Jump to content
MerUboY

Panaszz! Wahaha! Amd Vs Intel!

AMD VS INTEL!!  

41 members have voted

  1. 1. AMD VS INTEL!!

    • AMD
      25
    • INTEL
      16


Recommended Posts

tmpat untuk korang luahkan kepuasan atau ketakpuasan ati korang kt prosessor2 nie

. aku yakin korang mesti bgyk pengalaman punye lah ngn prosessor2 nie. pengalaman pahit ke, manis ke ka. just kongsi.

so that orng laen y x tau nak beli prosessor ape bole amik benefit. come on. lets talk!

Edited by MerUboY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dah banyak topik bincangkan psal AMD vs Intel ni.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

intel banyak leading benchmark...

intel+nvidia perfect match..ahahah no offence

aku bercakap bukan sbg fan-boy :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku pakai intel nih sebab dah starting pakai intel...bab AMD nih penah gak pakai...tapi kat laptop 4520...so conclusion aku prefer pakai intel, tapi tak tau sampai bile...since intel launching 2 platform....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Huhu.. Dulu mula skali pkai Intel P4 jek.. Lepas tu laptop plak pkai AMD Athlon X2 jek..

Sekarang dah mula jatuh hati dgn AMD plak.. smpai buat rig AMD utk gaming.. :wub:

Selain tu suka bab2 OC'ing & Unlock'ing, tambah2 plak proc AMD yg BE..

Dan yg t'baru.. AMD new chipset 8 Series dah nak release.. B) X sabar nak tggu platform baru selepas Dragon plak.. hoho

[b]A[/b]dvanced [b]M[/b]icro [b]D[/b]evices ROCK....!! Edited by [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Intel2Core_1' date='27 February 2010 - 08:26 AM' timestamp='1267230389' post='1019257']
aku suke gune intel..

intel = bleh buat byk keje + main game

amd = more for gaming.
[/quote]

Aah, betul cakap bro tuu.. Untuk multitasking ni INTEL paling sesuai.. Tapi tak bermaksud AMD ni tak sesuai untuk buat keje.. hihi

Kalau kaki gamerz, layan je AMD.. Puas ati.. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
AMD di hatiku
aku wat gaming, dan multi tasking, but still ok... aku bukan very heavy user masa skarang nih

laptop intel panas x? banding amd, ke sama je?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dah lame aku tak pakai Intel. sejak pakai laptop Compaq tahun 2006 aku bertukar kepada AMD. dan sekarang tambah desktop baru pun aku masih pilih AMD.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='neko' date='27 February 2010 - 09:49 PM' timestamp='1267278590' post='1019307']
AMD di hatiku
aku wat gaming, dan multi tasking, but still ok... aku bukan very heavy user masa skarang nih

laptop intel panas x? banding amd, ke sama je?
[/quote]

Nak kata proc laptop mana yang panas x pasti plak.. Tapi dari pengalaman servis tiap2 hari, pemegang rekod utama, laptop compaq selalu cepat panas.. Tak kira proc AMD atau Intel..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='noob1' date='28 February 2010 - 11:39 AM' timestamp='1267328355' post='1019382']
Tak panas pun aku nyer PC. Nape ko nyer PC panas lak. Ko pakai Amd atau Intel yang tak original kut. Tu pasal panas.
Beli la PC yang original nyer.
[/quote]

X de la, bukan laptop aku, tapi customer punye.. Diorang hantar servis nak format.. Tapi masa tengah format autoshutdown.. Macam2 jugak aku try, letak cooler pad, halakan kipas kat heatpipe dia, tapi semua tak berkesan..

Entah macam mana dapat idea nak gunakan vakum pulak.. HiHi.. Aku buka cover bawah laptop tu & halakan je vakum kat kipas proc dia sampai abis format.. Alhamdulillah berjaya.. Sampai lenguh tangan nie.. HuHu..

Semuanye berlaku kat laptop Compaq masa nak format.. Tapi masa aku pegang bawah laptop tu, memang panas gilerr..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='[email protected]' date='28 February 2010 - 12:25 PM' timestamp='1267331147' post='1019394']
X de la, bukan laptop aku, tapi customer punye.. Diorang hantar servis nak format.. Tapi masa tengah format autoshutdown.. Macam2 jugak aku try, letak cooler pad, halakan kipas kat heatpipe dia, tapi semua tak berkesan..

