Jump to content
Phoenixwunin

Niche Marketing Dan Jutawan Internet V1

Recommended Posts

QUOTE (analyzer_mike @ Dec 16 2008, 11:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
erm...sori mencelah sket ek...tumpang tanye...

dalam pembacaan aku...kite digalakkan wat landing page or mini sites sendiri untuk produk kan?
it is better than direct linking...

soalan aku...ape bezenye kalo kite direct linking ngan wat LP sendiri?
samada dari segi content kite n merchant tu ke or dari segi professional aspek?

sbb aku kadang2 terpikir...same je la ibarat aku ni merchant..aku ade LP...pastu aku wat artikel and link kan reader ngan LP aku...
so kalo misalnye aku ni affiliate, aku tade LP (sbb tak cukup kos lagik nih..) then aku bayangkan je LP merchant tu LP aku..then aku link je reader ngan LP merchant tu...
apekah care ni mmg langsung tak efektif ek?

dlm mase yg same...kalo aku wat LP...pastu reader dah bace info2 dlm LP aku tu...then kalo die nak beli die akan masuk ke LP merchant kan?
care tu tak merugikan ke ek?sbb kalo dah bace macam2 kat LP kite..then kite suh pegi LP merchant lak..lagi banyak bende2 kene bace situ..
takut reader dari nak beli terus tamo beli sbb asek di direct je dari web ke web...
huhu...

sori la sbb tanye eh...
harap ade yg sudi menjawab....
thanks...



Banyak bezanya yang semua kalau aku explain seketul-seketul mmg kaw-kaw punya reason.

Tapi aku akan kasi satu saja. SATU SAJA. biggrin.gif


Iaitu... bila ko opt untuk buat direct linking... ketahuilah wahai saudara ku... sesungguhnya yang buat direct linking bukan ko seorang.

Haa.. paham tak??



Bayangkan 20 orang semua buat direct linking. Maknanya semua 20 guna website yang sama untuk drive traffic.

I'm your potential customer.

Aku masuk google aku type di search query.. dapat result ada 8 iklan adwords di tepi. Salah satu iklan ko. Now four of them buat direct linking.

So tell me my friend.. apakah yang akan jadi penentu bahawa aku akan beli guna ko punya link?

None.. tak ada apa.


Potential ko buat sale sekarang bergantung pada nasib. Kalau customer tu first klik iklan competitors ko tgk sama jer website.. klik iklan ko sama juga website.. maka dia tak boleh nak buat keputusan. 3 kemungkinan akan berlaku.

Samada dia:

1- Beli melalui link competitors ko yang buat direct linking juga.
2- Beli melalui link ko. In that case good news la.
3- Tak beli langsung.

Bayangkan ada orang lain buat iklan juga.. tapi orang tu tak direct linking. Dia buat landing page dia sendiri.

Maka ada 4 kemungkinan pula iaitu:

1- Beli melalui link competitors ko yang buat direct linking juga.
2- Beli melalui link ko. In that case good news la.
3- Tak beli langsung.
4- Dia beli melalui orang yang buat landing page sendiri.


Now let me tell you something. Pada tahap ini kecenderungan customer adalah samada dia akan beli atau tidak beli.

Tidak beli.. maka dia akan leave and go on.

Beli.. maka ada tiga option:

Link ko (direct linking)
Link competitors ko (direct linking jugak)
Link mamat A yang buat landing page


Kemungkinan yang akan berlaku adalah dia akan beli straight away dari link mamat A yang guna landing page sendiri. 80% jaminan. Kemungkinan direct linkers untuk buat sale hanya 20%. Dan 20% itu dibahagikan pula dengan bilangan berapa ramai yang buat direct linking waktu tuh. In your case tadi.. iklan direct linking ada 4.. maka potential ko buat sale dengan direct linking hanyalah 5%.


Sebab itu.. direct linking is never recommended. Unless you are an expert.

Bila ko expert.. maka faktor lain seperti copywriting akan mula masuk dan diambil kira secara serius.

The thing is.. are you an expert in PPC??

Kalau belum then aku rekomen jangan guna direct linking. Tak bagus untuk kesihatan wallet ko biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
wow mr crown..best2..

Aku pon newbie..and setakat pemahaman aku tentang penting nye LP..
Nak share gak..

salah satu approach kat LP ni maybe ko leh derive permasalahan tentang niche tuh and provide solution..

and bila user baca..

"eh, ye lah, aku pon ada gak alami mende2 nih..pe kata aku cuba.."

Uhuhu..camne bunyi nye..common sense tak?

Ayat DS tapi laen struktur ->Lagi dekat ko derive permasalahan diorg and lagi power..mean relevant la utk user..

Hoho..well..newbie, btol2 kan klu ada salah.. tongue.gif
And maybe nie salah satu faktor user akan paham kenapa kene jump gi wsite ni,wsite tuh.. Edited by mds

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(analyzer_mike @ Dec 16 2008, 11:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
erm...sori mencelah sket ek...tumpang tanye...

dalam pembacaan aku...kite digalakkan wat landing page or mini sites sendiri untuk produk kan?
it is better than direct linking...

soalan aku...ape bezenye kalo kite direct linking ngan wat LP sendiri?
samada dari segi content kite n merchant tu ke or dari segi professional aspek?

sbb aku kadang2 terpikir...same je la ibarat aku ni merchant..aku ade LP...pastu aku wat artikel and link kan reader ngan LP aku...
so kalo misalnye aku ni affiliate, aku tade LP (sbb tak cukup kos lagik nih..) then aku bayangkan je LP merchant tu LP aku..then aku link je reader ngan LP merchant tu...
apekah care ni mmg langsung tak efektif ek?

dlm mase yg same...kalo aku wat LP...pastu reader dah bace info2 dlm LP aku tu...then kalo die nak beli die akan masuk ke LP merchant kan?
care tu tak merugikan ke ek?sbb kalo dah bace macam2 kat LP kite..then kite suh pegi LP merchant lak..lagi banyak bende2 kene bace situ..
takut reader dari nak beli terus tamo beli sbb asek di direct je dari web ke web...
huhu...

sori la sbb tanye eh...
harap ade yg sudi menjawab....
thanks...


