Jump to content
graphicpixel

Tak Boleh Login

Recommended Posts

Tahniah putra kini dah kembali seperti sediakala. Tapi ada sedikit masalah.Mungkin beberapa user jugak alami masalah yg sama seperti saya. Masalahnya ialah Tak Boleh Nak Login. Terpaksa saya create new user ni.

Username = BudakHingusan

Password = "semua betul tapi tak bole login"

Harap ada yang sudi membantu

Share this post


Link to post
Share on other sites

cube login kat main page / laman utama...

klau terlog out... pergi laman utama balik... log in balik...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ya aku pun sama jadi .. aku guna mozilla firefox .. aku login dia kata bleyh masuk ja pastu dia keluax balik .. aku login balik dia keluax balik .. apa kes ha? bila aku guna IE bleyh plak login dengan jayanya .. forum ni tak sapot mozilla ka? aku dah la malas nak pakai IE ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

cube login kat main page / laman utama...

klau terlog out... pergi laman utama balik... log in balik...

Betul tu, masalah ni bukan sahaja terjadi kepada ahli-ahli baru..tetapi juga kepada ahli lama seperti aku. So solution try login kat main page memang berkesan so far. :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

benda ni dah lama berlaku.......lastly aku ikut solution dari sultan ultimatezezs..ok. Saya fikir admin perlu solve problem ni dulu....

Share this post


Link to post
Share on other sites

huhu..ini wat kali ke 8 aku rase login br le masok

wat kat main page bole pastu tekan kat Tanya tu teros out..

letih juge nk menaip id n paswed aku tu..

aku rase admin kene adjust cepat nie..

kalo lame lg nnt takut mereke2 yg tidak saba fed up lak ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

HuHuh.. aku pon penah merasa..

sampai fed up aku dibuatnye..

da berbulan aku x masuk putera...

last week.. aku try.. alhamdulillah.. smp skang ok lagi...

HuHUH..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ni ade care skit nk solve prob tu...

kalo xleh gak xtau ler...

bile dh login tu msuk balik laman utame...

kat lmn utame kan ader my account...

klik my acc tu...

lps dh klik masuk balik kat lmn utamer...

jgn kowang back...

ak amalkan care ni biler masuk putera.com nih...

Share this post


Link to post
Share on other sites

pelik tul...

ak nyer ok jer...

surf Putera xdek nanggu...

problem nih kenelah tanye si 'mod'...

Share this post


Link to post
Share on other sites

korang ada masalh cookies kot??

Share this post


Link to post
Share on other sites

saya pun kerap berlaku,semua pass,username betul tak leh juga,sampai 5-6 kali,kadang 10 kali pun tak tentu tak kira la guna internet explore atau mozilla firefox pun selalu jadi macam 2,itu pasal kadang2 malas nak masuk,yela nak masuk tak leh login.harap admin boleh fix balik

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pon sama la. id lama xleh guna. try forgot paswed pon xleh. penin2.

lastly tpksa gna id bru. kna create mail len....

Share this post


Link to post
Share on other sites

bila aku nk masuk (log in) kat muka hadapan boleh, tapi bila nk masuk ke ruang TANYA..xboleh nk join..dia suruh Login balik. Bila tengok kat bawah.. nama aku dah ada.. kenapa ek? dah ada ke kes camni?

Edited by malayNUX

Share this post


Link to post
Share on other sites

ak pn same,penat je tulis panjang2 tp las2 suruh login blk,alamak lecehnyer,forum len xder prob mcmni pn,kdg2 ble internet lembap,jad mcm ni pulak,mmg sakit hati rasenyr.harap2 admin leh cope with this prob ye

Share this post


Link to post
Share on other sites

cuber aarr care ak tu...

insyallah ok...

kowang pakai browser aper???

ak pakai browser mozilla 3 beta punyer...

biler kowang login kat laman utame je mozilla ni akan bagitau nak save password ker x...

ak suruh die save...

bile2 mase jer ko login die secare automatik akan login sendirik...

takat nie xdek masalah ape pon...

Edited by AmD SeMpoT (SeMpRoN)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minta jelaskan, kenapa notebook yang disambungkan dgn power supply bila nak buka selepas login tiba-tiba hibernating dan tiada boleh on semula, bateri maseh elok lagi tapi led bleep warna oren bukan hijau.......... ini tunjukan batteri dah kong ke... beli baru ke dah sambung power supply pun gitu juga tidak hijau......tolong minta pandangan........t/kaseh

Share this post


Link to post
Share on other sites

log in memang ada masalah. 2 kali reset password,pakai browser lain pun takde guna.

masalah kalau log in dari forum. kalau log in dari front page ok.

mungkin ada masalah dengan script.

Minta jelaskan, kenapa notebook yang disambungkan dgn power supply bila nak buka selepas login tiba-tiba hibernating dan tiada boleh on semula, bateri maseh elok lagi tapi led bleep warna oren bukan hijau.......... ini tunjukan batteri dah kong ke... beli baru ke dah sambung power supply pun gitu juga tidak hijau......tolong minta pandangan........t/kaseh

patut post kat section lain

anyway kalau ada jaminan hantar je kat kedai tempat beli atau service center berhampiran

Edited by bunuhdiri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...