Jump to content
Phoenixwunin

Niche Marketing Dan Jutawan Internet V1

Recommended Posts

Salam,
baru hari ini aku tengok ada cerita pasal halal bila buat IM. Betul cakap kau ubuntu90 kalau nak duit itu berkat. Pasal soalan kau, biasalah kalau kat us n sewaktu dgnnya people dah start fikir nak bercuti je. Lagipun pasal duit yg kau buat dari jualan atau komisen dari oversea rasanya tak kena cukai oleh kerajaan malaysia, nie aku tanya member aku yg biasa buat audit. Soalan lain kau tu, aku tak reti nak jawab. Apa pun thanx otai2(pinix,kai,DS,cs,crown,arissa n etc) dah banyak beri info n tips.

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(hujanemas @ Dec 18 2008, 11:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
@Bro Phoenixwunin ngan Dominant Star, elaborate lagi pasal monetization model ngan sales funnel ni bleh ?
sebab aku rasa ini antara faktor penting jugak sebab nak nampak overview apa yang kita buat dan nak pastikan
sumer benda yang kita buat mencapai objektif dier bak kata razory
Sales ffunnel yang bro DS kasik tuh takde saper yang menjawabnyer lagi hehehe. Aku ader try search; aku pakai google image
ada gak yang bagus2, macam kat bawah ni



Wah, best la sale funnel yg ko cari nih..."email follow up until they buy or die"...
haha, a true IMer philosophy...

Thanks 4 sharing bro...

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(kgboy @ Dec 19 2008, 04:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam,
baru hari ini aku tengok ada cerita pasal halal bila buat IM. Betul cakap kau ubuntu90 kalau nak duit itu berkat. Pasal soalan kau, biasalah kalau kat us n sewaktu dgnnya people dah start fikir nak bercuti je. Lagipun pasal duit yg kau buat dari jualan atau komisen dari oversea rasanya tak kena cukai oleh kerajaan malaysia, nie aku tanya member aku yg biasa buat audit. Soalan lain kau tu, aku tak reti nak jawab. Apa pun thanx otai2(pinix,kai,DS,cs,crown,arissa n etc) dah banyak beri info n tips.



aku ade dgr gak psl tak kene cukai tu.. tp katakn lah, income yg kite dpt tu, agak bnyk, lets say, 100k per day la katekn cth nye la kan. still kerajaan tak akan charge income tax ke..?

zakat 2.5% wajib byr..

nape duit luar msk msia tk kene income tax..? adakah sbb kite bwk duit luar msk, bermakna kita bantu naikkn ekonomi negara..?(ni dah tentu la)tp secara teori nyer, aku kurang fhm, cmne duit luar msk nih, boleh bg untung kat msia.. same mcm forex la kan.. and berapa bnykkah profit yg msia buat katakanlah 100k duit luar msk sini..?
cube tanya member ko tu bro kg boy..

tu la psl, dorg bercuti. sales pun kurang.. n aku rase ni satu lg sbb isu psl clickbank tu.. sume org nk cuti.. hehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (ubuntu90 @ Dec 19 2008, 08:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
aku ade dgr gak psl tak kene cukai tu.. tp katakn lah, income yg kite dpt tu, agak bnyk, lets say, 100k per day la katekn cth nye la kan. still kerajaan tak akan charge income tax ke..?

zakat 2.5% wajib byr..

nape duit luar msk msia tk kene income tax..? adakah sbb kite bwk duit luar msk, bermakna kita bantu naikkn ekonomi negara..?(ni dah tentu la)tp secara teori nyer, aku kurang fhm, cmne duit luar msk nih, boleh bg untung kat msia.. same mcm forex la kan.. and berapa bnykkah profit yg msia buat katakanlah 100k duit luar msk sini..?
cube tanya member ko tu bro kg boy..

tu la psl, dorg bercuti. sales pun kurang.. n aku rase ni satu lg sbb isu psl clickbank tu.. sume org nk cuti.. hehe..


hmm. ade orang sebut pasal income tax.

