Jump to content
brader yie

Ambil Perhatian!pelaburan Online!ramai Tertipu!

Recommended Posts

aku sedih gler..aku antara yg kena tipu..tp aku dh sedar skang..aku xdela masuk byk,tp mmber aku yg introduce..tp ble dh kena freeza,aku xsempat dpt modal blk,br dpt 1/3..at the same time aku tgk mmber aku tu rilek jer...hmm kat kl ni mmber rapat pun xleh pecaye sgt...aku harap sape yg terlibat,polis tangkap mereka,n sesaper yg dh masuk n dpt untung pun elok ditangkap gak..erkk tp kalo br dpt sket cam aku,tpyhla tangkap..hehe...anyway aku xde ar risau pasal duit tu,tp sedih pasal member yg makan member...damn!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

emm.. entah la labu??? Kesian..kita ni.. baru nak maju.. dah jatuh..apa ble buat.. dah nasib badan.. tapi aku nak cuba juga apa2 je yang ble mendatangkan hasil.. tapi biar sikit2 laaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

jangan la tertipu dengan program e-wallet dah banyak orang tergolok tergadai. beralih la korang kat program e-gold kat sini dah tentu banyak syarikat yang nak beli e-gold dan nak jual e-gold. korang bole try invest kat sini, diorang bayar memang cepat tak sampai 5 minit

REFFERAL LINK TIDAK DIBENARKAN

Edited by Rezolles_Net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shut down scam hyip promoted by listing sites - Come In and Help

_______________________________________________________

Step 1. Go to any listing site, e.g. http://www.goldpoll.com, scroll downward to find new scam hyips. Find one who is rated as "Paying", whose name is not yet listed in this thread and whose monitoring time is less than 15 days.

Step 2. Open the hyip website, use Domain Tools to get Whois result of the domain name. Copy the IP. Reverse IP to see if there are similar websites on the same IP. If you get a long list, search for keywords "gold", "hyip".

Step 3. Use DNS Stuff, IPWHOIS Lookup. Key-in the IP and get the host's details. Look for and Copy down its abuse department email address. You might need to "click here to get the results with the E-mail address". You may also check this List of hosts and abuse report email address.

Step 4. Edit the Abuse complaint email, find and fill in the information required (you might need to sign up at the hyip website), and send it to the email address.

Step 5. Reply to this thread to let all know.

Step 6. After one day, if the website is still alive, send one email per day. If there is a reply, send one email per 3 days.

ATTENTION : For payment by e-gold only..

Edited by brader yie

Share this post


Link to post
Share on other sites

saya rasa dah banyak pelaburan terbaru sekarang...contoh yg sy dapat www.my50club.com..ape yg sy tau admin dia adalah org perseorangan...bukan syarikat..www.ut2u.com pun salah satu dari pelaburan...cuma yang sy tak faham adalah konsep empay...ade yang bagitau ia adalah pelaburan sah...ade tak mana2 ahli yang tahu tentang empay???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salam,

Hmm..lepas baca berjela-jela dari komen korang ni...mmg boleh dikatakan...ramai yg berlabur

apa pun berhati2 dalam melabur semua...

Share this post


Link to post
Share on other sites

MESTI BACA, SEMOGA IMPIAN MENJADI KENYATAAN

Kepada anda di luar sana, tidak kira apa tanggapan anda, saya berharap anda memperuntukkan beberapa minit untuk membaca artikel ini.

nak tambah duit sampingan dengan hanya RM 10 sahaja?!

POTENSI MENAMBAH PENDAPATAN BULANAN ANDA...

JOM BUAT DUIT ONLINE....

Pokok pangkal program ini ialah sifat jujur anda yang diperlukan….

Tukarkan RM10 Menjadi RM1,000,000

Secepat Mungkin!!!

Program Ikhlas Untuk Pemodal Kecilan Multi Level

APAKAH YANG ANDA AKAN LAKUKAN

JIKA ANDA TAHU YANG ANDA TIDAK AKAN GAGAL

Assalamualaikum, salam sejahtera

Saudara/saudari, muslimin/muslimat

Anda yg budiman, sblm anda menganggap surat ini tidak munasabah, saya cadangkan supaya anda membacanya terlebih dahulu. Selamat datang ke laman informasi kewangan rakyat Malaysia & luar negara di seluruh dunia dgn bermodalkan RM10 sahaja. Tidak kira apa status, keturunan, umur & warganegara, anda berpeluang merebut pendapatan yg lumayan ini. Wang akan mengalir masuk walaupun anda sedang tidur! Percayalah¡K

Sebulan yg lalu, saya sedang melayari news groups spt anda skrg ini & menjumpai artikel spt ini yg mengajak saya melabur RM10 utk mendapatkan pulangan beribu ringgit!! Mula2 saya tidak percaya. Ini tak lain tak bukan mesti bertujuan hendak mengenakan org shj!... ttp spt kebanyakan org, saya tertanya2, jadi saya terus membaca artikel itu. Artikel itu menyatakan bahawa hantar RM2 kpd 5 nama & alamat yg disertakan di dlm artikel tsbt. Anda kemudian diminta meletakkan nama & alamat anda pd tempat Peserta 5 & membuang nama Peserta 1, & kemudian post artikel itu ke sekurang2nya 200 newsgroup (tdpt beribu2 newsgroup di internet jika anda rajin surfing). Slps saya meminta pandangan beberapa org rakan & memikirkan semula risiko yg ada, saya membuat keputusan utk mencubanya. Tiada apa yg merugikan saya kecuali RM10 & 5 keping setem 30 se, kan? WELL GUESS WHAT!!! Dlm tempoh 7 hari, peti surat saya mula dipenuhi WANG!!! Saya betul-betul terkejut. Saya ingat ia akan berhenti masuk pd bila2 masa shj ttp wang itu tetap dtg. Saya memperolehi RM240,226.00 dlm tempoh 35 hari shj!!! Sangat berbaloi! Dgn hanya pelaburan sbnyk RM10 & 5 kpg setem 30 sen, WANG DTG SENDIRI KE DLM PETI SURAT SAYA!!!