aku paham perasaan ko.. user seakan rasa tertipu sbb asyik kena tendang dari satu page ke satu page kan? laugh.gif
oleh itu, kena pk2 la content yg berpatutan utk landing page ko tu..benda ni tricky gak.. both emotionally....n technically blush.gif
bagi aku, kalu penyampaian landing page ko tu terlalu mengikut rentak merchant site tu pun, xleh gak.. nnt obviously user akan pk ko sekadar duplicate another site..be creative.. buat content landing page ni umpama buat filem gak..jalan ceritanya kena ada variations..kalu jln cerita dia flat je, org akan jd boring,xde thrill..dlm filem ada scene touching yg boleh membuatkan penonton berlinangan air mata apabila Shah Rukh Khan x layan Kajol laugh.gif, scene yg membangkitkan semangat utk berjuang apabila kete Takumi Fujiwara (AE86) dgn selambanya overtake kete Keisuke Takahashi (RX-7) dgn menggunakan laluan longkang, serta scene yg menggembirakan apabila Pak Belalang akhirnya berkahwin dgn puteri raja.. tongue.gif
pape pun landing page ibarat sebuah pentas..terserah pd kita utk menentukan corak & jln ceritanya.. aku sndiri pun masih noob.. sekadar 2 sen drp aku.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Satu lagi kelemahan direct linking ni kalau tak silap ialah.. ko mungkin terpaksa bid dgn harga yg lebih tinggi utk ads kau appear bila org search.. ye lah katalah 20 org buat direct link.. so dlm rules adwords kalau tak silap display url mesti sama dgn landing page url.. so skrg ada 20 org yg sama display url dgn kita..

so dlm setiap search page google hanya akan display satu je ads yg mempunyai display url yg sama tu utk sesuatu site... sbb kalau tak silap dia tak akan appearkan 2 atau lebih ads yg mempunyai sama display url nya. So utk dpt first page kita kena bersaing harga bid, ads copy relevancy, dll.. dgn 19 org lagi.. so mmg susah la nak dapat ads kita display kat first page tu..

tolong betulkan kalau silap... Edited by filzan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Assalamualaikum..

Hai all..zam_bajet datang lagi dgn deng dang.. haha .. ahhhh..boleh buat lawak bodoh plak kat sini..!!

Saje nak tanya about WA.. aku ni tak abis2 WA,WA ..WA.. ala, dah kompius..tanya je la kan.. jgn marah ek kwn2..

Pasal Top Listings Research Tool .. Ape beza dia dgn Keyword Research Tool??

Thats it...

Thanks..

Man

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salam semua....
Saya newbie kat sini...harap2 otai IM dpt beri tunjuk ajar...

p/s: kepada bro Kai Kiske, please tolong tgk pm saya...really appreciate that...
Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (zam_bajet @ Dec 17 2008, 01:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Assalamualaikum..

Hai all..zam_bajet datang lagi dgn deng dang.. haha .. ahhhh..boleh buat lawak bodoh plak kat sini..!!

Saje nak tanya about WA.. aku ni tak abis2 WA,WA ..WA.. ala, dah kompius..tanya je la kan.. jgn marah ek kwn2..

Pasal Top Listings Research Tool .. Ape beza dia dgn Keyword Research Tool??

Thats it...

Thanks..

Man


Top Listing tool untuk ko tgk siapa punya Ads yang keluar di page satu. So ko boleh buat research pada competitors ko. Usya tgk camner diorang build diorang punya website and see if there are anyone yang buat Direct Linking.

Keyword Research Tool... mcm nama dia suggest lah. Untuk research keyword.

But honestly aku tak guna dua-dua sebab untuk Keyword Research aku just guna Google punya keyword tools.

Top listing pulak aku ada tools aku sendiri yang aku beli dari internet and ada yang aku dapat dari Kai Kiske (coder dia buat program tuh untuk aku).


But top listing ko buat manual pon boleh. Just type dekat google keyword yang relevant dengan niche ko.. and tengok semua iklan adwords yang keluar. Research macam mana mereka taip mereka punya ad copy dan sebagainya.


Basically... Top Listing tuh gunanya untuk research competitors ko.

Keyword Research Tool pulak untuk research keyword. Contoh ko type weight loss.

And then ada feature dig tepi tuh.. dia akan generate more idea untuk ko sampai ko puas hati. Then take it and use it. As simple as that.


Tapi mcm aku kata.. dua-dua aku tak guna pun. Sebab Top Listing aku ada tool aku sendiri dan keyword research lak aku lebih byk bergantung pada Google sendiri directly.



Zam... instead of playing around dengan tools-tools yang ada dalam WA tu.. aku lebih suggest ko masuk forum dan habiskan masa ko baca sticky thread dalam forum WA tuh. Pure gold I would say. Tools semua tuh ko boleh come back later bila tiba masa nak research. Or sekarang ni just go through camtuh jer. wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
soalan mini encik wunin...

kl micro niche tu, camne kita boleh tau micro niche tu profitable?adakah dengan try n error?
sbb micro niche mungkin takde forum / kurang search nya.kl salah tolong betulkan smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(Phoenixwunin @ Dec 17 2008, 09:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
But top listing ko buat manual pon boleh. Just type dekat google keyword yang relevant dengan niche ko.. and tengok semua iklan adwords yang keluar. Research macam mana mereka taip mereka punya ad copy dan sebagainya.


Basically... Top Listing tuh gunanya untuk research competitors ko.


Ok. aku tak join lagi WA, so aku tak tau ttg Top Listing kat WA tu.. tapi ttg cara manual yg phoenix mentioned kat atas tu.. aku rasa mgkn tak berapa tepat.. sbbnya w/pun kita guna google.com utk search keyword kita tu tapi oleh kerana kita menggunakan IP dari malaysia, so ads yg keluar mgkn hanya beberapa saja disebabkan mgkn beberapa org ni saja yg include Malaysia dlm dia punya campaign.. so mgkn adalah 2 -3 ads.. (depend niche)

Alternatively.. dekat Adwords--Tools--Ads Preview Tools ... So aku try guna ni.. nampak lebih tepat sbb kita boleh target negara mana yg kita nak tgk ads yg appear dan pada kedudukan or page berapa ads kita appear.. contohnya aku guna google.com.. aku taip keywords how to train your dog aku tgk ada 1-2 ads jer.. tapi bila guna Ads Preview Tools tu.. aku taip kw yg sama.. penuh kat tepi right side bar tu.. ada more sponsored links lagi.. biasalah ramai org biasanya target negara2 spt US, UK, Canada, EU.. dll tu je..

So bolehlah research diorang punya ads copy..

Selamat mencuba..

my 2cent.. correct me if I'm wrong..

