Jump to content
Sign in to follow this  
usana

Mari Sertai Syarikat Mlm Terbaik Dunia Dengan Produk Terbaik Dunia

Recommended Posts

Assalamualaikum.....

Saya menjemput semua yang membaca ruangan ini untuk melupakan sekejap segala kegagalan yang pernah menyertai MLM tak kirala samada MLM dari Malaysia atau dari luar negeri. Saya telah mengetahui mengenai USANA (sebutan you - sa- na) daripada Datuk Dr. Saifudin (bekas leader dalam Shaklee yg berpendapatan RM30,000) sebulan. Beliau sanggup meletak jawatan dalam Shaklee sebaik sahaja USANA membuka pasaran Malaysia, dan sekarang USANA masih baru di sini lebih kurang 4 bulan. Dibuka pada Jan 2007.

Saya rasa amat beruntung kerana angan-angan saya tercapai untuk menjadi antara yang terawal menyertainya. USANA adalah merupakan syarikat MLM yang terkenal di US, Autralia, Hong Kong, Taiwan, Kanada dan Malaysia merupakan negara yang ke-14 dibuka oleh USANA.

USANA telah mendapat lesen AJL daripada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna serta taraf HALAL.

Saya begitu teruja menyertai USANA kerana beberapa fakta tersebut:-

1) Syarikat MLM terbaik dunia selama 8 tahun berturut-turut

2) Produk 'essential' USANA adalah produk terbaik dunia

3) Saham syarikat disenaraikan di NASDAQ

4) Bonus dibayar setiap minggu terus dalam akaun bank kita

5) Tiada flushing

6) Produk menjadi physician's desk reference (choice for doctor who need an accurate and authoritative overview of precription and non-prescription pharmaceutical products)

7) Masih peringkat pioneer di Malaysia kerana baru 4 bulan

8) Tiada group maintain

9) Produk diakui oleh Majlis Sukan Olimpik Dunia boleh digunakan oleh atlet ( hanya 5 syarikat dalam dunia)

10) Akan membuka pasaran lebih 40 buah negara (peluang kembangkan downline ke pasaran dunia)

11) Boleh diwarisi oleh anak jika meninggal dunia

Anda tidak semestinya menjual produk tersebut, sebaliknya ia adalah sangat bagus untuk kegunaan sendiri.

Konsep perniagaan USANA ialah mengguna produk seharian 100% dan mengajak rakan-rakan kita juga mengguna produk.

Jenis pendapatan yang akan anda perolehi ialah;

1. Keuntungan Runcit

- jika anda menjual produk kepada sesiapa dengan harga "customer" 30% keuntungan.

2 . Front Line Commission

- Komisen sebanyak 5% dari setiap poin (PV) yang di beli oleh distributor yang anda menaja secara langsung. Ianya dibayar setiap minggu. Contohnya, jika Ali. Bob dan Chan ialah distributor yang anda menaja, mereka masing menjana 200 PSV, maka anda akan mendapat [200 + 200 + 200 ] x 5% iaitu US$30 dalam minggu tersebut. Anda akan mendapat secara berterusan tiap-tiap minggu bergantung kepada jumlah pembelian mereka.

3. Global Commission

- juga dibayar setiap minggu, ini adalah bergantung kepada Group Sale Volume - GSV, yang di perolehi dari setiap distributor dalam kumpulan anda.

Anda akan dibayar dalam USD bergantung kepada nilai perbandingan GSV yang paling rendah antara 2 kali.