Saya akan terangkan macam mana ia berfungsi & yg lebih penting kenapa ia berfungsi sebegitu. Yg peting, anda cetak artikel ini SEKARANG utk memudahkan anda mendapatkan semua langkah2 yg diperlukan. Saya pasti, jika anda mengikuti langkah2 yg tlh diatur dlm artikel ini, anda akan mula membuat duit sblm habis penghujung minggu ini. Anggaplah program ini sbg 1 peluang keemasan bg meningkatkan taraf ekonomi anda. Tahukah anda bahawa cara ini tlh dipraktikkan oleh berjuta2 org di seluruh dunia bg memungut derma & mengumpul modal perniagaan. Percayalah¡K dlm masa 40-50 hari anda akan memperolehi sbnyk RM1,627,230.00 tanpa penat. Kalau tdk percaya, apa kata anda mencubanya dahulu!

Spt saya, mungkin anda juga ragu2 dgn program seumpama ini. Mulalah pelbagai soalan bermain di fikiran; Adakah program ini sah di sisi undang2? Soalan spt ini pernah diajukan kpd seorang peguam. Beliau memberitahu bahawa program ini menyerupai surat berantai (chain letter) tp disebabkan setiap risalah dilengkapi dgn maklumat terperinci mengenai sistem program tersebut, maka ianya SAH di sisi undang2. Yg plg kerap bermain di fikiran saya ketika itu ialah; Adakah ia satu penipuan? Jawapannya TIDAK SAMA SEKALI kerana ia tidak spt surat berantai, di mana pihak yg menerima seolah2 diugut utk melakukan apa yg dikehendaki oleh surat tsbt, program spt ini tidak memaksa / mengugut mana2 pihak malah ia memberi pilihan kpd pihak yg menerima utk mengabaikan program ini sama sekali. Di samping itu, dgn segala maklumat terperinci yg disertakan ia sekaligus menjadikan program ini sebuah perniagaan yg sah & amat menguntungkan semua pihak asalkan mereka rajin berusaha. Adakah ia baik? Sudah tentu YA. Ini kerana, sesiapa shj yg rajin menghantar risalah ini, mereka berpeluang besar utk memperolehi hasil yg lumayan. Sangat2 lumayan sebenarnya¡K

Apa yg PENTING utk anda fahami ialah program ini bukanlah suatu penipuan & ia tidak menyalahi undang2; & ia hampir TIDAK mempunyai sbrg RISIKO!! Sekiranya anda JUJUR & RAJIN menyebarkan program ini, anda akan memperolehi ganjaran yg amat besar, bersesuaian dgn usaha yg anda curahkan, malah tidak mustahil lebih dr itu. Jika anda tidak menyertainya, kerugian akan sentiasa berada di pihak anda.

Firman Allah SWT bermaksud,

Iblis & syaitan menakutkan manusia dgn kerugian & kepapaan

supaya jgn menderma utk kebaikan¡¦.

Program ini tlh dicipta stlh dibuat penelitian & kajian terperinci ke atas program2 yg ada di negara2 maju & ianya tlh diringkaskan seberapa yg boleh bg memudahkan usaha para peserta. Jumlah RM1,627,230 / apapun jumlah yg anda inginkan sudah tidak mustahil lg. Pokok pangkal, anda bertindaklan dr SEKARANG & gembelingkan usaha ke arahnya dgn penuh keyakinan & kesungguhan. Baca & fahamkan arahan sblm menyertainya supaya tdk berlaku penganiayaan kpd peserta lain secara tdk sengaja.

Bagaimana Caranya?

Langkah 1

Pertama sekali anda dikehendaki menghulurkan sumbangan RM2 shj kpd setiap peserta. Utk tujuan itu, anda balutkan wang kertas berjumlah RM2 dgn kertas agar tdk dpt dilihat. Utk memudahkan penghantaran & mengelakkan kecurian, sila hantarkan Wang Kertas & jgn sesekali menghantar Wang Siling kerana terlalu berat utk di pos. Anda dinasihatkan agar membalut wang tersebut di dlm kertas gelap supaya org lain tidak dpt melihat isi kandungan surat tersebut. Masukkan ke dlm sampul surat (yg berwarna coklat lebih baik). Apa yg anda lakukan ini ialah satu perkhidmatan yg sah & tidak melibatkan penipuan, jadi janganlah anda risau akan apa yg anda usahakan ini. Kemudian, pastikan setiap sampul surat berisi wang & gamkan sampul surat tsbt agar tidak mudah di buka. Seterusnya, poskan kpd setiap nama & alamat peserta yg terdapat pd Senarai Nama Peserta.

Langkah 2

Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda, maka gugurkan nama & alamat Peserta 1 drpd senarai itu. Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2, Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan nama & alamat anda pada ruang Peseta 5 yg tlh dikosongkan td. Pastikan senarai nama & alamat baru itu berada dlm kedudukan yg betul & pastikan juga alamat itu tepat bg memastikan tidak berlaku sbrg penganiayaan kpd peserta lain. Anda juga boleh menggunkan nama samaran jika tidak mahu dikenali.

Langkah 3

Kemudian, poskan artikel ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika perlu) ke sekurang2nya 200 news group yg terdapat di internet spt laman-laman web diskusi, forum dan message board.

Langkah 4

Kemudian, tunggulah giliran anda dgn sabar (biasanya 40-50 hari utk ganjaran yg lbh besar) utk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman drpd peserta2 lain yg menyertai program ini akan anda terima. Semakin ramai yg menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan anda. Sila lihat carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat).

