Jump to content
izwan

Photography

Recommended Posts

salam.

 

momen kapal terbang lalu tu memang cun. saya budak baru belajar. cuma detail setting kamera untuk 'sesekali mendongaklah ke langit tu sama dengan 'darul quran ' ke?

Salam'alaik :)
Maaf lama tak menjenguk sini rupanya... sedar tak sedar setahun lebih dah rupanya senyap di sini...

Berikut setting utk foto Mendongak ke Langit tu, berbeza dgn setting DQ tu huhu...

Camera Nikon D300S Exposure 1/2500 sec Aperture f/9.0 Focal Length 32 mm ISO Speed 320

bukan dah de details ke dalam post gambar tuh.. pelik... fenomena bulan besar dari biasa baru2 nih ada sesapa snap picture tak..??

makasih sis jawabkan :)
Saya x berkesempatan nak amik fenomena bulan perigee tu baru2 ni...
 

Camane buleh taknampak ni...
Kongsi skit tips2 ambil gambar pakai camera digital standard macam cybershot.

Uhuu... kalau ada mode M (manual), cubalah guna mode tu, tapi tu mmg fully manual kena setting, aperture dia, ISO dia, shutter speed dia. Try n error dulu huhu... kalau rasa nak layan macro, ada mode icon bunga kat setting dia, boleh guna mode tu utk amik gambar subjek macro mcm kumbang n bunga, try la, mesti seronok nanti ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alang2 mengepos, berikut foto terbaru di photostream ambe:

 

[url=https://www.flickr.com/photos/annamir/15552350838/]15552350838_397d1e4daa_c.jpg[/url]
[url=https://www.flickr.com/photos/annamir/15552350838/]Cerita Saat Itu | B&W Seascape[/url] by [url=https://www.flickr.com/people/annamir/]AnNamir™ c[_][/url]

Camera Nikon D300S, Exposure 30 seconds, Aperture f/11.0, Focal Length 20 mm, ISO Speed 100.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bump! :153:

Wow!!!! Abang lejen masuk kasi bump ajeh T_T

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bump setelah 5 tahun berlalu :155:

BTW, boleh jenjalan kat tpt saya upload foto2 baru kt sini:
AnNamir ᴹᵘᵏᵗᵃˢʸᵃᶠ | GuruShots 

*sementara masih aktif kt GS ni. Akan datang 10 tahun belum tentu kita ada, dan belum tentu GS tu pun survive hehe... (kot2 la terbaca 10 tahun akan datang, aameen) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...