Jump to content
sharemalaysia

Kepimpinan

Recommended Posts

ok sekarang ko dah tau kan snowolf tue pangkat dia ape..

dan ko pun tau kan pangkat ko ape..

sekarang aku nak tanya nape ko perlu salahkan snowolf padahal dia just setiausaha???

bukan ape-ape aktiviti datang dari AJK + keseluruhan organisasi..

termasuklah Ketua, naib dan sebagainya..

dan setiausaha mencatit ape juga perbincangan..

sama ada ketua atau naib ketua menentukan ia berjalan atau tidak...

sekiranya ketua tiada maka naib ketua mempunyai kuasa..

kalau aku hentam ko pun sebab ko taknak mengaku kesilapan ko..

just nak tunding jari pada orang lain..

Bolding kat atas sekali tu ko senaraikan lah post tu untuk buktikan " tuduhan liar" ko tu..silakan butikan salah aku pada snowolf tu kat sini..jangan malu jangan segan,..kita sesama berforum right?

Kesilapan aku?..kalau ada silakanlah ko senaraikan..aku sudi menerimanya..aku pon banyak kelemahan ni...harap kalau ada aku nak perbetulkan ...sapa orang yang aku tuding? nak tahu gak..kalau ada kenapa aku tuding kat dia..tapi aku rasa takde pulak..ntah la..

wahai encik...kita sesama sama jer berforum janganlah sombong sangat kat sini ...terutamanya kat aku..

aku yang blur (ngan ko jer aku blur) ni tertanya-tanya apa motif ko pada aku ni sebenarnya..semacam jer aku tengok ko ni.. :ph34r:

lagi satu, aku post kat atas tu ko betul2 faham ker?...kalau tak paham aku mintak maaflah kerana penyampaian aku tak best kat post tu mungkin pada ko.. :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

wahai ahmades.. aku post sikit2 je la. aku dah tak larat. ko bace ape yg anarchy post. last skali die post. kat situ terletak sume point2 aku. tak kesah ko nak jadi kroni cfu ke ape ke, up 2 u. aku tak tuduh, tak gelar... o.O dlm byk2 org kat sini, ko sorang je la semangat2 sokong die @[email protected]

tambah lagi sikit la. bes lak rase ni. eheheh

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"2 3 orang yang tak buat keje tu bukan ajk sayang. we are talking about pengasas. kalo ko tak setuju, then tak setuju la. ako HANYA MENERANGKAN APA YANG SELALUNYA DAN PATUT BUAT dalam mana2 tempat di dunia. bile profit dell makin kurang tahun demi tahun, CEO dell mengaku dan bertanggungjawab, dan pecat diri die sendirik. paham tak? bile ko cakap yang CEO tukar, ni la yang jadik! agh ako nak explain camner lagi pon dah rase malas dah."

adeh...kes DELL dgn kes PGC, lain la. nape la ko ni slow sangat... semangat abis sampai bawak kes DELL ke sini. pilihan raya? aduh...tu politik. kerajaan. PGC ni kerajaan ke? takde kene mengene ngan pilihanraya.

manusia belajar dari kesilapan. diorg buat silap. takboleh ke diorg betulkan balik? cakap je la ko nak sangat jadi chairman ke ape kejadah jawatan2 tu dari dulu lagi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"NOTHING MORE, NOTHING LESS. take it or leave it. kalo ko tanak ikut stail memane organisasi dalam dunia, then sukatik la. kalo ko rase kelab ni takde masalah, then hey, takde masalah la. ako yang rase ade masalah. ako yang rase kelab ni gebang je lebih, cakap macam2 tapi isi kandungan tarak. AND, ako cakap berlandaskan apa yang (ako rasa) jadi, bukan main cakap die bebal, die iblis, tapi tanak explain. pasal tu ako bukak isu baru, pasal snowolf claim yang PGC konfem akan buat gathering hujung tahun, walaupon apa2 info selebihnya langsung takde."

"then hey, takde masalah la".. cam pompuan. sedor sikit. bukak seluar tu tengok ape ade.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kalo ako jadi chairman, kerja pertama yang ako akan buat adalah seperti yang ako cakap kat atas. kerja kedua ako, adalah mintak tolong member2 dan mod dari forum lain, yang ada skill2 berguna (contohnye buat website! since snowolf cakap ade nak buat website walaupon ako rase useless) untuk tolong kembangkan PGC ni. because pada ako, untuk PGC hidup bukan bergantung kepada gamers. gamers hanyalah penyokong. PGC hidup bergantung kepada kerja2 admin yang dibuat oleh orang2 yang reti buat keje admin. which is why ako rase ajk dan position2 PGC sekarang is a farce.

