Jump to content
angelbratz

Lineage 2 Sea (www.lineage2.com.my)

Recommended Posts

bosan..community cam aper jer...not worthy for me to pay for it..

Hmm yg ni mmg btul, satu2 kelemahan terbesar game ni. Aku pon dah naik malas nak menunggu mods menjawab setiap persoalan forumer..

Tapi takpe, sume tgh brusaha ok.

Edited by yuririka_rikku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salam buat gamers Malaysia. Good day untuk semua. Aku baru discover game nie dua minggu lepas. Buat masa nie aku masih baca detail ttg game nie kat official website. Bagi aku agak menarik. Ingat nak try tapi cc kat tempat aku takde donlod game nie lagi. Itu yg hampehnya.

So gamers suma, korang majoriti main kat server mana. Lebih baik kita pakat main kat satu server. So sedikit sebanyak kita jadikan forum ni sebagai tempat kita berkomunikasi memandang ada antara korang yg katakan community dlm game nie hampeh. Lagi ramai org MY kita lagi baguskan.

Insyaallah...kalo budget pembelian pc aku approve aku akan start main lepas raya nie. (main kat rumahlah)So..saper2 kat sini leh suggest aku nak main kat server mana.

lagi satu larat ker anda semua nak bayar bila dah start kena bayar..? <_<

p/s: nama n race belum decide untuk karekter aku tu nanti. dah confirm aku akan highlight dlm nie.

DukunX

Ex-SRO-server athens

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku men game nie kejap jer,server atas tu,nama aper ntah lupa,char nama DewaMaut,men human,nak wat gladiator

bosan xder member..tapi yg pasti game nie bagi aku..not worthy to pay for

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gembira aku dgr ada orng nak join game ni.

Main kat server Aria, kat sini ramai skit orng Malaysia & Singapura.

Pasal komuniti forum tu, rasanya dah bertambah baik. Mods dah mula reply kpd forumer2, terangkan sdikit sebanyak apa yg terjadi. Jadi jangan risau psl ni.

Ko duduk kat mana Dukun?

area aku, Sungai Buloh sampailah ke Selayang, CCs yg aku lepak, sume dah ada L2. Jadi tak susahla nak main cuma bulan Ramadhan ni aku masuk skjap2 jela.

Dengar kata byaran sebulan dia bawah 50 ringgit, kalo tak silap RM 36 ke cmtu. Ada pakai time hour. Aku pun tak sure psl ni sgt tapi yg pasti takdela mahal sbb ianya mengikut currency SEA.

p/s: saiz game ni besar oo kalo ko nak dl, tapi aku maybe bole postkan dvd client L2 kat ko, kalo ko btul2 nak main, lagi ramai player lagi baik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gembira aku dgr ada orng nak join game ni.

Main kat server Aria, kat sini ramai skit orng Malaysia & Singapura.

Pasal komuniti forum tu, rasanya dah bertambah baik. Mods dah mula reply kpd forumer2, terangkan sdikit sebanyak apa yg terjadi. Jadi jangan risau psl ni.

Ko duduk kat mana Dukun?

area aku, Sungai Buloh sampailah ke Selayang, CCs yg aku lepak, sume dah ada L2. Jadi tak susahla nak main cuma bulan Ramadhan ni aku masuk skjap2 jela.

Dengar kata byaran sebulan dia bawah 50 ringgit, kalo tak silap RM 36 ke cmtu. Ada pakai time hour. Aku pun tak sure psl ni sgt tapi yg pasti takdela mahal sbb ianya mengikut currency SEA.

p/s: saiz game ni besar oo kalo ko nak dl, tapi aku maybe bole postkan dvd client L2 kat ko, kalo ko btul2 nak main, lagi ramai player lagi baik.

Salam semua gamers,

Ok cantik dah tu yuri. Thanks for ur help. Sebagai...org yg baru nak berjinak dengan L2 nie kena cari kengkawan yg dah ada main dalam game online mcm nie. Ini dari pengalaman aku yg lepaslah.(X-RYL dan X-SRO)

Yuri aku duduk kat area Banting Klang. Tapi cc yg paling dekat dgn aku kat Bukit Tinggi Klang. Puas dah aku survey siap promo lagi kat tauke kedai suruh install..tapi diorg kata rugi space drive diorg jer bila diorg tahu pasal kapasiti game nie. Pasal bayaran aku rasa no hal punya sebab dulu masa aku main RYL pun kena bayar juga. Dah level 78 pun cleric aku. Cuma aku malas dah nak main sebab aku takde ramai kengkawan yg leh sama2 berjuang dgn aku mcm aku main SRO. SRO pun aku stop sebab member2 seperjuangn menghilangkan diri lepas tragedi kabel bawah laut terputus. Pastu dgn masalah login lagi. Cobaan.

Hehe aku tgh boring nie. Yelah balik kerja ngadap dinding. Tido. Bangun gi kerja balik. Rumah ada streamyx tapi pc ada satu member aku punya. Bila aku terbaca game nie buatkan aku bersemangat nak setup pc baru.

