Jump to content
Sign in to follow this  
MenCaRi

Hidden Recycle Bin

Recommended Posts

1) Go to START and select Run

2) Type GPEDIT.MSC

3) Navagate to User Configuration | Administrative Templates | Click on Desktop

4) On the right hand search " Remove Recycle Bin icon on the desktop " and double left click on it to ENABLE it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bagus hilangkan recycle bin kt desktop... so messy.. ahhaa.. aku suka desktop kosong je.... ada wallpaper... icon semua buang...

susa gk klu xde recycle bin...pkai dock or avadesk! cun!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

care yg lg mudah:

1.right click kat desktop

2. pegi 'arrange icon by'

3. untick 'show desktop icon'

apsal aku punya arrange icon by tu takda menu macam ko cerita tu?

IPB Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aik, apsal tiga2 skali option ko tu hilang mr-azuan?

Betul ke ko pakai account administrator?

Ade orang main ngan ko punye Registry tu,

Dia enable ko punye NoActiveDesktopChanges atau NoActiveDesktop,-hikhikhik :P

Try wat camni,

Ko masuk registry windows ko tu pastu browse ni:

-HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer

-Cari NoActiveDesktopChanges dengan NoActiveDesktop(kadang2 xde),

-Pastikan dua2 tu nilai dia set kpd 0.

-Restart komp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

takda apa dalam registry tu.

ke yang ni korang cerita untuk windows xp je? windows server 2003 tak ada kot? :D lagipun win2k3 mana ada theme. memang classic theme je

Share this post


Link to post
Share on other sites

takda apa dalam registry tu.

ke yang ni korang cerita untuk windows xp je? windows server 2003 tak ada kot? :D lagipun win2k3 mana ada theme. memang classic theme je

aiseh..ko silap la zuan..windows 2k3 ada la theme..cuma dia disable benda tu by default sbb tak mau benda theme tu jejaskan prestasi os tu..lagipun os tu kan org pakai biasanya untuk server..semua benda2 yg tak berapa releven ngan server dia disable secara default belaka..cam theme, hardware acceleration, sound etc. Kalau ko nak dapat balik theme, ko kena set balik servis "Themes" ke auto (kena start sekali)..Pastu nnti dalam display properties ko, keluar la visual style Luna ynag kaler biru, hijau, silver dlm drop down list tu...aku guna windows 2003 ni kejap je dlm sebulan dua..aku tukar os tu jadi workstation..semua benda2 pasal server aku disable belaka..mmg smooth la..lancar..lebih responsive dari xp..tu yg aku suka pasal server 2k3 tapi sebab kaspersky aku biasa guna atas xp tak leh pasang, aku terpaksa tukar balik ke xp..kalau tak, mesti sampai skrg aku guna server 2k3 tu... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

takda apa dalam registry tu.

ke yang ni korang cerita untuk windows xp je? windows server 2003 tak ada kot? :D lagipun win2k3 mana ada theme. memang classic theme je

adeh encik azuan.

aku tgk icon tu mcm icon xp la pulak. :lol:

ingat kan xp tadi :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...