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (cyberfly @ Dec 17 2008, 10:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
soalan mini encik wunin...

kl micro niche tu, camne kita boleh tau micro niche tu profitable?adakah dengan try n error?
sbb micro niche mungkin takde forum / kurang search nya.kl salah tolong betulkan



Aku jawap boleh?? laugh.gif

The best kalau ko dah micro gila-gila mmg try and error gak la.

Setup quick blog.. need for speed punya style biggrin.gif


And try rendam dalam Adword habis lama seminggu tgk.


Or mcm aku just direct linking jer... tapi aku tak mahu banyak masalah menimpa pembaca sini plak.. so aku tak rekomen.

The best is blog. Wordpress ke hapa ke. Carik template yg rupa mcm website tuh.. and then buat.

Err... cyber.. ko paham kot apa aku merapu nih??


Untuk yg betul-betul baru bagaimana pun... aku rekomen korang carik yg ada forum jugak la... sebab selalunya bila takde forum nih tandanya niche tak cukup deep dan besar untuk nail down or scale up. So limited profit disitu.

Only buat jugak kalau korang betul-betul yakin there's money to be made in that niche... atau korang mmg tahu banyak pasal niche tuh. Or maybe dah expert PPC.. takde masalah. Else aku tak rekomen.


QUOTE (filzan @ Dec 17 2008, 11:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ok. aku tak join lagi WA, so aku tak tau ttg Top Listing kat WA tu.. tapi ttg cara manual yg phoenix mentioned kat atas tu.. aku rasa mgkn tak berapa tepat.. sbbnya w/pun kita guna google.com utk search keyword kita tu tapi oleh kerana kita menggunakan IP dari malaysia, so ads yg keluar mgkn hanya beberapa saja disebabkan mgkn beberapa org ni saja yg include Malaysia dlm dia punya campaign.. so mgkn adalah 2 -3 ads.. (depend niche)

Alternatively.. dekat Adwords--Tools--Ads Preview Tools ... So aku try guna ni.. nampak lebih tepat sbb kita boleh target negara mana yg kita nak tgk ads yg appear dan pada kedudukan or page berapa ads kita appear.. contohnya aku guna google.com.. aku taip keywords how to train your dog aku tgk ada 1-2 ads jer.. tapi bila guna Ads Preview Tools tu.. aku taip kw yg sama.. penuh kat tepi right side bar tu.. ada more sponsored links lagi.. biasalah ramai org biasanya target negara2 spt US, UK, Canada, EU.. dll tu je..

So bolehlah research diorang punya ads copy..

Selamat mencuba..

my 2cent.. correct me if I'm wrong..


Good tips filzan. biggrin.gif


Method yg sebenar mmg camtuh. Guna Adwords sebab kalau search via search engine.. walaupun jumpa banyak ad yang relevan (contoh mcm kalo korang guna google.co.uk or google.ca ke.. mmg accurate ckit).. tapi kalo korang klik.. owner iklan terpaksa bayar sebab ia masih dikira as a klik. So mcm aniaya owner iklan plak.

On the other hand.. bila guna Adword tools mcm filzan cakap.. klik la berapa banyak pun konfirm takde masalah laugh.gif Owner iklan takkan kena apa-apa.



But still method mcm ni mmg tak pernah tepat.. baik filzan guna mahupun finix guna. Aku letak accuracy pencarian competitor guna method ni cuma 30% jer at its peak.

Bukan mudah nak cari competitors yang betul-betul kita mahu... top converters or competitors punya ad takkan semudah tu keluar di google. Most of the time diorang ada certain keyword yang diorang bid untuk ads diorang kuar... the rest of the ads hanyalah knuckleheads yang takkan bertahan seminggu pun (means.. newbie).. atau company besar / corporate and the likes of them.


Tapi..... aku tak rasa Finix ada buat competition research pun sekarang ni. Dia strong believer dgn method Kai Kiske....and method Kai Kiske mmg tak memerlukan research yang extensive langsung baik dari segi market / audience mahupun competition. Basis method Finix x Kai kiske adalah "what matters is what converts.. competition never gets into calculation"... am I right Finix??



Top Listing tools yg WA buat tuh?? Mcm finix.. aku pun tak guna jugak. Sebenarnya aku tak fokus sgt pun search competitors guna adword apa semua tuh... sometimes jer buat sebab aku prefer buat research market and relevancy daripada cari competitors. Ada certain tool boleh buat... but still tak berapa accurate gak. Kai Kiske ada kasi satu program yg dia punya in-house programmer buat... but aku tak guna sangat pun.

Ada satu benda bagus pasal WA tools tuh btw... dia boleh simpan rekod. So lepas seminggu boleh check balik to see if the ads is still there or not. If its still there.. that means it is converting. So there you go... one of the successful ads for your reference.



Aku selalu tak tumpu masa yg banyak sangat pada competition research... aku prefer habiskan masa tu research customer lagi laugh.gif

Method yg aku guna sama mcm phoenix / filzan jer... and selalu tak tumpu masa yang banyak. Just go through a couple of ads... record them on notepad... and then continue elsewhere. Bila ada masa aku dtg balik ke url yg aku dah copy dlm notepad tuh and go through them each one by one. Bila ada something interesting aku take note. Else aku biarkan jer.



Tapi newbies mmg aku sarankan buat research sebanyak mungkin... follow filzan / finix punya method yg diorang cerita tuh... either way is fine (basis sama jer sebenarnya). Jgn guna method Kai Kiske sgt sebab method tuh memerlukan modal yang besar untuk mula. Edited by Crimson Star

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salam...

Ok firstly, many thanks to Phonenixwunin di atas penerangan yg diberikan ttg Top Listing Keyword tu.. yang penting aku dah tau ape function dia..

Haa..aku ada lagi nak tanya.. mesti korang bengkek je asik aku je tanya kan..haha.. takpe2 ..kali ni aku post gambo ttg permasalahan aku plak.. tanak kasi korang boring ngan soklan sempoi2 aku lagi..

Amik ni..

Ok masalahnya kat pic yang aku post ni ialah..
Awat tinggi benor harga keyword untuk sekali klik yang aku tunjukkan tu..?? Adakah disebabkan aku buat Direct Linking??

Kalau ada support dengan Landing Page.. Keyword tu akan jadi rendah ke??
Aku punya keyword2 kat atas ni yang RM2 ke atas suma tulis Ads Show? : NO
Memang la no.. bajet ciput ..buat Direct Linking plak tu... sadiss.. sadisss...