tambah lagi 1. ternyatala ko nak sangat jadi chairman kan? ngaku je la cfu. toksah la nak perli2 orang. cakap je la ko jeles. aku nak tengok 1 post je dari ko, mengatakan ko jeles dekat(senaraikan la orang2 yg ko jeles, toksah nak malu2, sume org da tau)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"semua orang kat sini boleh baca ape yang ako nak buat, dan apa yang penyokong kelab mengarut ni cuba buat (walaupon honestly ako takde nampak pon ape pelan dan rancangan serta agenda yang kelab ni pernah dan akan buat, kat mana2 posting di sini)."

lagi2 publisiti murahan... tambah lagi 1. banyak sangat dah tambah ni.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mintak tolong member2 dan mod dari forum lain. maksud ko, semua mod dalam forum ni sampah la ye? takde gune? gamers tak penting ke? gamers2 ni la yg tolong tambahkan lagi post. ape je aktiviti korang nak buat selain dari game? putera GAMERS club. game tu...

"which is why ako rase ajk dan position2 PGC sekarang is a farce.". tak dapat dinafikan lagi. takde kenyataan/fakta lain boleh cakap mulut ko tak celupar.

sepanjang2 topic ni la, ape yg aku nampak, c-fu ni adalah golongan manusia yang:

1. tak bertamadun

2. penuh ngan sifat jeles,dengki,iri hati dan lain2 yg same maksud.

3. suke mencari kesalahan, menunjukkan kelemahan, mengungkit2, memburuk2kan name seseorang.

4. bapa segala perasan=perasan bagos+pandai+cantik (seseorang yg mempunyai sifat lemah lembut. paham2 je la)

5. ulang dari no 1 hingga 4.

6. ade lagi ke? hmm....macam ade. oooo lupe.... gile kuasa? :blink: yeeee tepat sekali.. cfu adalah seorang yg gile kuase.

ehh...ade lagi upenye... baru perasan tadi.

"nape ko xpi idupkan balik game club ko yg ko ckp dulu dah mampus tu... dr mula tubuh lg .. ko sibuk nk masuk campur.... skrg.. sibuk nk calonkan diri sendiri.. ko dah lama kat putera.com ni... awat dulu ko xsibuk nk tubuhkan game club kat sini.. awat otak ko buntu ye.. oooo lupe.. ko bebal... sry ar.. aku ni pelupe sket.. kuat mkn semut...." - Anarchy99

kalo la betul ape yg anarchy cakap, takde ape aku boleh buat. aku cume mamput gelak terbahak bahak hakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhakhak

ca alip but... semoga berjaya ye cfu kalo2 ade "pilihan raye" nanti. dan akhir skali, teruskan la impian ko tu. segala ape yg ko cakap, takde maknenye. lain kali, nak bawak kenyataan ke ape ke dari luar, tengok2 la ngan ape yg berlaku kat dalam ni. jangan main amik je. so long...cfu

p/s: bye bye "akak".....

Edited by imam

Share this post


Link to post
Share on other sites

ye, ako dah cakap terang2 dari awal lagi wahai encik obvious! yang semua orang dah sedar dari awal since ako taip "ako calonkan diri ako sebagai chairman" kalo tak obvious, tak clear lagi, then salah sape kan :). pasni ape lak, ko nak cakap yang ko tau dunia tu bulat?

pasal pilihanraya, dell, organisasi lain yang ako bagi example, ako takkan explain dah, since ako cakap ako dah tanak explain lagi. pasal ako rase kalo ako teruskan aktiviti berbalas pantun ni pusing kat tempat sama je. tapi kan, bukan ko cakap ko dah tanak layan dah ke? takpe la, ako accept ape yang ko cakap, so can we move on? atau ade lagi ayat2 ako yang ko terase teringin untuk menjawab jugak?

heheheh. takleh resist untuk balas jugak ek. bayangkanlah, kalo ko sebegini punya semangat untuk tackle isu2 yang tak jalan2 kat PGC ni.

tetap tiada sesiapa yang berani menjawab bende yang actually ade kaitan ngan PGC yang ako bangkitkan. kalo ade sesape teringin, nanti ako ulang balik.

Edited by C-Fu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bolding kat atas sekali tu ko senaraikan lah post tu untuk buktikan " tuduhan liar" ko tu..silakan butikan salah aku pada snowolf tu kat sini..jangan malu jangan segan,..kita sesama berforum right?

