Jump to content
Mido Ban

Warhammer 40k Dark Crusade

Recommended Posts

game strategi baru Warhammer 40k Dark Crusade memang best

ia merupakan stand alone expansion di mana anda tak perlu game Warhammer 40k Dawn Of War dengan Winter Assault untuk mainkannya tapi jika nak guna race-race lain kenalah install

review Gamespot bagi 8.8

apa yang baru?

1. 2 race baru Tau dan Necrons

2. permainan campaign macam campaign conquer the world Rise of Nations

3. banyak askar baru

Screenshotnya

931664_20061010_screen010.jpg

Necron

931664_20061010_screen013.jpg

Tau Empire

931664_20061010_screen014.jpg

931664_20061010_screen002.jpg

931664_20061010_screen003.jpg

Tapi tak tau la dah sampai Malaysia ke tak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game ni mmg gempak, sehabis2nya.. aku paling minat Tau Empire, sbb dier punya robot gempak tapi kelemahannya takde turret... susah nak defense skit.

Tapi kalo main LAN mmg best abis, lawan gan hard-mode AI dah pening kepala, muntah2, stress.. lagi2 kalo ramai amik Tau Empire.. abis jadi mcm star war dah :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game ni mmg gempak, sehabis2nya.. aku paling minat Tau Empire, sbb dier punya robot gempak tapi kelemahannya takde turret... susah nak defense skit.

Tapi kalo main LAN mmg best abis, lawan gan hard-mode AI dah pening kepala, muntah2, stress.. lagi2 kalo ramai amik Tau Empire.. abis jadi mcm star war dah :lol:

Tau bukan sahaja tak dak turret malah lemah dalam close combat. Dalam close combat dia guna Kroot untuk close combat. Tau punya tree bahagi pada dua, kepada Tau atau pun Kroot

Tips menggunakan Tau: Guna Kroot untuk close combat, maka bagi Kroot kat barisan hadapan dan Tau punya askar kat belakang. Tau kuat gila dalam ranged combat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeaps, mmg aku pakai formasi ni kalo nak gi perang cuma aku tak tahan tgk Tau vs Tau... lagi2 time tembak menembak.. mcm Star Wars abis.

Cuma aku plg menyampah nak lawan Necrons.. kalo komander die mati kat base aku.. kena letak tentera kat situ sbb silap haribulan dia idup blk trus bantai bangunan2 aku.

Bagi aku, ni antara game strategy yg susah, slalu main mode easy aje, kalo standard kenala ubah speed game ke standard gak, kalo tak 5 minit aje tentera2 musuh dah sampai kat base aku.. (AI)

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pakai imperial guard sebab

1. askar boleh buat ramai2 tapi tak seramai orks

2. boleh pakai byk leader di mana leader tue membuatkan askar jadi kuat

3. hero dia gempak

4. titan dia pun gempak

5. askarnya murah saja

kelemahan

1. askar kalau tak dak leader lemah

2. close combat tak berapa kuat, tapi tak selemah Tau

3. pilihan askar sikit sgt ada 4 saja jenis askar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tau Empire lebih kurang macam ORc punyer, raksasa besar bole bawa tentera2 skali. Ultimate paling best bagi aku,

Chaos : Bloodthister

Eldar : Avatar

Imperial Guard : BaneBlade

Necron : GOD (aku luper name dier)

game nis mmg best, member aku siap promote kat sini berhampiran dan tak lama akan ada, bertambahla budak2 yang main D.O.W ni nanti.

main LAN kekadang terlupa masa, tgk2 dah 4,5jam kat CC, abis duit aku Haahahaha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dak eh, game expansion, stand alone expansion, kalau tak dak dawn of war ngan winter assault pun takpa boleh main tapi boleh main Tau ngan Necron ja. Kalau ada dawn of war ngan winter assault bole main semua races

Races2 yg ada dalam Warhammer 40k

1. Space Marine (tak penah main, tapi rasanya jenis standard macam USA dalam C&C:Generals)

2. Eldar (kaum "elf dalam warhammer, jenis speed and stealth)

3. Orks (standard orc la, boleh buat ramai askar pakai Waaghhh, lebih ramai dari kaum lain)

4. Chaos (berlawanan dgn Space Marine, pakai Demon dan apa kebenda yang evil. Kaum yg evil gila)

5. Imperial Guard (aku dok pakai yg nie, tank dia kuat, askar kuat, mcm angkatan tentera darat malaysia)

6. Necron (macam Undead dalam Warcraft, takyah pakai resquetion resoucre, pakai power ja, resquestion tu untuk mencepatkan proses bina askar, boleh hidup balik kalau dah mati pakai special tertentu)

7. Tau Empire (ranged attack kuat gila babas tapi lemah dalam close combat, tak dak turret, jenis alien yg advance dari segi teknologi mcm yuririka_rikku kata mcm Star Wars)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yahaa~ DOW adala 1st strategy game yg paling best berbanding dgn yg lain2 penah aku main. Game ni tak payah nak susah2 cari resources utk pembinaan, tawan dan bina building spt "Listening Post" dah memadai dan dier hanya perlukan 2 benda aje utk building/s and armies.