Entah macam mana dapat idea nak gunakan vakum pulak.. HiHi.. Aku buka cover bawah laptop tu & halakan je vakum kat kipas proc dia sampai abis format.. Alhamdulillah berjaya.. Sampai lenguh tangan nie.. HuHu..

Semuanye berlaku kat laptop Compaq masa nak format.. Tapi masa aku pegang bawah laptop tu, memang panas gilerr..
[/quote]
Brand compaq tu kan original.. Pesal panas plak.. sip baik ko maklum kat aku pesal masalah brands compaq ni. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
erm...laptop aku dulu....acer pakai intel...
kalo time tgh buat keje...temp bole naik smpai 90++....
main game pun same...
naik cuak aku...
aku rase sume laptop cmtu r...
lagi2 yg ade graphic card...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='noob1' date='28 February 2010 - 12:43 PM' timestamp='1267332331' post='1019404']Brand compaq tu kan original.. Pesal panas plak.. sip baik ko maklum kat aku pesal masalah brands compaq ni. Thanks.[/quote]

Huhu.. Aku pun x tahu nape leh jadi kes panas nie.. Tapi x semua la brand Compaq ada masalah nie.. Kebanyakkan berlaku kat model V3000 series..



[quote name='are_zn' date='28 February 2010 - 12:45 PM' timestamp='1267332331' post='1019404']
erm...laptop aku dulu....acer pakai intel...
kalo time tgh buat keje...temp bole naik smpai 90++....
main game pun same...
naik cuak aku...
aku rase sume laptop cmtu r...
lagi2 yg ade graphic card...
[/quote]

Huhu.. ngeri tu sampai 90++.. Jangan meletop sudahh.. HiHi

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='[email protected]' date='28 February 2010 - 12:20 AM' timestamp='1267287656' post='1019331']
Nak kata proc laptop mana yang panas x pasti plak.. Tapi dari pengalaman servis tiap2 hari, pemegang rekod utama, laptop compaq selalu cepat panas.. Tak kira proc AMD atau Intel..
[/quote]
haha laptop aku spesis compaq, tapi cq50
anyway belum ada apa2 bende buruk berlaku, autoshutdown sebab overheat

suhu tertinggi = CPU: 117*c GC: 122*c :ph34r:
skarang = +/- 70*c
paling rendah (bukan dalam aircond) = 45*c

sebelum ni compaq gak, tapi intel... sama gak panasnya Edited by neko

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='neko' date='28 February 2010 - 01:03 PM' timestamp='1267333387' post='1019411']
haha laptop aku spesis compaq, tapi cq50
anyway belum ada apa2 bende buruk berlaku, autoshutdown sebab overheat

suhu tertinggi = CPU: 117*c GC: 122*c :ph34r:
skarang = +/- 70*c
paling rendah (bukan dalam aircond) = 45*c

sebelum ni compaq gak, tapi intel... sama gak panasnya
[/quote]

hoho.. risau betol aku tengok suhu korang semua.. Tapi yang jadi autoshutdown nie pada model V3000 series..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='[email protected]' date='28 February 2010 - 01:07 PM' timestamp='1267333621' post='1019414']
hoho.. risau betol aku tengok suhu korang semua.. Tapi yang jadi autoshutdown nie pada model V3000 series..
[/quote]
sebenarnya aku x tau auto shutdown ni bole tengok kat mana, dalam bios ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='neko' date='28 February 2010 - 01:15 PM' timestamp='1267334130' post='1019415']
sebenarnya aku x tau auto shutdown ni bole tengok kat mana, dalam bios ke?
[/quote]

Autoshutdown nie maksudnye tetiba je terus off.. Jadi kena tekan button power balik, baru On..

Share this post


Link to post
Share on other sites
gne lah amd
vote for amd
men game mmg best
tp kan psal proc intel lagi match ngn nvidia n amd lg match ngn ati
btul ke wei
ak gne proc amd tp gne gc nvidia
hahaha..
ad ap2 yg berubah ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...