Jump to content
fenzo

Perubahan Dan Hal Ehwal Terhadap Negeri Yg Di Tadbir Oleh Pembangkang

Recommended Posts

:lol: tu bukan orang unmo saja , orang islam sume tu . Negeri yang islam nya "kuat" pun ada gak [email protected] dia yang buat maksiat ,apatah lagi negeri tak "kuat" islamnya. Kuat lemah islam tu terletak kat diri orang tu , bukan kat parti politik .

"member aku pun cita " , :lol: kalau ikut "member aku cita " memang susah nak percaya .Tapi mungkin la betul malangnya takde bukti yang kukuh . :(

tak kan tgh dok repair lampu dlm bilik hotel nak tangkap gambaq depa??pk la sket...lagipun balaci gengster bdn beso2 dok jaga pompan2 x ketahuan nie...(hahah tgh repair lampu nak tgkp gmbr,alamat kena belasah la dgn balaci tuh)

Share this post


Link to post
Share on other sites

masalahnya sekarang,pemimpin2 atasan majoritinya masih dgn keegoaan masing2.mereka semua masih x nak bersatu.saya pelik dgn majoriti bangsa Melayu ni,knp mereka x nak bersatu atas nama Islam???x tahulah saya kalau ada Melayu yg bukan Islam(mmg ada pun,dpt dari sumber yg boleh dipercayai,saudara baru yg beritahu tu,buat malu je,dahlah ada beberapa org mereka nak psycho saudara baru tu,tp kerana saudara baru ni ada ilmu pengetahuan,dia lawan balik.mmg baguslah.minta maaf keluar topik lak).saya takut Malaysia jd mcm Bosnia-Herzegovina masa tahun 1993-1995 je ni.bangsa Yahudi yg hanya berjumlah dlm 12 juta org,separuh dari bilangan bangsa Melayu Islam,boleh kuasai dunia,bangsa Melayu Islam yg satu kali ganda jumlahnya dari bangsa Yahudi,jgn kata dunia,negara pun x leh kuasai dgn sepenuhnya.

tu la psal... saya harap2 la sgt...

tp, nampak ada yg duk menentang... etc...

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak kan tgh dok repair lampu dlm bilik hotel nak tangkap gambaq depa??pk la sket...lagipun balaci gengster bdn beso2 dok jaga pompan2 x ketahuan nie...(hahah tgh repair lampu nak tgkp gmbr,alamat kena belasah la dgn balaci tuh)

mana tau tu pompuan2 bapak ayam mana punya ntah buat bisnes kat hotel tu takde kaitan ngan pancing undi . Tu susah kalau takda bukti walaupun benar :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha bisnes?? siap pakai baju puteri umno bisnes ke bro.... siap promo2 lagi tuh x tahann.... UMNO TERUS MAJU UNTUK RAKYAT MALAYSIA.treng2 ten..hehe(pandai gak aku nyayi... :rolleyes:B):lol::D:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha bisnes?? siap pakai baju puteri umno bisnes ke bro.... siap promo2 lagi tuh x tahann.... UMNO TERUS MAJU UNTUK RAKYAT MALAYSIA.treng2 ten..hehe(pandai gak aku nyayi... :rolleyes:B):lol::D:P

paham2 la "bisnes" apa.Tu pasal aku mintak bukti kukuh , aku malas nak main serkap jarang ni walaupun orang lain nampak .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buat jer la demonstrasi satu lagik. Suruh org Melayu dan Islam bersatu. kasik tenga-nga dan shadu pemimpin2 PAS dan UMNO dan jugak PKR. kasik diorang sedar yg diorang sekarang lebih menjerumus kepada pandangan peribadi, bukan rakyat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buat jer la demonstrasi satu lagik. Suruh org Melayu dan Islam bersatu. kasik tenga-nga dan shadu pemimpin2 PAS dan UMNO dan jugak PKR. kasik diorang sedar yg diorang sekarang lebih menjerumus kepada pandangan peribadi, bukan rakyat.

masalahnya sekarang ada ke yg berani buat??x pasal2 ISA kata mari~~

Share this post


Link to post
Share on other sites

masalahnya sekarang ada ke yg berani buat??x pasal2 ISA kata mari~~

kemungkinan kalau buat kaum lain akan pandang perhimpunan/protes/tunjuk perasaan/demonstrasi tu sebagai racist . Memang susah dah nak revert apa yang berlaku dan bakal berlaku sekarang ni .

Share this post


Link to post
Share on other sites

yang negara islam contoh tu aku pernah dengar tapi bahagian "lebih islamik " tu tak pernah pun dengar , ada [email protected] tak ?

