Jump to content
abixpert

Rumah Nur Hikmah Perlukan Peralatan Komputer

Recommended Posts

Kot-kot PUTERA dapat bagi bantuan kat Nurhikmah, selain beri bantuan, boleh gak menaikkan nama PUTERA.COM

Asalamualaikum wbt

Yayasan Nurhikmah dengan kerjasama Sahabat Interaktif Malaysia (SIM) sedang dalam proses mengujudkan sistem network serta akses internet kepada Rumah Anak-Anak Yatim Nur Hikmah, Kajang. Ianya bertujuan memberi pendedahan ICT kepada anak-anak yatim disana. Latihan serta tunjuk ajar akan diuruskan oleh para sukarelawan dari SIM.

Jika anda ingin menyumbangkan sebarang peralatan komputer yang berkaitan, samada baru atau terpakai sila hubungi Sdra Rohaizal di 012-395 3903.

Keperihatinan dan keikhlasan anda sangat-sangat kami hargai.

Terima kasih

LAMAN WEB : www.nurhikmah. org.my

Yahoo Group : http://groups. yahoo.com/ group/nurhikmah/

JADUAL PROGRAM : http://mal.calendar s.net/nurhikmah

ALBUM FOTO : http://www.nurhikma h.org.my/ cpg149/

EMAIL : [email protected] org.my

URUSETIA : Ahmad Fadzil (012-2968649)

PETA LOKASI : http://www.nurhikma h.org.my/ petalokasi. html

Selain dari sumbangan diatas, kami juga menjemput anda untuk menghulurkan apa saja bentuk sumbangan, samada dalam bentuk wang ringgit, material atau tenaga sukarelawan. Sila berhubung terus ke email [email protected] org.my untuk tujuan tersebut.

Terima Kasih

Edited by abixpert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kot-kot PUTERA dapat bagi bantuan kat Nurhikmah, selain beri bantuan, boleh gak menaikkan nama PUTERA.COM

betul gak tu.. boleh naikkan nama putera.com.. tapi aku tak mampu nak tolong aa.. huhu.. aku suka aktiviti2 camnie.. ermm.. kalo ade sape2 nak sumbang.. kita lekatkan stiker Putera.com pada monitor and casing die.. eheh.. tulis sumbangan ikhlas dari PUTERA.. huhuh..

p/s: aku tau ramai ahli putera.com nie baik hati.. aku sanggup buat PM free of charge.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ermm.. kalo ade sape2 nak sumbang.. kita lekatkan stiker Putera.com pada monitor and casing die.. eheh.. tulis sumbangan ikhlas dari PUTERA.. huhuh..

p/s: aku tau ramai ahli putera.com nie baik hati.. aku sanggup buat PM free of charge.. :lol:

perlu ke sticker 2? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

perlu ke sticker 2? :)

alah.. letak aa stiker.. kecik pun jadik aa.. ehehe.. kalo besar2. nanti sia2 je kene siat.. :lol:

adenye stiker.. nanti diorang pun berminat nak masuk forum nie.. then.. diorang bleh jadi pandai IT gak.. :lol: ok ape ?

p/s: arfaie nak providekan stiker aa tu.. aku tau..

Share this post


Link to post
Share on other sites

apa kata kita provide free maintainance kat diorang? tenaga pengajar dah ada..so kita bagi service utk pastikan PC berada dlm keadaan paling optimum utk diorang..

mana2 forumer yang ada kedai/business komp blh provide alatganti pada harga yang lebih rendah..diskaun ke

Share this post


Link to post
Share on other sites

apa kata kita provide free maintainance kat diorang? tenaga pengajar dah ada..so kita bagi service utk pastikan PC berada dlm keadaan paling optimum utk diorang..

mana2 forumer yang ada kedai/business komp blh provide alatganti pada harga yang lebih rendah..diskaun ke

ok gak tu.. tapi... abixpert... broken link aa.. aku tak dapat nak nengok tempat tu kat mane.. huhu.. kalo dekat boleh aku gi ushar2 jap.. bincang2 ape2 yang patut.. kalo jauh.. arfaie akan pegi.. :lol:

kalo sape2 ahli putera.com yang dok dekat dengan tempat tu.. boleh create team maintenance.. datang skali dalam stahun buat PM.. ok ape ? arfaie akan pantau dari jauh...

ok.. dah dapat link die.. Yayasan Nur Hikmah

Diorang siap kasik maklumat lengkap camner nak datang tempat diorang huhuhu...

