. lantikan ni lebih kepada orang yg rajin tapi tak cukup kelayakan nak jadik moderator. sumer ni ikut kebijaksanaan moderator jugak la dan restu enchek admin ..

just my 2 cents tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nak tambah pencalonan :

joehari -> bahagian software

kategori khas;

hababd -> super moderator. fungsi sbg moderator kepada moderator. maksudnya, kalo moderator biasa pantau user, dia ni pantau moderator.

sokong pencalonan:

- trunasuci (OS-linux specialist)

- gmos (hardware)

- mus3na (OS) + Intel + Streamyx laugh.gif he he he

- azuanxp (letak le mana-mana .. dia sumer layan)

- petabite (hardware)

- nagakeciks, puteranetwork (programming)

- MalaysianSecurityForce (security)

asalkan diletakkan dalam kategori yang sesuai dengan kemahiran masing2 .. ch: nk letak petabite dlm kategori web programming mcm crystal report, SQL, asp, jsp, php, p p p p p p tak berapa sesuai .. benda mcm ni dia dah la tinggal ..

perlu difikirkan jugak yg sbnrnya, perlu ada 'golongan pembangkang' mcm Mr. "ako" <- u know what I mean dan MR CAPS LOCK supaya putera.com tidak dimonopoli oleh satu-satu team sahaja. even Mr Shanai knows this .. kalo tak - dia da lama ban enchek2 dua orang ni smile.gif

ada cadangan lagi - kalo Majlis Keselamatan PBB ada lima ahli tetap dan 2 ahli tak tetap .. Putera.com pon bole buat jugak - 2 moderator tak tetap .. dan 2 orang ini dipilih berdasarkan posting (tertinggi ? berkualiti ?) dan dipilih setiap 4 bulan sekali. lantikan ni lebih kepada orang yg rajin tapi tak cukup kelayakan nak jadik moderator. sumer ni ikut kebijaksanaan moderator jugak la dan restu enchek admin ..

just my 2 cents tongue.gif

ehh..mekasih..ader gak undi aku...

Hi Darkwan..lame x nampak..susah tul nak nampak orang lama kat sini..kalo ader pun, dah tuko nick..

mm..aku stuju ngan undi ko, kcuali, kat pengaturcaraan tuh, aku x layak..aku rasa yg sesuai, rads78,DevGuy abg Sham, Cik Siti,asp n puteranetwork..ramai lak calonnye..tapi, nih antara yg terbaik le

- azuanxp (letak le mana-mana .. dia sumer layan)

hehe..nih memang aku stuju..mane2 pun boleh.. tongue.gif

mr AKO ngan MR CAPS LOCK pun cun gak..hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

apa kata list kan dulu moderator tu lepas tu, kita vote kan untuk jadi moderator dan super moderator,

kalu main vote lagu ni kan pening, dan yang terpilih tu diharapkan bertanggungjawab sepenuhnya, jangan salah guna kuasa ler... tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

**off

pilihler yg bebetul layak,

nak bangkang ka, nak sokong ka, terpulang ler,

buat cara betul,

jgn nanti sampai putera.com penuh dan terkenal dgn four letter words and flaming jerk.

just sbb ada moderator yg perangai mcm tu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ehh..mekasih..ader gak undi aku...

Hi Darkwan..lame x nampak..susah tul nak nampak orang lama kat sini..kalo ader pun, dah tuko nick..

mm..aku stuju ngan undi ko, kcuali, kat pengaturcaraan tuh, aku x layak..aku rasa yg sesuai, rads78,DevGuy abg Sham, Cik Siti,asp n puteranetwork..ramai lak calonnye..tapi, nih antara yg terbaik le

- azuanxp (letak le mana-mana .. dia sumer layan)

hehe..nih memang aku stuju..mane2 pun boleh.. tongue.gif

mr AKO ngan MR CAPS LOCK pun cun gak..hehe

erm - aku rasa patutnya abg sham ngan hababd ni masuk super moderator @ mod khas.

pasal pengaturcaraan tu, aku mmg stuju yg mmg ada ramai candidates yg berkelayakan. even aku mcm dah terlupa kat rads78(dia kkadang 'singgah' komuniti.net masa putera.com tengah repair ..), asp dll.

nk jadi moderator pon .. blom tentu yg paling 'otai' tu baru leh jadi mod. mesti la orang di 'saspek' oleh orang2 lain. ada ciri2 kepimpinan (agaknya la kot). human skill mesti ada.