CARA PENGIRAAN

Peserta 1 759375 x (15) x RM2 = RM1,518,750.00

Peserta 2 50625 x (15) x RM2 = RM101,250.00

Peserta 3 3375 x (15) x RM2 = RM6,750.00

Peserta 4 225 x (15) x RM2 = RM450.00

Peserta 5 15 x (15) x RM2 = RM30.00

JUMLAH RM1,627,230.000

Jgn cuba menipu, Allah melihat apa yg anda lakukan. Sekiranya anda cuba menipu iaitu dgn meletakkan nama anda terus ke No.1, anda hanya akan menerima wang sbnyk RM30 shj. Oleh itu, bersabarlah kerana giliran anda akan tiba juga. Anda perlu ingat, bukan semua org berfikiran positif spt kita. Andainya tdk ramai yg menyertai program ini, tentu jumlah wang anda terima sedikit shj kan. Oleh itu anda dinasihatkan supaya mengpos sbnyk mungkin artikel tsbt ke internet. Walaupun 50% shj yg menyertainya, anda masih boleh memperolehi sumbangan sbnyk RM406,mega_shok.gif8. Saya yakin artikel2 yg anda kirim itu akan mendapat jawapan (wang) spt apa yg tlh saya alami.

Sila ikuti arahan yg tlh ditetapkan & imbuhan lebih RM1,627,230 boleh menjadi milik anda dlm tempoh 40 - 50 hari sahaja. Program ini masih kekal bertahan atas dasar kejujuran semua pihak. Anda skrg akan menjadi salah seorang pemilik perniagaan melalui surat-menyurat. Di dlm perniagaan ini anda tdk menjual barang2 yg dpt dilihat ttp sebaliknya anda menjual perkhidmatan. Perkhidmatan ini terjamin selamat & dibenarkan!! Simpan salinan langkah2 ini & bila-bila masa anda memerlukan duit, anda boleh mencubanya lagi & lagi & lagi... SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan krn kejujuran semua peserta yg tlh mengikuti langkah2 yg telah digariskan dgn sempurna. Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan berterusan & duit yg diterima oleh org2 lain akan sampai juga ke tangan anda. Hantarkannya sekarang, masukkan nama anda dalam senarai dan anda telah mula berniaga!!!

SENARAI NAMA PESERTA

Peserta 1

ADAM AMIR

74 SUASANA PERMAI,

JALAN KELAB GOLF,

BANDAR DARUL AMAN,

06000 JITRA KEDAH

(**Anjakan nama & alamat Peserta 2 ke sini)

Peserta 2

SAIFUL RAHMAN

D-2-10

JLN SG CHANDONG 9,

42090 PULAU INDAH,

PELABUHAN KELANG,

SELANGOR DARUL EHSAN.

(**Anjakan nama & alamat Peserta 3 ke sini)

Peserta 3

RUSDAN SHARIFF

345 JALAN PUTERI,

KG SG TENGI,

44010 KUALA KUBU BHARU,

SELANGOR DARUL EHSAN.

(**Anjakan nama & alamat Peserta 4 ke sini)

Peserta 4

HIDAYAT

38 A, BLOK 5,

KG SRI GEMAS,

73400 GEMAS,

NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS

(**Anjakan nama & alamat Peserta 5 ke sini)

Peserta 5

AMY MOHAMED

NO.53, JALAN HANG TUAH 4/6,

TAMAN MUHIBBAH,

86000 KLUANG,

JOHOR DARUL TAKZIM.

(*** Tuliskan nama & alamat anda disini sebagai Peserta 5 - baru)

LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS!

DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT

NESCAYA ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA & SUMBANGAN SEUMPAMANYA.

INSYA ALLAH......AMIN...

-------------------C-------------------

Bagaimana Utk Mengiklankan Ke News Group?

Melalui newsgroup iaitu laman2 web yg mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yg telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dr segi security kerana anda tidak mampu mengawal org bawahan anda, ttp anda boleh menyebarkan risalah anda kpd lbh drpd 5000 org dlm satu masa. Cuba anda lihat fakta ini, di seluruh dunia ada terdapat lebih drpd 32,000 laman web bercorak diskusi & pd satu2 hari, lbh drpd 5,000 org melawat laman web spt berikut. Di dlm dunia terdapat lbh kurang 2 BILLION pengguna internet yg berdaftar & pd setiap hari dianggarkan lbh drpd 50,000 pengguna baru mendaftarkan diri, bayangkan berapa ramai org yg bakal menyebarkan risalah yg mengandungi nama & alamat anda, & setiap org yg menyalin risalah anda akan menghantar anda sebanyak RM2. Sekiranya dlm masa 2 bulan 50000 org menghantar anda RM2, anda akan memperolehi RM100,000!!! Banyak tu¡K

Langkah 1

Anda tidak perlu menaip semula risalah ini, anda hanya perlu pilih menu EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy utk menyalin risalah anda.

Langkah 2

Buka aplikasi 'notepad' (Start-Programs-Accessories-Notepad) & pilih menu EDIT-PASTE utk memaparkan risalah anda & stlh membuat perubahan yg diterangkan di atas, pilih menu FILE-SAVE utk menyimpan risalah baru anda seboleh2nya dlm bentuk *.txt (biasanya ia automatik).

Langkah 3

Buka Netscape / Internet Explorer & pergi ke laman web pencari spt Yahoo! utk mencari laman2 web diskusi, forum & message board.

Langkah 4

Pergi ke laman2 web tsbt & pilih diskusi, forum / sebagainya & hantar risalah anda. Anda perlu mengisi ruangan SUBJECT sbg tajuk anda & pergi ke risalah anda td, pilih menu EDIT- COPY utk menyalin & klik pd ruang utk mengisi risalah anda pd laman web tsbt & pilih menu EDIT-PASTE pd Netscape / Internet Explorer anda. (Anda juga mungkin dikehendaki utk mendaftar diri pd laman web tersebut, tdk mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kpd mereka yg ingin mencari sumber kewangan yg sah & anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan shj stlh memastikan yg program tsbt PERCUMA)

Tahniah... ITU SAHAJA! Apa yg perlu anda lakukan skrg ialah pergi ke message board seterusnya & ulangi langkah2 di atas. Setiap message yg dihantar akan mengambil masa kira2 30 saat utk muncul di skrin anda. Ingat¡K lebih banyak anda iklankan (message board dsb) lebih banyak duit yg akan anda dapat!! Mudah kan? Slps ini anda akan mula menerima wang tsbt sblm anda sempat mengiranya! Malah, anda mungkin perlu menyewa Peti Surat kerana jumlah kiriman wang yg anda akan terima terlalu banyak sekali. Anda juga boleh menggunakan nickname jika tidak mahu dikenali ttp pastikan alamat yg disertakan adalah tepat agar surat tersebut boleh sampai ke tangan YG berhak!