FYI, untuk waktu sekarang income tax @ LHDN still tak kenekan cukai untuk IM, adsense @ anything yang berkaitan business internet. Sebab diorang tak boleh trace.

BUT, diorang dalam proses nak trace. Tengah carik kaedah paling berkesan untuk trace orang berniaga internet. Maybe hire IT experts, aku tak tau. But in several years, diorang akan dapat trace. So, caution! Coz income tax akan kire balik cukai dari maser awal2 korang start. The best solution, siapkan akaun @ at least, every expenses untuk bisnes korang akan dikira. Cth, korang start 2008, even kalau 2014 baru diorang dapat trace, cukai untuk 2008 pon akan dikira. If I'm not mistaken. AKu akan try konfemkan.

Macam korang beli ebook untuk tambah knowledge IM, aku tak pasti itu dikira sebagai capital expenditure @ perlepasan cukai beli buku2 ilmiah. And, aku akan cube konfemkan. Sebab some of us, big players here habiskan thousands of dollars hanya beli ebooks untuk tambah knowledge untuk expand diorang punyer business.

p/s: my mom working as auditor kat LHDN. Dier la yg akan kire cukai aku nanti. tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(HexPhoenix @ Dec 19 2008, 09:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
hmm. ade orang sebut pasal income tax.

FYI, untuk waktu sekarang income tax @ LHDN still tak kenekan cukai untuk IM, adsense @ anything yang berkaitan business internet. Sebab diorang tak boleh trace.

BUT, diorang dalam proses nak trace. Tengah carik kaedah paling berkesan untuk trace orang berniaga internet. Maybe hire IT experts, aku tak tau. But in several years, diorang akan dapat trace. So, caution! Coz income tax akan kire balik cukai dari maser awal2 korang start. The best solution, siapkan akaun @ at least, every expenses untuk bisnes korang akan dikira. Cth, korang start 2008, even kalau 2014 baru diorang dapat trace, cukai untuk 2008 pon akan dikira. If I'm not mistaken. AKu akan try konfemkan.

Macam korang beli ebook untuk tambah knowledge IM, aku tak pasti itu dikira sebagai capital expenditure @ perlepasan cukai beli buku2 ilmiah. And, aku akan cube konfemkan. Sebab some of us, big players here habiskan thousands of dollars hanya beli ebooks untuk tambah knowledge untuk expand diorang punyer business.

p/s: my mom working as auditor kat LHDN. Dier la yg akan kire cukai aku nanti. tongue.gif



aiya.. so cmne nk elak nih..??

jap2, ok, kalau skng ni income tax tak trace lg, cmne plak kalau kite beli kete, rumah, secara cash, bkn ke income tax akan cari kite utk verify psl mane kite dpt duit bnyk tu..??

okl, cube konpem kan ok..

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam kawan,

lama aku tak post kat sini.

ok sedikit info tentang cukai.

PENGECUALIAN DARIPADA CUKAI (JADUAL 6, PERENGGAN 28 AKTA CUKAI PENDAPATAN 1967)
tanpa prejudis terhadap peruntukan seksyen 130, pendapatan bagi mana-mana orang, selain daripada syarikat pemastautin yang menjalankan perniagaan perbankkan, insurans atau pengangkutan air atau udara, bagi tahun asas bagi tahun taksiran yang didapati daripada sumber luar dari malaysia.

jadi, selagi korang boleh buktikan dengan LHDN yang pendapatan korang tu dari luar malaysia, korang tak perlu risau pasal cukai.

harap membantu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (ubuntu90 @ Dec 19 2008, 12:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ok, mksd ko since dorg nk start christmas nih, org ramai kurang membeli la. dorg cume check out the site jek..? cmtu..?
ok2, kalau mcm tu kan, time bile the best time utk aku hntar promotion kat list aku..? risau gak kalau email broadcast tu membazir je. risau hilang trust dorg kat aku.

so, bile date exactly keadaan ok.. err.. xde la exact date. cume yg aku tau, dorg nk start holiday skng nih.

ok, disebabkan new year, aku pasti ramai yg bukak azam baru, lagi2 org barat ni secara am nya amat menitik beratkan aim pada awal thn nih.
jadi disebabkan pertembungan christmas and new year nih, bile time sesuai aku broadcast email aku kat list..??

