Jump to content
Sign in to follow this  
BudakHingusan

3dmark 2006 Benchmark Score Discussion

Recommended Posts

wakakakak cepat la start.....sape nak start dulu nih, Abang Stapo plsssss????...........membuatkan aku berkobar-kobar ntuk meng"karate" saje GC baru aku nihhhh

Share this post


Link to post
Share on other sites

dah 28 pos, baru 2 screenshot, adakah ahli PUTERA hanya pandai pos menda2 yg tak perlu sahje?

Chow

Share this post


Link to post
Share on other sites

sape pakai vista? camne nk edit registry nak kasik 3dmark 05/06 leh running?

ke hanya perlu dload patch yg baru?

download patch hotfix 3Dmark ntuk vista, kt guru3D ada

Chow

Share this post


Link to post
Share on other sites

sape pakai vista? camne nk edit registry nak kasik 3dmark 05/06 leh running?

ke hanya perlu dload patch yg baru?

bro,saya pakai vista32. dah update Windows6.0-KB938194-x86.msu dengan Windows6.0-KB938979-x86.msu? Pastu add FD32.reg kat registry.

Tu saja. Sebelum tu tak bole. Pastu 3dmark 05 & 06 dah bole run.

Lg satu saya nak share. Kalau bro guna vista selalu keluar error :

Problem signature:

Problem Event Name: APPCRASH

Application Name: Explorer.EXE

Application Version: 6.0.6000.16549

Application Timestamp: 46d230c5

Fault Module Name: Explorer.EXE

Fault Module Version: 6.0.6000.16549

Fault Module Timestamp: 46d230c5

Exception Code: c0000005

Exception Offset: 000249b0

OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1

Locale ID: 1086

Additional Information 1: 8d13

Additional Information 2: cdca9b1d21d12b77d84f02df48e34311

Additional Information 3: 8d13

Additional Information 4: cdca9b1d21d12b77d84f02df48e34311

rename NeroVideoProc.ax kepada 1NeroVideoProc.ax

pastu NeVideo.ax kepada 1NeVideo.ax

lokasi file kat sini .C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter

bukan apa.dulu saya selalu sakit ati sangat jumpa error ni.pastu bile dah solve better saya sharekan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dah 28 pos, baru 2 screenshot, adakah ahli PUTERA hanya pandai pos menda2 yg tak perlu sahje?

Chow

adeihss.. post ni wat aku "burn" nieh :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

OS XP SP2 32

Intel E2160

Processor clock (Standard) 1800Mhz

Processor clock (Selepas di overclock) 3000Mhz

MSI 8600GT OC, 580 & 800 (Standard)

MSI 8600GT OC, 700 & 855 (Selepas di overclock)

ocspeedmu3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

3dmark05 xleh letak skali ke??....aku try install 3dmark06, xleh plak installer aku corrupt....ntah apekejadahnya problem(mybe dah lame xinstall kot)....nanti kena dload balik....ntuk dx10 bench kena install Vista balik, alaaa malas nyerrr

Edited by Truckster

Share this post


Link to post
Share on other sites

OS Vista 32

AMD X2 4000+ @2500 Mhz (Revision BH-G1)

Processor clock 2100mhz (Standard Clock)

Processor clock oc 20%

Sapphire HD3870xt (RV 670xt) 512 gddr4 (Core clock 777 mhz, Memory clock 2.25 ghz - none - oc) pci-e 2.0 x16 @ pci-e x16

3dmark06kf8.th.jpg

alahai ckit nyer score aku kt vista ni :P

cpu bottleneck kaw┬▒ :excl:

next 3dmark05 plak.tunggu dulu.

Edited by zer0Nehza

Share this post


Link to post
Share on other sites

jap nak tanya....adakah boleh aku taruk AA aplication control?adil x buat mcm tu..sbb beza sgt2 klu aku on AA atau offkan dia.....naik sampai 1000+

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kira sini tempat perbincangan laaaa cara eg: setting AA, resolution, software, hotfix....nak spam ke ape ke ok??.........ntuk Rangking suh Stapo open balik yang sedia ada tuh....

Rank yg kat atas tu baru la gempak suma Geforce 5,6,7,8 lps nih 9 series dan Radeon 9,1,2,3 series....suma ada...okeh x mod??

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK JUGAK TU.. STAPO UPDATE RANK KT THREAD ASAL....

alamak tercaps la plak..

sini tempat pos dan perbincangan.. sori yea,.. no spam.. no 1 line posting...

Share this post


Link to post
Share on other sites

okeh cunn BTW zero apsal x memecahkan je dara 3870 ko tuh....xkkan default kot xbesh laaa.....3dmark06 dloading in progresss hehehe tggu!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

woo sayang ler nk main pecah2.. baru lagi ni..

default performance pon dah cukup cun....

yo stapo sila update ranking.. new rank.. vote for stapo ! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pergh score cantik2 belaka. Berbelas belas ribu. Ni yg best nak buat review nanti. Pada yang belum post.apa lagi.post cepat2. Makin banyak, lagi banyak lah pengetahuan kita dapat. Zero nya score kalau tak bottleneck sure heboh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK JUGAK TU.. STAPO UPDATE RANK KT THREAD ASAL....

alamak tercaps la plak..

sini tempat pos dan perbincangan.. sori yea,.. no spam.. no 1 line posting...

uikkss.. aku gaks erk?

err mcm ni la, aku bole create tread, tp yg lama tuh aku cadang tak perlu "pin" lagi

pin yg baru jer nnti, amacam?

& aku rasa, tak perlu bench guna software lama2, cthnya mcm Aquamark/ 3DMark01SE & 3DMark03~ kita run DEFAULT 3DMark05 & 06 jekk.

amacam?? ada berani? :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

adeihss.. post ni wat aku "burn" nieh :lol:

hahahah...aku sengaja...kang smpi thun dpn tkde org pos lagi :P

OS Vista Ultimate 32

AMD 170UP @ 2.2Ghz (CCBWE)

2GB Infineon CE-5 @ 250 fsb

Processor clock 2.2Ghz(250HTT)

Sapphire HD3850 (standard clock)

38-1.jpg

p/s: bru psg, tak OC lagi :|

Chow

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...