Contoh;

Katalah group ALI menjana 2000GSV, Chan menjana 1000GSV, Dewi dan groupnya menjana 3000GSV, manakala group Bob pula menjana 1000GSV

Maka Bonus Global Commission anda ialah;

BC 1 = [ 1 + 3 ] vs [ 4 + 2 ]

BC 1 = [2000+1000] vs [3000+1000]

BC 1 = 3000 vs 4000

GSV yang paling rendah ialah 3000, maka komisen BC 1 = $600

BC 2 = [1] vs [3] = 2000 vs 1000

GSV yang paling rendah ialah 1000,

maka komisen BC 2 = $200

BC 3 = [4] vs [1] = 3000 vs 1000

GSV yang paling rendah ialah 1000,

maka komisen BC 3 = $200

Jumlah semua ialah

BC1 + BC2 + BC3 = $1000

Setiap GSV yang lebih (yang belum dibayar) akan di bawa ke minggu hadapan. Bermakna anda tidak akan berlaku kehilangan poin.

Dalam minggu pertama M1, GSV anda ialah 3000 Vs 4000, bonus anda ialah $600 - kiraan adalah pada GSV yang paling rendah iaitu 3000 yang sebelah kiri, maka ada terdapat kelebihan 1000 GSV pada sebelah kanan.

GSV yang kelebihan sebelah kanan tadi akan di bawa ke minggu seterusnya iaitu pada M2. Bermakna pada minggu ke 2, walaupun anda tidah berbuat apa-apa pada sebelah kanan group anda, tetapi bonus sudah tersedia menanti sebanyak $200.

Siatem Carry Over ini akan dilakukan pada kesemua BC yang anda ada iaitu BC1, BC2,.............BCn

4. Leader Ship Bonus

Setiap minggu, sebanyak 3% dari keseluruhan Global Sale Volume GSV dari seluruh dunia akan diberi kepada setiap yang layak iaitu apabila anda sudah mencapai kepangkat Gold Director. Kiraan dibuat mengikut bilangan business center yang berjaya di maksimumkan. Ia akan dibahagi dengan share , 1 share lebih kurang RM 800

BC Jumlah Share Jumlah Bonus

1 1 800x4 = RM3200 sebulan

2 1+2 800x3x4 = RM 9600 sebulan

3 1+2+3 800x6x4 = RM 19200 sebulan

4 1+2+3+4 800x10x4 = RM 32000 sebulan

5

6 dan seterusnya tanpa had

Keunikan Berbanding dengan Plan Biasa

1. Carry Over

USANA membenarkan untuk membawa GSV yang belum dibayar ke minggu seterusnya untuk di bayar pada minggu hadapan. Bermakna tiada pembaziran dan anda tidak perlu tergesa-gesa atau tak berlaku kerugian jika anda tidak mencapai "pair" yang seterusnya.

Tidak seperti pada plan2 biasa yang lain yang mana anda akan rugi jika group anda tidak balance dan poin yang lebih akan di lupuskan "flushing"

2. Re-Entry

Setiap BC yang sudah mencapai maksimum GSV iaitu 5000 poin, maka anda akan mendapat pendapatan maksima untuk BC tersebut setiap minggu iaitu $1000 - USD.

Maka, syarikat akan memberi kepada anda satu lagi BC percuma untuk anda bina dan mendapat pendapatan seterusnya pada BC baru. Anda tidak perlu menambah wang untuk membeli BC yang baru atau atau menambah akaun baru.

Setiap BC yang sudah maksima [5000 poin kiri dan kanan] akan mendapat "re-entry" sebanyak 2 kali dan Re-Entry adalah tiada HAD - unlimited. Klik di awah untuk download keseluruhan penerangan lanjut Plan Pemasaran yang luarbiasa ini.

Contoh Pengiraan $$$

Pengiraan Bonus adalah dibayar dalam matawang US Dollar dan di kreditkan kedalam Bank Akaun kita di Malaysia mengikut kadar semasa di bank. Pembayaran adalah dibuat setiap minggu.