PS: ade black hat method ke dlm clickank ni.. aiya, aku rase white hat pun dah cukup masyuk, black hat cmne la plak ek.. kikiki..
PS: cmne ngn $5 bucks a day ebook tu bro..? review sikit ley..?

alang2 aku da post ni, nk tanye kpd sape2 yg tau.

in case aku tknk gune clickbank as payment option dlm site aku. ape best option best yg bley digunakan utk accept payment drp credit card as well as debit card and paypal..?

adakah paypal sendiri boleh kite gunakan utk credit card tu..??

sbg cth, WA nyer payment method, mmg leyh gune paypal. 1 lagi credit card. cmne nk taruk option credit card dlm site kite..?

another question is about subscription. ade kene mengena ngn payment gak.
katakanlah aku nyer payment option sama mcm WA nyer. then cmne nk taruk bndalah subscription nih? ada tool/service yg provide bnde ni ke?
kataknlah, ade org subscribe site kite, and die akan di charge bulan2, kan every month akan di tolak fees tu drp subscrbtion bnda lah nih.

ade tool ke?service?berapa pulak fees die. bg link, aku research sndiri. aku tk dpt nk research sbb tk tau exactly keywrd yg patut aku gune utk taip kat google nih.. hehe.. sorie yek..

next question is, apakah paypal mengadkan fund yg berada dlm akaun kite.
aku bg situasi.

kyle n carson time mule2 nk start WA dulu. adakah disebabkan akaun premier tu me-limit-kan fund yg boleh diterima and send n withdrawal dan mereka decide utk bukak company sndiri..?

wajib ke kene ade 2 org utk bukak company..? dan fund atas nama company tu withdrawal pakai debit card atas nama company ke..? boleh ke wat cmtu?

kalau jenis akaun kite bisnes, kene pakai name company then, adakah paypal membenarkan fund utk send,terima n withdrawal dgn nilai yg bnyk, cth dlm terima duit $100k per month. and send fund about $100k gak. and withdrawal pun $100k.??

adakah paypal bg kite withdrawal duit bnyk cmtu? sbb setau aku, dlm premier akaun limit withdrawal adalah dlm $500 per day n charge $5.

bile kyle and carson ni decide nk bukak company kat tenet nih, dorg kene register ngn sape? bape yuran nyer..?

kalau jumlah $$$ yg diterima dari oversea agak bnyk for example $100k seminggu atau lebih, ape kerajaan msia tak bising ke..? ade org cari tak..?

kyle and carson ni bile da bukak company n rancang nk wujudkan WA, ape perlu n wajib ke utk dedahkan identiti dorg? boleh tak kalau mereka decide utk unknown and tk tnjuk muka dorg utk tk mau ade gangguan as security factor.. tk mau dikenali sbb tk nk disusahkan org.. kire mcm ko, ds n kai la kire nyer.. bkn mcm irfan n gobala tu..

ape best security yg sesuai utk site2 membership nih..? cmni, kalau produk kite software, org leyh godam n [biskut tawar] kn software kite. tp kalau web based, org kene subscribe baru boleh msk. kalau org boleh godam pun, tak lah semudah n tak ramai mcm org buat kat software..

itu dulu la soalan aku. nnti aku tanye lagi..


*sori2, aku terasa soalan aku ni over pulak. tp aku rase mcm aku perlu tau.
aduss. terasa serba salah pulak tnye2 cmni.. sori2 but i need to know bro..



Soalan aku pula mudah sahaja..
Kenapa you bother sangat dengan isu ini?
You buat $100,000 per day ke?
You nak buka company?



