Jump to content
lebaimalang

4g Now In Malaysia!

Recommended Posts

Aku baru balik PC Fair kat KLCC td, ada amoi bagi iklan baik punye, 4G Wireless Broadband dah ada kat cni, dikhabarkan 4G ni speed die 3.6Mbps ke atas, or sampai lebih dari 10Mbps...

Coverage die ade sekitar lembah Klang dan Bandaraya KL. Tapi aku sedih jgk...tempat aku slalu coverage x sampai, nasib baik la ada CELCOM 3G yang luas tu.

Nak tau psal 4g ni leh gi tngk website die kat iZZi

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pun tak faham kenapa diorang claim diorang ni 4G..

tapi member rumah aku pakai gak, download boleh capai 100kbps.. tapi time2 tertentu aje la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhu....so far, aku rasa company iZZi tu mmg tawarkan 4G, tp bila aku tngk forum kt lowyat.net tu, ramai kata izzi ni hampeh, sama mcm 3G yg ada skrg nih.

Psl speed, mmg naik turun, kalau laju mmg laju, bila slow, ke'slow'an tu mmg xleh diterima akal.... :angry:

Aku agree skrg ni, wireless broadband kat Mesia ni masih x maju, bnyk masalah, iklan mcm power, tapi service hampeh, mungkin company diorang tgh cari model dan observe masalah yg berlaku kt mesia ni bila masuk 3G. Dan skrg ni pun aku tgh tensen dgn 3G aku ni, lembap pada waktu malam, siang lagi lah, lgsg xleh konek, tapi bila laju, mmg laju expecially bile first hour aku konek.

KEPADA MODERATOR : Tlg delete double topic tu, sbb ada topic yg sama tajuk mcm ni aku terbuat ari tu. Pas2 x reti nk delete....hehehe....ni sume 3G punye psl, ingt dah hang, aku refresh la.

Share this post


Link to post
Share on other sites

slow ade reason..

xsume org experience cmtue

standard a, name pun bende baru, for sure got pro n contra die

3g pun blum stabil lagi.

nie da masuk market 4g, but we should be grateful sebab da ade yg brani test market.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku agree skrg ni, wireless broadband kat Mesia ni masih x maju, bnyk masalah, iklan mcm power, tapi service hampeh, mungkin company..

Sejak den balik dari amerika nun macam² ado dah mesia ni.. dari takdo jamban mobile sampai dah ado.. maju tu.. tapi yang polik nyo masalah omputih ngan kito samo jo.. apsal la manusio ni mesti nak buang jo kojo.. mungkin tu sobab la ado jamban mobile kut..

Edited by AtokHead

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baik aku lepak setia gunakan streamyx.

dulu masa aku baru connect, slalu putuss.

pastu lepas aku slalu komplen, tak pernah2 lagi putus.

aku takda la suka streamyx ni.

tapi kalau nak banding dengan yang wireless2 dia jauh lebih baik.

hurm..

Share this post


Link to post
Share on other sites

habis kalau kabel telefon kena curi mana nak pasang screamyx unlimited rm60 sebulan ? tak ada pilihan lain selain dari tangkap wifi sesat kalau ada atau wireless berapa G yg ada. 4G 5G lantak la yg penting servis bagus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

habis kalau kabel telefon kena curi mana nak pasang screamyx unlimited rm60 sebulan ? tak ada pilihan lain selain dari tangkap wifi sesat kalau ada atau wireless berapa G yg ada. 4G 5G lantak la yg penting servis bagus.

kebarangkalian nak kena curi jarang2 berlaku.

kalau aku nak cakap tiang 3G o 4G kena sambar petir pon same gak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

kebarangkalian nak kena curi jarang2 berlaku.

kalau aku nak cakap tiang 3G o 4G kena sambar petir pon same gak..

so far aku dh pkai 4G broadband ni dh sbln...

klu test download speed pkai tmnet/jaring bandwidth test mmg dpt

1006-1008kbp/s download

5xxkbp/s upload

pd aku oklah sbb aku rege rm98 sbln....pakej 1mbps unlimited

pd kwsn open air mmg signal kuat....hampir 100% excelent...tp bla kwsn ttutup mcm dlm kwsn kilang (sbb aku keje kilang) signal cuma 40% sekitar 500kbps

Share this post


Link to post
Share on other sites

so far aku dh pkai 4G broadband ni dh sbln...

klu test download speed pkai tmnet/jaring bandwidth test mmg dpt

1006-1008kbp/s download

5xxkbp/s upload

pd aku oklah sbb aku rege rm98 sbln....pakej 1mbps unlimited

pd kwsn open air mmg signal kuat....hampir 100% excelent...tp bla kwsn ttutup mcm dlm kwsn kilang (sbb aku keje kilang) signal cuma 40% sekitar 500kbps

peh laju gilr

1Mb/s

ko duduk area mane?