Kalau ada tulis Ads Show? : YES haa.. tu mmg target info searchers punya.. kompem.. mmg nangis la kalau
dorang klik ads korang.. sad.gif

Thats all je la..

Thanks.

Man

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ello..

Just nak tanya opinion...aku ada wat research produk kat clicbank and bila search tu jumpa la product yang related. so setahu aku, kalau product ni mempunyai gravity yg rendah, so ianya berpotensi untuk kita promote coz kurang saingan advertiser kat adwords(entah betul ke tak pahaman aku..hehehe).. Masalahnya aku kurang paham ckit/banyak cemana nak tau produk ni betul2 sesuai dan mempunyai pembeli???...bleh ke kita nak tau [email protected] customer yg telah membeli produk ni berdasarkan penyataan kat clikbank tu? Ataupun hanya dr kedudukan popularity tu jer kita dah tau produk tu laku ke idak...

contohnya macam produk clickbank kat bawah ni. hope sape2 bleh tolong bagi opinion or advise.

Thanks smile.gif

1) Soccer Bet Winning System. 70% Commission: Earn 48$ Per Sale 8% Sales-converting Rate. Winning System Provides Tips To Make Big Profit In Soccer / Football Betting.
$/sale: $43.21 | Future $: - | Total $/sale: $43.21 | %/sale: 70.0% | %refd: 100.0% | grav: 0.75
view pitch page | create hoplink Edited by BakAku5sen

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (ubuntu90 @ Dec 17 2008, 10:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bro.. ko dah tgk lom isu clickbank yg aku gtau tu..?

just in case ko tk tgk lg, cbe usha ni, ape kene nih..

brader kite ade gk yg dah cek, da try beli, yes, as reported, mmg betul sales tak di rekod kan..

ape kate ko..???



Don fret Ubuntu.. rilek.

About Crown:

Crown's case is a bit special. We have sort it out.. and already know why Clickbank doesn't want to process his order. It's a bit tricky to explain here.. afterall his method pun banyak yang pakai trick dan tak di approve oleh Clickbank. Ko contact dia directly kalau nak tahu.. or maybe dia sendiri akan address isu tu later di Area51.

Aku takkan cerita disini sebab aku tak nak encourage warga Putera gunakan method tricky dan sebagainya (black hat method etc...) dalam buat sale (aku sendiri pun tak pernah guna method-method camtuh.. call me skima.. but kalau Clickbank kata jangan.. memang aku takkan buat).

Anyway.. that's about Crown.




Here's the answer to your question directly Ubuntu:

These Clickbank problem threads pop up all the time but there's rarely any real correlation or merit to them that I've seen. You gotta realize most of the people who jump on threads like that are typically only going to be ones that are noticing a drop, which could be for a vast number of reasons.

It's been slow with Christmas approaching, but that's normal and to be expected. After the 15th of Dec, a lot of things tend to drop. From what I can see from my own account, plenty of Clickbank sales is still coming through, even today. One thing I will say though, is CB uses more than just cookies for tracking and occasionally has reporting issues...so what can happen is some sales reporting on a delay by a day or two. I've seen that happen with one of my own purchases under my own link (Affiliate Prophet).

To actually confirm that nothing is wrong.. I've bought $5 bucks a day ebook using my own link and TID.. and everything seems totally fine.



QUOTE (cyberfly @ Dec 17 2008, 10:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
soalan mini encik wunin...

kl micro niche tu, camne kita boleh tau micro niche tu profitable?adakah dengan try n error?
sbb micro niche mungkin takde forum / kurang search nya.kl salah tolong betulkan smile.gif


Cyber,
Aku tak encourage ko buat niche yg takde forum bro. Kita takut tak cukup traffic kelak sebab dari pengalaman aku.. takde forum means niche tuh tak cukup ramai.

But then.. kalau ko yakin ko balun jer.

Pasal sekarang ni pun aku banyak buat niche yg takde forum pun.. and everything seems to be fine.


Just a side note... lately lots of my niches products are not from Clickbank anymore. Aku dah start venture ke network-network lain dan mula promote physical products. Just nak inform korang bahawa produk yang boleh di promosi bukan sekadar datang dari Clickbank jer. Banyak produk lain di internet korang boleh promote.

But clickbank is ok. Nothing wrong.. in fact it might still be the best. Aku cuma nak nyatakan bahawa even without clickbank possibilities untuk earn money di internet adalah tak terbatas.




QUOTE (filzan @ Dec 17 2008, 11:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ok. aku tak join lagi WA, so aku tak tau ttg Top Listing kat WA tu.. tapi ttg cara manual yg phoenix mentioned kat atas tu.. aku rasa mgkn tak berapa tepat.. sbbnya w/pun kita guna google.com utk search keyword kita tu tapi oleh kerana kita menggunakan IP dari malaysia, so ads yg keluar mgkn hanya beberapa saja disebabkan mgkn beberapa org ni saja yg include Malaysia dlm dia punya campaign.. so mgkn adalah 2 -3 ads.. (depend niche)

Alternatively.. dekat Adwords--Tools--Ads Preview Tools ... So aku try guna ni.. nampak lebih tepat sbb kita boleh target negara mana yg kita nak tgk ads yg appear dan pada kedudukan or page berapa ads kita appear.. contohnya aku guna google.com.. aku taip keywords how to train your dog aku tgk ada 1-2 ads jer.. tapi bila guna Ads Preview Tools tu.. aku taip kw yg sama.. penuh kat tepi right side bar tu.. ada more sponsored links lagi.. biasalah ramai org biasanya target negara2 spt US, UK, Canada, EU.. dll tu je..

So bolehlah research diorang punya ads copy..

Selamat mencuba..

my 2cent.. correct me if I'm wrong..



Yup.. method ni superior dari cara aku pakai.

And aku totally forgot about clicking ads via Google search engine tuh.

Follow cara filzan ni.. sbb kalau klik directly through Search Engine.. owner ads kena bayar so memang kita nampak macam dah aniaya owner ads pulak.

Good tips filzan smile.gif


QUOTE (zam_bajet @ Dec 18 2008, 02:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam...

Ok firstly, many thanks to Phonenixwunin di atas penerangan yg diberikan ttg Top Listing Keyword tu.. yang penting aku dah tau ape function dia..

Haa..aku ada lagi nak tanya.. mesti korang bengkek je asik aku je tanya kan..haha.. takpe2 ..kali ni aku post gambo ttg permasalahan aku plak.. tanak kasi korang boring ngan soklan sempoi2 aku lagi..

