Jump to content
B@zSh™

Download Rs Premium Acc Slow

Recommended Posts

Askum sume

Aku bukak topik ni untuk tanya warga Putera

Ada tak sape2 kat sini yang guna Acc Rapidshare Premium tp download slow?

Biasanya kalo download...aku dapat 190-210kb/s

Aku wat bandwith test DL = 1780kbps UL = 480kbps

Tp bila download guna RS = 28 kb/s

Adakah TMNet throttle rapidshare jugak??

Adus....lama gilers lagi nak habis RS acc aku

Ni bandwith test latest yng aku buat

302065644.png

Edited by [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalo asyik throttle macam ni mmg sangat2 hampeh

Hmm...aku harap ni bukan problem ngan throttle

Hopefully rapidshare tgh maintain diaorang punya sites

Update:

Aku try ping rapidshare...average value = 450ms (nampak cam tinggi)

Hopefully memang betul2 tgh maintain coz aku try call Streamyx Center diaorang cakap xder throttle website biasa

Edited by [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

..kekadang mcm tulah streamyx ni..international connection dia lembab sikit..

tapi RS punye download tu apasal ko punye slow sgt..aku gune package

384k aje tapi DL ok dlm 40k(top speed la tu) ...tu pun gune free account

P/S : kau x nak gune lagi ke acc tu ?..

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku gune time connection 384kbps..

speed kalo 1 file max 50kbps je..gune rs premium acc..

on the way nak upgrade ke netlynx..pasal kat vista komanwel ni xleh pakai streamyx..huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

..kekadang mcm tulah streamyx ni..international connection dia lembab sikit..

tapi RS punye download tu apasal ko punye slow sgt..aku gune package

384k aje tapi DL ok dlm 40k(top speed la tu) ...tu pun gune free account

P/S : kau x nak gune lagi ke acc tu ?..

Memang dah guna premium acc pun

Download guna IDM

Biasanya memang laju...190-210 kb/s

Ok...pagi ni dah ok balik

Maybe Rapidshare tgh maintenance ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

..laa..aku ingatkan dah selesai kes ko..ade lg rupanya..bg kat aku ajelah

acc ko tu ..hee..hee

..RS ni ade time dia..kalau peak time mmg slow..jadi kalau kau nk laju

ko kena tau waktu die..kalau pagi sampai pkl 11, ptg dr pkl 6 sampai pkl 8 dan

12 tgh mlm to pkl 2..mcm tulah lbh krg... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

rs premium aku pon hadapi masalah yg sama download guna idm leh g 20k je 2-3 ari ni...

tp time kul 3-4 pg camtu laju lak cam biasa 140k...tp ngan syarat xleh stop..nanti kalo resume blk time siang ari tu

dia jd slow blk 20k..aku rasa dorg tgh wat maintenance tu....

Share this post


Link to post
Share on other sites

..laa..aku ingatkan dah selesai kes ko..ade lg rupanya..bg kat aku ajelah

acc ko tu ..hee..hee

..RS ni ade time dia..kalau peak time mmg slow..jadi kalau kau nk laju

ko kena tau waktu die..kalau pagi sampai pkl 11, ptg dr pkl 6 sampai pkl 8 dan

12 tgh mlm to pkl 2..mcm tulah lbh krg... laugh.gif

Haha...kalo ko nak bole

Meh bank in duit :D

Dolu2 xder kira masa...laju jer stiap masa

Tu pasal la aku tanya...kalo x watper aku nak bukak thread ni isk3

Hmm...3-4 pagi eh?

Nnt aku try...aku rasa aku bukan keseorangan dalam hal ni

Member aku yang guna prem acc pun hadapi masalah yang sama :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

..ko prasan x..dulu waktu kene taip huruf yg ade gambo kucing tu

d/l laju x kira masa..pastu RS upgrade die punye site dgn layout ade meter

2 ketol tu ..haa..masa tulah sekejap laju sekejap slow..rasa2nyalah

prob ni mungkin line dia queue kot...x tau lah.... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

RS dah upgrade free unlimited download tu dah berzaman

Dekat2 sebulan dah kot

After upgrading tu xder lak problem ngan prem RS acc

Skang jer jadik macam tu

Nape lak line dia nak queue?