Peta Lokasi dan Panduan

Rumah Anak-Anak Yatim Nurhikmah terletak di Rumah Anak-Anak Yatim Nurhikmah, Lot 11552, Jalan 18, Taman Mesra, 43000, Kajang, Selangor Darul Ehsan.

Jika anda datang dari Kuala Lumpur, sila ikut jalan Cheras-Kajang seterusnya ke Lebuhraya Grand Saga. Selepas membayar dua tol (tol 70 sen kemudiannya tol 60) , teruskan sehingga anda bertemu simpang ke Kajang. Belok kiri semasa bertemu lampu isyarat yang pertama. Lebih kurang 2 km dari simpang tersebut, sila belok ke kanan (sebelum stesen minyak Shell). Lebih kurang 100 meter dari simpang tersebut, disebelah kanan anda ialah Rumah Anak-Anak Yatim Nur Hikmah.

Jika anda datang dari arah Seremban atau Putrajaya , sila ikut lebuhraya SILK, keluar di exit Kajang. Lebih kurang 2 km dari situ anda bertemu simpang ke Kajang. Lebih kurang 2 km dari simpang tersebut, sila belok ke kanan (sebelum stesen minyak Shell). Lebih kurang 100 meter dari simpang tersebut, disebelah kanan anda ialah Rumah Anak-Anak Yatim Nur Hikmah.

Jika anda masih tidak dapat bertemu dengan tempat yang dicari, boleh hubungi Sdra Norisham, nombor telefon 019-2725000

Edited by slaughters

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok gak tu.. tapi... abixpert... broken link aa.. aku tak dapat nak nengok tempat tu kat mane.. huhu.. kalo dekat boleh aku gi ushar2 jap.. bincang2 ape2 yang patut.. kalo jauh.. arfaie akan pegi.. :lol:

kalo sape2 ahli putera.com yang dok dekat dengan tempat tu.. boleh create team maintenance.. datang skali dalam stahun buat PM.. ok ape ? arfaie akan pantau dari jauh...

ko tolak kat aku lak...hmm jauh maa,aku nyer tol dari ipoh dah RM26.50 dah dekat sama banyak kos petrol aku..

tapi kalau ada team,nak jugak aku jenguk

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko tolak kat aku lak...hmm jauh maa,aku nyer tol dari ipoh dah RM26.50 dah dekat sama banyak kos petrol aku..

tapi kalau ada team,nak jugak aku jenguk

:ph34r: arfaie.. ape kata ko bukak thread untuk bentuk team maintenance under PUTERA.com untuk badan2 kebajikan and badan2 yang bukan berasaskan keuntungan.. ok ape ? ni kira aktiviti putera.com aa.. ko jadik leader aa.. takkan nak harapkan shanai je.. jenuh aa die.. ok ape ? aku jadi ahli pertama ngko.. ok bos ! ape projek ? :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
kalau utk skop dlm negeri2 utara boleh laa..satu malaysia? OUT aku...mana mampu

Share this post


Link to post
Share on other sites

kita boleh buat free servicing....

yang free servicing nie, tak pakai duit, cuma kena guna duit minyak ngn tol.

kita deal dengan nurhikmah tu, setiap 3 bulan, kita g service semua pc yang ada kat sana.

kot2 ada yang nak supply internet ke... atau kot2 satelite broadband boleh diprovide secara percuma untuk kegunaan anak2 yatim kat sana,alrite jugak tu. tapi meleleh la air liur kita, tak dapat merasa camna bes tahap gaban satelite broadband. :D

kalau barang pc plak, sapa2 tau kalau ada kompani atau jabatan kerajaan yang nak lupus barang pc tu, boleh la kita amik, kendian kita repair, sedekahkan kat nurhikmah.

cadangan aku yang nun jauh di perlis. tapi kalau buat yang free service tu, aku akan g sana jugak kalau tadak aral melintang. besar pahla berbakti kat orang susah ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maaflah aku tak dapat turut serta sama dalam program nih sebab agak jauh dengan tempat aku :( Aku duk kedah / penang skang nih memang jauh lerr...