Kalau tidak.. jangan bother dengan perkara remeh macam tu.

PayPal memang ada limit $500 per day.. tapi bila tiba masanya sentiasa boleh request increase dari mereka dengan syarat dah verify.
Itu kalau sekadar affiliate.
Bila jadi merchant ia lebih mudah protokolnya.


Alternative kalau you ada produk sendiri.. adalah 2checkout (Wealthy Affiliate guna ini) dan click2sell.



About your Clickbank issue.. yeah that is kind of troubling, and this might very well be an incident of clickbank shaving off some sales for the past few days.

I am not promoting any products on clickbank right now.. so am not sure.
But can tell you that this sort of thing does happen on other networks at times too..

Really not much you can do about it.. besides just creating your own products =)

Anyways, I wouldn't worry about it too much. And I suggest you stop pestering yourself with these issue as well.

Unless you are one of the people who have been earning $1,000s per day.. this issue will not affect you in anyway I believe. I doubt they would shave some sales from average marketers.

Edited by Baron Engrista

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(Baron Engrista @ Dec 19 2008, 10:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Soalan aku pula mudah sahaja..
Kenapa you bother sangat dengan isu ini?
You buat $100,000 per day ke?
You nak buka company?



Kalau tidak.. jangan bother dengan perkara remeh macam tu.



someday bro.. someday..

then i should consider it as serious matter..

2checkout n click2sell ek.. click2sell aku ade usha2 dah.. as highly 95% commision kalau tak silap.. clickbank just limit to 75% jek..

2checkout 5.5% je die charge per sale. better than clickbank. later, aku akan study... thank you bro..


tibe2 aku terfikir, kenapa sifu2 skng lagi suke independent affiliate drp clickbank atau affiliate network yg lain..?


well,if u said so, then no need for me to bother about that issue regarding clickbank..

thank you bro.. Edited by ubuntu90

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (ubuntu90 @ Dec 19 2008, 04:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
someday bro.. someday..

then i should consider it as serious matter..

2checkout n click2sell ek.. click2sell aku ade usha2 dah.. as highly 95% commision kalau tak silap.. clickbank just limit to 75% jek..

2checkout 5.5% je die charge per sale. better than clickbank. later, aku akan study... thank you bro..


tibe2 aku terfikir, kenapa sifu2 skng lagi suke independent affiliate drp clickbank atau affiliate network yg lain..?


well,if u said so, then no need for me to bother about that issue regarding clickbank..

thank you bro..




What I'm trying to imply is you shouldn't really worry yourself over this trivial matters.
The first thing you should be paying attention is how to get 'that very first sale' or if you already manage to do that...how to make it happen consistently.
Aim for that first before you worry about anything else.

Keep your focus on one place....no hocus pocus.


Unless ofcourse....you are making your own product. Then I suggest either 2checkout or click2sell. But if I were you I will just stick with Clickbank. They do have the largest amount of affiliates promoting in their network so your chances of making sales could double or triple easily.


But it is a known fact though that more and more people are abandoning Clickbank for another affiliate network. So overtime you might want to change to another network. For now I'd stick with Clickbank but next month or year...things might change and when that happens I'll just follow the crowd. Edited by Baron Engrista

Share this post


Link to post
Share on other sites
encik Wunin,aku tgh buat landing page wl byk lagi ilmu xtau.
anyway nak tanya camna cara nak keluarkan popup subscribe email tu?
dan jgk popup bila mahu leave page "Wait,dont leave first.We have discount bla bla"

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (ubuntu90 @ Dec 19 2008, 09:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
aiya.. so cmne nk elak nih..??

jap2, ok, kalau skng ni income tax tak trace lg, cmne plak kalau kite beli kete, rumah, secara cash, bkn ke income tax akan cari kite utk verify psl mane kite dpt duit bnyk tu..??

okl, cube konpem kan ok..


kene declare source duit tu la.

utk single running IM, memang tak kene cukai. hatta korang buat 100k per day pon. But if korang daftar kampeni IM kat Suruhanjaya Pendaftar Syarikat, thats another story.