Aku bukannya download free user

RS Prem mana ada queue2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulai awal tahun ini apabila aku download guna megaupload premium, download aku terlalu perlahan. Kadang - kadang tak jalan langsung. Biasanya aku reconnect Streamyx aku yg memakan masa 10 - 30 minit sehingga dapat ip yg baik... Baru aku dapat download sehingga mencecah 100kB/s ++. Dan selepas tu aku takkan padam power ke modem aku kecuali Tmnut tukar ip aku secara automatik. Terpasalah aku reconnect balik. :huh:

Edited by terabait

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku ingat aku sorang je dapat speed slow. Korang pun sama gak? Aku dolod tgh malam. Pastu aku tinggalkan laptop camtu je. Bila bangun je semua file dah siap.

Tapi bila aku dolod petang tadi, speed aku tak sampai 50kB/s. Line aku 1mbps. :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

agaknya RS ni bleh detect ke jika kita beli akaun dari seller2 biasa?..

means, bukan yg dilantik oleh pihak RS..

kalu dia dpt detect, ade kemungkinan tak pihak dorang yg slowkan speed tu?...

baru terbaca sesuatu yg tak bez psal RS from HERE

huhu baru ngah plan nk beli akaun ni utk sbulan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Setelah mengalami gangguan RS download yang teramat sangat slow

Aku mendapat solution dr member thread Putera ni, bro joeseller

Aku check dalam official website RS...skang memang RS dalam maintenance nak upgradekan server kerana pengguna semakin ramai

Kalo dulu RS upgrade download per day = 10GB...skang dia dah kurangkan balik kepada 5GB sampai satu masa (expected upgrading process ni habis bulan Sept)

RapidShare upgrading in progress

July 30, 2008

The upgrading of the RapidShare infrastructure is in full progess. Due to the extent of the upgrade we are calculating to finish the job at the beginning of September. Thus, we have raised the daily premium download traffic from 4 gigabyte to 5 gigabyte.

Untuk baca apa2 perkembangan pasal RS bole baca kat SINI

So...solution yang aku maksudkan adalah menggunakan VPN (Virtual Private Network)

Ok...ada yang freeware seperti Hotshield VPN (bole download kat SINI)

Tp problem ngan free VPN ni...bandwith limited hanya kepada 5GB per month

Ada cara utk dapatkan higher bandwith...sama ada menggunakan paid version (hmm berapa ramai yang leh beli eh?)

Utk paid version aku suggest Steganos Anonymous VPN (very powerful VPN)

Atau...gunakan MAC Address changer...utk tukar MAC pada LAN (bole google) untuk renew bandwith Hotshield VPN

Ni mungkin temporary measure....so mungkin bila upgrade dah selesai sume akan jadi ok balik

Selamat mencuba ;)

Edited by [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku punya speed untuk download rs premium ok jer.. speed between 95 - 115 kBps (Streamyx 1mb). Tadi aku download 100 meg file...dalam 15 minit jer... may be ada pengaruh IP kat sesetangah kawasan kot...

Share this post


Link to post
Share on other sites

dah lah sume acc aku hasil dari phiser mat salleh nyer

aku rse rs dah deteck lah

NO!! Kalau phished akaun diorang akan blok terus la kalau dah detect, Xthrotle dah...

Kalau unphished xkan blok...

RS tengah mintanance server dan kemungkinan rs limit speed sesetengah

range IP termasuk Malaysia...sebab tu slow..

Tapi biasa kejap je..xlama lagi OK balik..

Kepada semua buyer yang beli RS dari aku bleh

PM atau chat dengan aku kalau nak

guna VPN..

Ni speed aku download direct 4 file dari RS Premium..1mb streamyx guna vpn..

20080802144908xa1.png

Edited by joe123456

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...