Amik ni..

Ok masalahnya kat pic yang aku post ni ialah..
Awat tinggi benor harga keyword untuk sekali klik yang aku tunjukkan tu..?? Adakah disebabkan aku buat Direct Linking??

Kalau ada support dengan Landing Page.. Keyword tu akan jadi rendah ke??
Aku punya keyword2 kat atas ni yang RM2 ke atas suma tulis Ads Show? : NO
Memang la no.. bajet ciput ..buat Direct Linking plak tu... sadiss.. sadisss...

Kalau ada tulis Ads Show? : YES haa.. tu mmg target info searchers punya.. kompem.. mmg nangis la kalau
dorang klik ads korang..

Thats all je la..

Thanks.

Man


Ko letak semua keyword tuh dalam satu adgroup ke?? If possible jangan lebih 5 per adgroup.

Ko guna RM.. so minda aku jadi keliru sekejap.. sebab aku calculate guna USD.

Kalau tinggi.. mungkin sebab Quality Score rendah sangat (in this case.. ko kena check berapa relevan landing page ko / merchant landing page kalau ko direct linking)

atau mungkin sebab keyword ko general sangat??


Anyway.. aku nak address another thing.. soalan kepada ko balik.

Kalau ko customer.. adakah ko akan taip keyword-keyword tu kalau ko nak berhenti merokok??

Soalan kedua.. adakah ko akan taip keyword-keyword macam tu kalau ko nak BELI PRODUK untuk berhenti merokok??



Aku pernah tolong jiran aku buat niche panic attack and stop smoking.. and dari research yang kami buat waktu tuh... keyword-keyword yang ko bid sekarang ni takkan mendatangkan even satu sale pun pada ko. Ko sekarang ni hanya dapat info-searchers jer.. dan bukan buyer.

But then aku tak pasti plak sebab aku tak pernah dive into stop smoking. Tapi aku rasa keyword yang ko bid sekarang ni mungkin akan result in no sales at all.

Just a hunch though.. so I might be wrong.



Suggestion aku by the way:

1. Ko kaji lebih medalam tentang market ko. Cari keyword yang long-tail lagi.

2. Group kan adword ko ikut theme macam yang Kyle and Carson ajar. Contoh mungkin boleh group kan mcm:

Adgroup #1 - Ways Quit Smoking
ways to quit smoking
best ways to quit smoking
[ways to quit smoking]
[best ways to quit smoking]
"ways to quit smoking"
"best ways to quit smoking"

Adgroup #2 - How Stop Smoking
How to stop smoking
How do I stop smoking
[How to stop smoking]
[How do I stop smoking]
"How to stop smoking"
"How do I stop smoking"

Adgroup #3 - Quit Smoking Marijuana
Quit Smoking Marijuana
How to Quit Smoking Marijuana
Method to Quit Smoking Marijuana
[Quit Smoking Marijuana]
[How to Quit Smoking Marijuana]
[Method to Quit Smoking Marijuana]
"Quit Smoking Marijuana"
"How to Quit Smoking Marijuana"
"Method to Quit Smoking Marijuana"

Adgroup #4 - Quit Smoking Naturally
Quit Smoking Naturally
How to Quit Smoking Naturally
Ways of quit smoking naturally
Method of quit smoking naturally
[Quit Smoking Naturally]
[How to Quit Smoking Naturally]
[Ways of quit smoking naturally]
[Method of quit smoking naturally]
"Quit Smoking Naturally"
"How to Quit Smoking Naturally"
"Ways of quit smoking naturally"
"Method of quit smoking naturally"


Tengok macam mana aku compile...

Adgroup #x - Theme dia... lagi banyak perkataan lagi bagus.. but lowest 3 sahaja. Kalau 2 atau satu selalunya terlalu general
Keyword-keyword.
Letak ketiga-tiga matching.


just a couple contoh jer. But even keyword yang aku compile ni pun tak cukup bagus lagi. Do more research and see keyword mcm mana yang akan attract buyer.


QUOTE (BakAku5sen @ Dec 18 2008, 02:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ello..

Just nak tanya opinion...aku ada wat research produk kat clicbank and bila search tu jumpa la product yang related. so setahu aku, kalau product ni mempunyai gravity yg rendah, so ianya berpotensi untuk kita promote coz kurang saingan advertiser kat adwords(entah betul ke tak pahaman aku..hehehe).. Masalahnya aku kurang paham ckit/banyak cemana nak tau produk ni betul2 sesuai dan mempunyai pembeli???...bleh ke kita nak tau [email protected] customer yg telah membeli produk ni berdasarkan penyataan kat clikbank tu? Ataupun hanya dr kedudukan popularity tu jer kita dah tau produk tu laku ke idak...

contohnya macam produk clickbank kat bawah ni. hope sape2 bleh tolong bagi opinion or advise.

Thanks smile.gif

1) Soccer Bet Winning System. 70% Commission: Earn 48$ Per Sale 8% Sales-converting Rate. Winning System Provides Tips To Make Big Profit In Soccer / Football Betting.
$/sale: $43.21 | Future $: - | Total $/sale: $43.21 | %/sale: 70.0% | %refd: 100.0% | grav: 0.75
view pitch page | create hoplink


Gravity 0.75.. bermakna produk ni hampir tiada orang yang promote dan berjaya buat sale. Pasal zero.. so rasanya tak ada pun. Kalau ada pun sale.. kemungkinan besar owner product yang buat.

Suggestion saya adalah saudara abandon jer product ni.. cari something yang lain. Saya ada addressed benda ni sebelum ni.. but mungkin dah hilang entah di page mana.

Suggestion saya yang satu lagi (ini juga method yang saya guna selama ni) adalah cari gravity of at least 100. Jangan takut dengan competition. Kalau kita cukup relevant dan target hot buttons dengan tepat tak kira competition sampai 1000 pun kita masih boleh menang mudah.

Share this post


Link to post
Share on other sites
phoenixwunin....
huhu.. aku ank kaco thread ko je....
psiko siot.. gilo arhhh....

Gud luck kepada sume yg mencube.. supaya korg leh bejaya mcm aku and phoenixwunin ni.. aku pun pake RX-?? jgk.. aku penah bawak mamat parit buntar 2 jejalan.. haha.. laugh.gif laugh.gif

So long.. maaf ggu ko punye thread yea phoenixwunin... unsure.gif
so long... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(syco @ Dec 18 2008, 05:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
phoenixwunin....
huhu.. aku ank kaco thread ko je....
psiko siot.. gilo arhhh....