Kesilapan aku?..kalau ada silakanlah ko senaraikan..aku sudi menerimanya..aku pon banyak kelemahan ni...harap kalau ada aku nak perbetulkan ...sapa orang yang aku tuding? nak tahu gak..kalau ada kenapa aku tuding kat dia..tapi aku rasa takde pulak..ntah la..

wahai encik...kita sesama sama jer berforum janganlah sombong sangat kat sini ...terutamanya kat aku..

aku yang blur (ngan ko jer aku blur) ni tertanya-tanya apa motif ko pada aku ni sebenarnya..semacam jer aku tengok ko ni.. :ph34r:

lagi satu, aku post kat atas tu ko betul2 faham ker?...kalau tak paham aku mintak maaflah kerana penyampaian aku tak best kat post tu mungkin pada ko.. :ph34r:

erm..

aku jer kene jawap persoalan ko..

yang aku tanya nape ko taknak jawap...?

dah banyak kot persoalan aku yang ko tak jawap..

salah satu cita-cita club ni ialah WCG...snow tu ...ntah tak tau citer...sapa sapa yang ada ciri2 kepimpinan tu sila tampil la kedepan...mana la tahu anda akan dapat memberi perubahan.

bacalah ayat yang ko tulis tue..

tak taulah kalau ko tak tunding kat orang lain..

disebabkan snow tak on9..

ko nak bubar semua..

mungkin nie tak tunding kot..

lol..

mula-mula flamer sekarang sombong..

lepas nie tak tau ape pulak.. :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok sekarang ko dah tau kan snowolf tue pangkat dia ape..

dan ko pun tau kan pangkat ko ape..

sekarang aku nak tanya nape ko perlu salahkan snowolf padahal dia just setiausaha???

bukan ape-ape aktiviti datang dari AJK + keseluruhan organisasi..

termasuklah Ketua, naib dan sebagainya..

dan setiausaha mencatit ape juga perbincangan..

sama ada ketua atau naib ketua menentukan ia berjalan atau tidak...

sekiranya ketua tiada maka naib ketua mempunyai kuasa..

kalau aku hentam ko pun sebab ko taknak mengaku kesilapan ko..

just nak tunding jari pada orang lain..

nak aku jawap ..boleh,bolding tu adalah jawapan aku...ko tengok senirik sampai jumpa jawapan tu

ni jawapan aku..pertama sekali perkataan ko adalah untuk diri engkau..engkau adalah untuk diri engkau, engkau tu engkau ..harap jangan salah faham..aku dah tahu awal2 sapa aku dan apa jawatan aku...ko jer yang tak tahu dan taknak ambil tahu dan akhirnya buat2 tahu dengan perkara yang ko tak tahu....ko nampak kan point karut ko tuh? ;)

Jawapan kedua,Bila masa aku salahkan snowolf..berapa kali aku nak beritahu ko? apsal ko ni susah sangat nak tangkap? aktiviti datang dari ajk+ whole members..betul tu...tapi ko buat2 tak nampak pada organisasi ni lengkap ker tak..cukup ke tak kaki tangan..ko tahu kelab ni belum cukup kaki tangan, tapi kepala dah tercabut dulu tu yang jadi sekarang ni...atau ko buat2 tak nampak?

erm..

aku jer kene jawap persoalan ko..

yang aku tanya nape ko taknak jawap...?

dah banyak kot persoalan aku yang ko tak jawap..

bacalah ayat yang ko tulis tue..

tak taulah kalau ko tak tunding kat orang lain..

disebabkan snow tak on9..

ko nak bubar semua..

mungkin nie tak tunding kot..

lol..

mula-mula flamer sekarang sombong..

lepas nie tak tau ape pulak.. :huh:

Tuding jari..?dengan cakap "snow tu ...ntah tak tau citer..."...kalau ayat ni pon boleh jadik penyebab ko nak hentam aku...nampak sangat la ko ni seorang flamer, kalau ko nak tahu ,post aku yang ko amik tu tak menyebabkan kemarahan snowolf dan kawan2 kat sini pun...hanya ko jer yang bermasalah ngan post aku tu..pasal apa..pasal derang dapat mengawal ego dan berfikiran terbuka knape tak betul ke kata2 aku pada ko wahai sahabat yang budiman?..hatta budak sekolah rendah pon boleh bezakan macamana reaksi seorang flamer..ni kan pula aku ..

aku kata ko sombong pasal sikap ko yang nak meneruskan agenda "flamer" ko ni kat aku..tak baik sombang tau tak..

aku nampak ko online lama tapi apsal ko masih tak jumpa point yang ko nak...setakat post aku "snow tu ...ntah tak tau citer..."... kalau point camtu ko nak hentam aku baik ko berenti jer..ATAU KO DAH CARI TAPI TAK JUMPA..MESTI PENAT KAN..?

aku taknak menutup ko sekarang....aku masih nak ko BUKTIKAN "tuduhan liar" ko tu kat sini...silakan ..kita berforu sesama,bukan nak bermasam muka ..sekadar mencari kebenaran..silakan wahai encik..

