Jump to content
Superior

Warning!

Recommended Posts

Kalau Putera ID kita ni kena warning, adakah suatu hari warning tersebut akan menurun? Contohnya daripada 70% berkurang kepada 60% sehinggalah 0%?

:angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku rasa tak kot.

sbb dari pengalaman aku,

- Aku join Putera - 9 June 06

- Pada tanggal 15 Nov 06, 04:10 AM - Aku kena first warning. Sebabnya salah pakai avatar. Tak sesuai kata mod.. :D

- Sejak dari detik hitam itulah aku hidup dgn anugerah warning tersebut... :D . Aku tungu punya tungu, tunggu punya kot2 nak hilang tanda noda tu. Tapi...ahh...hampaa....

- Setelah hampir 2 tahun aku tunggu, warning tak jugak hilang2. So aku dgn penuh hormatnya pada Apr 14 2008, mem'pm' saudara mod yang bertanggungjawab dan memohon budi bicara beliau untuk hilangkan warning tsb. Akhirnya, Warning Level Decreased, Apr 16 2008, 02:53 AM.

Ringkasan:

- Kena warning pada - 15 Nov 2006

- Warning Level Decreased - 16 Apr 2008

So, berdasarkan teori aku berdasarkan fakta tu, aku tak rasa Putera ni ada auto Level Decreased system, melainkan secara manual, pm dan atas budi bicara mod.. :unsure:

Edited by shelldrakeâ„¢

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmmm..

Tapi yg warning kita mod lain, kita mintak kurangkan dari mod lain mcmana? Tak pun aku mintak kat En. Shanai terus selaku admin?

Aku kena pasal politik.. kat ruangan politik sub kepada serious discussion..

Share this post


Link to post
Share on other sites

tidak ada auto level decrease untuk warning ni..

selagi tak ada pertimbangan pihak atasan.. selagi tu akan ada warning.

moral dia berbuat baik selepas dikenakan warning.biasa user yang kena warning akan sentiasa dipantau. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeronehza... buangkan warning aku ni...

Satu lagi, halalkan RM6 dulu yg aku pos dvd ps2 kat ko tu ye.. Yg barang tak sampai kat ko.. dvd tu pun tak sampai kat ko.. Game dragonball kalau tak salah aku..

Apa pun aku nak warning aku ni 0% balik..

Sakit mata aku tgk.. Penat aku jaga nick aku ni sejak 2004 lagi.. tau2 je 2008 ni detik hitam buat aku..

Tolong! Tolong!

Share this post


Link to post
Share on other sites

keh keh keh.... aku faham perasaan ko Superior.

moral dia berbuat baik selepas dikenakan warning.biasa user yang kena warning akan sentiasa dipantau. :)

huh.. 2 tahun aku kena warning dan selama tu aku berbuat baik yakni berdiam diri ... , x pun decrease. Aku rasa la kan...mod yang kasi warning dah lupa la warning list, lain la kalau Mod yang kasi warning tu ada 'reminder system' or 'buku 35' ... :rolleyes:

Jawabnya...mmg kena mohon jasa baik la neh...

Psttt.... saudara Supervisor sedang memantau...mohonlah budi bicara beliau..... .

Tapi pandangan aku la kan, demi menjaga kredibiliti mod yang bertangungjawab/bertugas ko x leh la bypass mod tu dgn direct ke supervisor atau admin..sebaiknya pm la mod berkenaan dulu.. :rolleyes:

maafkan kami...maafkan kami....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeronehza... buangkan warning aku ni...

Satu lagi, halalkan RM6 dulu yg aku pos dvd ps2 kat ko tu ye.. Yg barang tak sampai kat ko.. dvd tu pun tak sampai kat ko.. Game dragonball kalau tak salah aku..

Apa pun aku nak warning aku ni 0% balik..

Sakit mata aku tgk.. Penat aku jaga nick aku ni sejak 2004 lagi.. tau2 je 2008 ni detik hitam buat aku..

