Jump to content
skyzliner_1991

Putera Kne Hijack Lgi...

Recommended Posts

dari petang tadi aku tak dapat masuk.. nie baru bule.. geramnye..

da mula tercari2 forum it yg lain..

tapi sume tak dpt lawan putera.com nie la.. isk :(

aku sokong je kalau ade yg nk buat donation.. singgit sebulan? aku up lagi jd singgit stengah :P

janji tiap kali aku masuk putera nie ok je..

ntahla.. bukan nak post ape pun.. kadang2 tengok sekali lalu je.. tapi tiap kali online mesti nak masuk gak

kt putera nie. tak tengok logo putera tu tak sah surfing rasanye.. kenapa ek? :unsure:

walaupun aku tak kenal korang, aku tetap rasa cambest je duk sini..

putera.com tempat bermula segalanya :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ada tak sape2 nak donate rm1 setiap bulan untuk putera.com ?

nak bayar boleh xde hal....tapi masalahnya kalau dah bayar...gerenti x bende2 macam nih x berlaku lagi? kalau free join then ada problem macam nih jugak....x leh kata apa la pasal x bayar......

aku perasan ruangan Jual beli ngan bisnes hari2 ada [email protected] barang......takut ada sesiapa punya `periuk nasi` dalam ruangan tuh je(mean bebetul harap Putera.com utk [email protected] makan.) naya la.....sehari x leh masuk mmg rasa cam lemah semangat.....pastu ada risiko customer hilang.....hehe :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

untuk apa yang i dapat dr putera.com ni

i tak kisah derma 12 ringgit setahun.

no strings attached.

no demand of any sort.

asalkan i boleh log in & buat carian (& tanya soklan).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erm.. apa problemnye?.. Aku takde problem pun.. ok jer..

Kalau problem sebab DNS.. cuba clear browser cache ngan history.. pakai ATF Cleaner pleh Atribune.. kemudian restart pc..

Kalau tak lepas gak.. errr.. tak tau laa... sebab aku ok jer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

rupa-rupanya putera ada masalah semlm yer...

huhu...

aku cuti mc la semlm... pg ni baru leh online...

Alhamdulillah, ok...

topik nak donat putera dah bukak...

meh la ramai2 berdonate utk putera.com...

Share this post


Link to post
Share on other sites

aik...

mc keje pon mc putera jugak ke??

ps: bagi aku, putera dah banyak membantu aku...

so, x kesah la nak donate ni...

sape2 yg ungkit mengungkit tu, suruh dorg up forum sendiri la~

walaupun derma RM100 sekali pon...

x de maknanya kalau ungkit mengungkit ni berlaku~

ps: yg pasal expired tu dier dah renew balik utk satu tahun~

so, tahun depan kalau lambat renew balik, bakal jdi seperi 2 hari lepas :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

sebenarnya masalah dns register.com lambat update.mengikut makluman admin, time dia renew manually , masalah info kad kredit yang lambat updated kt register.com... amik masa beberapa jam..

so masalah ini bukan masalah hijack ke apa. harap semua jangan gelabah lagi. Topik dikunci. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harap maaf di atas segala kesulitan yg dialami. Sepatutnya domain ni auto renew sehingga tahun 2010, tapi tahulah kenapa, maklumat kad kredit saya di register.com jadi tak betul dan dia tulis kad tu expired 2008 padahal lambat lagi.

Domain expired pun baru 2 hari, kedekut betul la register.com, kalau mynic, expired 2 minggu pun takde hal lagi.

Lepas tu pulak bila dah renew, lambat pulak dia nak propagate, kalau dekat godaddy, sekejap je.. dalam masa sejam-dua saje.

Dahlah mahal, ingatkan lagi bagus.

So kawan-kawan, kalau nak daftar domain, jangan guna register.com, tapi lebih baik godaddy.com!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...