Berilah respon yang sempurna...aku tak paham ngan ko..apa masalah ko dengan aku ni sebenarnya? macam aku ada salah jer ngan ko..kalau ada ko buktikan jugak..

tetiba jer tunjuk macam nak cari pasal apahal? pelik la aku tengok ko ni.. ...aku puji mamat C-Foo gak ..kalau dia nak bidas orang..dia boleh bagi detail, tapi ko? buat aku blur jer....harap ko pon,kalau nak hentam pon biar la bertempat.... :ph34r: susahnya nak bagi ko faham,sampai terpakse aku taip pepanjang camni.. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak selit2 sket.... olololo cian die... toksah explain. sbb dah takde pe nak explain.. terang2 belaka kat post2 aku. B)

sket...je lagi.. toksah le nak tunjuk ade lagi mende ko nak explain. sbb dah mmg takde. :rolleyes::wacko::blink:

semakin jelas la ape yg kawan aku cakap. ko ni mmg muke tembok. tempeleng 100 kali pun wat dono jek. semoga ko bejaye dalam idup ko. kim salam takziah kat bini ko nanti sbb dpt seorang "lelaki". :blink:

Edited by imam

Share this post


Link to post
Share on other sites

cadangan disokong!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak aku jawap ..boleh,bolding tu adalah jawapan aku...ko tengok senirik sampai jumpa jawapan tu

ni jawapan aku..pertama sekali perkataan ko adalah untuk diri engkau..engkau adalah untuk diri engkau, engkau tu engkau ..harap jangan salah faham..aku dah tahu awal2 sapa aku dan apa jawatan aku...ko jer yang tak tahu dan taknak ambil tahu dan akhirnya buat2 tahu dengan perkara yang ko tak tahu....ko nampak kan point karut ko tuh?

kalau ko tau ape yang telah ko buat??

just nak inform orang yang snowolf tue tak on9???

tak de alternatif nak naikkan balik kelab nie..?

Tuding jari..?dengan cakap "snow tu ...ntah tak tau citer..."...kalau ayat ni pon boleh jadik penyebab ko nak hentam aku...nampak sangat la ko ni seorang flamer, kalau ko nak tahu ,post aku yang ko amik tu tak menyebabkan kemarahan snowolf dan kawan2 kat sini pun...

camne ko tau tak naikkan kemarahan orang???

aku nampak ko online lama tapi apsal ko masih tak jumpa point yang ko nak...setakat post aku "snow tu ...ntah tak tau citer..."... kalau point camtu ko nak hentam aku baik ko berenti jer..ATAU KO DAH CARI TAPI TAK JUMPA..MESTI PENAT KAN..?

ko nak tau kenepa aku highlightkan benda nie..

kalau nak bubarkan kelab nie..

takleh ker yang tak letak nama orang lain..

takleh ker letak..

" Aku sebagai naib pengerusi pun tak tau nak buat ape.. aku rasa elok kita bubarkan jawatan2 yang de dalam kelab nie.. lantik ahli-ahli yang baru"

takleh ker nak buat camtue???

nape just ko highlight kan nama snowolf jer???

tue aku cakap ko tunding jari kat orang...

tetiba jer tunjuk macam nak cari pasal apahal? pelik la aku tengok ko ni.. ...

mungkin lah kot bagi ko aku nak cari pasal..

dan mungkin cara aku berfikir tak sebaik ko berfikir..

Berilah respon yang sempurna...aku tak paham ngan ko..apa masalah ko dengan aku ni sebenarnya? macam aku ada salah jer ngan ko..kalau ada ko buktikan jugak..

xde salah pun..

tapi ayat ko boleh membuat orang terasa hati..

eh terlupe laks...

ko dah cakap tak de menyebabkan kemarahan... ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

ni ape yang die melalut lak ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baiklah, memandangkan ada orang yang kata aku sebagai kroni C-fu maka aku perlu perjelaskan kenapa aku menyokong tindakkan C-fu tu. Untuk pengetahuan korang (terutamanya Imam dan Anarchy serta Snowolf) aku tak sokong C-fu, tapi aku sokong statment C-fu yang mana aku lihat dari perspektif lain ianya penuh dengan nasihat dan ilmu yang korang boleh ambil daripadanya.

Masalahnya, korang ini prank. Korang tak reti membaca dengan nada yang tenang disebabkan syak wasangka korang tinggi melangit sehingga mata terpejam untuk membaca apa maksud asal yang ingin disampaikan oleh C-fu. Memang aku akui C-fu nih memang lantang sungguh kalau nak “bancuh†orang, BTW dari perspektif lain bukannya “bancuh†menjadi idelogi tetapi apa yang ingin disampaikan cuma nasihat dan tunjuk ajar. Cuma masej tu tak sampai apabila korang membaca posting C-fu dalam keadaan syak wasangka (dan korang pulak panas tak tentu hala sebab baca part-part panas).

Kat sini, aku akan describe posting C-fu dan untuk memberitahu korang yang aku sokong adalah IDEALOGI C-fu., bukannya C-fu.