p/s: isk nagakeciks. mcm aku dah tua sangat dah kat sini. aku masuk tahun 2001. CdR tu pun lagi lama dari aku. not to mention adinor dan lain-lain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku rasa tak perlu la add aku ape2 jawatan disini, aku terlalu emosional...........walaupun ade beberapa org lama yg nak aku joint, sorry la, aku rasa dah sampai masanye aku bersara dari putera. cukupla 4 tahun bersama, tapi putera sekarang tak sama ngan putera dulu. sekarang putera lebih banyak membincangkan entertaintment, crap, and mengutuk org! and aku tak suke semua ni, so apepun semoga putera kembali kepada tujuan asal. kalau aku rasa putera sekarang dah kembali ke putera dulu, maybe aku akan kembali. To mr.Shanai, Thanks for providing this board, and forgive me for the "2 words" i had wrote.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pun sependapat ngan mus3na, putera.com sekarang ngan putera.com dulu lain...

tapi aku percaya...pilihanraya kecil ni la yg akan boleh membuatkan putera.com skrang lebih baik dari putera.com dulu

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pun sependapat ngan mus3na, putera.com sekarang ngan putera.com dulu lain...

tapi aku percaya...pilihanraya kecil ni la yg akan boleh membuatkan putera.com skrang lebih baik dari putera.com dulu

cheers

yess.. aku setuju.. .

listen mus3na

mmgla diakui putera skang dah tak macam dulu.. ramai org² lama yg lain pun ckp begitu.. tp kalo korg sume terus menjauhkan diri dari putera nih.. lambat laun, putera nih makin jauh menyimpang dari yg dulu.. so, diharapkan dgn penglibatan sumer org² lama ditambah dengan ahli² yg baru, boleh membuatkan putera.com ni kembali gah seperti dulu.. kelibat² korg nih patut selalu kelihatan online supaya kalo ada yg salah/silap boleh korg tegur.. lagipun, teguran korg berasaskan ilmu dan fakta kan.. so, siapa yg berani bangkang ?? terutama sekali org² baru yg ilmu seketul dua cam kiteorg nih..

perlu diingat gak, ramai muka² baru yg online selalu sbb berminat nak belajar dan berkongsi pendapat dgn ahli² lama yg lain, mereka ni lah yg patut diberi perhatian sebenarnya berbanding segelintir crappy person yg dimaksudkan tuh.. semangat dieorg, kalo ditambah dgn bimbingan dari ahli² lama yg berilmu sebenarnya boleh memperhebatkan putera.com nih..

so, diharap, jgn la ada muka² lama yg menyepikan diri sbb faktor² kecil nih.. ok..

just an opinion.. no offense to anybody... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

betul ckp phreak_id tuh...

aku jarang masuk putera.com lama... dan br serius join mase putera.net nyer forum tgh on(tu pon masuk bhgn pengaturcaraan je byk) n tu pon skjp je psl aku tgh prac time tuh.. so aku xbley nk komen pape la...

ape2 pon tujuan moderator nih utk manage thread agar x dicemari oleh post2 yg xde kaitan langsung dgn tajuk yg dibincangkan.tapi kalau org2 yg layak dan ade pengalaman utk handle bende2 nih xnak pegang tanggung jawab, xkan nak kasik org2 yg kurang tau kot... makin jahanam la jadinya...

pd pendapat aku pon... ape dh jadik ngan forum nih.. mcm org jual sayo pon ade jugak.. tapi bila fikir2 balik aku bole terima la keadaan nih sebab moderator forum stil belum dilantik. aku percaya forum ni akan jadik lebih baik pada masa akan datang... asalkan semua faham tanggungjawab masing2 dalam menghidupkan balik forum ni... (maksud aku bukan jadikkan forum ni sesuatu yang happening je.. jadikkan forum ni mcm dulu.. reference utk mereka2 yg ingin menambah pengetahuan dlm bidang IT xkira ape sekalipon)

harap2 semua faham apa yang aku tulis kat sini, mintak maap kalau ada yang tersinggung... ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

vote la aku....aku berjanji akan jadi moderator yg baik, beriman, berilmu, berjasa, berbakti pada negara...berbudi pekerti..(mak aih baiknye...) so vote lah aku....VOTE MEEEEEE!!! (bukan mee maggi) qwa! qwa~qwa!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...