Terima Kasih.

SELAMAT MENCUBA

& GUNAKANLAH DUIT TERSEBUT KE JALAN KEBAJIKAN!!!

Bantulah Mereka Yg Memerlukan...

Wassalam

Share this post


Link to post
Share on other sites

MESTI BACA, SEMOGA IMPIAN MENJADI KENYATAAN

Kepada anda di luar sana, tidak kira apa tanggapan anda, saya berharap anda memperuntukkan beberapa minit untuk membaca artikel ini.

nak tambah duit sampingan dengan hanya RM 10 sahaja?!

POTENSI MENAMBAH PENDAPATAN BULANAN ANDA...

JOM BUAT DUIT ONLINE....

Pokok pangkal program ini ialah sifat jujur anda yang diperlukan….

Tukarkan RM10 Menjadi RM1,000,000

Secepat Mungkin!!!

Program Ikhlas Untuk Pemodal Kecilan Multi Level

APAKAH YANG ANDA AKAN LAKUKAN

JIKA ANDA TAHU YANG ANDA TIDAK AKAN GAGAL

Assalamualaikum, salam sejahtera

Saudara/saudari, muslimin/muslimat

Anda yg budiman, sblm anda menganggap surat ini tidak munasabah, saya cadangkan supaya anda membacanya terlebih dahulu. Selamat datang ke laman informasi kewangan rakyat Malaysia & luar negara di seluruh dunia dgn bermodalkan RM10 sahaja. Tidak kira apa status, keturunan, umur & warganegara, anda berpeluang merebut pendapatan yg lumayan ini. Wang akan mengalir masuk walaupun anda sedang tidur! Percayalah¡K

Sebulan yg lalu, saya sedang melayari news groups spt anda skrg ini & menjumpai artikel spt ini yg mengajak saya melabur RM10 utk mendapatkan pulangan beribu ringgit!! Mula2 saya tidak percaya. Ini tak lain tak bukan mesti bertujuan hendak mengenakan org shj!... ttp spt kebanyakan org, saya tertanya2, jadi saya terus membaca artikel itu. Artikel itu menyatakan bahawa hantar RM2 kpd 5 nama & alamat yg disertakan di dlm artikel tsbt. Anda kemudian diminta meletakkan nama & alamat anda pd tempat Peserta 5 & membuang nama Peserta 1, & kemudian post artikel itu ke sekurang2nya 200 newsgroup (tdpt beribu2 newsgroup di internet jika anda rajin surfing). Slps saya meminta pandangan beberapa org rakan & memikirkan semula risiko yg ada, saya membuat keputusan utk mencubanya. Tiada apa yg merugikan saya kecuali RM10 & 5 keping setem 30 se, kan? WELL GUESS WHAT!!! Dlm tempoh 7 hari, peti surat saya mula dipenuhi WANG!!! Saya betul-betul terkejut. Saya ingat ia akan berhenti masuk pd bila2 masa shj ttp wang itu tetap dtg. Saya memperolehi RM240,226.00 dlm tempoh 35 hari shj!!! Sangat berbaloi! Dgn hanya pelaburan sbnyk RM10 & 5 kpg setem 30 sen, WANG DTG SENDIRI KE DLM PETI SURAT SAYA!!!

Saya akan terangkan macam mana ia berfungsi & yg lebih penting kenapa ia berfungsi sebegitu. Yg peting, anda cetak artikel ini SEKARANG utk memudahkan anda mendapatkan semua langkah2 yg diperlukan. Saya pasti, jika anda mengikuti langkah2 yg tlh diatur dlm artikel ini, anda akan mula membuat duit sblm habis penghujung minggu ini. Anggaplah program ini sbg 1 peluang keemasan bg meningkatkan taraf ekonomi anda. Tahukah anda bahawa cara ini tlh dipraktikkan oleh berjuta2 org di seluruh dunia bg memungut derma & mengumpul modal perniagaan. Percayalah¡K dlm masa 40-50 hari anda akan memperolehi sbnyk RM1,627,230.00 tanpa penat. Kalau tdk percaya, apa kata anda mencubanya dahulu!

Spt saya, mungkin anda juga ragu2 dgn program seumpama ini. Mulalah pelbagai soalan bermain di fikiran; Adakah program ini sah di sisi undang2? Soalan spt ini pernah diajukan kpd seorang peguam. Beliau memberitahu bahawa program ini menyerupai surat berantai (chain letter) tp disebabkan setiap risalah dilengkapi dgn maklumat terperinci mengenai sistem program tersebut, maka ianya SAH di sisi undang2. Yg plg kerap bermain di fikiran saya ketika itu ialah; Adakah ia satu penipuan? Jawapannya TIDAK SAMA SEKALI kerana ia tidak spt surat berantai, di mana pihak yg menerima seolah2 diugut utk melakukan apa yg dikehendaki oleh surat tsbt, program spt ini tidak memaksa / mengugut mana2 pihak malah ia memberi pilihan kpd pihak yg menerima utk mengabaikan program ini sama sekali. Di samping itu, dgn segala maklumat terperinci yg disertakan ia sekaligus menjadikan program ini sebuah perniagaan yg sah & amat menguntungkan semua pihak asalkan mereka rajin berusaha. Adakah ia baik? Sudah tentu YA. Ini kerana, sesiapa shj yg rajin menghantar risalah ini, mereka berpeluang besar utk memperolehi hasil yg lumayan. Sangat2 lumayan sebenarnya¡K

Apa yg PENTING utk anda fahami ialah program ini bukanlah suatu penipuan & ia tidak menyalahi undang2; & ia hampir TIDAK mempunyai sbrg RISIKO!! Sekiranya anda JUJUR & RAJIN menyebarkan program ini, anda akan memperolehi ganjaran yg amat besar, bersesuaian dgn usaha yg anda curahkan, malah tidak mustahil lebih dr itu. Jika anda tidak menyertainya, kerugian akan sentiasa berada di pihak anda.