Posting Pertama C-fu

Perenggan Pertama :

1 : ako takkan nak di-affiliate-kan dengan memane kelab mengarut yang masih nak budak kecik pegang jawatan penting. cam snowolf. melayu mudah lupe.

2 : korang ni masih bebal ke hape? main cadang calon, WALAUPON takde sekor pon calon atau bakal calon kat sini ade nak bentang ape yang diorang nak buat kalo dilantik.

3 : amende ni? kalo nak pilih ketua pengawas sekolah rendah pon paling kurang kene perkenalkan diri kepada sume orang yang nak undi. ke korang yang tak penah sekolah?

4 : kalo korang betul2 berniat nak mulakan balik kelab bangang ni, maka BUBARLA DULU kelab lama! suruh/paksa la mamat kelab merapu turun/letak jawatan. snowolf n the gang yang tak buat keje.

THEN, baru start baru.

Part pertama, itu ayat skematon C-fu. Seperti biasa user cam korang yang berdarah pendek ini cepat terasa. Kenapa korang terasa? Jangan la baca part tu, itu hanya provokasi terhadap korang jer. Just ignore it and it will be fine.

Part kedua dan ketiga, walaupun dalam part nih ada sedikit provokasi tapi abaikan sahaja. Apa yang patut korang lihat adalah tugas sebagai seorang bakal calon.

Yes, sebagai bakal calon seharusnya dia perlu memperkenalkan dirinya dan juga membentangkan apa yang dia akan buat / perancangan dia terhadap masa depan sesuatu organisasi. Standard organisasi setiap bakal calon perlu ada draf pertama apa yang mereka bakal buat, bagaimana mereka nak mencorakkan organisasi apabila mereka terpilih untuk mempengerusikan PGC nih. Bukan main bedal pilih pastu jadilah PGC macam sekarang nih, tak hidup sebab ketua pun cam hempeh.

Part keempat, dah PGC nih memang dah tak hidup. Bayangkan dah setahun lebih dah tak hidup sampai takder langsung aktiviti yang boleh dibuat dalam PGC (aku ingat lagi time aku jadi beta tester dalam hamachi dengan athlonium, hempeh jerr... padahal aku ngan athlonium bersungguh-sungguhnya nak jayakan benda tu siap pegi cari patch, build custom range IP dan memacam. Ko tau tak athlonium tu sapa Imam?) Sampai support pun hampir TIADA. Sapa tak marah?

Well, pada pendapat aku dan ultimazaze serta batista sendiri patutnya kelab nih dibubarkan kemudian dipilih balik. Sebab ketua dah tak jalan so AJK camner? Itulah isu yang dibangkitkan. Kena paham tu. Tapi korang baca posting C-fu dengan nada MARAH so korang yang tak nampak apa yang actually, yang ingin disampaikan sebenarnya.

Perenggan Kedua :-

1 : and ako seriously tak paham. kenape dulu bile snowolf n the gang tak buat keje, korang dok diam. bile ako sound, baru terhegeh2 nak sokong.

ni korang pegi soh diorang muke yang same jugak pimpin korang.

2 : paham tak? korang ni macam pakcik2 yang dok komplen2 pasal badawi, pastu bile time pilihanraya, vote die balik. baik takyah bising!

Part pertama, YA betul tu. Aku sendiri sound snowolf dalam bahasa perancis. Kalau ko nak baca keseluruhan kenapa Snowolf boleh kena sound then kenalah baca bagi habis thread nih. Tak perlulah aku nak panjangkan cerita. Dan satu lagi aku takleh accept orang yang sat-sat wujud dalam PGC nih membimbing PGC untuk mencapai matlamat, sebab itu perubahan radikal perlu dibuat supaya PGC ini tak dikenali sebagai kelab SPAM semata-mata.

Part kedua, contoh bila orang komplen kenapa harga tol naik 30 sen, tapi still menyokong orang yang bertanggungjawab menaikkannya.

Perenggan Ketiga :-

1 : i mean come on la beb! definisi, skop kerja ajk tu pon takde sesape kat sini bak pgc lepas maupon pgc sekarang tak define lagi, ni dah bejuta jenis ajk tetibe timbul. dahtu camner main pilih ketua2 pgc? ngan bilangan pos kat dalam gamers club/ gamers nye forum? nonsense. ape, banyak gile ke keje ketua ajk konsol sampai nak kene pecahkan kepada bejuta anak ajk? patutnye buat satu dua position dulu, pastu bile dah start bz baru pecahkan kepada PENOLONG ajk, pastu pecah2kan kepada ajk2 kecik.

2 : and tak rase pelik ke. bile ako bising2, pastu mamat ni dah nak start buat "PGC BARU" (kononnye) baru minah snowolf ni tetibe idup balik kat sini.