Anda mesti mahir tentang istilah ini;

BC = Business Center

P = Point

SV = Sales Volume

PSV = Point Sale Volume

GSV = Global Sales Volume

Point - adalah nilai mata bagi setiap produk, bagi anda yang telah biasa dengan MLM, saya kira ianya bukan masalah besar untuk anda memahaminya. Berapa nilai point untuk satu-satu produk itu telah ditetapkan oleh syarikat dan ia adalah bersifat global, iaitu sama seluruh dunia. Untuk mengetahui nilai poin bagi setiap produk anda bolehlah melawat laman web USANA http://www.usana.com

Sertai sekarang untuk menjadi yang terawal di Malaysia. Pelancaran besar-besaran akan diadakan pada bulan Jun 2007. Jika anda serati sekrang bermaksud anda adalah masih ahli terawal dan berpeluang membina perniagaan USANA dengan jayanya.

Sila hubungi saya untuk penerangan selanjutnya

Zamree Hamli

013-2512525

[email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak pusing duit orang bawah ker?

tu biasa lah...

kalau nak harapkan produk.. hmmmm

semua yg baru launch cakap mereka yang terbaik dari segi produk dan plan..

*baik minum pawarut.. boleh menang motor :D

Edited by brigedalaqsa

Share this post


Link to post
Share on other sites

wahai kawan-kawan.....

Boleh rujuk di website majalah business week, majalah forbes, majalah MLM insider.

Produk dan plan bukan diakui syarikat sendiri tapi diakui oleh 3rd party.

Baru maksudnya bukan baru di dunia tapi baru di Malaysia, syarikat dah lama berkembang sejak 15 tahun dulu.

Saya nak berkongsi dengan siapa yang tengah mencari peluang untuk berkecimpung dalam syarikat MLM yang betul-betul MLM.

Boleh rujuk http://www.usana.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

ini bukti-bukti yang menunujukkan usana adalah yang terbaik

Forbes Magazine Ranks USANA #5 Among the 200 Best Small Companies (Nyatakan MLM lain kalau ada?)

http://www.forbes.com/lists/2005/23/MQLJ.html

Business Week - USANA #3 Among Fastest Growing Companies In America (Nyatakan MLM lain kalau ada?)

http://www.businessweek.com/hot_growth/2005/company/USNA.htm

Smart Money Calls USANA a "Model Of Efficiency" (Nyatakan MLM lain kalau ada?)

http://www.smartmoney.com/stockscreen/inde...o&afl=yahoo

Video - CNN Financial News - Interview With USANA's CFO (Nyatakan MLM lain kalau ada?)

http://xobm.usana.com/pc/videos/CNNclip.wmv

Video - The Comparative Guide To Nutritional Supplements (Nyatakan MLM lain kalau ada?)

http://www.usana.com/media/File/dotCom/vid...tedinflight.wmv

The Physician's Desk Reference (PDR) Features USANA Products (PDF) (Nyatakan MLM lain kalau ada?)

http://www.usana.com/media/File/Prospectin...20the%20pdr.pdf

USANA Offers $1 Million Product Guarantee To Athletes (Nyatakan MLM lain kalau ada?)

http://www.usana.com/dotCom/opportunity/why/why2.jsp

zamree hamli

013-2512525

[email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

xperlah sedara..

mungkin tu jalan sedara untuk jadi kaya..

saya dah pernah cuba dulu sebab ramai sangat kawan,ipar duai, tetangga dok ajak join..

saya cakap saya xleh bercakap.. macam mana nak suruh org join bawah saya..

mereka kata itu x penting..bla bla bla blaaa...

sebab dah bosan saya pun join..

dah banyk gi kursus (sebab diorang dok ajak gak)..

tapi nampaknya tu bukan jalan saya...

terima kasih sedara..

saya doakan sedara berjaya dengan jalan sedara tu...

*memang tak dinafikan ada melayu yg berjaya dalam mlm ni tapi..

seorang yg berjaya perlu korbankan ramai melayu yg lain..

Share this post


Link to post
Share on other sites

xperlah sedara..

mungkin tu jalan sedara untuk jadi kaya..

saya dah pernah cuba dulu sebab ramai sangat kawan,ipar duai, tetangga dok ajak join..

saya cakap saya xleh bercakap.. macam mana nak suruh org join bawah saya..

mereka kata itu x penting..bla bla bla blaaa...

sebab dah bosan saya pun join..

dah banyk gi kursus (sebab diorang dok ajak gak)..

tapi nampaknya tu bukan jalan saya...

terima kasih sedara..

saya doakan sedara berjaya dengan jalan sedara tu...