Tapi kalau senang, tengok lah camner mungkin aku akan turut serta dalam PM untuk sistem networking. Apahel pon aku msj abg sham balik untuk nih. Tapi tak janji ler..

Share this post


Link to post
Share on other sites

kita boleh buat free servicing....

yang free servicing nie, tak pakai duit, cuma kena guna duit minyak ngn tol.

kita deal dengan nurhikmah tu, setiap 3 bulan, kita g service semua pc yang ada kat sana.

sekali2 blh laa join :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

nurhikmah ni bukan yang kaye gile tu ke sampai berduyun2 orang derma beras la tu la ni la sampai berkulat tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nurhikmah ni bukan yang kaye gile tu ke sampai berduyun2 orang derma beras la tu la ni la sampai berkulat tu?

Mana ko dapat info nih? Aku tak tahu pon. Betul ka c-fu atau sekadar lawak jenaka ko jerk?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nurhikmah ni bukan yang kaye gile tu ke sampai berduyun2 orang derma beras la tu la ni la sampai berkulat tu?

Tu tandanya kerajaan kita main peranan dan masih ramai lagi rakyat kita yg prihatin dan murah hati terhadap nasib anak-anak yatim ni. Banyak mana pun bantuan diorang dapat - diorang tetap anak yatim, tak untung macam ko dapat klik hijackthis tiap2 hari dan takyah fikir makan/minum/education di masa depan.

Aku takde hardware yang boleh diberi (scrap ada la, takkan nak bagi scrap plak :P) tapi kalau diorang perlukan technical support/training....aku boleh cuba luangkan masa jenguk sekali sekala. Dekat je UPM dengan kajang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nurhikmah ni bukan yang kaye gile tu ke sampai berduyun2 orang derma beras la tu la ni la sampai berkulat tu?

Memang diorang kaya dari segi makan/minum tapi diorang miskin dari kasih dan sayang. They deserve it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Memang diorang kaya dari segi makan/minum tapi diorang miskin dari kasih dan sayang. They deserve it.

beras kalo sampai boleh berkulat.. :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

tapi diorang miskin dari kasih dan sayang. They deserve it.

yup...kita sebagai institusi masyarakat dah cukup prihatin dengan kebajikan diorang..tapi dari segi silaturrahim? xder laa sgt kut.i2 yang xcukup lagik

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku tak percaya diorang ni miskin dari segi kasih sayang,makan minum,...kalo duit tu aku percaya la,..yang pasti cara bantuan paling mudah adalah sumbangan berkumpulan..kita buat donation sorang seikhlas hati pastu hasilnya selepuk kita bagi terus...

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku tak percaya diorang ni miskin dari segi kasih sayang,makan minum,...kalo duit tu aku percaya la,..yang pasti cara bantuan paling mudah adalah sumbangan berkumpulan..kita buat donation sorang seikhlas hati pastu hasilnya selepuk kita bagi terus...

owh.. ok gak tu idea ngko tu.. buat kutipan untuk salurkan sumbangan untuk aktiviti Putera.com..

then amik gambar. letak kat dalam nie.. huhu ok ape ? ok ultimatezezs-SE

ngko kutipkan duit.. aku boleh sumbang.. takdak hal.. bulan2 pose nie.. moh aa ramai2 kita berebut2 untuk beramal.. ehehhe..

p/s: Sape tak bayar zakat fitrah lagi ? jangan tunggu saat2 akhir..

Share this post


Link to post
Share on other sites

mungkin pihak admin ataupun para2 mod, boleh pegi bukak satu akaun atas nama putera.com, pastu saper2 yg nak menderma dr segi kewangan, boleh masukkan dalam tu, tp kena org yg amanah ler..

Share this post


Link to post
Share on other sites

insyaAllah tahun baru abang sham akan fikirkan...mungkin kalau ada rezeki abang sham nak derma 2-3 pc...lepas tu kita cari software education...sebulan sekali kita turun buat kelas....

abang sham rasa....sapa yang nak derma tu....kita kutip sikit2...bila cukup, kita beli pc..kita dermakan atas nama putera.com....setakat bagi cash...abang sham rasa diorang dah ada sponsor...

kita panggil sekali tv3...insyaAllah naikkan nama putera.com....

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...