Jump to content
Sign in to follow this  
OpteronBarton

Operating System:windows

Recommended Posts

OpteronBarton...

tol ker soklan lecturer ko tuh kasik soh cari windows 3000..

cuba cek blk mana tau kotĀ² silap...

ekekeke..klo dh betul pos blk..baru leh tlg!

Share this post


Link to post
Share on other sites

mmm...bukan lecturer aku lah...tapi dulu aku ada dapat satu set cd win3k diorang cakap upgrade dari 2k aku pon tatau sangat la kan....yg aku biasak pakai cume win95,98,Me ,Xp Home dan Xp Pro saje...

orait satu laghik aku nak tanye nih ....

kalau aku pakai sistem amd 64 bit microprocessor tuh....dan kalau aku pakai os yg 32 bit punyer ader prob ke?

eh kalo nak tanye pasal hardware sikit bleh dak?

boleh kot no...anyway tentang sata ( serial At attachment ) tuh ....how to config?...sebab bebaru nih ader bebudak aku tanye..diorang dah pasang dah the whole hardware tapi tang hdd sata tuh aje yg tak leh nak detect anyway die punyer system is amd athlon 2400++ mobo die pakai gigabyte, grapfic card die is a nvidia 9600 ram is 256 ddr/400 ado idea tak koghang ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

boleh kot no...anyway tentang sata ( serial At attachment ) tuh ....how to config?...sebab bebaru nih ader bebudak aku tanye..diorang dah pasang dah the whole hardware tapi tang hdd sata tuh aje yg tak leh nak detect anyway die punyer system is amd athlon 2400++ mobo die pakai gigabyte, grapfic card die is a nvidia 9600 ram is 256 ddr/400 ado idea tak koghang ?

dah set IDE RAID controller ? kalau mcm asus nyer mobo dia ada software sendiri . kalau tak , kena set kat BIOS .

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau aku pakai sistem amd 64 bit microprocessor tuh....dan kalau aku pakai os yg 32 bit punyer ader prob ke?

Kalo pakai AMD64, no problem. Tp, features 64bit memory access dan 64 bit access bandwith yg dpt digunakan la (utk lbh performance dan max memory)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...