*memang tak dinafikan ada melayu yg berjaya dalam mlm ni tapi..

seorang yg berjaya perlu korbankan ramai melayu yg lain..

Allahuakbar....

sedap betul saudara bercakap...

nama usana pun saudara tak pernah kenal dan tak pernah tau.... tiba-tiba terus cakap mengenai bangsa. lain lah kalau saudara tu benar-benar tau pasal MLM, dah lama berkecimpung ke, memang dah mendalami mengenai sistem usana ni ke....ok lah juga...bolehla saya terima saudara persoalkan bangsa melayu yang mencari rezeki dengan MLM.

Seharusnya saudara selidik dahulu bagaimana sistem USANA ni, sebelum membuat apa-apa kenyataan. Sistem ini ternyata berbeza daripada sistem tradisional seperti yang saudara mara, ipar duai suadara sertai dulu. Kalau nak marah kat sedara mara sendiri jangan lah marah bangsa sendiri sebab bukan saudara sorang orang melayu.

Kalau diri sendiri malas jangan salahkan bangsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4life research is No.1 :rolleyes: xperlu ramai dowline sebab actual payout dia besar :rolleyes:

produk ADe Research,Pdr,Woodland health report dan telah digunakan disluruh hospital kerajaan di russia.. pasal pihak ke3 punya majalah@website memang banyak.

based of product,

PAtend dan xde dijual disyarikat2 lain

Produk ni dapat hakcipta oleh 4life,klo x produk ni hospital jek yang bleh kuarkan,tapi bila da masuk sepital sapa yang mampu nak beli :rolleyes:

:rolleyes: x hairan la kalo ada jual sebijik kapsul dengan harga 18ringgit,harga sebenarnya baru RM2

TRansfer Factor tiada nilainya..

www.geocities.com/transfer_factor07 :wacko: kat sini ada video kalo nak tau pasal Transfer FActor @ sms 0196267245

banyaak lagi rujukan yag leh dapat dalam intetrnet pasal Transfer Factor.Try la cari..

memang banyak.

antaranya :

www.transferfactorinstitute.com

www.transferfactorresearch.com

PDR( buku rujukan para doktor )

Woodlandhealth report

INC500

dan banyak lagi.,

xperlu rasenya nak cakap panjang2...nak tau lebih leh jumpe@call 0196267245

Share this post


Link to post
Share on other sites

4life research is No.1 :rolleyes: xperlu ramai dowline sebab actual payout dia besar :rolleyes:

produk ADe Research,Pdr,Woodland health report dan telah digunakan disluruh hospital kerajaan di russia.. pasal pihak ke3 punya majalah@website memang banyak.

based of product,

PAtend dan xde dijual disyarikat2 lain

Produk ni dapat hakcipta oleh 4life,klo x produk ni hospital jek yang bleh kuarkan,tapi bila da masuk sepital sapa yang mampu nak beli :rolleyes:

:rolleyes: x hairan la kalo ada jual sebijik kapsul dengan harga 18ringgit,harga sebenarnya baru RM2

TRansfer Factor tiada nilainya..

www.geocities.com/transfer_factor07 :wacko: kat sini ada video kalo nak tau pasal Transfer FActor @ sms 0196267245

banyaak lagi rujukan yag leh dapat dalam intetrnet pasal Transfer Factor.Try la cari..

memang banyak.

antaranya :

www.transferfactorinstitute.com

www.transferfactorresearch.com

PDR( buku rujukan para doktor )

Woodlandhealth report

INC500

dan banyak lagi.,

xperlu rasenya nak cakap panjang2...nak tau lebih leh jumpe@call 0196267245

HALAL KE BRO?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Every month, these elite distributors share in a global bonus pool, earning a pro rata share of 2% of the company’s worldwide accumulation of Life Points. The Premier Pool bonus is paid to these excelling distributors on a monthly basis. (4LIFE)

DALAM USANA GLOBAL POOL BONUS IALAH 3%, DAN DIBAYAR SETIAP MINGGU.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HALAL KE BRO?

halal la,halal dari INFANCA.