L2 nie aku tertarik sebab bila aku baca character dgn sistem permainan dia agak menarik. Harap graphic dia power sikit dari RYL. Ok yuri...aku kasi alamat aku kat sini. So mcm mana aku nak bayar balik charge penghantaran nie. OK so many thanks yuri.

Mohd Khairi Sani

103, Jalan Wira 29, Taman Perwira, 42500 Telok Panglima Garang, Klang Selangor. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh okey Dukun, nanti bila aku dah pos kat ko nanti aku reply cini. Psl bayar tu, kalo kena skit aje.. kira sedekah jela ^^)

Game ni mmg BEST abis, skrg psl komuniti ko takyah risau, byk Mods baru dah ada. Sume bersedia utk berkhidmat hahah.

Buat masa ni aku tak aktif ingame tapi kalo ko nak tanye ape2, ko post aje kat forum ni @ L2 yer forum. ZamAda tu akula, kira rajin lepak kat citu dari pkl 9am~5.30pm XD

p/s: Tgh apply Streamyx blk sbb sakitla main kat CC tiap2 ari, dan anta pc utk format + upgrade, hehe masa utk Gaming babey...

>> Kedai2 kat area Klang yg ada bagi dvd L2 free

Da Shun

Kai Hua Comic

Book Worm Klang

The Comix Studio

Edited by yuririka_rikku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salam semua gamers,

L2 nie aku tertarik sebab bila aku baca character dgn sistem permainan dia agak menarik. Harap graphic dia power sikit dari RYL. Ok yuri...aku kasi alamat aku kat sini. So mcm mana aku nak bayar balik charge penghantaran nie. OK so many thanks yuri.

Mohd Khairi Sani

103, Jalan Wira 29, Taman Perwira, 42500 Telok Panglima Garang, Klang Selangor. :)

tak payah takut....

RYL?

oh pelezzz...lps main L2 tu ko tgk balik RYL rasa cam nak muntah :P

kalo GC ko power la...ahaha

sbb dia gune enjin Unreal :)

ni cth ss

12_46.jpg

Chow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh okey Dukun, nanti bila aku dah pos kat ko nanti aku reply cini. Psl bayar tu, kalo kena skit aje.. kira sedekah jela ^^)

Game ni mmg BEST abis, skrg psl komuniti ko takyah risau, byk Mods baru dah ada. Sume bersedia utk berkhidmat hahah.

Buat masa ni aku tak aktif ingame tapi kalo ko nak tanye ape2, ko post aje kat forum ni @ L2 yer forum. ZamAda tu akula, kira rajin lepak kat citu dari pkl 9am~5.30pm XD

p/s: Tgh apply Streamyx blk sbb sakitla main kat CC tiap2 ari, dan anta pc utk format + upgrade, hehe masa utk Gaming babey...

>> Kedai2 kat area Klang yg ada bagi dvd L2 free

Da Shun

Kai Hua Comic

Book Worm Klang

The Comix Studio

Salam gamers!!!

Ahaks..akhirnya aku dpt juga main game nie. Pertama sekali aku main mcm tak percaya. Graphic mmg best giler. Sekarang nie aku main kat server Aria mcm yg ko suggest. Guna nama DukunJR (ingat nak buat cleric). baru level 10. So kalo korang ade online sapalah aku yerr.

Lupa plak..kalo ko tak hantar copy client tu takpelah tak payah hantar yuri. Aku dah dpt dvd dia kat seremban. Kena bayar RM2 . Hampeh betul.

p/s: ramai gila org pinoi dlm tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aKu pon tgh maen game nih. Sape nk geng ngan haku? Time main log in MSN messenger (built-in skali ngan Lineage2), seblom tu add mel aku ikki_72 at hotmail. Character aku Choppalot, human fighter. Cadang nk wat knight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak payah takut....

RYL?

oh pelezzz...lps main L2 tu ko tgk balik RYL rasa cam nak muntah :P

kalo GC ko power la...ahaha

sbb dia gune enjin Unreal :)

ni cth ss

12_46.jpg

Chow

wakakakka

bata poyo...

tggu aku lepas exam.. bru berjinak2 nk main online RPG nih..

Share this post


Link to post
Share on other sites

eh, tu bukan char aku ah

apsal ko tak men Coi?

p/s: aku skrg pakai onbod GC je...hukhukhuk

Chow

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku tgh exam lor.. mlas nk main...

klu abis exam..tgk la aku try nnti L2..

ni pun nk dunlud L2 pun mlas lg... aha

p/s >>

jual GC tp pakai onboard ke..pe brg dude!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game ni dah P2P hampir sebulan. Makin banyak benda menarik sedang berlaku dalam game ni buat masa ni. Harap ramai lagi warga putera akan join game ni. Cya :lol:

Edited by yuririka_rikku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game ni dah P2P hampir sebulan. Makin banyak benda menarik sedang berlaku dalam game ni buat masa ni. Harap ramai lagi warga putera akan join game ni. Cya :lol:

Game nie dah nak bayar dah.. takde free lagi.. grafic suma best.. map terlalu besar sampai nak pengsan berlari.. haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup dan sekarang ni kat Server Aria, 2 castles dah berjaya di tawan atas kerjasama ramai players. Here some link.