Tolong! Tolong!

hal tu. aku dah tak ingat dah pon :lol: takpela aku halalkan..

pasal warning ni tak sopan klo aku yg kurangkan,.. ko kena mintak budi bicara mod berkenaan dulu..

lagipon aku tengok reason dia ko telah melanggar peraturan.. tak berapa jelas apa kesalahan ko. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cakap pasal warning ni aku pun pernah kena warning

Lupa lak bila tp maybe awal tahun ni

Alkisahnya nak dijadikan cerita ada la forumer putera yang desak2 nak kan RAR Password Recovery

So disebabkan tu aku pun kasi la link

Tetiba je dup dap kena warning

Haha...kesalahan nya illegal link sharing

So skang aku dah x kasi dah link2 ni...so kalo ada mod yang terbabit yang kasi warn ni

Sempena bulan Ramadhan yang mulia...harap2 la dimaafkan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pun tatau ape salah ko...maafkan la die...tapi tuela kita manusia sentiasa ade salah silap...aku pun baru dalam putera nie..so aku pun tatau aper kesalahan yang boleh kene warning...yang aku cume tau illegal ajer....aku pun ade gak post link2 kat forum tapi yang free la....takpe ke kalau gitu??? sebab aku post nak tolong selesaikan masalah ajer...kalau pasal illegal selalunye aku pm(takpe ke kalau gitu????) aku pun minta maaf kalau aku buat selama nie salah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalau Putera ID kita ni kena warning, adakah suatu hari warning tersebut akan menurun? Contohnya daripada 70% berkurang kepada 60% sehinggalah 0%?

:angry:

ha...ha... :lol: aku tak tau pula warning tu satu 'bencana'....betul,...lihat aku punya...banyak tu..tapi bile & apa sebab aku pun tak [email protected]?1?

Klu terus begitu apa kesannya a? kena senarai hitam kah? :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe.ade warning, bermakna, anda boleh juga d klasifikasikn sebagai sorang gangster.sebab berani melanggar peraturan.hehe.gurau je. papepn, adlah lebih afdal kalau nk post pape ke, cube ingat dulu ape yg boleh, ape yg x boleh. slah n x salah. x gitu. maij redah lampu merah, dapat la surat saman siber dari polis putera :P

berbalik kepada masalah si super ni, biar ak tolong pastekn link tu.jangan lupe tutup thread~

warning~ warning.kesian kt mung.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku kene warning jugak... pasal topik hindraf...

smpai skarang x ilang2 lg... hindraf pn dh kene ampun dh... aku bile lg?? :lol:

Dah PM mod or belum??

Kalau Mod tak hilangkan kekal la warning ko tu sampai bila2..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahaks...

Apa kata mod2 kat sini...sempena bulan yang mulia ni diskaun 1 bar warning :D

Tak kira lah bulan ape pun, kalau nak membuat kebajikan InsyaAllah tidak menjadi hal.. B)

Tapi, tak kan nak bagi begitu ajer tanpa ada permintaan dari yang empunya nick... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ana punya pandangan mana2 forumer yang dah betul2 dan sedar akan kesalahan /menyesal/minta maaf eloklah Mod maafkan....

Edited by electron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeronehza... buangkan warning aku ni...

Satu lagi, halalkan RM6 dulu yg aku pos dvd ps2 kat ko tu ye.. Yg barang tak sampai kat ko.. dvd tu pun tak sampai kat ko.. Game dragonball kalau tak salah aku..

Apa pun aku nak warning aku ni 0% balik..

Sakit mata aku tgk.. Penat aku jaga nick aku ni sejak 2004 lagi.. tau2 je 2008 ni detik hitam buat aku..

Tolong! Tolong!

bru lg ko kena nie,tak sampai 2 mggu nie..ko tau kan sapa warn? PM la dia,bincang baek2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tu haaa.. mod kat atas tu... mod jaga kat bahagian politik tu..

Dah la buang warn aku ni.. AKu pun nak bersara dari dunia politik kat putera.com ni...

Tgk org melayu bertekak kat ruangan politik je la lagi bagus.. Hehehehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...