Jump to content
ding

Masaalah Kazaalite...

Recommended Posts

Ako ada install KAzaalite...apasal takleh connect...

Maksud ako..takleh nak Search.......

Atau ako kena install Kazaa Media Dekstop dulu...

Sapa2 bole tolong...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ini mungkin disebabkan firewall cuba disablekan firewall dulu. Seperkara lagi saya nak pesan pada kekawan kalau boleh cari alternatif lain selain dari Kazaa terutama kazaalite sebab program ini terlalu banyak "mengundang" adware, spyware, virus (trojan dan lain-lain). Sebabnya kita direct connect dengan pc user yang lain. Masa kita download kemungkinan kita juga mendownload benda-benda ni. Ini pengalaman saya sendiri (pening kepala dibuatnya.) Terutama kalau kita disable firewall maka begitu mudah benda-benda ni masuk. Kalau boleh update antivirus. install antispyware/adware Sekadar peringatan sajer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

bagi aku, spyware/adware nie selalunya kita dapat dr website. dan selalunya website yg x senonoh mata memandang ( rank nomo 1)... banyak jugak datangnya dari website [email protected] kekadang ada jugak website yg biasa mendatangkan spyware kat pc kita. tapi, sebenarnya benda ni boleh dielakan. bila ada dialog box appear dalam website, jangan la sewenang wenangnya klik 'yes'. tentang kazaa plak, selalunya worm/trojan yg kita dapat dr user p2p lain... tapi benda nie selalunya dapat dikesan oleh AV

Share this post


Link to post
Share on other sites

huhu.. aku kesah sume sume tu, tapi ble ke bagitau camne nak configure port forwadding modem tu supaye aku ble gunakan P2P ni. aku tengah tertekan ni. aku nak donlod lagu greenwheel - breathing ngan lagu forty foot echo - brand new day. sakit gile ati nih..

Share this post


Link to post
Share on other sites

camane aku nak tau aku punye modem kat kolej ni brand ape? kat portforward tu, belambak gile jenis modem. aku dah try yang prolink tak jadik. ble tolong aja camne nak configure sebijik sebijik? isk.. aku memang betol tak reti nih. ni aku punye first shot!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ler.... port forwarding tu berguna kalo kat pakai router kat rumah jer.. kalo dah kat kampus tu... aku sure sangat la diorang pakai firewall. ada sebab kampus ko block port untuk p2p. ko fikir la.. kalo dia bukak port tu, student lak gila nak download memacam.. kalo just mp3 macam ko tu ok la jugak... nanti ada yg sibuk nak download movie la... software yg besar gedabak la.. kan lembab jadinya connection tenet kat kampus ko tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau kat skolah,pejabat tu susah la pakai kazaa sbb mmg takleh launch..

sorry la aku melencung skit..selain kazaa software ape lagi yg bagus pasal share files ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau guna tcp atau http tunnel ker leh lepas ker?

tp nanti admin carik, susah lak ko nanti.

hohoho.. camne plak diorang nak carik aku? kan berlambak lambak yang pakai komputer kat sane. memang kompom aa diorang tak leh nak carik aku. lagipun, aku nak try pon dari laptop aku. aku tak pakai public komputer. hehe.. anyway, memang takde care la ni nak enable port forwadding kat tempat aku nih? huhu.. memang sedey tol aku. baru ingat nak donlod whole 3 seasons sex and the city ngan naruto. Sasuke-kun dah jadik jahat nih... camne nih? isk.. ade care lain ke? kalo ble la kan aku buat menatang tu, memang sedap la aku nak donlod movie. lagi satu aku nak tanye, bukan ke port forwadding hanye ble jadik untuk satu pc je pade satu satu mase? kalo tak salah la.. maksodnye kat sini, kalo aku dah forwardkan port tu, satu U ni dah ble pakai P2P? huish.. hebat gile zaman skang ni. Ni lagi satu, camne software cam throttle ble lajukan speed untuk kite donlod? cite sket!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ler... kalo kita ingat kita bijak... ada lagi yg lebih bijak... ko connect pakai LAN kat kampus tu... pihak admin mesti dah prepare punya... kan setiap pc ada ip.. dari ip tu la dia boleh carik ko.. lebih2 lagi kalo nak masuk LAN kat kampus tu ko kena log on pakai username + password student.. lagi senang dia nak trace... apa kata ko mintak la member ko yg ada streamyx tu... download utk ko... then potong kasi 10MB setiap bahagian... hantar pakai email. kasn yahoo ada 100MB, Gmail plak 1GB. pakai plak format divx, kan kecik je saiz dia

Share this post


Link to post
Share on other sites

ler... kalo kita ingat kita bijak... ada lagi yg lebih bijak... ko connect pakai LAN kat kampus tu... pihak admin mesti dah prepare punya... kan setiap pc ada ip.. dari ip tu la dia boleh carik ko.. lebih2 lagi kalo nak masuk LAN kat kampus tu ko kena log on pakai username + password student.. lagi senang dia nak trace... apa kata ko mintak la member ko yg ada streamyx tu... download utk ko... then potong kasi 10MB setiap bahagian... hantar pakai email. kasn yahoo ada 100MB, Gmail plak 1GB. pakai plak format divx, kan kecik je saiz dia

erm.. kene log in pakai student punye account ke? aku rase mane ade. cucuk teros kat cable lan tu, teros jalan. mane ade kene log in dulu. anyway, aku try la carik rumah sewe sem lagi satu kalo kalo merit aku tak cukup. pastu aku apply la streamyx. hohohooh.. tadik aku donlod http tunnel, tapi tak tau camne nak gune seh. takde pon installer. yang ade cume fail *.zip je. pastu unzip kluar fail pelik pelik. isk.. tak reti aku nak pakai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalo x payah login, ip kan tetap ada.. kat server akan simpan segala data yg pc/laptop ko buat dalam LAN tu. pakai http tunnel, kalo unregister user kalo x silap limit 10 minit jer... then akan putus balik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...