Jump to content
waffenss

Saat Yg Ditunggu Hampir Tiba-->starcraft 2

Recommended Posts

nampak gaya, taun depan je la dpt main game ni. petikan dari berita msnbc:

Speaking of secrets, what is your timeline for release for “StarCraft II?â€

It’s a secret! I can give you the old Blizzard mantra of: “It’ll ship when it’s ready,†but it’s something that historically, we’ve learned to keep release dates really close to the vest. I think all game developers are extremely optimistic, and we used to give optimistic dates and we’d disappoint our fans when we didn’t hit them. So now, I think we’ve just gotten more gun shy. The only thing I can give you [that’s] concrete is it’s not going to be this year. Some people were hoping, because of how advanced the game looks, that we’d have it out by Christmas, but that’s definitely not happening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

huh?

dirext 10 ker?

graphic dia msti lawa gilez kn..

tp taun depan release ek

aku rasa kena budget awal2 ni kalo nak main

nnt da kua.....

ketagih nak main pulak....

aku nak main kat pc aku sendirik

hehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

cepat2 ler kuar..aku xsaba ni....

games starcraft ar games lame gilerk yg aku lyn..skrg ni pon aku maen2 lagik..hoho!!

ramai tol peminat terran kat sini eh..

aku suker [email protected] jer..but lebey kpd zerg..

blizzard,cptla kuar...aku xsaba ni....

sopi,games yg ko bagi tu,xleh maen battlenet ker??

aku nk maen ngan adik aku ler..gune router bleh x??sori ar,networking ni aku bodo sket...

p/s-diablo xda yg baru kuar ke? :lol:0

Edited by zareight

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku suke zerg jer. arap2 ade new creatures la. penah aku buat kerygan lwn base protoss sorang2. health tinggal sket jer time tu. hehe. tapi menang gak.

DX10, Havok Engine pun ade la. game ni, camera ni bleh pusing ke cam C&C3?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Protoss lah bagus....ada mcm2 kelebihan :P. Diablo pun best gak tp sepi jer skang nih. korang dah try main KULT: Heretic Kingdom? Lebih kurang cam Diablo tp lagi best...ada mission.

Apa2 pun....Protoss Rulez :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Protoss lah bagus....ada mcm2 kelebihan :P. Diablo pun best gak tp sepi jer skang nih. korang dah try main KULT: Heretic Kingdom? Lebih kurang cam Diablo tp lagi best...ada mission.

Apa2 pun....Protoss Rulez :)

zerg pon ada kelebihan..suma race ada kelebihan..bgantung pd kt camne nak mmamfaatkan kelebihan tuh..

ko try game dungeon siege2..best seh...gameplay cam diablo,bley main multiplayer..

pasal camera tu mesti bley rotatenye, klo x buat ape guna dx10.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

So far kat demo yang ditunjuk, dia banyak upgrade kepada Protoss. Misalnya unit baru seperti Collossus (macam tripod dalam War of the World movie). Selain tu, mothership dia juga gempak beb, boleh buat Black Hole lagi... Dia punya Dragoon dah upgrade dah ada perisai pelindung plak.

Bagi Terran plak, marine dia dah ada keupayaan untuk bergerak dengan terbang sedikit (ada roket kat belakang, macam tunjukkan kat cinematic intro dia). Maknanya boleh lompat dari satu ketinggian ke ketinggian yang lain. Selain tu, tak banyak unit yang ditunjukkan sangat... :D

Tak sabar nak main nie... ehehehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ceshh..starcraft ngan warcraft tuh under same publisher la..mmg gameplay lebih kurang sama...cuma konsep je yg berlainan..tu strategy blizzard nak jimatkan kos dan masa..

hitman, nape CnC tiru warcraft..xde pon..tp aku rasa yg CnC3 tiru starcraft asal tu kurang tepat la..byk lagi game yg korang x tau cam galactic civilization, dreadlord dan kebanyakan game angkasa lepas nampak cam familiar ngan konsep sc ngan cnc..dlm muvi ngan novel pon ada gak..haaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hitman, nape CnC tiru warcraft..xde pon..tp aku rasa yg CnC3 tiru starcraft asal tu kurang tepat la..byk lagi game yg korang x tau cam galactic civilization, dreadlord dan kebanyakan game angkasa lepas nampak cam familiar ngan konsep sc ngan cnc..dlm muvi ngan novel pon ada gak..haaa..

Entah.Ader org kata CnC tiru starcraft 1.Tuh yg aku pelik...

Terus terang aku cakap skrg game dah tak der originality dari segi gameplay ataupun design...

Share this post


Link to post
Share on other sites

mane lagi kaki-kaki stakap ni?..

gile 2 jam semlm layan stakap long game ngan sopi kat hamachi... hahaa..

layan feeeling habis... cair carrier aku kene sapu ngan valkryie sopi...huhuhu~.

p/s: stakap2 ni lambat lagi nak keluar.. meh layan stakap seround dua dulu :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So far kat demo yang ditunjuk, dia banyak upgrade kepada Protoss. Misalnya unit baru seperti Collossus (macam tripod dalam War of the World movie). Selain tu, mothership dia juga gempak beb, boleh buat Black Hole lagi... Dia punya Dragoon dah upgrade dah ada perisai pelindung plak.

Bagi Terran plak, marine dia dah ada keupayaan untuk bergerak dengan terbang sedikit (ada roket kat belakang, macam tunjukkan kat cinematic intro dia). Maknanya boleh lompat dari satu ketinggian ke ketinggian yang lain. Selain tu, tak banyak unit yang ditunjukkan sangat... :D

Tak sabar nak main nie... ehehehe..

setahu aku dieworang baru nk siapkan protoss terdahulu. terran ngan zerg kemudian. itu psl ko nampak protoss lagi 'upgrade'. psl terran ngan zerg blom dibuat sepenuhnye :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

mane lagi kaki-kaki stakap ni?..

gile 2 jam semlm layan stakap long game ngan sopi kat hamachi... hahaa..

layan feeeling habis... cair carrier aku kene sapu ngan valkryie sopi...huhuhu~.

p/s: stakap2 ni lambat lagi nak keluar.. meh layan stakap seround dua dulu :D.

aku pon tgh layan stakap ler nih..bkn seround dua tp berround2..hehe!nk mantapkan strategy...

lmbt tol kuar stakap ni..aku xsaba! :excl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

sapa lagi yg masih layan stakap?..

mari main LAN ikut network www.hamachi.us

kalau takde stakap download ikut link yg sopi bagi.

kitaorg main versi 1.13

p/s: baik cepat... tolong aku..asyik2 di berikan tugas membelasah yue dan sopi dalam game 1vs2..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...