Firman Allah SWT bermaksud,

Iblis & syaitan menakutkan manusia dgn kerugian & kepapaan

supaya jgn menderma utk kebaikan¡¦.

Program ini tlh dicipta stlh dibuat penelitian & kajian terperinci ke atas program2 yg ada di negara2 maju & ianya tlh diringkaskan seberapa yg boleh bg memudahkan usaha para peserta. Jumlah RM1,627,230 / apapun jumlah yg anda inginkan sudah tidak mustahil lg. Pokok pangkal, anda bertindaklan dr SEKARANG & gembelingkan usaha ke arahnya dgn penuh keyakinan & kesungguhan. Baca & fahamkan arahan sblm menyertainya supaya tdk berlaku penganiayaan kpd peserta lain secara tdk sengaja.

Bagaimana Caranya?

Langkah 1

Pertama sekali anda dikehendaki menghulurkan sumbangan RM2 shj kpd setiap peserta. Utk tujuan itu, anda balutkan wang kertas berjumlah RM2 dgn kertas agar tdk dpt dilihat. Utk memudahkan penghantaran & mengelakkan kecurian, sila hantarkan Wang Kertas & jgn sesekali menghantar Wang Siling kerana terlalu berat utk di pos. Anda dinasihatkan agar membalut wang tersebut di dlm kertas gelap supaya org lain tidak dpt melihat isi kandungan surat tersebut. Masukkan ke dlm sampul surat (yg berwarna coklat lebih baik). Apa yg anda lakukan ini ialah satu perkhidmatan yg sah & tidak melibatkan penipuan, jadi janganlah anda risau akan apa yg anda usahakan ini. Kemudian, pastikan setiap sampul surat berisi wang & gamkan sampul surat tsbt agar tidak mudah di buka. Seterusnya, poskan kpd setiap nama & alamat peserta yg terdapat pd Senarai Nama Peserta.

Langkah 2

Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda, maka gugurkan nama & alamat Peserta 1 drpd senarai itu. Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2, Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan nama & alamat anda pada ruang Peseta 5 yg tlh dikosongkan td. Pastikan senarai nama & alamat baru itu berada dlm kedudukan yg betul & pastikan juga alamat itu tepat bg memastikan tidak berlaku sbrg penganiayaan kpd peserta lain. Anda juga boleh menggunkan nama samaran jika tidak mahu dikenali.

Langkah 3

Kemudian, poskan artikel ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika perlu) ke sekurang2nya 200 news group yg terdapat di internet spt laman-laman web diskusi, forum dan message board.

Langkah 4

Kemudian, tunggulah giliran anda dgn sabar (biasanya 40-50 hari utk ganjaran yg lbh besar) utk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman drpd peserta2 lain yg menyertai program ini akan anda terima. Semakin ramai yg menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan anda. Sila lihat carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat).

CARA PENGIRAAN

Peserta 1 759375 x (15) x RM2 = RM1,518,750.00

Peserta 2 50625 x (15) x RM2 = RM101,250.00

Peserta 3 3375 x (15) x RM2 = RM6,750.00

Peserta 4 225 x (15) x RM2 = RM450.00

Peserta 5 15 x (15) x RM2 = RM30.00

JUMLAH RM1,627,230.000

Jgn cuba menipu, Allah melihat apa yg anda lakukan. Sekiranya anda cuba menipu iaitu dgn meletakkan nama anda terus ke No.1, anda hanya akan menerima wang sbnyk RM30 shj. Oleh itu, bersabarlah kerana giliran anda akan tiba juga. Anda perlu ingat, bukan semua org berfikiran positif spt kita. Andainya tdk ramai yg menyertai program ini, tentu jumlah wang anda terima sedikit shj kan. Oleh itu anda dinasihatkan supaya mengpos sbnyk mungkin artikel tsbt ke internet. Walaupun 50% shj yg menyertainya, anda masih boleh memperolehi sumbangan sbnyk RM406,mega_shok.gif8. Saya yakin artikel2 yg anda kirim itu akan mendapat jawapan (wang) spt apa yg tlh saya alami.

Sila ikuti arahan yg tlh ditetapkan & imbuhan lebih RM1,627,230 boleh menjadi milik anda dlm tempoh 40 - 50 hari sahaja. Program ini masih kekal bertahan atas dasar kejujuran semua pihak. Anda skrg akan menjadi salah seorang pemilik perniagaan melalui surat-menyurat. Di dlm perniagaan ini anda tdk menjual barang2 yg dpt dilihat ttp sebaliknya anda menjual perkhidmatan. Perkhidmatan ini terjamin selamat & dibenarkan!! Simpan salinan langkah2 ini & bila-bila masa anda memerlukan duit, anda boleh mencubanya lagi & lagi & lagi... SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan krn kejujuran semua peserta yg tlh mengikuti langkah2 yg telah digariskan dgn sempurna. Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan berterusan & duit yg diterima oleh org2 lain akan sampai juga ke tangan anda. Hantarkannya sekarang, masukkan nama anda dalam senarai dan anda telah mula berniaga!!!

SENARAI NAMA PESERTA

Peserta 1

ADAM AMIR

74 SUASANA PERMAI,

JALAN KELAB GOLF,

BANDAR DARUL AMAN,

06000 JITRA KEDAH

(**Anjakan nama & alamat Peserta 2 ke sini)

Peserta 2

SAIFUL RAHMAN

D-2-10

JLN SG CHANDONG 9,

42090 PULAU INDAH,

PELABUHAN KELANG,

SELANGOR DARUL EHSAN.

(**Anjakan nama & alamat Peserta 3 ke sini)

Peserta 3

RUSDAN SHARIFF

345 JALAN PUTERI,

KG SG TENGI,

44010 KUALA KUBU BHARU,

SELANGOR DARUL EHSAN.

(**Anjakan nama & alamat Peserta 4 ke sini)

Peserta 4

HIDAYAT

38 A, BLOK 5,

KG SRI GEMAS,

73400 GEMAS,

NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS

(**Anjakan nama & alamat Peserta 5 ke sini)

Peserta 5

AMY MOHAMED

NO.53, JALAN HANG TUAH 4/6,

TAMAN MUHIBBAH,

86000 KLUANG,

JOHOR DARUL TAKZIM.

