Jump to content
nilasetitik

Ikhlas Atau Terpaksa?

Recommended Posts

Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi akan menyerahkan jawatan Presiden Umno kepada Datuk Seri najib Razak, pada pertengahan Jun tahun depan.

Adakah betul tindakan ini atau adakah ianya tindakan yang tepat buat masa ini ? Berbagai tanggapan muncul dan mula bermain di fikiran rakyat. Kami mula fikir adakah ini satu keputusan yang ikhlas tanpa desakan individu atau kumpulan mahupun keadaan yang memaksa. Adakah dengan keputusan ini cuaca politik negara akan reda dan tiada lagi berita² hangat akan timbul?

Mungkinkah ianya keputusan yang baik. Mungkin idea kengkawan dapat membantu kerana kita berhak berSUARA.

Edited by nilasetitik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ada lagi 2 tahun lagi...

Mungkin paksa rela...

Hehehe..

Nanti aku komen lain...

Nak print perspective ni..

Share this post


Link to post
Share on other sites

cadangan sayw sama ada

tan sri rais yatim

muhyiddin yassin

menteri luar negara tu (x ingat nama)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terlalu banyak kontrovesi yang dikaitkan dengan Najib..

Bagi aku Najib tak sesuai ganti Pak Lah..

aku bukan nak sokong najib nih tapi takkan la sebab kontroversi yang takde [email protected] khabar angin @ ikut blog , terus tak percaya kat dia . ikut pak lah je dia nak kasi bila , bukannya bila tukar jawatan terus minyak turun , harga barangan turun , trafik jam ilang , orang miskin jadi sederhana miskin serta merta .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tapi pemimpin tak boleh cakap bohong kan..

Dalam parlimen britain kalau tak silap aku ahli parlimen dia kena pecat semata-mata cakap bohong..Kalau Malaysia Boleh bohong takpe tak jadi masalah yg boleh menyebabkan kena pecat....

Share this post


Link to post
Share on other sites

sempat lagi kikis tu

semalam bila tgk bernama tv, muhidin macam tak stuju dengan cadangan tempoh peralihan kuasa tu. memang la dia kata ahli umno ada yang tak stuju tapi aku rasa dia yang berapa nak stuju. najib kata berilah sokongan padu pada pak lah untuk pemilihan oktober ni tapi muhidin kata terpulang la pada ahli umno utk tentukan siapa calon presiden sebab tak boleh pentingkan pemimpin tapi kena penting kan parti dan orang melayu.

dah nampak sangat ada konflik dalaman. dan aku positif kata paka lah terpaksa. Dan apalah nasib menantu lepas ni agak nya... :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

sape la agaknyer timbalan najib nnt, hishamudin ker...huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku x kisah sape ganti jnji mlayu, yg pnting hak org mlayu t'pelihara...

skarang nie, tanah 999 thn nk bg kt kg 70% bangse lain, kuota JPA dikurangkan jd 55%,

1 p'janjian mengatakan negeri perak x boleh diistihar negeri islam ditandatangani..

ape bnde nie??? :angry:

ape la nk jd ngan anak mlayu 10 thn akan dtng.. :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

cadangan sayw sama ada

tan sri rais yatim

muhyiddin yassin

menteri luar negara tu (x ingat nama)

Cadangan aku jadi PM:

Rais Yatim

Rustam

Ku Li - Tapi aku rasa mustahil dia leh jadi

Orang yang aku x nak jadi PM

Syed Hamid Albar

Muhyiddin Yassin

Lupa lak : Najib

Edited by terabait

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku x kisah sape ganti jnji mlayu, yg pnting hak org mlayu t'pelihara...

setuju2 tapi kalau puppet je baik takyah . <_<

perjanjian pangkor II ke?hehe

semua ni salah umno la

org tak suka umno/BN

terpaksa la undi orang lain

cet , aku lagi rela layan perangai orang2 bn dari ilang hak2 melayu . -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku rase bagi menstabilkan balik ekonomi negara...bagi Dr.Mahathir pegang kejap la jd PM...inflasi negara kita meningkat doe....lepas dah stabil kasi la kat saper-sape yang layak jadi PM....

Orang biznes skrang nie rugi....banyak kedai dah tutup...

investor x masuk negara kite..sbb keadaan politik...

dan banyak inverstor keluar Malaysia.....cth Nikko tue...die saje je buat camtu.....coz x nak dah invest kat Malaysia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku rase bagi menstabilkan balik ekonomi negara...bagi Dr.Mahathir pegang kejap la jd PM...inflasi negara kita meningkat doe....lepas dah stabil kasi la kat saper-sape yang layak jadi PM....

Orang biznes skrang nie rugi....banyak kedai dah tutup...

investor x masuk negara kite..sbb keadaan politik...

dan banyak inverstor keluar Malaysia.....cth Nikko tue...die saje je buat camtu.....coz x nak dah invest kat Malaysia.

Aku pun rasa ianya satu cadangan yang baik... Inilah masanya bagi Pak Lah berbaik semula Che Det... Aku jugak rasa Pak Lah mcm dlm terpaksa menyerah kuasa 2010 nanti... Tapi belum tentu Najib akan naik 2010... Pasal kes Altantuya semakin hangat... Rosmah pula terkena tempias...