Untuk kampeni berdaftar yang run IM yang sumber duit dari overseas (Clickbank etc.), if kampeni korang run AGM (Annual General Meeting) di Malaysia, kene cukai. If korang run AGM di overseas (tongue.gif), x kene cukai.

For people doing JV, aku x sure sebab aku pon x paham macam mane JV bergerak. Coz target aku sekarang utk buat 1st sale, not JV. But kalau korang ade inquiry bout cukai, bole la tanyer kat sini @ area51. Just tolong sesame kite... smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am actually confused at the moment... sad.gif
not sure whether not enough info or info overloaded...aiyaiyai... mad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bila overload..sempena nak thn baru ni..kita flush sume yg tak berkaitan dan focus semula..

Contohnya mcm aku skang ni..dok ckp nak buat BUM tak jln2..sbb tenet kat umah nak masuk 2 bulan takde ni..hahah..

So, before end of this year aku flush apa yg tak perlu dan tgh dok nak cari original traffic ke site aku tu..lama terbiar dah..

Share this post


Link to post
Share on other sites
nak nyampuk sket...

masing2 gelabah bile taw clickbank ada masalah...aparaa(kata azimat "budak kaya")

QUOTE
stay out of clickbank for a while. clickbank ada isu sekarang. kami jer malas nak heboh. karang sekor-sekor panic.

Ada certain member aku yg dah tak buat sale dalam seminggu ke dua minggu.

not sure what is happening.. so aku try beli produk clickbank last nigh. random clicking jer ntah hapa-hapa produk.

clickbank keluar error - unable to process your order right now.

System diorang ada masalah kot... so untuk test betul-betul aku cuba guna semua 7 kredit kad yg aku ada. semua reject.

aku pergi internet beli produk mike filsaime plak (saja-saja testing).. elok jer takde paper pun.

For now aku stop semua campaign clickbank aku....dan just go on dgn affiliate program and network yg lain.

Bukan customer takde....customer ramai. Jadi problem bila diorang dah keluar credit card nak beli.....klik pay tapi Clickbank takleh process order diorang.


System error rasanya....dulu penah jadi sekali sebab ada anti-fraud trigger diaktifkan lepas ada satu kes dulu (bulan september ke august..aku tak ingat). settle dalam 3 hari.

Tapi teruklah sesapa yg tak tahu....dia drive traffic dari adword tapi tak buat sale sbb customer tak bleh beli....rugi duit dia.

Mungkin sehari dua lagi pulih kot.....so by then ko nak promote clickbank sukahati ko la.


tu pun nak jd masalah...banyak lagi affiliate network, jgnlah stay kat clickbank je...aiyoo

P/S: Penat je si finix listkan affiliate network kat thread ni... blush.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam semua warga [email protected]
x abis2 lg saya baca thread ni dari awal smpai abis...baru jer page 1-6 camtu..dah faham la ckit2 pasal IM ni...
btw, mmg berminat sgt..harap otai2 semua dpt beri tunjuk ajar...
Thanks...

p/s: kepada bro Kai Kiske, saya x dpt reply la pm bro...bro nye inbox dah full..sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
want to start something new...wahahaha...
not very new also...smtg to do with health products
rather than promoting other people's products...n since I am lazy...
...might as well let my parents do the work... rolleyes.gif
so...I'll borrow their knowledge...HEHEHEHE!!! (what a bad daughter!!!)

it's some sort of niche also...
(*just recharged from the centre...hav some new insights* smile.gif )

Share this post


Link to post
Share on other sites
huhu....
agak malang..
aku cube untuk gune BUM...
pastu anta artikel kat ezine...
banyak lak masalah kene betulkan...
grammar la...pharagraph laa...spelling la....

adeh...cubaann.....

sape yg penah anta kat ezine dah artikel nye dah diapprove untuk tontonan umum?