Every month, these elite distributors share in a global bonus pool, earning a pro rata share of 2% of the company’s worldwide accumulation of Life Points. The Premier Pool bonus is paid to these excelling distributors on a monthly basis. (4LIFE)

DALAM USANA GLOBAL POOL BONUS IALAH 3%, DAN DIBAYAR SETIAP MINGGU.

4life actual payout 64% USANA baru 30%lebih sikit. walaupon Powerpool x Besar,Bonus lain besar,PENTING KAN PRODUK

Share this post


Link to post
Share on other sites

halal la,halal dari INFANCA.

4life actual payout 64% USANA baru 30%lebih sikit. walaupon Powerpool x Besar,Bonus lain besar,PENTING KAN PRODUK

Product is product, business is business brother....World/power pool tu yang penting bro... itulah residual income kita....maksudnya sampai satu tahap kita tido pun bonus tetap berjalan.....kalau nak harap bonus biasa..... sampai mati pun tak boleh nak relax....

produk 4life khas untuk immune penyakit disebabkan oleh mikrorganisma (virus, bakteria), macam mana plak penyakit disebabkan oleh toksid dari makanan atau pencemaran macam kencing manis, darah tinggi, sakit jantung, sakit buah pinggang, strok dll?

Hasilnya memang kena juga makan produk usana yang ada dua-dua fungsi......nak masuk usana belum lambat lagi bro.....baru 3 bulan 1 minggu...masih boleh jadi pioneer lagi..... nanti tahun depan buka di indonesia boleh continue downline kat sana....4 life dah banyak sangat negara bang......usana china mungkin 2009 buka....meh ikut saya...saya boleh cakap cina.....

zamree hamli

013-2512525

Share this post


Link to post
Share on other sites

tajuk topik ni kata syarikat ni keluarkan produk terbaik dunia.. tp tgk first post saudara usana tu xde plak cita pasal produk.. kata produk terbaik dunia nak gak tau camna rupenye.. ni asyik cita plan MLM nye saje.. jadi camne la aku x dapat impression yang saudara usana ni bukan nak jual produk tapi nak jual 'kepala' orang saja?

saudara rushdi87 plak promote benda sama macam saudara usana ke benda baru? nmpknye mcm benda baru.. at least bukak la thread baru.. walaupun dah bnyk thread MLM ni tp at least respect la skit thread starter..

marilah bersama2 menjana ekonomi ummah!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Berikut adalah mengenai produk USANA:-

1) Menjadi salah satu Physician Desk Reference di US, CANADA, AUSTRALIA, CARRIBEAN DLL. Malaysia akan bermula pada Jun 2006.

2) Mempunyai potency guarantee sebanyak USD 1 juta

3) Dipilih sebagai produk supplement terbaik melalui kajian di Kanada oleh saintis yang juga ahli parlimen Kanada berbanding 1500 produk lain yang di kaji bersama. Buku kajian tersebut boleh didapati di kedai-kedai buku besar seperti MPH. Cari buku Comparative guide of supplement products oleh Lyle Mcwilliam.

4) Diakui oleh Majlis Olimpik Dunia untuk kegunaan peserta olimpik.

5) Produk skin care bebas daripada parabine dan Formalahyde (pengawet mayat)-cuba tengok skin care yg anda guna.

6) Produk diakui HALAL

7) Produk skin care tidak gunakan pengawet (using product self presevative naturally which is patended)

zamree hamli

013-2512525

[email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Betul kata En Zamree biz ini terlalu hebat. Saya join Usana melalui rakan saya iaitu bekas superleader Uptrend. Bila join saya amat terkejut bila dapat berjumpa dgn superleader Amway, Smartnaco, CNI, Shaklee... malah ramai sangat.

