Jump to content
Phoenixwunin

E-income Out Of Control

Recommended Posts

Assalamualaikum kepada semua..

Saya dah agak lama tak masuk [email protected] ada komitmen lain diluar. So baru-baru ni masuk especially bahagian e-income tuh.. saya rasa dah agak out of control la. Banyak sangat direct iklan promotion itulah inilah (especially perigiduit.. diorang bukan bincang perigiduit cara nak kembangkan bisnes ke apa ke.. but mostly just cakap "Perigiduit memang untung.. cepat join saya" kind of things.

Ada beberapa cadangan..

1) Upgrade taraf rezolles sebagai mod penuh kawasan tuh. Bagi dia kuasa untuk closed / suspend thread supaya terkawal skit kawasan tuh.

2) Tambah seorang lagi mod yg bleh dipercayai dan boleh memikul tanggungjawab.

3) Hapuskan jer terus e-income tuh (less prefered method la.. but kalau susah sgt ini agaknya cara paling mudah kot??)

4) Biarkan jer.. apa jadi dalam sub-forum tuh pon lantak la.

So mod?? Azuan?? Encik Shanai or anyone else?? Apa pandangan anda??

Share this post


Link to post
Share on other sites
sokong lantik mod tambahan..bg mod penuh,supaya boleh uat kerja-kerja kemaskini

Share this post


Link to post
Share on other sites

bagi aku thread e-come mmg patut ada pemantau , tidak boleh mengharapkan Supervisor sahaja ,

tu la psal bro navigator...

bro Rezolles_Net Mall dah ada... tp die sibuk...

klau supervisor cam bro civ... die tahu ban orang je... sory le...

apa-apa pun Thread E-Income mamang NAZAK...!!!

perlukan bantuan sesangat...

sokong lantik mod tambahan..bg mod penuh,supaya boleh uat kerja-kerja kemaskini

sokong 100%...

sokong 10/10...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sapa yang sesuai??

Bro P.Ramlie kot... :P

ok hak...

tp, yg pastinya...

forumer yg sentiasa aktif... sentiasa online r... bertanggungjwb, boleh diharap, friendly, x pentingkan diri2... & x gila kuasa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

balun jer sapa pon aku tak kisah.. janji ada orang bertindak bila aku hit report button tuh.. newbie ke veteren ke hapa ke.. asalkan dapat control sikit e-income tuh seperti mana sepatutnya forum.

Kalau takde calon.. aku calonkan diri aku sendiri jadi mod kawasan tuh. And aku akan sgt strict disitu kelak.. kena kontrol skit kawasan tuh... maybe not really a good idea.. ikut la.. asalkan kawasan tuh terkawal skit. Aku jadi emo bila nampak tiga empat thread per day promote barang baru secara DIRECT seolah-olah sub forum e-income tuh sub forum iklan...

Edited by Phoenixwunin

Share this post


Link to post
Share on other sites

balun jer sapa pon aku tak kisah.. janji ada orang bertindak bila aku hit report button tuh.. newbie ke veteren ke hapa ke.. asalkan dapat control sikit e-income tuh seperti mana sepatutnya forum.

Kalau takde calon.. aku calonkan diri aku sendiri jadi mod kawasan tuh. And aku akan sgt strict disitu kelak.. kena kontrol skit kawasan tuh... maybe not really a good idea.. ikut la.. asalkan kawasan tuh terkawal skit. Aku jadi emo bila nampak tiga empat thread per day promote barang baru secara DIRECT seolah-olah sub forum e-income tuh sub forum iklan...

klau nak balun... kene balun yg dah jd Mod atau super la... klau forumer biasa, nayer jdnya...

klau boleh... saya pun nak calonkan diri saya gak... saya slalu aktif kawasan tu... thread bisnes, kerjaya & e-income... tiap2 ari mesti nengok thread tu... klau ko jd... ok gak... sbb ko pun dah lama...

tahu x pe... saya pun semacam gak... tp, nok wat guane... kite x de kuasa... so, sabar je la... paling boleh pun... buat REPORT... & tunggu je la MOD amik tindakan...

klau kite 'sound'... lain plak kan crite jd nyer...

anyway... yg 'berkuasa' la yg tentukan... kite just suggest je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

mana pihak berkuasa forum nih?? Takde nampak sampai skang. Upgrade kan rezoles then lantik jer mfaiz jadi mod terus. OK tak??

Share this post


Link to post
Share on other sites

tu la psal bro navigator...

bro Rezolles_Net Mall dah ada... tp die sibuk...

klau supervisor cam bro civ... die tahu ban orang je... sory le...

apa-apa pun Thread E-Income mamang NAZAK...!!!

perlukan bantuan sesangat...

Yang ni aku setuju

Bukan setakat ban.....warn pun sama

Asyik2 nak ban & warn

Apara....piraaah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yang ni aku setuju

Bukan setakat ban.....warn pun sama

Asyik2 nak ban & warn

Apara....piraaah

Kohkohkoho.. rilek arr.. Itu baru civ3.. ko pernah tak rasa penangan azuan lagi??

Zaman dulu lagi ramai yg hebat-hebat dan mean.. dan actually it's working. Spam cukup kurang.. :) just follow the rule la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

2) Tambah seorang lagi mod yg bleh dipercayai dan boleh memikul tanggungjawab.