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (analyzer_mike @ Dec 20 2008, 10:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
huhu....
agak malang..
aku cube untuk gune BUM...
pastu anta artikel kat ezine...
banyak lak masalah kene betulkan...
grammar la...pharagraph laa...spelling la....

adeh...cubaann.....

sape yg penah anta kat ezine dah artikel nye dah diapprove untuk tontonan umum?



biase la tu kene reject byk kali..my 1st and 2nd article pon camtu dlu, asyk kene reject je..dekat 2 minggu baru la dierg approve..ape yang aku buat untuk tulis article ni senang je, aku carik info byk2 dlu..pastu baca sekaligus..pastu shortlisted kan tajuk2 yang best, then baru start menulis..aku buat kat microsoft word dlu, senang nak tau kalo ada spelling error or grammar error kat situ..lagi pulak bleh guna thesaurus, baru la ada word yg power2 cket kat dlm artikel, bleh la naik kan konfiden si pembaca..this just my method, maybe ada otai2 yg lagi power cara dierg menulis artikel..

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (ROBOTs! @ Dec 21 2008, 07:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
subscribe sebagai premium members kat ezinearticle tu....berbaloi dgn apa yg korang dapat nanti...


dapat ape.. detailkan sikit bro.... cool.gif

--off topic--
* oit.. ko kaki jammimg ke.. haha..

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE
dapat ape.. detailkan sikit bro.... cool.gif

--off topic--
* oit.. ko kaki jammimg ke.. haha..


cube cek kat ezine tu...takpe aku listkan kat sini..

QUOTE
With Premium Membership:

* SPEED: Your articles will go the front of the line to be reviewed before non-premium level member article submissions.
* SPEED: Your article submissions will be reviewed by a senior level member of our Editorial team.
* SPEED: Your email questions to our Member Support ticket center will go to the front of the queue for priority response.
* CONTROL: Submit your articles at one time and choose when each will be published with our Scheduled Release feature.
* INTELLIGENCE: Access up to the top 30 keyword/keyphrase traffic search terms used to find your articles.
* CONVENIENCE: Store up to 12 different resource boxes to attach to your articles.


RM300 per month...tp aku sarankan lebih baik korang belajar buat artikel dulu sebelum nak subscribe premium ni, kalau x hangusss....hahaha

off topic

boleh dikatakan aku kaki jamminglah....hahaha...

on topic..

hui finix, kalau aku just letak je produk review pada web 3nee di bahagian depan, then aku buat ppc dan link ppc tu ke web 3nee, boleh ke???apa efek negatif dan positif yg aku dapat??

bg aku efek positif ialah aku dapat review kan banyak produk dan servis di laman web aku kepada umum...tpi dari sudut negatif camne ek??google slap??huhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (ROBOTs! @ Dec 20 2008, 02:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nak nyampuk sket...

masing2 gelabah bile taw clickbank ada masalah...aparaa(kata azimat "budak kaya")



tu pun nak jd masalah...banyak lagi affiliate network, jgnlah stay kat clickbank je...aiyoo

P/S: Penat je si finix listkan affiliate network kat thread ni... blush.gif


Hahaha.. sampai ke sini ko post laugh.gif laugh.gif (siapa yg start panggil aku budok kaya tuh anyway??)



Benda tuh jadi sebab aku cuba beli produk-produk tuh melalu landing page aku yang bypass merchant page and straight away ke buy page. At the same time anti-fraud system trigger tengah kacau bilau so dia tak mau process order aku.

Member aku yang lain semua try through diorang punya normal link and nothing happens...

But yes.. it goes without saying that the clickbank ain't the only show in town.

Banyak lagi affiliate network lain..



And kalau most people perasan... most of us tak pernah bother sangat pun dengan clickbank... kami banyak main dengan affiliate network lain.

Share this post


Link to post
Share on other sites
enough psl clickbank..

ok, since dorg2 kat barat tgh bz skng ngn christmas n new year holiday, so when is the best time kalau aku nk launch broadcast kpd list aku..???