Gud luck kepada sume yg mencube.. supaya korg leh bejaya mcm aku and phoenixwunin ni.. aku pun pake RX-?? jgk.. aku penah bawak mamat parit buntar 2 jejalan.. haha.. laugh.gif laugh.gif

So long.. maaf ggu ko punye thread yea phoenixwunin... unsure.gif
so long... laugh.gif


Lol lol, ingatkan Lamborghini blush.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam sumer...

aku newbies baru nak jinak2 ngan IM ni...so dari mana aku patut mula???
pasal dari tajuk thread ni pon aku x paham sangat.sesaper leh tlg aku xplain??
especially tuan tanah layer...(itupon kalo tuan tanah x busy)

tq
Edited by mydreamerz_inspirationz

Share this post


Link to post
Share on other sites
@Crimson Star,

thanks.aku faham walaupun ko tulis simple je smile.gif

@PhoenixWunin,

aku tak konfiden lagi.aku tanya sbb tiba2 ada persoalan bermain diminda dan berminat nak tau tentang micro niche.

@mydreamerz, bermula dengan baca dari page 1 sehingga at least page 3.Sekurang-kurangnya dah dapat gambaran tentang IM ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE (cyberfly @ Dec 18 2008, 08:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
@Crimson Star,

thanks.aku faham walaupun ko tulis simple je smile.gif

@PhoenixWunin,

aku tak konfiden lagi.aku tanya sbb tiba2 ada persoalan bermain diminda dan berminat nak tau tentang micro niche.

@mydreamerz, bermula dengan baca dari page 1 sehingga at least page 3.Sekurang-kurangnya dah dapat gambaran tentang IM ni.



sebenarnya rules mcm ni sesajer aku set... sbb takut kalau ada yg baru mula.. dia start buat niche dan tak dapat duit sbb traffic tak cukup banyak.. jadi isu plak dalam ni karang.

Bila dah ada kemahiran.. tak ada masalah. Amik contoh car auction... kalau search engine tak ada pun spesifik forum yg cater to this niche.. tapi ini adalah antara niche yang boleh tahan lumayan suatu ketika dahulu.

Senang cerita.. rasa yakin jalan jer.. tapi kalau tak yakin tengok dulu ada spesifik forum tak. Kalau ada.. that's a sign that there's big enough traffic for you.

Satu lagi yang bagus pasal forum adalah.. kita akan ada spesific place untuk kita jalankan research kita. Without forum ia akan jadi complicated skit.

Ko takat mana skang ni cyberfly? Edited by Phoenixwunin

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(Kai Kiske @ Dec 16 2008, 04:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
The numbers game. Simple. Aku explain kan sebab aku yang start teori tu dulu pada Arissa.
Let say ko buat niche. Satu saja. And satu tu gagal. Apa yang ko akan buat??
Adakah ko akan keep on doing it?? Yes??
Wrong answer!!
Abandon terus. And go start another niche.


Salamx Bro Kai Kiske,
Thank sebab sudi jawabkan soalan aku ni. Aku dah faham teori number yang korang maksudkan kat sini.
And then bile ko sebut perkataan gagal tuh, aku terasa macam nak mintak ko define gagal tapi bro Crown80 dah jelaskan
macam kat bawah ni. Thanks to both of you

QUOTE(Crown80 @ Dec 16 2008, 08:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
BTW.. things and stuff mcm gagal and sukses tuh ko kena set standard bro. Ko mention pasal 'bila niche gagal... cuba buat lagi'...
The thing is.. how do we know that niche is a failure. Apa definisi fail dalam kamus IM nih.
Kena cakap tuh.. kalo tidak sekor-sekor pening nanti.

Kan Zam_Bajet kan??? Haha

Pada aku... sesuatu niche tuh gagal kalau adspend aku melebihi komisyen yang aku sepatutnya terima. Phoenix punya definition pun sama mcm aku (rasanya...)

Kalau aku cuba buat PPC dan promote produk dengan komisyen USD 39... dan adspend dah sampai USD 39 still takde sale.. then something memang tak betul. Maybe Ad copy.. maybe landing page.. headline and everything else. Aku akan ubah skit kasi lagi relevant and tight.. and then aku cuba kali kedua.. kalau second time tak dapat sale jugak.. aku try third time lepas pengubahsuaian.. kalau third time tak dapat sale jugak... then it's time to move on.


In the event dimana aku actually manage untuk dapat sale... tapi adspend still lebih (some campaign aku biarkan jalan juga walaupun adspend dah melepasi commission) maka aku akan cuba dapatkan sale sebelum adspend setara dgn komisyen. Kalau still gagal.. aku calculate pada ROI... kalau ROI beyond 100% aku stick.. kalau below aku cuba naikkan sampai 100%... if after a couple hundreds or thousand clicks (depend pada niche... kalau micro sesangat hudreds jer.. kalau big niche mcm the likes of weight loss tuh sampai thousands) masih tak dapat ROI 100%.. aku drop.


Most campaign yang aku buat aku setkan selepas sebulan ROI yg aku capai mestilah 400% ke atas. Selagi tak capai ROI 400% selagi tuh aku takkan selesa. Which mean aku consider sesuatu niche tuh sebagai winner and success hanya bila aku dah achieve ROI 400% and beyond... ofcourse I'll strive for more... but 400% dah agak selesa dan boleh goyang kaki. Maknanya kalau adspend USD 1000.. aku expect keuntungan mestilah USD 4000. Well.. that's my own definition.


QUOTE(Phoenixwunin @ Dec 10 2008, 07:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Jawapan paling tepat adalah.. kita sediakan sales funnels and monetization method or module kita sendiri.

Second - Monetization Models & Sales Funnels


Aku kasi satu contoh. Ini adalah monetization models paling basic and asas kalau korang guna PPC:

Google Adwords ===> Landing Page ===> Merchant's Sales Page ===> $

Nampak tak??

Dalam model ini.. korang akan tarik customer korang melalui google adwords... and then dari adwords customer korang akan dihantar terus ke landing page.. dimana mereka akan baca apa-apa presell* yang korang buat dalam landing page korang. Melalui landing page mereka akan klik link yang ada dalam landing page tu ke merchant's sales page. And through there.. if they buy you make money!

Sekarang nampak?? Itulah monetization model.