(*** Tuliskan nama & alamat anda disini sebagai Peserta 5 - baru)

LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS!

DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT

NESCAYA ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA & SUMBANGAN SEUMPAMANYA.

INSYA ALLAH......AMIN...

-------------------C-------------------

Bagaimana Utk Mengiklankan Ke News Group?

Melalui newsgroup iaitu laman2 web yg mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yg telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dr segi security kerana anda tidak mampu mengawal org bawahan anda, ttp anda boleh menyebarkan risalah anda kpd lbh drpd 5000 org dlm satu masa. Cuba anda lihat fakta ini, di seluruh dunia ada terdapat lebih drpd 32,000 laman web bercorak diskusi & pd satu2 hari, lbh drpd 5,000 org melawat laman web spt berikut. Di dlm dunia terdapat lbh kurang 2 BILLION pengguna internet yg berdaftar & pd setiap hari dianggarkan lbh drpd 50,000 pengguna baru mendaftarkan diri, bayangkan berapa ramai org yg bakal menyebarkan risalah yg mengandungi nama & alamat anda, & setiap org yg menyalin risalah anda akan menghantar anda sebanyak RM2. Sekiranya dlm masa 2 bulan 50000 org menghantar anda RM2, anda akan memperolehi RM100,000!!! Banyak tu¡K

Langkah 1

Anda tidak perlu menaip semula risalah ini, anda hanya perlu pilih menu EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy utk menyalin risalah anda.

Langkah 2

Buka aplikasi 'notepad' (Start-Programs-Accessories-Notepad) & pilih menu EDIT-PASTE utk memaparkan risalah anda & stlh membuat perubahan yg diterangkan di atas, pilih menu FILE-SAVE utk menyimpan risalah baru anda seboleh2nya dlm bentuk *.txt (biasanya ia automatik).

Langkah 3

Buka Netscape / Internet Explorer & pergi ke laman web pencari spt Yahoo! utk mencari laman2 web diskusi, forum & message board.

Langkah 4

Pergi ke laman2 web tsbt & pilih diskusi, forum / sebagainya & hantar risalah anda. Anda perlu mengisi ruangan SUBJECT sbg tajuk anda & pergi ke risalah anda td, pilih menu EDIT- COPY utk menyalin & klik pd ruang utk mengisi risalah anda pd laman web tsbt & pilih menu EDIT-PASTE pd Netscape / Internet Explorer anda. (Anda juga mungkin dikehendaki utk mendaftar diri pd laman web tersebut, tdk mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kpd mereka yg ingin mencari sumber kewangan yg sah & anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan shj stlh memastikan yg program tsbt PERCUMA)

Tahniah... ITU SAHAJA! Apa yg perlu anda lakukan skrg ialah pergi ke message board seterusnya & ulangi langkah2 di atas. Setiap message yg dihantar akan mengambil masa kira2 30 saat utk muncul di skrin anda. Ingat¡K lebih banyak anda iklankan (message board dsb) lebih banyak duit yg akan anda dapat!! Mudah kan? Slps ini anda akan mula menerima wang tsbt sblm anda sempat mengiranya! Malah, anda mungkin perlu menyewa Peti Surat kerana jumlah kiriman wang yg anda akan terima terlalu banyak sekali. Anda juga boleh menggunakan nickname jika tidak mahu dikenali ttp pastikan alamat yg disertakan adalah tepat agar surat tersebut boleh sampai ke tangan YG berhak!

Terima Kasih.

SELAMAT MENCUBA

& GUNAKANLAH DUIT TERSEBUT KE JALAN KEBAJIKAN!!!

Bantulah Mereka Yg Memerlukan...

Wassalam

Bagus program wang ehsan ni,tapi yang teranianya adalah pihak terakhir...seramai2 mana pun yang joint pasti akan putus satu masa tu...Belambak pelopor porgram cam ni...apa pun up to you...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bagus program wang ehsan ni,tapi yang teranianya adalah pihak terakhir...seramai2 mana pun yang joint pasti akan putus satu masa tu...Belambak pelopor porgram cam ni...apa pun up to you...

Saya setuju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bagus program wang ehsan ni,tapi yang teranianya adalah pihak terakhir...seramai2 mana pun yang joint pasti akan putus satu masa tu...Belambak pelopor porgram cam ni...apa pun up to you...

konsep slalu berlaku... tujuannye nak duit orang bawah die.... duit tu akan terus mengalir ke atas... satu hari nanti bende ni akan stop dan orang yang paling bawah adalah yang paling rugi.... biasenye, yang paling bawah adalah majority... ade yang pakai sistem wang ehsan sebagai penggerak, ade yang bertopengkan ebook dan segagainya....

"Belambak pelopor porgram cam ni...apa pun up to you..." <-- SETUJU !!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku nak kongsi kat korang kedegilan pelebur duit skim cepat kaya di internet nih. Diorang ni sampai tahap sanggup pertikai Al-Quran & Sunnah. Aku copy & paste kat sini dari sebuah forum. Jadikanlah iktibar.

Aku punya suka la nak main saham internet ke hapa, korang apa pasal sibuk2 sangat? kalau korang asyik fikir soal halal haram je kat dunia ni, sampai bila-bila pun kita takkan maju, tetap akan miskin dan tak kaya-kaya. Engkorang ingat semua yg ada dlm quran tu boleh dipakai utk zaman skrg ker? kalau korang pakai semua alamat merana miskinlah kita wooiii..

Toksah kira la rezeki duit tu dari sumber yg halal ke sumber yg haram, yg penting ia adalah duit. Sumber keperluan kita. kalau takde duit macamana nak bayor bil air, bil api, bil telefon, bil astro, bil streamyx, bil indah water, cukai pintu, cukai tanah, cukai jalan, insuran kereta, insuran motor, duit belanja dapur..kalau takde duit camner nak bayor semua tu? cuba korang bagitau aku mana nak cekau duit tu? quran boleh bagi duit semua ker camtu?