Share this post


Link to post
Share on other sites

ni tempat utk cari niche :
Websites To Get Niche Ideas
1. 43things.com http://www.43things.com/
2. About.com Be a Guide Topics http://beaguide.about.com/topics.htm
3. About.com A to Z list http://azlist.about.com/
4. Alexa Top 500 http://www.alexa.com/site/ds/top_500
5. Amazon Hot New Releases http://www.amazon.com/gp/new-releases
6. Amazon Magazines http://www.amazon.com/magazine-newspaper-subscriptions/
7. AOL Hot Searches http://hotsearches.aol.com/
8. Ask.com Top Searches http://about.ask.com/en/docs/iq/iq.shtml
9. Barnes & Noble Daily top Sellers http://www.barnesandnoble.com/bestsellers/
top10everything.asp
10. BoingBoing http://www.boingboing.net/
11. Delicious.com Popular http://del.icio.us/
12. Digg.com Popular Archive http://digg.com/archive
13. Digg Spy http://digg.com/spy
14. Dummies.com http://www.dummies.com/WileyCDA/DummiesTitleAll/index.html
15. eBay Hot Categories monthly pdf report http://pages.ebay.com/sellercentral/
hotitems.pdf
16. eBay Marketplace Research http://pages.ebay.com/marketplace_research/index.html
17. eBay Pulse http://pulse.ebay.com/
18. eBay Seller Central http://pages.ebay.com/sellercentral/
19. eBay What's Hot http://pages.ebay.com/sellercentral/whatshot.html
20. eHow http://www.ehow.com/
21. Face Book http://www.facebook.com/
22. FreeIQ.com http://freeiq.com/wrkfrmhm
23. Google Catalogs http://catalogs.google.com/
24. Google Groups http://groups.google.com/
25. Google Groups Active http://groups.google.com/groups/dir?&sel=0,83986080
26. Google Keyword Tool https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal
27. Google News - Most Popular http://news.google.com/news?ned=us&topic=po
28. Google Trends http://www.google.com/trends/hottrends
29. Google Zeitgeist http://www.google.com/press/zeitgeist.html
30. GoogSpy http://www.googspy.com/
31. How to Do Things.com http://www.howtodothings.com/
32. Keyword Discovery http://www.keyworddiscovery.com/
33. Live Search http://www.live.com/
34. Lycos 50 http://50.lycos.com/
35. Magazines.com http://magazines.com/
36. Meetup Topics http://www.meetup.com/topics/
37. My Goals http://mygoals.com/
38. MySimon Categories http://www.mysimon.com/4002-5_8-6273602.html?tag=ftr.glnav
39. MySimon Top Searches http://www.mysimon.com/9098-1_8-0.html
40. Neilsen Net Ratings http://www.nielsen-netratings.com/resources.jsp
41. Netscape Popular http://netscape.aol.com/
42. Omgili http://www.omgili.com/
43. Reddit.com Popular http://reddit.com/
44. SEObook Keyword Tool http://tools.seobook.com/general/keyword/
45. SEOmoz http://www.seomoz.org/popular-searches/
46. Technorati Popular http://technorati.com/pop/
47. Thisnext.com/activity http://www.thisnext.com/
48. Trendwatching http://www.trendwatching.com/
49. VeiwDo http://www.viewdo.com/
50. viralvideochart.com http://www.viralvideochart.com/
51. WikiHow http://www.wikihow.com/
52. WordTracker.com http://freekeywords.wordtracker.com/
53. Yahoo Answers http://answers.yahoo.com/
54. Yahoo Buzz http://buzz.yahoo.com/ Edited by pirdaus

Share this post


Link to post
Share on other sites
hye sedare pirdaus..

ko start baca thread ni dari page bape ?

aku rase ko miss kot baca page yang mula2 skali..

dalam page 1 hingga page 6 gitu..

panjang lebar lagi tu rasa nyer... cube la selak2.. kompem ade...

aku selak ade je..

hi hi hi.. maap yer.. slamat mencuba .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...