3) Hapuskan jer terus e-income tuh (less prefered method la.. but kalau susah sgt ini agaknya cara paling mudah kot??)

Tak boleh setakat tambah sorang, 2 orang lagi lengkap melengkapi,..coz takde pun orang yang leh online hari2 dengan tetap. Satu hari jer kadang2 sampai 10 topik baru dibuka dalam thread E-Income, so pemantauan memang kene SUPERB.

Cadangan no 3 ni tak best...hehe kesian la orang yang nak bincang ebizz kalau takde platform dalam putera.com nih..ahli dah ramai plak tuh.. :lol: aku walaupun jarang bukak topik dalam E-income,..tapi thread tu adalah thread pertama yang aku view bila masuk site putera.com.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku setuju dgn SultanUltimatez..

Pasal tu la kena tambah beberapa orang mod coz tak mungkin sorang mod tu boleh online hari2 24 jam untuk pantau topik yg langgar peraturan..bila ada dua-tiga orang mode boleh saling tengok-tengok kat sesuatu forum tu kan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

salam....bagi aku (pemerhatian aku ) e-income ni byk iklan multilevel (pintu duit,perigi duit, poko duit, skit lagi maybe jumpa lobang kubur duit lak :wacko: ) la kat sini...apa maksud e-income? <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

nampak mod cam sibuk sgt jer.. so it's up to us la skang ni.

Kalau takde tindakan daripada mod.. aku cuma harap kita semua boleh la sesama kita control situation dalam e-income tuh. Cuba nasihat sesapa yg buat direct promotion dalam tuh... dan click report bagi yg sumbat referral link dalam tuh.

Kalau tak makin tenat thread-thread dalam tuh kelak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seeloknya bukak undian biar warga putera yang buat pilihan..

saya fkir pun elok gak tu...

nampak mod cam sibuk sgt jer.. so it's up to us la skang ni.

Kalau takde tindakan daripada mod.. aku cuma harap kita semua boleh la sesama kita control situation dalam e-income tuh. Cuba nasihat sesapa yg buat direct promotion dalam tuh... dan click report bagi yg sumbat referral link dalam tuh.

Kalau tak makin tenat thread-thread dalam tuh kelak.

nampak gayanya cam tu la kot...

tp, saya takut nati ada sesetgh forumer yg ckap... "ex elleh... action cam die tu Mod..." :angry:

ha3... ntah la... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

tp, saya takut nati ada sesetgh forumer yg ckap... "ex elleh... action cam die tu Mod..." :angry:

ha3... ntah la... :lol:

Biar la apa orang nak kata..

Yang penting kita tegur kalau ada salah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biar la apa orang nak kata..

Yang penting kita tegur kalau ada salah.

kadang2 tu, cam tu la...

tp, takut melarat... ckap yg kasar2... bergaduh & sbgnya...

Share this post


Link to post
Share on other sites

dalam forum kita takleh letak iklan atau apa-apa saja bentuk promosi. Kalau ada patutnya thread tuh mesti diclose dan poster nya patut di ban.

Ko nak aku listkan thread bermasalah??

Untuk yg cari nak cari duit lebih sahaja - aku tak kata problem dgn anaznawie / ran.. but problem sebenar lies within the other members. Apa cerita?? Selang satu post ada "Wei.. mari join group aku buat duit" kind of thing. Nak kata tu bukan iklan????!!!! Nak promote boleh.. but guna la akal.. strategi la skit.. jgn la straight to the point sangat. Forum bukan tmpt iklan.

menjana wang dgn pitis4u - yg nie siap dgn referral link skali.. :wacko:

Pintuduit.. "Duit bukanlah segalanya tetapi segalanya memerlukan duit" - Kepala hotak dia. Nasib baik Civ3.. kalau aku mod aku dah ban. Nampak wording "KAMI"?? Obvious sgt dia nak tarik orang masuk dia.. which means?? Iklan!!

Gerenti Dapat Cek Tiap Bulan Walaupun tak menaja - yg ni aku blur skit.. dia takde la proceed dgn cara "Kami" tapi cara dia posting mmg nyata iklan. Yg ni ikut discretion mod dan supervisor la..

Income 163k - Dia ajak orang straight masuk bawah dia.. bukan iklan lagi??

Buka bisnes prepaid - Terang-terang iklan siap dgn dia punya email lagi.

Nak promote jugak?? Guna la strategi skit..

Tgk mamat ni:

Jom Join Pokok Duit - Dia tak straight to the point iklan kan.. but rather dia open topic yg membawa kepada perbincangan. Takde masalah langsung pada aku.

Satu isu dgn Putera skang ni adalah takde hitam putih berkenaan rules di e-income tuh. Setakat state jgn ada referral link. So byk yg misinterprate.. boleh iklan cuma jgn ada link. Ikut rules dulu (zaman kegemilangan Abfund, SwissCash blablabla..) sebarang bentuk promosi langsung tak boleh. Link boleh tapi hanya link sharing yg bermanfaat.. atau kalau nak cerita pasal Perigiduit.com.. hanya link mcm www.perigiduit.com dibenarkan (tanpa id referral langsung). Forum tu asalnya dibuat untuk perbincangan.. bukan untuk tarik orang join program kita. So sepatutnya promosi iklan ke hapa mmg tak boleh dlm tuh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...