Jump to content
zsuperxtreme

Kelab Bina Game

Recommended Posts

Ok cun .... siap ada keris lagi... cuma tulisan tu susah nak baca la...

Hackezz kalau dah complete PM kita masuk dalam game sebagai MENU modul.... biggrin.gif cun la beb

Edited by zsuperxtreme

Share this post


Link to post
Share on other sites

zsuperextreem.. arr.. Ko kata kotak den buat tu cantik?

texture tu jadi sendiri arr.. save dalam bentuk GIF memang cam tuh..

satu lagi.. menu tuh.. isk.. dah ok cuma nak komen..

user posted image

aper kater hujung tu buat effect terbakar atau reput?

baru nampak map lama...

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku masih nak tahu aspek apa lagi yg tak siap utk game ni...kalau level tu mmg byk kna buat lagi,lagipun tak ganggu collision system ngko kalau aku tolong ubah sket2 level,sbb terrain,tangga kkadang ada gangguan kat system collision...

so bleh kasik detail ttg apa2 aspek yg kurang tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

mmg aku nak wat mcm tuh

map terbakor

reput

nantila

hehehe

PC aku crash tadi siottt

sib baik file tak ilangg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya betul kalau buat macam kertas zaman dulu dari kulit binatang kat map tu... pun ngam gak.. biggrin.gif

Hoyoyo...

Dalam banyak ko sorang jerk kat sini tau script.... sebab ko atau yang nak bikin skrip takder tu yang aku just tertumpu pada grafik...

Game nie ada 7 level.... 6 level telah siap... level terakhir tu lawan jebat...

Yang masih takada

- Ruang dalaman istana melaka

- Sliding collision (slide bila langgar) base on NORMAL ... sekarang nie aku guna collision biasa jerk...

- New model for enemy level 5 , 6, dan 7. level 5 dan 6 ada satu enemy jerk yang aku dah buat. Aku nak paling kurang ada 3 enemy setiap level.

- Model untuk hang jebat. biggrin.gif

- lighting FX (slash slash slash) tak havoc lagi... kalau boleh buat lighting FX guna 3dsmax pun takper boleh merge dengan model hang tuah kendian.

- BLOOD EFFECT.... aku tak pasti camne nak buat blood tu berterabur...

- Ada sesetengah pc tak support FIXED BLENDING... ada idea?

- Z BUFFER animation, macam Api terbakar... ada idea?

- Yang terpenting (UPGRADE GRAFIK GAME) biggrin.gif kono pandai melukis jang. kui kui kui

Buat masa nie... tu jerk yang diperlukan untuk siap game nie... bersama berbakti untuk ICT... let do the best team...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plugin...?? kalau plugin tu tak support directX format so useless gak... lagi baik buat sendiri ada kepercayaan.

Hackezz ada ker jenis jenis keris yang kau dapat... aku boleh isu keris type so boleh see different power.. biggrin.gif... baru nak start bikin nie.. best-best tau...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ade 3 jenis

nanti pkol 4 aku tunjuk

buatla mcm nih

keris 1-20% damage

keris 2- 30% dam

keris3 - 40% dam

pastu wat nama cun2 skit

mcm name JAWO kerrr

Keris MARANG MERAPU ker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kepada sesiapa yang aku belum contact untuk register harap bersabarlah yek biggrin.gif... takpun terlibat secara tidak langsung terlebih dahulu...

Hoyoyo... apakata kau tolong buatkan texture enemy biggrin.gif... ko kan terer buat texture tu.. tapi make sure ciri kemelayuan la...

Share this post


Link to post
Share on other sites

akumz

aku dah wat keris tuhh

aku PM kat ko

link

texture enemy mcm mane lak?

Edited by Hackezkk

Share this post


Link to post
Share on other sites

zsuperxtreme aku dah buat Interface depan File GIF . Bleh sapport tak?

rase bleh kan. Aku buat GIf animation. Interface. Lom siap abih lagi.

Nanti aku PM ko kasi . kat ko.

aku nak tanya ko Menu betul2 ker ko nak buat Down center .

aku cadangkan ko buat Left sbb Aku nye Interface . Sesuai letak menu Left place. satu lagi Pixel mmg 569x427 ker?

Edited by Navigator®

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehehe.. nama keris.

Keris Taming sari

Keris Kuning Kasturi

Keris Putih Chempaka

Keris Indra Sari

Keris Cerdrawasih

Keris Mawar Merah

LightSaber! biggrin.gif

hehehe... cambest jer idea den..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ada lagi..

Keris Penghulu

Keris Berdarah

Keris Mega Sakti

Keris Mawar Beracun

Keris Kontot

Keris Halilintar

Keris Dang Wangi

Keris Berapi

Keris Kenyalang

Keris Tujuh Petala Langit (ada tujuh lekuk)

Keris Lang Buana

Keris Jati

Keris Puaka

Keris Santapan Pendekar

Keris .......

.....

biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah korang dah lupa 2 lagi Kris!

KerisDayanti ngan Keris Tina!!!

hehehehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

nih aku nyer Interface . aku akan buat Animation untuk API nih contoh aja.

dah aku akan lukis beberapa Character. untuk dimasukkan kat interface.

user posted image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...