Jump to content
B@zSh™

Download Rs Premium Acc Slow

Recommended Posts

freegates slow,tapi bleh bypass kalu kena block ..try guna ultrasurf,sama je fungsi dan lagi laju........

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamat sejahtera semua orang...ko rasa korang patut dengar cakap [email protected](bro,sorry aku eja nama ko salah..:)..seminggu ko tak tido,pikir pasal Rapidshare nih..)..aku suggest korang pakai Stenagos Internet Anonym VPN...aku punya speed lepas pakai tu,mencecah sampai 110KB/s..kalau tak sampai Raya aku masih lagi download satu movie je..aku punya streamyx package 1mbps...tapi ko rasa problem ni,rapidshare dan streamyx jugak...

sapa sapa pakai megaupload,ada problem nih tak? kalau tak,mungkin rapidshare yang problem..kalo ya,then streamyx suck!!!diorang bukannya tau pun camna nak settle problem diorang..menentanglah,diorang monopoly broadband market kat sini..ble buat apa apa sesuka hati...ko rasa nak buka satu company lawan streamyx..ha!!!barulah,tmnet rasa takut...

ok..pada mereka yang tak mampu nak beli Steganos VPN tu,cubalah cari lanun yang baik..maksud ko,torrent..ada [biskut tawar]/serielkey..benda tu memnag berbaloi ko cakap..ko pakai licence untuk sebulan..ko dapat download 25GB..banyak tu!!..ko baya USD14.95 = RM 50.90..kira ok lah kalau dapat speed laju...

tadi pun ko test..ko tak pakai Steganos..download speed ko antara 20-30KB/s..lepas pakai Steganos ko dapat 95KB-110KB/s..ha!!!

IP tu,IP Germany...dekat dekat dengan server Rapidshare,ko rasa...

ko cuma harap,problem ni tak lama..kalau tak,ko terpaksa pakai Steganos setiap bulan..tapi kalau speed kekal hebat,ko tak kisah..lagipun,dalam dunia ni,kita mana bole dapat free benda selalu...

Terima Kasih ko ucapkan pada [email protected] pasal kalau bukan kerana bro,ko pun tak tahu pasal Steganos Internet Anoynm VPN..salut :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nak tanye sikit, macam mana nak connect Steganos Internet Anoynm VPN tu? aku dah berkali2 cube connect tak berjaya pun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko dah masukkan serial number x?

Kalo dah masuk dia akan tulis acc activated

Bila dah activated baru bole connect utk dapat IP baru

P/S : Kepada sape2 yang ada problem ngan Freegate...try tukar2 server2 (sesetengah server laju drpd yang lain)

Aku dah test Ultrasurf...bg aku result nyer sama cam Freegate jugak (maybe setiap orang berbeza)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko dah masukkan serial number x?

Kalo dah masuk dia akan tulis acc activated

Bila dah activated baru bole connect utk dapat IP baru

P/S : Kepada sape2 yang ada problem ngan Freegate...try tukar2 server2 (sesetengah server laju drpd yang lain)

Aku dah test Ultrasurf...bg aku result nyer sama cam Freegate jugak (maybe setiap orang berbeza)

yang tu semue dah setel. dah activet pun. tapi step connection tu je yang tak lepas2 lagi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tengok kat mana tak kena.

de50c4499f.jpg

memang tak ada lagi button disconnect tu.

Edited by nie feng

Share this post


Link to post
Share on other sites

sape nak leh pm aku..aku nyer valid sampai januari 2009..erm..pasal ape kalu surf tenet gune VPN nie slow??aku bukak website putera.com pon kene tggu lama..disconnect balik..pkai IP malaysia baru laju..

Edited by mr_faiz

Share this post


Link to post
Share on other sites

sape nak leh pm aku..aku nyer valid sampai januari 2009..erm..pasal ape kalu surf tenet gune VPN nie slow??aku bukak website putera.com pon kene tggu lama..disconnect balik..pkai IP malaysia baru laju..

Sebab server Putera ni based kat Malaysia

So kalo IP Malaysia..of course akan jadi laju

Sama jugak kalo guna IP USA masuk site USA...mesti laju :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku guna VPN nie jap2 putus2..bile surf dlm seminit dah putus..

aku guna VPN nie jap2 putus2..bile surf dlm seminit dah putus..

Share this post


Link to post
Share on other sites

setahu ko..sejak dua hari pakai VPN,takde putus pun...semua okay..download laju..surfing pun laju..mungkin pasal laju tu,kena tengok computer tu..selalunnya ko scan dengan antivirus,spybot search and destroy and cuba delete semua 'temporary internet files'..lepas tu,cuba defragment dan check disk selalu..kalo masih putus putus,cuba uninstall dan re-install Steganos balik...

kalo speed berkekalan macam ni,aku akan renew Steganos Internet Anoynm VPN untuk sebulan lagi,...harap harap sblm tu,semua akan okay dah...

tapi yang pelik kan, antara 12am-11.30am setiap hari,speed ko laju without steganos...lepas 11.30am,kena pakai steganos....

Share this post


Link to post
Share on other sites

emm actually kalau nak download dari rs premium tak perlu pakai VPN...bagi aku pakai freegate dah ok cth macam kat bawah:

without freegate

idmnoproxy-1.gif

with freegate

idmproxy-1.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku pun pening gak apa problem sebenarnya

Rata2 user Streamyx ada problem macam tu

Dan problem ni hanya berlaku pada certain2 masa sahaja

Aku harap benda ni ada kaitan ngan maintenance yang RS tgh buat sampai bulan Sept ni

bro,ko pun harap tu jugak...harap2 bulan sept semua dah ok...kalau tak,ko nak ajak ramai2 hantar surat kat streamyx surush diorang pi mampus..diorang caj mahal,tapi service camni...ceh...vision 2020 konon!!!..nak malaysia jadi negara IT yang bole bersaing dengan negara negara lain..huh..negara lain,diorang tengah download dengan GB!!!..kita ni,1Mbps pun tak bole download dengan senang..

Share this post


Link to post
Share on other sites

emm actually kalau nak download dari rs premium tak perlu pakai VPN...bagi aku pakai freegate dah ok cth macam kat bawah:

without freegate

idmnoproxy-1.gif

with freegate

idmproxy-1.gif

Bagus siol..Freegate ni..RS aku cecah 100+kbs balik...Thanks bro!

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku guna FreeGate..speed better la..tapi biasanya guna freegate ni waktu siang..mlm RS ok je

masalah ni dtg dari Stimix..rasanya diaorg trottle dari rapidshare..tu pun waktu siang je...mlm kalo guna ok je

so skang ni kalo waktu siang aku guna freegate

utk kesan lebih baik...open dulu freegate pastu baru buka donwload..setting make sure betul kat download accelerator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...