Part pertama, BETUL! Aku sendiri pertikaikan. Kenapa ada AJK tapi TAKDER SKOP KERJA bagi AJK berkenaan? Dan satu lagi kenapa teruk sangat struktur pengorganisasian sehinggakan mewujudkan banyak AJK yang “mati�

Dalam part ini, ini adalah satu ilmu yang korang dapat iaitu cara-cara pengorganisasian dan pembahagian kerja. Kalau dah tubuhkan Kelab habis tu kenapa main tubuh-tubuh jer AJK tanpa mengetahui fungsi-fungsi dan kerja AJK berkenaan. Inilah gaya pengorganisasian yang baik dengan mewujudkan skop kerja dalam kefungsian AJK. Bukannya main tubuh dan lantik pastu taktau nak buat kerja apa sampai kelab pun terbengkalai camtu jer. Come on dude ini bukannya kelab syok sendiri.

Part kedua, bila orang dah start komplen pasal PGC dah “nazak†barulah muncul muka-muka “pemimpin†PGC. Kalau Snowolf aku boleh accept pasal dia amik SPM tapi mana dia Anarchy? Takkan semua tugas ko letak atas kepala Snowolf sampai orang tak tau yang ko adalah pengerusi kelab ini sebenarnya? Adakah ko turut SPM sama? (tapi gaya ko reply macam ko nih PMR jer).

Perenggan Keempat :-

1 : ako gerenti kelab ni akan mati mase memule start dulu, and kalo camni care korang nak buat, ako gerenti kelab ni akan mati gak sekarang. walau camner pon minah snowolf tu melalak untuk KONFEMKAN yang hujung tahun ni ade gath. walaupon takde sesape leh gerenti yang hujung tahun ni die (atau sesiapa!) akan masih idup. walaupon takde sesape leh konfemkan yang hujung tahun ni kita takde kiamat.

2 : tukar name je la. Putera Children Gamers' Club la.

Part pertama, memang betul pun C-fu kata. Kelab nih akan mati dan akan mati kalau takder orang yang betul-betul berkelayakan untuk menguruskan kelab ini. Ingat ini kelab syok sendiri ke hapa? En Shanai bila dia memberi lesen untuk mewujudkan sesuatu kelab, kemungkinan pendapat beliau yang kukuh adalah biarlah ahli dalam putera nih dapat belajar gaya pengurusan dan juga, dapat mengharumkan nama putera melalui kelab nih.

Satu lagi mengenai posting nih adalah satu lagi ilmu yang korang dapat iaitu kekangan dalam perlaksanaan acara. Apa yang dimaksudkan oleh aku ialah tidak akan menjadi sesuatu benda kalau perancangan tak dibuat secara teliti. Ini memudahnya kata KOMFEM JADI. Adakah korang terpikir yang setiap benda yang akan dilakukan mempunyai 3 kekangan utama iaitu :-

  1. Kekangan Masa
  2. Kekangan Kos
  3. Kekangan Skop

Masa, kalau korang tahu masa merupakan benda yang teramat penting. Berapa ramai diantara kita nih pandai dalam pengurusan masa? Korang boleh tahu ke apa yang bakal terjadi pada masa hadapan? Kalau tak tahu kena mudahnya kata KOMFEM?

Kos, semua jenis kos yang melibatkan wang, tempat, kenderaan blablabla. Kenapa kalau kompom jadi then buat kat mana? Main kompom jadi sampai tak tau nak buat kat mana nih apa kes.

Skop, kalau nak buat event mesti ada skop. Dengan adanya skop baru boleh buat event sampingan. Bukannya main jumpa pastu hanya ucapkan HAIIII... apa kes? Nak buat gath ka, apa ka mesti ada skop.

Ini tidak, tak define apa-apa. Dah la tak bagi apa-apa maklumat lengkap pastu terus kata KOMFEM. Apa tak bentang, timeline tak define. Boleh KOMFEM ke benda yang nak buat tu? Aku nak anjurkan LanParty yang kecil-kecilan kat rumah orang pun amik masa serta buat perancangan dan pelan tambahan sebab takut oarng takleh mai la.. orang ada masalah laa dan sebagainya nih main cakap je KOMFEM.

Part Dua, itu hanya provokasi walaupun hakikatnya memang betullah camtu sebenarnya gambaran untuk kelab nih.

