Jump to content
Sign in to follow this  
ajimi

Setiap Kali Klik Page Kena Log In

Recommended Posts

assalamualaikum,

dah banayak ari saya dok log in banyak kali untuk lihat pages baru...

leh tolong settle kan ?

;)

sabar ar sket ek..

IPB baru nih ader bug sket...

nanti da ok mesti ko lagi suke..

putera.com lagi cun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

assalamualaikum,

dah banayak ari saya dok log in banyak kali untuk lihat pages baru...

leh tolong settle kan ?

sama kes dgn aku niihh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

huhuh...bug ..selagi tak dibuang selagi tu la jadik camni...sabar-sabar..

ni admin kita dah tahu ke belom ni??

sape boleh tolong report ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalo saya, buat masa ni saya switch ke original skin. Problem appears to be solved lah.

Lama lg ke diaorg nak fix bende nih? Jangan lame sangat dah lerr.-thehehehe :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalo saya, buat masa ni saya switch ke original skin. Problem appears to be solved lah.

Lama lg ke diaorg nak fix bende nih? Jangan lame sangat dah lerr.-thehehehe :P

aku dari dulu pakai original skin.. tp still ade masalah log in nie.. pagi ni je dah 4 kali aku login. masa bile aku log out ? padahal tinggal kejap je dah kene login balik...

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku gune skin 3.0 ni ok je.tak ade masalah log out tu.mungkin sebab aku pakai mozila firefox kot.korang trylah kot2 berkesan nanti kan.budokskimamb6.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku gune skin 3.0 ni ok je.tak ade masalah log out tu.mungkin sebab aku pakai mozila firefox kot.korang trylah kot2 berkesan nanti kan.budokskimamb6.gif

aku pun pakai mozilla.. huhu.. kene cari penyelesaian lain nie.. sape2 tau tak ? aku dah penat gak nie.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Original Skin + Mozilla Firefox == Masih lagi ok. Tidak menghadapi sebarang masalah.

aku dah buat cam tu...

sama gak..

takde beza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

masalah ini mungkin sebab dari skin yg tak fully compatible.

sekali-sekala, ia terjadi juga kepada saya yg guna ie7.

saya akan cuba tengok2kan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Admin,

Paling ketara sekali ialah bila tukar public ip, cuba korang restart modem & get different ip, aku test kat sini guna pelbagai line, guna pc aku ni, aku cucuk network kabel ke line ip lain, kemudian aku save login, pastu aku tukar pergi line satu lagi (public ip lain) guna pc yg sama, click mana2 je link kat putera, terus keluar.. aku save login, tukar lagi line lain, click mana2 link kat putera, keluar lagi... aku guna IE 7

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

admin... please.. dah tak tahan nak key in username password.. harini saje dah lebih 10 kali key in.. seblum ni tak pernah nak logout pun..

penat a camnie..

ade cadangan penyelesaian tak ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adakah masalah masih berlaku setelah saya update skin & language?

IPB baru ni ada satu security features yg meng-logout user dari session sekiranya dia buka session di browser lain atau PC lain.

Dia juga akan meng-validate session berdasarkan IP.

setakat ni saya set yes untuk IP, dan no untuk browser.

so, setiap kali buka page, session validation akan berlaku dan IP address akan disemak, jika bertukar, maka tak sah, jadi kena login semula. IPB rekomen yes, kecuali dalam environment intranet di mana ramai user share same IP.

apa environment saudara-saudara sekalian? adakah IP selalu bertukar2, adakah IP di kongsi oleh tersangat ramai orang?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adakah masalah masih berlaku setelah saya update skin & language?

IPB baru ni ada satu security features yg meng-logout user dari session sekiranya dia buka session di browser lain atau PC lain.

Dia juga akan meng-validate session berdasarkan IP.

setakat ni saya set yes untuk IP, dan no untuk browser.

so, setiap kali buka page, session validation akan berlaku dan IP address akan disemak, jika bertukar, maka tak sah, jadi kena login semula. IPB rekomen yes, kecuali dalam environment intranet di mana ramai user share same IP.

apa environment saudara-saudara sekalian? adakah IP selalu bertukar2, adakah IP di kongsi oleh tersangat ramai orang?

Oooo, patutla aku selalu terlogout sendiri, masalah kat sini 2 line redundant, kekadang pegi ip tu kekadang ip ni pulak... tapi... untuk security, takpelah, teruskan jerr... hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...