Asal dapat duit je sudah la, toksah la kira halal ke haram..kalau pelaburan internet tu boleh hasilkan duit yg banyak walaupun dgn cara tipu duit orang, ambik duit orang, tapi ia tetap duit jugak kan. Boleh kaya jugak kan..

Astaghfirullahalazim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saye nak kongsi pengalaman saye nie,ini betul x tipunye. baru2 nie ade satu syarikat nie name pendeknye OBC kalo dari segi name keseluruhannye OUR BLOG CORPORATION. saye dah sertai lebih kurang 2 minggu program ini. semalam, selasa 24 julai saye terkejut gile ar, tibe2 saye dapat surat dari OBC saye bukak je surat tu, ade cek kat dalam tu, cek tu nilainye $500 USD,mule2 ingatkan tu program tipu, rupenye betul. nie ade satu rahsia nie, lepas dah dapat duit tu,terus je close akaun anda,tapi kalau nak close pon buat program nie sampai 2 minggu berturut-turut, setiap kali bukak je komputer, klik gambar tu ari2. itu yang saye buat tu sampai dapat $500 USD. nie site die http://www.eshoponline.blogspot.com kalo nak wat care korang buat je. agak2 korang klik bertahun tahun pon agaknye takpe kot. lagipon aku buat care cam tadi bukan ape, takut die charge ape2 kos kang, sape susah aku jugak. tapi kat situ ade suruh register, korang register je lagipon free of charge.

oklah harap2 korang dapat faedah dari ape yang aku kongsikan nie pade korang semua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saye nak kongsi pengalaman saye nie,ini betul x tipunye. baru2 nie ade satu syarikat nie name pendeknye OBC kalo dari segi name keseluruhannye OUR BLOG CORPORATION. saye dah sertai lebih kurang 2 minggu program ini. semalam, selasa 24 julai saye terkejut gile ar, tibe2 saye dapat surat dari OBC saye bukak je surat tu, ade cek kat dalam tu, cek tu nilainye $500 USD,mule2 ingatkan tu program tipu, rupenye betul. nie ade satu rahsia nie, lepas dah dapat duit tu,terus je close akaun anda,tapi kalau nak close pon buat program nie sampai 2 minggu berturut-turut, setiap kali bukak je komputer, klik gambar tu ari2. itu yang saye buat tu sampai dapat $500 USD. nie site die http://www.eshoponline.blogspot.com kalo nak wat care korang buat je. agak2 korang klik bertahun tahun pon agaknye takpe kot. lagipon aku buat care cam tadi bukan ape, takut die charge ape2 kos kang, sape susah aku jugak. tapi kat situ ade suruh register, korang register je lagipon free of charge.

oklah harap2 korang dapat faedah dari ape yang aku kongsikan nie pade korang semua.

ni pun macam takleh percaya je ni....

Share this post


Link to post
Share on other sites

90% rakyat malaysia adalah pengunjung, peminat scim cepat dapat duit. Betul-betul sedih. Nampaknya kita rakyat malaysia betul2 tertekan dgn kos sara hidup kita. Yg gaji kecil cari site income, yg gaji besar pun cari site income. Salah siapa??? Dalam kegelapan tercari2, nampak cahaya sikit dari jauh dah serbu, siap ajak ramai2 lagi, bila sampai kat cahaya tu rupanya silau je. Itu pun lepas berhempas pulas. Habih tergadai semua. Saya bagi satu contoh, esok pagi bila hendak pergi keja, orang yg pertama anda jumpa anda beri dia rm100. Tak kira siapa dia. Setuju? Boleh buat?? Saya sendiri tak boleh buat. Tak pasal2 nak kasi duit kat orang. itu dia, logik ke tak pasal2 ada orang nak kasi duit kat kita. Takde sapa nak beri duit tanpa ada timbal balas/habuan. (kecuali mak bapak). Walau macam mana pun tetap kena ada usaha. baru ada nikmatnya. Apapun saya minta maaf banyak2 kepada yg tidak setuju dgn pandangan saya. Pelaburan internet? Pernah dengar wangcyber. Sebut betul2, wangcyber. Anak melayu yg berjuang demi bangsanya. Pergilah kesana, segala jawapan ada disana. Www.wangcyber.com. Pergilah melancong, segalanya ada disini. Malaysia. Cuti2 malaysia. Enjox. Tq

90% rakyat malaysia adalah pengunjung, peminat scim cepat dapat duit. Betul-betul sedih. Nampaknya kita rakyat malaysia betul2 tertekan dgn kos sara hidup kita. Yg gaji kecil cari site income, yg gaji besar pun cari site income. Salah siapa??? Dalam kegelapan tercari2, nampak cahaya sikit dari jauh dah serbu, siap ajak ramai2 lagi, bila sampai kat cahaya tu rupanya silau je. Itu pun lepas berhempas pulas. Habih tergadai semua. Saya bagi satu contoh, esok pagi bila hendak pergi keja, orang yg pertama anda jumpa anda beri dia rm100. Tak kira siapa dia. Setuju? Boleh buat?? Saya sendiri tak boleh buat. Tak pasal2 nak kasi duit kat orang. itu dia, logik ke tak pasal2 ada orang nak kasi duit kat kita. Takde sapa nak beri duit tanpa ada timbal balas/habuan. (kecuali mak bapak). Walau macam mana pun tetap kena ada usaha. baru ada nikmatnya. Apapun saya minta maaf banyak2 kepada yg tidak setuju dgn pandangan saya. Pelaburan internet? Pernah dengar wangcyber. Sebut betul2, wangcyber. Anak melayu yg berjuang demi bangsanya. Pergilah kesana, segala jawapan ada disana. Www.wangcyber.com. Pergilah melancong, segalanya ada disini. Malaysia. Cuti2 malaysia. Enjox. Tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

QUOTE(hankaze @ Jul 25 2007, 09:14 PM)