It's a plot or attack plan of how you approach your customer from start till they make the purchase and you make money.
Aku bagi lagi contoh.. ini salah seorang 'the so called guru' kat internet buat.. and aku salah seorang customer dia. Aku study sikit dia punya monetization model masa aku beli produk dia:

Promotion from JV Partner ===> Merchant's Sales Page ===> $47 Sell ===> Thank You page with Opt-in Form ===> Opt-in into his list ===> Email Promotion ===> New Landing Page ===> $147 Upsell ===> Thank You Page with More 'Special Promotion' ===> $197 Back-end


Brilliant monetizaion models.


Yang penting adalah... monetization model mesti ada. Sebab ia akan jadi attack plan korang.. dan juga guideline korang dalam apa jua matlamat yang korang nak capai.
Aku kasi contoh something yang digunakan oleh someone from Wealthy Affiliate - potpiegirl.



Agak basic.. dia gunakan Squidoo untuk drive trafic masuk kedalam landing page dia atau direct linking ke merchant's web page.
Another one kalau guna list marketing:




QUOTE(matieu @ Dec 11 2008, 03:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
What I got from the video above is this.... ahah
aku pegi masuk website yg org dalam video tu bagi, lepas tu aku cuba kaji copywriting skill dan monetization model dia (buat sikit tutorial berdasarkan post pheonixwunin sebelum ni)
yang ini so selepas aku go through website org tu(si pembuat video tu) aku dapati monetization dia lebih kurang mcm ni

laluan A: buat video best kat youtube ===> landing page dia ===> bagi ebook free untuk capture email ===> "but wait i have more free ebook" page untuk capture email kawan2 kita ===> congratulation page+presell ===> merchant's landing page

laluan B: email verification ===> aku baru dapat email first dia ahah ===> tak tau ape kesudahan laluan B dia ni



tak pe la untuk clarity and sama2 kaji, aku letak link ke website org tu http://online-wealth-secrets.com

korang pun kaji la, tgk betul tak monetization model dia yg aku tulis kat atas. bleh compare2 tongue.gif (tutorial ni best, supaya lebih faham apa itu monetization model)
then aku pegi pulak kat merchant page yg org dalam video tu promote, and ini monetization dia(lagi hebat!)

laluan A: dapat trafik daripada affiliate marketeer ===> capture email kat page merchant(pakai optin form biasa) ===> risk free evaluation page (kat sini dia buat gimik seolah2 nak verify email kita layak tak untuk beli ebook dia, then kita pun masuk email saja nak tau, then dia capture email) ===> then barulah order page sebenar ===> then barulah clickbank billing form

laluan B: email verification ===> aku belum verify email ahah saja malas


website merchant tu http://www.profitlance.com

sekali lagi, korang leh try2 kaji monetization model website ni then kita compare. Again, a good way to see what other monetization model by other people.
Ok itu je kot perkongsian hari ni

Regards,
Matieu



QUOTE(Dominant Star @ Dec 11 2008, 11:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
But sebenarnya apa yang si Finix cerita bukan monetization model nama dia... aku panggil benda ni sales funnels.
Aku kasi contoh advance yang aku cilok dari Justin Brooke:






Copyright by Justin Brooke (yeke ada copyright.. tak nampak lak sebenarnya.



@Bro Phoenixwunin ngan Dominant Star, elaborate lagi pasal monetization model ngan sales funnel ni bleh ?
sebab aku rasa ini antara faktor penting jugak sebab nak nampak overview apa yang kita buat dan nak pastikan
sumer benda yang kita buat mencapai objektif dier bak kata razory
Sales ffunnel yang bro DS kasik tuh takde saper yang menjawabnyer lagi hehehe. Aku ader try search; aku pakai google image
ada gak yang bagus2, macam kat bawah ni



QUOTE

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(BakAku5sen @ Dec 18 2008, 02:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ello..

Just nak tanya opinion...aku ada wat research produk kat clicbank and bila search tu jumpa la product yang related. so setahu aku, kalau product ni mempunyai gravity yg rendah, so ianya berpotensi untuk kita promote coz kurang saingan advertiser kat adwords(entah betul ke tak pahaman aku..hehehe).. Masalahnya aku kurang paham ckit/banyak cemana nak tau produk ni betul2 sesuai dan mempunyai pembeli???...bleh ke kita nak tau [email protected] customer yg telah membeli produk ni berdasarkan penyataan kat clikbank tu? Ataupun hanya dr kedudukan popularity tu jer kita dah tau produk tu laku ke idak...

contohnya macam produk clickbank kat bawah ni. hope sape2 bleh tolong bagi opinion or advise.

Thanks smile.gif

1) Soccer Bet Winning System. 70% Commission: Earn 48$ Per Sale 8% Sales-converting Rate. Winning System Provides Tips To Make Big Profit In Soccer / Football Betting.
$/sale: $43.21 | Future $: - | Total $/sale: $43.21 | %/sale: 70.0% | %refd: 100.0% | grav: 0.75
view pitch page | create hoplink



bro, aku rase better jgn promote produk2 psl betting, survey, mlm and yg seangkatan dgn nya..
yup, sbb nyer, kite cari makan kan. so cari la yg jelas, tidak gharar bro.. jelas halal nyer..

betting tu kan judi.. tk baik maa...

berkenaan soalan ko tuh, opinion aku yg tk seberapa ni mengatakan, psl grav tu ade 2 perkara.

1] tu produk baru. then tak bnyk sale lagi.
2] produk tu mmg tak laku.

tp aku lupe lak psl rfd ni. referrd by affiliate nih mksd nye ape? geng2 lain, tlg aku jap. hehe.. sengal tol aku nih..


QUOTE(Phoenixwunin @ Dec 18 2008, 05:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Don fret Ubuntu.. rilek.

About Crown:

Crown's case is a bit special. We have sort it out.. and already know why Clickbank doesn't want to process his order. It's a bit tricky to explain here.. afterall his method pun banyak yang pakai trick dan tak di approve oleh Clickbank. Ko contact dia directly kalau nak tahu.. or maybe dia sendiri akan address isu tu later di Area51.

Aku takkan cerita disini sebab aku tak nak encourage warga Putera gunakan method tricky dan sebagainya (black hat method etc...) dalam buat sale (aku sendiri pun tak pernah guna method-method camtuh.. call me skima.. but kalau Clickbank kata jangan.. memang aku takkan buat).

Anyway.. that's about Crown.