Perenggan Kelima :-

ni plan ako.

ako vote diri ako sebagai Chairman kelab ni, yang report direct kepada Shanai. ako seorang yang jadi moderator di sini. moderator jr. hanyalah kepada president yang report kepada ako, dan maybe senior vice president, aka naib pengerusi.

since ako sebagai chairman, tugas ako hanya akan oversee development kelab ni. ako nak tendang sesape yang tak buat keje, sukatik ako.

bila kelab ni dah ade orang best2, ako naikkan mereka kepada board position. diorang maybe leh start jadi VP dulu. bukan ajk merapu cam ajk 2d, 3d. cam ade beze jek SKOP KERJA DIORANG. mereka akan tolong kembangkan kelab ni dengan contacts diorang, dengan skill2 yang diorang ade. position ni sesuai untuk ahli2 putera lain, diluar gamers club, tapi dalam forum putera lain - seperti mamat pandai buat video editing (so leh capture online match), mamat buat game (so die akan carik game2 member putera buat, so boleh soh ahli PGC buat beta testing, etc), dll.

bawah SVP, akan ade beberapa VP.

VP events

VP online events

VP putera games development

VP members (takde name best, keje cam HR la, kumpulkan member2 PGC, etc)

semua VP akan ditolong oleh ajk2 lain. mule2 ajk akan ade rotating jobs, so mungkin memule ajk X tolong buat events, pastu ajk X tolong tulis posting ke, dll. kalo bagus, bagi extra title cam ajk online games. then baru naik jadi VP in training, pastu jadi la VP. kalo dah start bz, tapi bagus, naikkan kat dalam board.

ni la salah satu daripada jenis organisasi yang korang patut cuba wujudkan! bukan organisasi mengarut cam ajk 2d, ajk 3d tu!

Yang nih, yang keseluruhan posting nih aku taak describe. Baca apa yang aku boldkan. Anarchy view posting nih sebagai C-fu yang teringin nak pengang jawatan pengerusi PGC. Aku view posting nih memberitahu bahawasanya inilah contoh organisasi yang patutnya diwujudkan dalam PGC! Bukannya AJK yang syok sendiri. Nak buat kelab, biar satu Internet tahu apa yang kita buat. Nak main game? Biar sampai World Game Tourament. Nak camtu punya pengurusan, bukannya macam sekarang nih.

Sesuai dengan apa yang diperkatakan, dia sendiri bagi pelan apa yang dia bakal buat sekiranya terpilih. Walaupun dia tak terpilih korang yang terpilih dan ketua sedia ada boleh pakai pelan ini. Ini tidak korang masih dengan kepercayaan bawah tempurung korang dengan menbidas tanpa berfikir sejenak apa yang korang bidas tu sama ada kena dengan facts atau tidak.

Dan aku percaya, C-fu takder masanya nak jadi pengerusi dalam kelab nih dan kalau jadi pun aku nak tengok jugak C-fu nih bebetulkah macam apa ang dia posting atau gebang jer lebih dia nih, kalau dia gebang aku akan paku dia pulak.

Perenggan Keenam :-

1 : ingat, semua kelab yang bagus bermula daripada organisasi kelab itu sendiri. kalo ketua pon cam badak air, tido je keje, then ape gune? takat nak syok snirik buat kelab maya yang takde sesape kisah? ni idea ako tentang organisasi yang efisyen, takde banyak level so birokrasi menjadi minimum, takde banyak posisi so interaksi menjadi efisyen.

2 : pilih orang ngan otak. bukan ngan posting. bukan pasal care die posting tu nampak die peramah.

3 : or bukan pasal die minah.

Part pertama, kalau C-fu nak menjatuhkan orang takkannya dia nak bagi nasihat, guide dan cara camner sesuatu kelab tu boleh mencapai objektif. Betullah, ketua pun badak air kalau tak kenapa Ultimazeze bersungguh-sungguhnya nak buat pemilihan nak menggantikan ketua sedia ada?

Satu lagi, kelab nih memang banyak AJK merapu. Tak hairanlah kenapa kelab nih “nazak†sebab takder event yang boleh dirancangkan oleh AJK berkenaan. Kalau takat event maya takyah cakap lahh.. yang dimaksudkan adalah event luar nih.

Part kedua, BETUL. Pilihlah ketua dengan otak, dengan kredibiliti yang dia ada yang sesuai apa yang DIA BAKAL BUAT. Bukan main pilih jer sebab dia famous atau whatever reasons that not meet any spesifications.

Part tiga, ko pun C-fu agak-agaklah....

Kita nih berforum, aku sedia maklum dengan C-fu nih. Walau bagaimana pun korang sepatutnya membaca apa yang ingin disampaikan bukannya menampakkan amarah korang dan kebodohan korang depan orang lain. Kalau En Shanai baca thread nih aku yakin dia mesti sokong idea C-fu nyerr. Nak organisasi kelab biarlah sampai ke puncak kejayaan kelab nih. Bukanya tubuhkan kelab maya nih atas dasar syok sendiri sebab dah PM En Shanai or whatever..

Dan aku tak berniat nak kutuk sapa-sapa, BTW korang mempunyai fikiran dan boleh mempertimbangkan apa yang ingin aku sampaikan dalam posting aku nih. Kalau nak kata aku nak cari pasal, maknanya memang betullah korang kiddies sebab masih tak reti beza mana satu dikatakan BERFORUM dan mana satu yang dikatakan MENCARI PASAL.

