Jump to content
slaughters

Sape Ready Nak Buat Donation ?

Recommended Posts

Assalamualaikum..

Dengan ini secara jujur aku rasa tak puas hati sebab tak dapat masuk putera.com. Even aku sendiri tak tau sebab ape aku boleh rasa macamtu, tapi aku tau yang ramai antara korang semua kat sini pun rasa sama dengan apa yang aku rasa..

Aku walaupun rasa sakit hati, tapi tetap tidak mahu putera.com mati atau hanya tinggal bahan sejarah.

Jadi kat sini, aku nak buat survey, nak tengok siapa dekat sini, sedia nak buat donation rm1 setiap bulan, mean 1 tahun rm12.

perlu diingatkan, ni donation, bukan paksaan, perlu faham maksud donation.

Target aku at least dapat kumpulkan rm350 sebulan untuk membolehkan putera.com ni di host di tempat yang lebih secure and terjamin.

nampak macam banyak rm350 nie, tapi kalau sorang sanggup donate rm1 seramai 350 orang, ianya tak jadi sesuatu yang mustahil.

secara kasarnya RM4200 diperlukan 1 tahun.

Pada yang tak sanggup pun tak apa. Tak perlu nak komen2 lebih.

Mula2 sekali aku perlukan nama insan2 yang sedia nak buat donation, andainya cukup 350 orang, donation akan start.

kalau tak cukup. kita akan fikirkan cara2 yang lain.

Harapan dengan adanya dedicated server sebegini akan membolehkan fungsi carian putera.com dihidupkan kembali seperti dahulu.

Baik, dah ade orang yang sedia nak donate

1) Ayer_tenang

2) Goreng

3) Arfaie

4) Master Tj-Ariff

5) cik wawa

6) Firestarter

7) Datuk_Seri

8) f18_Hornet

9) mfaiz

10) scoX

11) fivio

12) Mr. sawi

13) dtheatre

14) mon678

15) skyzliner_1991

16) BrainDeadAngel

17) diamondclow

18) MatchMaker

19) scorps

20) ayoi

21) Electron

22) Gigabyte

23) RavMonDok

24) abeInc

25) adnan_tdd

26) khorback

27) Raja_Kayangan

28) Sir Pyan

29) jasmanjunid

30) FryShadow

31) -HaiBaRa ai- ( formerly known as iffa =p )

32) ne7za

33) sayw

34) Mr.Fahizi

35) t3rdtier

36) K.I.T.T

37) [email protected]

38) rasberry

39) ronn

40) Mr Ijan

41) caa

42) Ceclom

43) diamondclow

44) jangut

45) neko

46) Tun loy_azloy

47) Clas_sick

48) jangut

49) annamir - sorry lambat

50) Sultan altimazesss

Edited by slaughters

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terima kasih pada semua yang ready..

Azam untuk pastikan Putera.com terus hidup maju ! dan fungsi carian di enablekan ! Hehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku penah fed up nk masuk putera pasal function View New Posts takleh guna. lama gak aku tak masuk putera masa tu...

harap2 pasni segala function yg ada leh la guna...interface cantik pun tak guna sgt pd aku, kalau byk function takleh guna... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum...

put my name!!

Wassalam..

READY..

tapi nak tanye...macam mane cara nak bagi sumbangan tu...slaughter,ko datang umah aku la amik duit..kan dekat je umah kite..hehehe..ke nak kene bank in... :lol:

Edited by F18 HORNET

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum...

kalu cukup orang, barulah slaughter bg no akaun kot.. kalu bg no akaun sekarang, takut ada yg salah paham masuk duit dulu kot...

Wassalam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ready r gak... donate skit2 leh la... asalkan donate... he3...

hidup putera.com !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Betul tu, takleh a kasi sekarang, takut tibe2 dalam akaun aku ade 14ribu, sape nak jawab tu..

Survey akan dijalankan dalam masa 1 minggu. kalau respon yang baik, makan donation akan dijalankan terus. kalau sunyi sepi aje.. takleh nak buat ape2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

READY

kalau admin - bro shanai amat bz, aku rasa andainya kita berjaya dapatkan penderma yg cukup, kita kena buat rampasan kuasa, dgn meminta bro shanai beri kepercayaan pada seseorang secara segera, dan terus migrate ke tempat lebih efisyen dan selamat.

Edited by sawi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku sokong. Sebab aku nampak pihak admin bz. Tak sempat nak handle forum ni. Jadi kena lantik seseorang untuk memantau perkara yang berkaitan dengan admin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pun READY tapi putera kene improvekan Server diaorg supaya jgn putus2 jerk.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

yela... sakit ati gak susa nak masuk. server terdown syndrome ke? hehe. :(

aku tgh bersmgt nak mengkaji thread yg best neh pun terpotong stim. :angry:

anyway, count me in also. :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok aku sedia nak donate,

boleh letak nama aku sekali yer..

terima kasih kepada pemula thread,slaughter

:blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...