So kita tak payahla nak penat2 memikir mcm game2 yg lain dulu, mana nak cari meat, mana nak cari gold dan macam2 lagi. Yang ni hang perlukan PEPERANGAN!! YEAHH WAR WAR TILL END OF TIME.. erkk sorry terover plak.

Satu lagi keunikkan game ni ialah waktu "Construction Building and Armies or Vehicles esspecially Ultimate Character". Dia akan tunjuk satu demi satu cara depa antar supply, cover kawasan pembinaan dengan cara tersendiri dan bagi aku cara pembinaan plg best ialah kaum Imperial Guard. Nak tahu, tgkla sendiri camne (:

Chaos adalah kaum paling aku suka pakai sbb senang, depa stabil dari segi range dan melee, merupakan kaum yang kuat, lebih kuat dari Space Marine tapi itu bergantung pada cara pemain tersebut.

Nasihat aku kalo main game ni, 1st cepat2 tawan source point yg berhampiran dan bina [email protected] sekutu dgnya utk kluarkan tentera pastu trus pie ke kwsn relic point kalo ada. Jgn lupa kawasan critical point penting gak utk source bonus. Yang selebihnya terokailah sendiri.

Game nie mmg best, pada pandangan aku game ni layak dapat 10/10. Yosha~

p/s: panggil aku yuri aje :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

WagHHHHHHH

For The Emperor!!!!

game nie best aku dok main mmg best

aku dok pakai Imperial Guard tapi la nie dok cuba pakai Tau

fuhh hebat gila tau nie rasa syok pulak pakai, terutama pakai yg macam heavy gunner imperial guard tue (apa namanya aku dah lupa) boleh tembak jauh gila babas macam heavy gunner

sayang tank dia ada yg satu tue ja kroot apakebenda tah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Owh robot yang bole deploy laser pastu charge warna biru2 tukan.. mmg kuat gile cuma kalo melee armies yg serang beramai2 payah skit, seelok-eloknya sertakan melee tentera cam Kroot light type tu utk cover heavy gunner ko ni.

Kelemahnya dier guna army population bukannya vehicle, tu sakit bila nak buat robot heavy gunner ni. Yang tank tu pon aku tak ingat sgt, tapi Tau tak pyh pakai Tank, trus aje beli battleship pegi wat star wars.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salam...

aku kalau main DOW ni senang guna space marine jer sebab aku rasa senjata SM paling versatile, pastu dgn dreadnought utk close combat. satu lagi senang masa nak upgrade sbb clear tak pening2 kepala. ini cuma pendapat aku jer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salam...

aku kalau main DOW ni senang guna space marine jer sebab aku rasa senjata SM paling versatile, pastu dgn dreadnought utk close combat. satu lagi senang masa nak upgrade sbb clear tak pening2 kepala. ini cuma pendapat aku jer.

rasa2 space marine lawan imperial guard sapa menang ha???

Share this post


Link to post
Share on other sites

korang yg main Dark Crusade ni ada problem apa² tak? aku ada masalah skit. Aku tak nampak text (tulisan) kat Main Menu. Text dia macam putus². Nanti aku upload screenshot kasi tgk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

korang yg main Dark Crusade ni ada problem apa² tak? aku ada masalah skit. Aku tak nampak text (tulisan) kat Main Menu. Text dia macam putus². Nanti aku upload screenshot kasi tgk.

tak dak pun

Share this post


Link to post
Share on other sites

IPB Image

Mcm mana ha nak buat tu? aku tukar different resolution pun still mcm tu gak.

Edited by Eyan

Share this post


Link to post
Share on other sites

heh aku tak tau nak tolong camana lagi, mungkin hang silap install ataupun dawn of war hang tak kena dengan dark crusade tue. tapi dalam menu lain ok tak

aku boleh menolong hang dgn menempel gambaq ini

MukaDepan.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

heh aku tak tau nak tolong camana lagi, mungkin hang silap install ataupun dawn of war hang tak kena dengan dark crusade tue. tapi dalam menu lain ok tak

aku boleh menolong hang dgn menempel gambaq ini

IPB Image

Apa maksud kau dgn "silap install ataupun dawn of war hang tak kena dengan dark crusade tue"? Setahu aku Dark Crusade ni standalone expansion pack. Tak perlu Dawn of War yg lama utk main Dark Crusade.

Rasanya ni ke:

Anti-Aliasing (AA) causing blurred text on ATI® cards

It has been noted that on some ATI® Radeon cards, in-game text may appear blurry when Anti-Aliasing is set to the 'High Quality' or 'Optimal Quality' presets. To remedy this, simply change your Anti-Aliasing setting from 'High Quality' or 'Optimal Quality' to 'Application Preference'. To do this, go to the Control Panel, click the 'Display' icon, then click the 'Settings' button. Click 'Advanced', and then the '3D' tab. Select 'Custom Settings', and then select 'Application Preference' under 'Anti-Aliasing'. Click 'Apply' to accept the changes, and restart your computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...