Castle Giran

More siege infos

Enjoys~

wahh.. bestnyer... mcm mane nak up lvl cepat??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi hantugame,

Game Lineage II a.k.a L2 ni mmg terkenal gan "hard-grind" game. Jadi tahap leveling game ni mmg menguji jiwa & kesabaran tapi kalo tahu di mana tempat nak lvling mudah sedikit.

Dari level 1~20,

Mostly rmai akn lvling solo dari level ni sbb tak susah sgt, terpulang pd cara masing2 dan tmpt lvling. Ikut pd kaum masing2.

Dari level 20~40

Pd level 20, kita bole tukar kpd 1st job. Jd slps ni kita bole join mana2 clan yg ada recruit academy member. Benefit jadi academy member ni banyak,

i. Bole dpt pertolongan dr segi buff, kat Clan Hall ada npc utk buff jd amat berguna.

ii. Kalo ada sponsor, orng yg akan membantu dlm segi lvling dan sebagainya. Mcm sifu la.

iii. Ada baju khas utk Academy member, Clan Oath's armors.

Dari lvl 40 ke atas,

Pd level ni, bole tukar kpd 2nd job dan graduate dari Academy Clan, dan mungkin diterima msk ke Clan tersebut. Level ni kalo bole cari orng party @ party dgn mana2 buffer yg lebih kurang sama level, at least jgn +9 lvl @ -9 lvl dari lvl kita.

Lvl 76 ke atas,

3rd job dan bole jd Noblese(sp) & bole sub class. Yg ni complicated skit so terangkan pun tak paham nnti :lol:

Clan ni amat bagus, mesra, ramah dan terdiri drpd MY&SG.

Armed Assault

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi hantugame,

Game Lineage II a.k.a L2 ni mmg terkenal gan "hard-grind" game. Jadi tahap leveling game ni mmg menguji jiwa & kesabaran tapi kalo tahu di mana tempat nak lvling mudah sedikit.

Dari level 1~20,

Mostly rmai akn lvling solo dari level ni sbb tak susah sgt, terpulang pd cara masing2 dan tmpt lvling. Ikut pd kaum masing2.

Dari level 20~40

Pd level 20, kita bole tukar kpd 1st job. Jd slps ni kita bole join mana2 clan yg ada recruit academy member. Benefit jadi academy member ni banyak,

i. Bole dpt pertolongan dr segi buff, kat Clan Hall ada npc utk buff jd amat berguna.

ii. Kalo ada sponsor, orng yg akan membantu dlm segi lvling dan sebagainya. Mcm sifu la.

iii. Ada baju khas utk Academy member, Clan Oath's armors.

Dari lvl 40 ke atas,

Pd level ni, bole tukar kpd 2nd job dan graduate dari Academy Clan, dan mungkin diterima msk ke Clan tersebut. Level ni kalo bole cari orng party @ party dgn mana2 buffer yg lebih kurang sama level, at least jgn +9 lvl @ -9 lvl dari lvl kita.

Lvl 76 ke atas,

3rd job dan bole jd Noblese(sp) & bole sub class. Yg ni complicated skit so terangkan pun tak paham nnti :lol:

Clan ni amat bagus, mesra, ramah dan terdiri drpd MY&SG.

Armed Assault

main game nie terlalu kurang la.. susah nak jumpa player.. kat mane banyak player huh....

Share this post


Link to post
Share on other sites

EvilEngineer

Tak bole nak bandingkan sbb aku main Silkroad skejap aje. Bagi aku, L2 mmg sesuai utk aku sbb dlm game ni tiada istilah God-like atau character yg tdk mampu ditewaskan walaupun dah max level & top equipments sbb game ni mementingkan "kerjasama" antara satu gan lain.

hantugame

Bukan tkde orng main, ramai sebenarye tp dah ramai lvl 50 ke ats. Jd newbie town nmpk mcm kosong & game ni MAP dia terlalu besar sbb map skrg ni pun maybe tk smpai 1/2 drpd saiz asal map dia. Game ni byk e-drama jd tk bosan dan lg satu bila high lvl byk benda bole buat.

Lvl 76 ke ats,

Bole tukar kpd 3rd job dan anda bole amik subclass dan seterusnya bole amik Noblese & jd Hero(sp?)

Sub class,

job bole jd mana2 job yg tersenarai sahaje. Cth macam ko job archer bole learn skill job mage ke tanker ke. Pastu levelkan dari lvl 70 smpai 75 jd Noblese (spelling dia aku tak tau hahaks)

Dari Noblese bole bertanding utk jadi Hero di mana ko akan ada byk faedah, advantage dlm mana2 castle siege ke ape ke. Ada buff istimewa & aura emas2 lightning mcm Super Saiya 2 (kalo tk silap).

Pastu game ni AMAT mementingkan Teamwork. Kalo kuat pun tp buat hal sendiri, jgn harap bole berjaya bila nk war. Slalu yer time castle siege, bilangan player dlm satu2 masa mencecah ratusan di satu kawasan aje. Byk lagi benda2 best.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...