Jump to content
B@zSh™

Rapidshare Tools

Recommended Posts

Askum puteranians...

Kepada sape2 yang suka download guna rapidshare...Rapid Grabber 1.4.8A dah kuar

bug before this dah fixed...so far aku guna xder problem

Cuma time limit still ada....

Program lain yang best...untuk Windows XP user dan ke bawah..

Rapid H**ker Final v2.7...yg ni aku rasa dia bypass time limit

Selamat mencuba

Edited by [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko dah test ke belum?

dapat donlot tak?

laju tak?

hasil donlot tu corrupt tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dah test....hasil memang superb

Kelajuan off course depends pada ko nyer DSL

speed aku ~ 60-110kb/s coz aku guna 1MBps line

pastu depends gak pada server rapidshare yang ko guna

so far sume file xder corrupt...

Cuma yang annoying dia nyer time counter tu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

tolong...

err..ko boleh upload benda tu tak.aku tak boleh donlot dari site dia arr....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok dah dapat.aku skang tengah nak collect proxy.kalo ko ada sedekah la kat aku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko bagi email ko...nnt aku send

Atau ko google jer....Rapid Grabber 1.4.8A

sure ada nyer...huhu...

ngko bagi la link skali..snang kita donlod sndiri...

Share this post


Link to post
Share on other sites

lagi, nanti kamu try la ajar guna grabber ni..sbb aku tidak pasti proxy mana yg patut dipakai dan dr mana nak dapat proxy tu?..lpas tu korang bubuh mana?..hah ajar cpat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sebnarnya diorang letak grabber dalam folder ni sejak dulu lagi..lepas ni kalau diorang update grabber, boleh terus download kat link ni:

http://download.cmszone.org/Grabber.exe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nampak cam Rapidshare Grabber dah lama x dapat guna

Skang aku suggest guna Rapidshare Tools yang ni

Aku test nampak ok gak ;)

At least ada alternative pada orang yang xder premium account macam aku

Download kat sini

Just follow the instruction

X perlu nak connect & reconnect secara manual

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nampak cam Rapidshare Grabber dah lama x dapat guna

Skang aku suggest guna Rapidshare Tools yang ni

Aku test nampak ok gak ;)

At least ada alternative pada orang yang xder premium account macam aku

Download kat sini

Just follow the instruction

X perlu nak connect & reconnect secara manual

cryptload bagi aku tak harap guna, software biul! kalau nak segala benda bagi hentam RS nih, terbaru punya, tak susah nak mencari, tapi sumer bende nih hanya membuang masa! Ada satu software yang kuar ikon panah tunjuk ke bawah warna hijau, tersangat cinabeng buat hal bila pakai. akses internet dikontrol nak mampus, banyak seksa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cryptload bagi aku tak harap guna, software biul! kalau nak segala benda bagi hentam RS nih, terbaru punya, tak susah nak mencari, tapi sumer bende nih hanya membuang masa! Ada satu software yang kuar ikon panah tunjuk ke bawah warna hijau, tersangat cinabeng buat hal bila pakai. akses internet dikontrol nak mampus, banyak seksa

Ko dah try ke version baru ni before ko hentam bro?

Aku guna x der prob pun

Aku just biar dia download banyak file sekejap je siap

Auto reconnect & auto read captcha (sume smooth jer)

Kalo dulu memang mcm tu...tp skang dah ok

X caya cuba huhu

Kalau aku guna Rapidshare penggodam...huhu~ tak pun cara manual...huhu~

Ajar la bro cane nak wat ;)

Cuba tgk yang ni ;)

cryptec6.th.jpg

Edited by bazsh

Share this post


Link to post
Share on other sites

apa beza rapid grabber dengan IDM kalau time limits masih ada.

IDM lebih laju. boleh pi 170KB/s untuk IM pakej.

Edited by PowerRootTongkatAli_GS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok ni ada sikit tutorial untuk sape2 yang menggunakan Cryptload v1.0.4

Untuk menjadikan Cryptload auto-reconnect bagi yang menggunakan dialer

Klik pada butang Options pada sebelah atas kanan

kliksiniso2.jpg

Kemudian pilih butang Router seperti dalam gambar

optionsaa1.jpg

Option seterusnya adalah seperti dalam gambar di bawah (ikut exactly dalam gambar)

Untuk bahagian DFU-Name, letak nama dialer yang ada guna (e.g., Streamyx)

Kemudian masukkan username & password

modemrq8.jpg

Sekarang Cryptload anda akan auto-reconnect setiap kali file yang di download sebelum tu siap

Selamat mencuba

Edited by bazsh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sambungan tutorial

Untuk download file menggunakan Cryptload

Follow tutorial kat bawah ni

First sekali, copy link file yang korang nak download seperti dalam pic kat bawah

copyle9.jpg

Then add kan file tersebut seperti pic di bawah

adduk2.jpg

Klik pada butang Add

add1no8.jpg

Kemudian pastikan pilih 'immediately' dan kemudian klik butang OK

finishiw9.jpg

File yang anda download kemudian akan di download satu persatu secara automatik

Selamat mencuba

Share this post


Link to post
Share on other sites

yang tutorial kat atas tu ko tunjuk untuk pengguna yang sambung direct kepada modem kan bro?

yang auto connect sama juga ker? macam pengguna switch ----> modem

yang pengguna router ---> modem macam mana? ke sama?

by the way, aku try.

Share this post


Link to post
Share on other sites

apa beza rapid grabber dengan IDM kalau time limits masih ada.

IDM lebih laju. boleh pi 170KB/s untuk IM pakej.

Aku setuju dgn powerRoot..

Lagi satu IDM ni memang agak lagu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm tentang kelajuan no comment coz aku xpernah guna IDM

Tp aku pun pernah dapat 170kb/s masa line ok ;) dgn menggunakan Cryptload

Dan yang paling penting...aku x perlu nak susah payah reconnect & nak masukkan captcha utk every file yang nak di download

yang tutorial kat atas tu ko tunjuk untuk pengguna yang sambung direct kepada modem kan bro?

yang auto connect sama juga ker? macam pengguna switch ----> modem

yang pengguna router ---> modem macam mana? ke sama?

by the way, aku try

Yep bro...tuto kat atas yang aku bagi tu adalah untuk mereka yang menggunakan modem with dialer

Means modem -------> PC -------> Dialer

Untuk yang menggunakan router pun ada cara

Cara yang paling senang ko pergi ke website Cryptload

Dan check forum untuk bahagian auto reconnect menggunakan router

Kat situ ada tutorial mcm mana nak buat menggunakan router recorder ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

crptlod aku, kuar bahasa jerman, donglok jadi hang! skali saja leh donglok, lepas tuh out! nak kena kopak balik nih.yg best nyerl speed dia laju time mendonglok!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe yang ko download tu version lama coz yang version latest ni ada english version

Then...no corrupt file so far

Till now aku download laju jer

itu versi terbarulah! ada sebabnya dah jadi cam tuh....he..he...he...

tak mainla jenis lama2....

aku slalu pegi kat ayat yang mula kuar.....

"The one stop portal for all the latest, freshest and most interesting stuff on internet"

Edited by khorback

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...