Saye nak kongsi pengalaman saye nie,ini betul x tipunye. baru2 nie ade satu syarikat nie name pendeknye OBC kalo dari segi name keseluruhannye OUR BLOG CORPORATION. saye dah sertai lebih kurang 2 minggu program ini. semalam, selasa 24 julai saye terkejut gile ar, tibe2 saye dapat surat dari OBC saye bukak je surat tu, ade cek kat dalam tu, cek tu nilainye $500 USD,mule2 ingatkan tu program tipu, rupenye betul. nie ade satu rahsia nie, lepas dah dapat duit tu,terus je close akaun anda,tapi kalau nak close pon buat program nie sampai 2 minggu berturut-turut, setiap kali bukak je komputer, klik gambar tu ari2. itu yang saye buat tu sampai dapat $500 USD. nie site die http://www.eshoponline.blogspot.com kalo nak wat care korang buat je. agak2 korang klik bertahun tahun pon agaknye takpe kot. lagipon aku buat care cam tadi bukan ape, takut die charge ape2 kos kang, sape susah aku jugak. tapi kat situ ade suruh register, korang register je lagipon free of charge.

oklah harap2 korang dapat faedah dari ape yang aku kongsikan nie pade korang semua.

macammana nak percaya..platform pun pakai blogspot je..tu blog percuma..kalau dia betul2 bagi duit,kenapa? nak bayar domain pun tak mampu..hehehehe..

Myismail...sokong 100%

satu perkara untuk semua yang datang ke sini, rasnya paid to surf , paid to read and so on..program2 macam ni tak berguna pun..takde yang berjaya pun..betul..tak tipu..Sapa yang boleh dabik dada cakap dia dah berjaya dengan program mcam ni? yang diorang tau ialah terus promosi kat member2 sendiri..hehehe..kaya list je..duit plak cuma angka2 dalam akaun program tu...hakikatnya kosong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

macammana nak percaya..platform pun pakai blogspot je..tu blog percuma..kalau dia betul2 bagi duit,kenapa? nak bayar domain pun tak mampu..hehehehe..

Myismail...sokong 100%

satu perkara untuk semua yang datang ke sini, rasnya paid to surf , paid to read and so on..program2 macam ni tak berguna pun..takde yang berjaya pun..betul..tak tipu..Sapa yang boleh dabik dada cakap dia dah berjaya dengan program mcam ni? yang diorang tau ialah terus promosi kat member2 sendiri..hehehe..kaya list je..duit plak cuma angka2 dalam akaun program tu...hakikatnya kosong.

aku dapat dari 5 website,2 antaranya blog?apelak tipu2.....ko tu yang tak pandai...agaknye bi pun x reti......

aku skang bukak website pakai duit dari 5 website yang aku dapat....

mmg betul kate ko.....tapi ade yang tipu ade yang betul....pandai2lah nak cari duit dlm internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

--------------------------------------------------------------------------------------------------

aku respect samalu brader yie...

banyak gle ko au tntng bznz kt tenet ni..

hmmm bgus2.. truskn usaha anda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ada lagi ker orang nak masuk Hyip ni.....sudah2 la tu.....semua penipu....asyik kena tipu jer....

Cuba korang menipu pulak.... :lol:

Nak jelaskan sikit macamana diorang menipu.....website hyip macam diorang buat tu.....senang sangat nak buat...ini ceritanya...

untuk mulakan bisnes hyip ni....

1)Domain name - biasa rm35 jer

2)Hosting - sebulan dalam rm15-20 jer

3)Tak payah pandai buat website..beli jer script - dalam rm20 jer

jadi....start nak jadi seorang penipu yg berjaya...korang semua cuma perlu ada lebih kurang rm70 jer.....

2-3 orang join (10usd/member) jer dah balik modal dah.....kumpul member ramai2....buat tempoh matang 100 hari....sebelum sampai 100 hari,korang cabut lari sambil berkata didalam hati "bonggok...kena tipu lagi ngan aku :lol: nanti aku bukak web menipu lain pulak :lol: "

p/s : paling aku tak tahan...sedara sendiri nak ajak aku join...aku taknak join....time dia nak balik...sempat sindir lagi "teruslah jual burger (aku mmg tokei burger)" menyirap gak darah aku....last-last...hyip tu T.U.T.U.P...sekian terima kasih....korang agak2?? apa agaknya aku nak balas sindir dia tu???aku akan balas jugak....betul.....aku tak MENIPU.... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

haa....ni aku nak nak tanya kat korang la.......aku ada join satu laman web ni......ni malaysia mali.....kira macam online income la........korang kena bayar rm40 je....pastu rilek, then tgk duit dalam akaun korang melimpah ruah......tu la yang admin website tu cakap.......kalu korang nak gtgk ato nak join ka.....layan jak kat link kat bawah ni.......

wang rakyat

okai.......hepi surfing...... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

haa....ni aku nak nak tanya kat korang la.......aku ada join satu laman web ni......ni malaysia mali.....kira macam online income la........korang kena bayar rm40 je....pastu rilek, then tgk duit dalam akaun korang melimpah ruah......tu la yang admin website tu cakap.......kalu korang nak gtgk ato nak join ka.....layan jak kat link kat bawah ni.......

wang rakyat

okai.......hepi surfing...... :lol:

saya ni kalau org citer pasal melabur online...mmg mati hidup balik saya tak percaya dah....

saya pun kes kawan ajak join lah...melabur RM 7,600 ...SEDIHNYERRRRRRRR....saya tertipu,...1 sen pun tak dapat...

tak tau lah nak ckp mcm ner lagi dah....tapi sekian lama kene tipu...BULUHMAS lah satu2 nyer yang saya percaya sbb pengasas ini bekas rakan kerja saya,,...dan cara kerjanya sememngnyer halal...bahkan ia telah dirasmikan sendiri oleh EXCO USAHAWAN KERAJAAN SELANGOR......baru2 ni lah....alhamdullilah walaupun tak besar maner komisyen yang diberikan...sekurangyer saya membantu sama mempromosikan syarikat dan produk bumiputera kita...layarilah WEB SITE BULUHMAS....saya mmg yakin dan jamin sememangnyer halal....kita bukan makan duit org....tapi pengusaha mmg bayar kita sbb promosikan kedai nyer...jadi org akan datang kedai dia....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...