Sebelum ini saya buat macam2 biz networking.. amway, ecosway, uptrend macam2 lagi. Semuanya kata syarikat mereka the best! Tapi Usana ni lain sikit yg puji adalah 3rd party.

Saya ni bukannya hebat sangat buat biz networking malah dgn Usana ni pun secara part time sahaja. Saya betul2 terperanjat apabila setiap minggu akaun bank saya meningkat bayangkan dlm tempoh 4 bln join income part time saya masuk setiap minggu hampir RM400 - RM1200. Paling hebat org yg join saya adalah hasil testimoni kawan2 rapat mereka yg menikmati kesihatan sebenar. Sedar2 team saya dah ramai sekarang hampir 70 org. Memang hebat percayalah biz Usana berbeza sangat dgn tradisional biz yg lain. Produknya terlalu munjarab, saya rasa terlalu sihat & segar. Syukur Alhamdullilah.

Pada 23/6/07 Usana akan buat Grand Opening di KLCC. Masa tu pasti anda semua akan terpegun dgn kehebatan Usana. Rebutlah peluang ini seberapa segera kerana superleader dari syarikat MLM sediaada berlumba2 join Usana mereka tahu peluang amat cerah apabila berada dlm syarikat top #1 di dunia 9 tahun berturut2.

Untuk maklumat lanjut layari www.cenine.usana.com jika anda berminat boleh daftar terus menggunakan kad kredit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ini bisnes uat untung jangka masa pendek n panjang, kalu ikutkan dah jadi trend bisnes, sume patut join bisnes ni.

sebab??

1. anda guna produk ni hari2. so daptkan semula pulangan dr penggunaan anda.

2. anda tak rugi ape2 kalu join, menda ni kekal seumur idup so kalau ari ni tak dpt customer esok ada lagi masa nak cari. kalu org dah tau u ada produk ni dorang yg cari anda. menarik bukan.

3. ini satu2 bisnes yg takda rugi. u guna produk utk diri sendiri u dpt bonus, kalu ada org nak beli u punya produk u dpt untung jugak. so, ape lg yg anda mau.

4. bisnes ni mudah nah manage, so disamping u buat bisnes ni, u leh concentrate pd bisnes lain jugak, time is

money, tol tak..

5. penting sekali menda ni sah d sisi agama n undang2, dan MEYAKINKAN, maksud sy takda unsur penipuan sbb under syarikat yg terkenal..

KALAU ANDA NAK TAU BISNES APE CUBA CLICK PD SY PUNYA SIGNATURE LINK..

--------------------

http://prepaid4u.net/?id=theprepaid

U LEH TRY DENGAN SAYA. BISNES YG SLAMAT N LEH UAT UNTUNG JUGAK.

ini bisnes uat untung jangka masa pendek n panjang, kalu ikutkan dah jadi trend bisnes, sume patut join bisnes ni.

sebab??

1. anda guna produk ni hari2. so daptkan semula pulangan dr penggunaan anda.

2. anda tak rugi ape2 kalu join, menda ni kekal seumur idup so kalau ari ni tak dpt customer esok ada lagi masa nak cari. kalu org dah tau u ada produk ni dorang yg cari anda. menarik bukan.

3. ini satu2 bisnes yg takda rugi. u guna produk utk diri sendiri u dpt bonus, kalu ada org nak beli u punya produk u dpt untung jugak. so, ape lg yg anda mau.

4. bisnes ni mudah nah manage, so disamping u buat bisnes ni, u leh concentrate pd bisnes lain jugak, time is

money, tol tak..

5. penting sekali menda ni sah d sisi agama n undang2, dan MEYAKINKAN, maksud sy takda unsur penipuan sbb under syarikat yg terkenal..

KALAU ANDA NAK TAU BISNES APE CUBA CLICK PD SY PUNYA SIGNATURE LINK..

--------------------

http://prepaid4u.net/?id=theprepaid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...