Here's the answer to your question directly Ubuntu:

These Clickbank problem threads pop up all the time but there's rarely any real correlation or merit to them that I've seen. You gotta realize most of the people who jump on threads like that are typically only going to be ones that are noticing a drop, which could be for a vast number of reasons.

It's been slow with Christmas approaching, but that's normal and to be expected. After the 15th of Dec, a lot of things tend to drop. From what I can see from my own account, plenty of Clickbank sales is still coming through, even today. One thing I will say though, is CB uses more than just cookies for tracking and occasionally has reporting issues...so what can happen is some sales reporting on a delay by a day or two. I've seen that happen with one of my own purchases under my own link (Affiliate Prophet).

To actually confirm that nothing is wrong.. I've bought $5 bucks a day ebook using my own link and TID.. and everything seems totally fine.


ok, mksd ko since dorg nk start christmas nih, org ramai kurang membeli la. dorg cume check out the site jek..? cmtu..?
ok2, kalau mcm tu kan, time bile the best time utk aku hntar promotion kat list aku..? risau gak kalau email broadcast tu membazir je. risau hilang trust dorg kat aku.

so, bile date exactly keadaan ok.. err.. xde la exact date. cume yg aku tau, dorg nk start holiday skng nih.

ok, disebabkan new year, aku pasti ramai yg bukak azam baru, lagi2 org barat ni secara am nya amat menitik beratkan aim pada awal thn nih.
jadi disebabkan pertembungan christmas and new year nih, bile time sesuai aku broadcast email aku kat list..??

PS: ade black hat method ke dlm clickank ni.. aiya, aku rase white hat pun dah cukup masyuk, black hat cmne la plak ek.. kikiki..
PS: cmne ngn $5 bucks a day ebook tu bro..? review sikit ley..?

alang2 aku da post ni, nk tanye kpd sape2 yg tau.

in case aku tknk gune clickbank as payment option dlm site aku. ape best option best yg bley digunakan utk accept payment drp credit card as well as debit card and paypal..?

adakah paypal sendiri boleh kite gunakan utk credit card tu..??

sbg cth, WA nyer payment method, mmg leyh gune paypal. 1 lagi credit card. cmne nk taruk option credit card dlm site kite..?

another question is about subscription. ade kene mengena ngn payment gak.
katakanlah aku nyer payment option sama mcm WA nyer. then cmne nk taruk bndalah subscription nih? ada tool/service yg provide bnde ni ke?
kataknlah, ade org subscribe site kite, and die akan di charge bulan2, kan every month akan di tolak fees tu drp subscrbtion bnda lah nih.

ade tool ke?service?berapa pulak fees die. bg link, aku research sndiri. aku tk dpt nk research sbb tk tau exactly keywrd yg patut aku gune utk taip kat google nih.. hehe.. sorie yek..

next question is, apakah paypal mengadkan fund yg berada dlm akaun kite.
aku bg situasi.

kyle n carson time mule2 nk start WA dulu. adakah disebabkan akaun premier tu me-limit-kan fund yg boleh diterima and send n withdrawal dan mereka decide utk bukak company sndiri..?

wajib ke kene ade 2 org utk bukak company..? dan fund atas nama company tu withdrawal pakai debit card atas nama company ke..? boleh ke wat cmtu?

kalau jenis akaun kite bisnes, kene pakai name company then, adakah paypal membenarkan fund utk send,terima n withdrawal dgn nilai yg bnyk, cth dlm terima duit $100k per month. and send fund about $100k gak. and withdrawal pun $100k.??

adakah paypal bg kite withdrawal duit bnyk cmtu? sbb setau aku, dlm premier akaun limit withdrawal adalah dlm $500 per day n charge $5.

bile kyle and carson ni decide nk bukak company kat tenet nih, dorg kene register ngn sape? bape yuran nyer..?

kalau jumlah $$$ yg diterima dari oversea agak bnyk for example $100k seminggu atau lebih, ape kerajaan msia tak bising ke..? ade org cari tak..?

kyle and carson ni bile da bukak company n rancang nk wujudkan WA, ape perlu n wajib ke utk dedahkan identiti dorg? boleh tak kalau mereka decide utk unknown and tk tnjuk muka dorg utk tk mau ade gangguan as security factor.. tk mau dikenali sbb tk nk disusahkan org.. kire mcm ko, ds n kai la kire nyer.. bkn mcm irfan n gobala tu..

ape best security yg sesuai utk site2 membership nih..? cmni, kalau produk kite software, org leyh godam n [biskut tawar] kn software kite. tp kalau web based, org kene subscribe baru boleh msk. kalau org boleh godam pun, tak lah semudah n tak ramai mcm org buat kat software..

itu dulu la soalan aku. nnti aku tanye lagi..


*sori2, aku terasa soalan aku ni over pulak. tp aku rase mcm aku perlu tau.
aduss. terasa serba salah pulak tnye2 cmni.. sori2 but i need to know bro.. Edited by ubuntu90

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(mydreamerz_inspirationz @ Dec 18 2008, 07:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
salam sumer...

aku newbies baru nak jinak2 ngan IM ni...so dari mana aku patut mula???
pasal dari tajuk thread ni pon aku x paham sangat.sesaper leh tlg aku xplain??
especially tuan tanah layer...(itupon kalo tuan tanah x busy)

tq



nasihat aku untuk ko.. cube baca dlu dari first page sampe skng.. klu ko xpaham...
ko leh PM phoenixwunin and crimsom star... dorg pakar..

ko pernah cube wat bisnes tenet x??? klu blum pernah cube.. ko d nasihatkan cube view dlu semua hal2 tenet ni...
ingat.. alam maya ni bukan senang.. and bukan susah.. tapi silap langkah.. aku leh ckp BABAI la untuk ko...

niway... aku sokong minat ko ni...
try step by step and slowly...
wish u happy reading n gud luck...

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(syco @ Dec 19 2008, 12:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
nasihat aku untuk ko.. cube baca dlu dari first page sampe skng.. klu ko xpaham...
ko leh PM phoenixwunin and crimsom star... dorg pakar..

ko pernah cube wat bisnes tenet x??? klu blum pernah cube.. ko d nasihatkan cube view dlu semua hal2 tenet ni...
ingat.. alam maya ni bukan senang.. and bukan susah.. tapi silap langkah.. aku leh ckp BABAI la untuk ko...

niway... aku sokong minat ko ni...
try step by step and slowly...
wish u happy reading n gud luck...



bro, mntk tlg cube bro jwb soklan aku kat atas tu yek..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...