Rakyat Malaysia skrg tak buta.... Bagaimana bom C4 boleh dibawa keluar, sedangkan ianya kegunaan ketenteraan sahaja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

pleaselah jangan bagi Ku Li naik

hurm... x naklah ngumpat tp orang cakap dia dah makan harta anak2 yatim kat melaka, betul ke x wallahu alam

kenapa petabait x nak syed hamid albar.... ok je dia tu:p

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku rase bagi menstabilkan balik ekonomi negara...bagi Dr.Mahathir pegang kejap la jd PM...inflasi negara kita meningkat doe....lepas dah stabil kasi la kat saper-sape yang layak jadi PM....

Orang biznes skrang nie rugi....banyak kedai dah tutup...

investor x masuk negara kite..sbb keadaan politik...

dan banyak inverstor keluar Malaysia.....cth Nikko tue...die saje je buat camtu.....coz x nak dah invest kat Malaysia.

betul ko cakap tu..aku pun fikir gitu..aku sokong 100% kalau mahathir jadi PM balik even for temporary. pada apa yang ku nampak sekarang nih,xde sape pun individu yang betul2 layak untuk pimpin dengan baik neraga kite ni melainkan mahathir jek.

mahathir jugak adalah antara pemimpin negara islam yang lantang di peringkat antarabangsa.

p/s: aku sokong mahathir sebab ku lahir dalam era pemerintahan beliau. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Macam paham2 je ayat ni... :P

paham ke tak paham ke, belasah je lahhh... :lol:

takdelah, maksud aku apa hak dia utk tentukan kerusi presiden tu. biar la ahli UMNO sendiri yg tentukan.

ehh.. aku ckp psl politik ke? cam x percaya lak aku.. huhuhuuu.. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

pleaselah jangan bagi Ku Li naik

hurm... x naklah ngumpat tp orang cakap dia dah makan harta anak2 yatim kat melaka, betul ke x wallahu alam

kenapa petabait x nak syed hamid albar.... ok je dia tu:p

Aku sokong mereka yang bukan pak angguk dalam UMNO. Berani menyuarakan pendapat dan berani bertanding. Setidaknya seorang yang berani buat keputusan. Sejak Syed Hamid Alba jadi menteri luar aku dapat rasakan suara negara kita di persada antarabangsa tenggelam. Aku dah tak ingat kenapa aku tak nak sokong Muhyiddin Yassin. Aku kena tanya balik kawan aku yg tinggal di kawasan parlimen dia.

PS: Sayw kenapa ko tulis petabait. Nak menghina nick aku atau salah tulis?

Edited by terabait

Share this post


Link to post
Share on other sites

apa2 hal pun, apa yg aku dengar dari mulut ke mulut, ramai yg tak selesa kalau Najib jadi PM sbb reputasi buruk, nape dlm bnyk2 menteri dia paling banyak dikaitkan ngan kes itu kes ini? kalau dikata sebab dia pegang TPM skrg, nape zmn Pak Lah jd TPM dulu tak penah dgr mcam2 psal Pak Lah? itu persoalan yg rakyat2 persoalkan skrg... Aku tak kisah sapa jadi PM, asal dia bleh memerintah dengan baik dan rakyat boleh hidup aman dan selesa, itu dah cukup, kalau betul pun Najib ada reputasi buruk atau perangan buruk, harap dia berubah bla jadi PM nanti....

Edited by rakyatmalaysia

Share this post


Link to post
Share on other sites

ke ada yang nak DSAI jadi PM kut .. hehehehe .. aku dengar dia nak turunkan harga minyak kalau jadik PM, tapi nak turun takat mana dia tak bagi tau la plak.. biasala tu mainan politik . Kalau turn setakat 20~30 posen baik tak payah .. sama je , harga barang still macam tu .

Rasanya ahli UMNO akan tentukan sendiri siapa calon presiden parti oktober nanti. Tapi kalau boleh aku harapa sgt mereka yg terpilih nanti merupakan mereka yg boleh membantu negara macam Tun Mahadhir. Walaupun dia ni agak keras dan 'keja' tapi malaysia boleh maju, majoriti rakyat still happy

Share this post


Link to post
Share on other sites

ke ada yang nak DSAI jadi PM kut .. hehehehe .. aku dengar dia nak turunkan harga minyak kalau jadik PM, tapi nak turun takat mana dia tak bagi tau la plak.. biasala tu mainan politik . Kalau turn setakat 20~30 posen baik tak payah .. sama je , harga barang still macam tu .

Rasanya ahli UMNO akan tentukan sendiri siapa calon presiden parti oktober nanti. Tapi kalau boleh aku harapa sgt mereka yg terpilih nanti merupakan mereka yg boleh membantu negara macam Tun Mahadhir. Walaupun dia ni agak keras dan 'keja' tapi malaysia boleh maju, majoriti rakyat still happy

sape tu ye?? masih adakah lagi mereka yg bersih dan berkaliber dlm alif mim nun waw - sarkis.. (ni aku amik dlm filem pendekar bujang lapuk, x caya, cuba tgk) :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

opss sorry memang silap tulis

minta maaf bebanyak dari pada rambut sampai hujung kaki

bab syed hamid albar rasanya ada la sikit2 tapi kadang2 efective(sesetengah sahaja)

muhyiddin kalau dia ganti shahril samad pun ok

seba x nakla ada org emo... shahril samad tu emo

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...