Aku kasihankan kelab nih, sebab aku tamau usaha orang yang PM En Shanai macam sia-sia sebab kelab nih dah "nazak" menghampiri "mati". Tak malu ka kat Admin, tubuhkan kelab yang mana organisasi cam bebudak dengan ajk ntah apa-apa? Dah la tu tak hidup pulak kelab nih dengan aktiviti yang sepatutnya? Pastu boleh pulak defend cakap orang nak jatuhkan kelab la, gila kuasa la dan sebagainya.

Sekian dari aku, BTW aku sokong idea C-fu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

And I love you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Dan aku percaya, C-fu takder masanya nak jadi pengerusi dalam kelab nih dan kalau jadi pun aku nak tengok jugak C-fu nih bebetulkah macam apa ang dia posting atau gebang jer lebih dia nih, kalau dia gebang aku akan paku dia pulak"

apekah maksud ayat itu wahai cik ahmades. pakcik tak mboh la komen2 agi2. "kalau die gebang aku akan paku dia balik". kurang jelas la pulak.

"Dan aku tak berniat nak kutuk sapa-sapa". die bercanggah ngan ayat ni le...

"maknanya memang betullah korang kiddies sebab masih tak reti beza mana satu dikatakan BERFORUM dan mana satu yang dikatakan MENCARI PASAL". bile la agaknye brader shanai nak tgh thread ni. nak gak tgk ape respon die.

eheh...ade lagi bapok ni upenye. tak sangke u. auwwww.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katakanlah dia terpilih jadi ketua dalam PGC, then dia buat kerja tak sebijik macam apa yang dia komplen kat sini. Maka secara otomatik kita reramai akan komplen kat dia, paku dia, kutuk dia or whatever.

Memang aku tak berniat nak kutuk, kalau kutuk dia bunyik camni "Bodo la ko <masukkan nama>, dah la bodo pekat dan buta plak". Itu baru kutuk kaww punya. Yang dinamakan teguran tersebut kita komplen mengenai tatacara dalam pengurusan dalam PGC, bezanya teguran dalam bentuk lembut atau kasar jer. C-fu dia punya type kasar, semua orang lama dalam forum nih tau. Itulah teguran membina.

Skang mari kita tanya En Shanai kenapa agaknya dia benarkan Ultimazeze buat undian baru untuk position dalam pengerusi PGC :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

kan ke senang kalo wujudnye org cam ahmades ni je. takde nak sakit2 ati.

senang nak paham. senang nak trime. bagi aku la.

tapi kutukan ko tak kaww lagi ahmades. ehehehe kalo aku lembut sikit. tapi mendalam. paham2 je la. wakekekeke

p/s: nak tegur2 tu, beradap sikit. kot ye pun nak membina, jangan sampai membinasakan diri sendiri. kerana mulut badan binasa. everyone knows that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FUYO! Pengiblis orang teringin mengajar kita erti BERFORUM.

pasni mari kite dengar anak ketam mengajar bapak die berjalan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak lantik org pun kemain panjang topik ni......sumernya tak jadi.huhuh

lantik jelah terus...klau tak jalan seperti diharapkan buang jelah budak tu lantik budak lain dan begitulah seterusnya. daripada dibiar sebegini....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoh, mati balik pulak kelab nih. Nasib baik aku sokong C-fu heheheh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mane ade mati la!!!!!!!!

tok imam tengah sembahyang hajat tu mintak panjangkan umo kelab ni. pastu diorang gi tido.

hahahhaa really bangang. mulut2 paling bising pertahankan bende yang tak dapat nak ditahan. ako pon taktau amende yang die dapat melainkan entertainment kat sini.

Edited by C-Fu

Share this post


Link to post
Share on other sites

ish ish ish...busuknye la hati dan mulut manusia2 yg terase bace ape yg aku tulis ni <--- ish ish ish....

khinzir pun lari bile bau bau2an cam ni.. ish ish ish... kalo tak sedar2 gak, 101% muke tembok... ish ish ish.....

alamak...tlupe lak ttg muke tembok... adeh... ish ish ish.... patut le tak sedor2 diri lagi... ish ish ish.....

Edited by imam

Share this post


Link to post
Share on other sites

heheheh yes imam. go on, ketuk gong ko tu kuat2 hopefully mamat2 "kelab" ni boleh dengar :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hok aloh wei! Xde calon lagi? Aku setuju kalau korang lantik C-Fu aje jadi pengerusi... of coz c-fu pun setuju ngan persetujuan aku nih! xyah la korg nak pening2 kepala lagi sampai 6 page pulak lepas nih... pelan semua dia dah ada... so, buat apa nak bertekak lagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...