Edited by aNtWar The SileNcEr

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau korang ikut perkembangan broadband.. dlm system tu mesti ada salah satu

broadband data + voice service dan broadband data without voice services...

Kalau contoh dari streamyx pekej nyer tmnet streamyx adsl dan sdsl dimana sdsl ni without voice tapi berkeupayaan bandwith upload sama rata

Share this post


Link to post
Share on other sites

selayang,sri damansara...

tp coverage cuma kt klang valley je..

camne ko boleh dpt donlot 1006-1008kbp/s donlot padahal aritu diorng(promoter) izzi

test kat lowyat cuma dpt 800 kbp/s donlot saje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

camne ko boleh dpt donlot 1006-1008kbp/s donlot padahal aritu diorng(promoter) izzi

test kat lowyat cuma dpt 800 kbp/s donlot saje?

izzi.jpg

bg aku oklah tu...sbb aku pnh pkai celcom 3.5g 3.6mbps...pn xleh dpt speed mcm tuuu

janji surfing lancar..downlod file laju...ckup laa...

speed bgantung pd kwsn & permukaan kwsn...lowyatt tu kn byk building...ada efect pd speed...cuba ko duk kt open air...perghhhhh...aku duk kt flat jer...

beza 3G dgn 4G ni ...3G cover coverage smpai tingat 5 jer...(klu duk rmh flat laa),lg tinggi ko duduk...lg pth signal nk dpt...tp 4G lebih dr tngkt 5 pn xper...sbb aku dh test kt rmh member aku kt tngkt 22 flat sri perak sentul...laju juger...tp pkai hp guna celcom 3.5g ...connection time out!!heheheh

Share this post


Link to post
Share on other sites

izzi.jpg

bg aku oklah tu...sbb aku pnh pkai celcom 3.5g 3.6mbps...pn xleh dpt speed mcm tuuu

janji surfing lancar..downlod file laju...ckup laa...

speed bgantung pd kwsn & permukaan kwsn...lowyatt tu kn byk building...ada efect pd speed...cuba ko duk kt open air...perghhhhh...aku duk kt flat jer...

beza 3G dgn 4G ni ...3G cover coverage smpai tingat 5 jer...(klu duk rmh flat laa),lg tinggi ko duduk...lg pth signal nk dpt...tp 4G lebih dr tngkt 5 pn xper...sbb aku dh test kt rmh member aku kt tngkt 22 flat sri perak sentul...laju juger...tp pkai hp guna celcom 3.5g ...connection time out!!heheheh

lg satu prmoter tu ckp ade customer yg langgan maxis bb duduk condo tkt 15 xde connection so bertukar kpd izzi :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tolong!! :excl:

iZZi aku tak leh connect!! :angry:

Aku dah masuk username & password yg betul tapi still tak leh connect... :huh:

Dia ckp ; Error 691: Access was denied because the username and/or password was invalid on the domain....

Semalam boleh, tapi hari dah tak leh dah... :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku antara pengguna Izzi ni... mmg puas hati la pakai benda ni.

Ako dok kat Desa Pandan, tgkat 4...

Download fail 40Mb lbh guna IDM, 15-20 minit je siap....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko punya izzi slow macam celcom 3G d68 385kbps saja.

pi download lagi dari laman lain yg laju.

pakai celcom HSDPA 100mb 10 minit saja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tunggu Wimax je bro...Wimax ni merupakan 4G....tapi rasa nya PacketOne aje yang dah start roll out diaorang punye wimax kat kl/selangor....korang tunggu la ada 4 company lagi akan roll out wimax dalam jangka masa terdekat nanti....aku dgr Asiaspace pun nak roll out wimax tak lama lagi...tapi mcm biasa kl/selangor dulu laa....sebab benda ni mengambil masa 2-3 tahun juga nak establish....ala mcm 3G dulu la kan... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...