Pada aku la , umno nak dasar islam, kalau tak memang dah takde mahkamah syariah dah kat malaysia ni . CUMA kalau nak implement keseluruhan pentadbiran ni secara islam bukan tak boleh tapi akan mendapat tentangan orang bukan islam , bukan kita (orang islam ) ni pengecut tapi kita berbilang kaum terpaksa la berlembut sikit . Dulu time mahathir ke paklah baru kata malaysia ni negara islam pun dah macam2 pihak bising (geng DAP , dll) . Tu baru kata malaysia ni negara islam kalau perintah dan dasar ikut islam betul2 nanti agama lain kata kena tindas walaupun bukan begitu sebenarnya . Malaysia boleh terangkan kat dunia tapi camne pulak ngan parti komponen bn cam mca ngan mic terima ? silap hari bulan dorang kluar bn geng dengan dap lak .

Kalau salah tolong betulkan :)

mmg kerajaan berlembut dgn diorang malah org melayu dilayan lebih teruk(dlm kes pembangkang-tangkap,pukul,isa) hanya kerana nk jga sentimen macamtu?Islam jadi barang yg boleh dinilai dgn sokongan pengundi?setelah kerajaan berlembut,ape diorang jadi lembut ker?Isu terbaru,persidangan peguam2 nk bincang pasal kesan pernikahan bukan islam dgn islam.lepas dato hamid albar warning jgn buat,derang berkeras nk buat.kalau nk buat pun jemputla wakil drpd org islam.tindakan derang tu lembut ker tu?

pasal lebih islamik tu maafla takder link sbb aku dengar sendiri bukan baca kat mana2 .kalau nko tk percaya pun tak per.hak nko.

Edited by kembara

Share this post


Link to post
Share on other sites

mmg kerajaan berlembut dgn diorang malah org melayu dilayan lebih teruk(dlm kes pembangkang-tangkap,pukul,isa) hanya kerana nk jga sentimen macamtu?Islam jadi barang yg boleh dinilai dgn sokongan pengundi?setelah kerajaan berlembut,ape diorang jadi lembut ker?Isu terbaru,persidangan peguam2 nk bincang pasal kesan pernikahan bukan islam dgn islam.lepas dato hamid albar warning jgn buat,derang berkeras nk buat.kalau nk buat pun jemputla wakil drpd org islam.tindakan derang tu lembut ker tu?

pasal lebih islamik tu maafla takder link sbb aku dengar sendiri bukan baca kat mana2 .kalau nko tk percaya pun tak per.hak nko.

mmg majoriti org2 Melayu Islam ni terlampau "berlembut" sampai dipijak2 di tanah air sendiri.saya lagi suka kalau bangsa Melayu ni jd bangsa yg kejam dan x berperikemanusiaan mcm bangsa Yahudi tu~~geram betullah aku dgn majoriti bangsa Melayu ni,masih x sedar2 dan bergaduh sesama sendiri juga~~sampai bila??~~

Share this post


Link to post
Share on other sites

mmg kerajaan berlembut dgn diorang malah org melayu dilayan lebih teruk(dlm kes pembangkang-tangkap,pukul,isa) hanya kerana nk jga sentimen macamtu?Islam jadi barang yg boleh dinilai dgn sokongan pengundi?setelah kerajaan berlembut,ape diorang jadi lembut ker?Isu terbaru,persidangan peguam2 nk bincang pasal kesan pernikahan bukan islam dgn islam.lepas dato hamid albar warning jgn buat,derang berkeras nk buat.kalau nk buat pun jemputla wakil drpd org islam.tindakan derang tu lembut ker tu?

Tu la masalahnya , kekadang orang melayu khususnya baik sangat sampai kepala kena pijak rilek lagi(bukan semua ) tapi kalau sesama melayu nak bagi muka sikit pun takleh (bukan semua sekali lagi ), bila kerajaan berlembut dimarah orang melayu , bila berkeras dikatakan zalim terhadap agama/bangsa oleh kaum lain . Pada pandangan aku la majlis peguam ni suka menangguk diair keruh , dia tau apa persepsi masyarakat luar dan dalam negara kita sendiri terhadap islam sekarang ni . Kalau kerajaan kataperbincagan anjuran bar council tu tak boleh , majlis peguam tu kata kebebasan bersuara [email protected] terhadap agama lain. Keluar paper macam2. Kalau aku memang dah lama aku cekup orang bar council tu pasal banyak songeh sangat .

pasal lebih islamik tu maafla takder link sbb aku dengar sendiri bukan baca kat mana2 .kalau nko tk percaya pun tak per.hak nko.

roger that ... B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mesia ni dah silap dari sejak merdeka lagi...silap satu langkah je.... british pun cuba beri offer yg rakyat mesia boleh duduk sekali x dgn india dan cina(british saje nak test)mcam dulu kat palestin palestin tolak habis2san.... jual singapore sesenang je bagi merdeka pada mat cin.. dgn harga 60ribu(sebuah poton waja cps wat masa ni)hehe

p/s:kalau info silap tlg perbetulkan ye.... aku x bermaksud nak perbesarkan msalah... yg penting kita banteras rasuah habis2 an

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topik perbincangan ini ditutup kerana perbincangan telah tamat atau persoalan telah diselesaikan. Harap maklum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...