Jump to content
Sign in to follow this  
luriahk

Company Of Heroes

Recommended Posts

peh cptnye kau Game nie, aku 2 mission je Satu Hari baru leh complete..

msti kau main non-stop...and main Easy mode nie... :huh:

main sehari 6-7 jam non-stop mane x nye..mata pun dah smkin rabun..1st aku men easy..klo dah boring aku main blk tukar normal..pas hbs aku main blk hard..hardcore sungguh..tp game nih mmg besto..x boring2 aku..ble nak kuar expansion pack..

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku nak review game nih..utk newbie sila baca dgn teliti...

CoH adalah permainan pc berasaskan perang dunia ke-2..Mengisahkan skuad tentera able company yg mendarat di pantai normandy kat jeman berdekatan ngan sempadan perancis. permainan kempem perseorangan mengandungi 15 misi yang panjang dan mengasyikan. di antara jenis-jenis misi ialah melindungi pangkalan, menawan bandar, menyelamatkan tawanan, menyelamatkan rakan yang terperangkap. misi seperti mengalahkan tapak pelancaran v2 dan menawan hill 192 adalah berdasarkan senario sebenar semasa perang dunia ke-2. Setiap misi mengandungi sub-misi atau optional misi. klo lengkap dapat pingat la.. Lepas tuh ada cutscene yang amat menarik.

in fact, the cutscenes are just one element of just how impressive Company of Heroes' graphics are. In general terms, of course, they look amazing. Soldier animations as they run, duck and dive on the battlefield are fluid, and a real physics engine creates some amazing scenes as bodies are thrown through the air by artillery fire. Everything on the battlefield is also destroyable and is animated in extraordinary detail. Buildings realistically crumble in pieces and get holes blown in them as they're hit by shells. Telephone wires snap and spark as they're cut. Fire teams that garrison a house actually take up positions within the building and brace their weapons on windowsills to cover the street. Destroyable maps also enhance the gameplay by finally removing the dreaded "puzzle map" once and for all. (All this technical wizardry comes at a price, though. The game requires a pretty robust system, and even the beefy rig I played on had some slowdown during some of the cutscenes and when there were a lot of explosions onscreen at once.

Secara amnye. Pembagunan permainan ini dipengaruhi oleh cerita-cerita perang seperti saving private ryan. Dalam skirmish pula, pemain boleh memilih dua bangsa iaitu allied atau axis/nazi. kedua-dua bangsa mempunyai keistimewaan berbeza dan ini amat mempengaruhi pemain dalam menentukan strategi dan cara permainan.

Namun begitu terdapat isu dimana pergerakan kereta kebal yang terhenti. jurutera kadang-kadang boleh terperangkap di dalam barb-wire yang dibina olehnya sendiri.

In the end, there isn't one uber-feature that deserves all the credit for making Company of Heroes such an outstanding game. Any element by itself -- the deep strategy, the extraordinary art design, the sound, the unit AI or the multiplayer aspects -- might have made Company of Heroes a decent game. Two or three and you have the makings of a great one. It's only when you get all of these things together wrapped up in a package with amazing flair and polish and a fanatic attention to even the smallest details that you get a truly outstanding title. I wish we had more of them, but until all games are made like Company of Heroes, at least we have this one to show us how it's done.

I give it a 5 out of 5.

Edited by zer0Nehza

Share this post


Link to post
Share on other sites

memag mashuk game ni,aku dah smpi kat mission 11,tapi pc aku tak larat nak load game ni.kadang2 terus jd restart masa main.dah byk kali jd gini.dah tak tahan kena format balik pc aku :lol: .pas tu leh main lar pas format,tapi tak tahan woooo...,asyik kena format jer.Pc aku tak ok kot main game yang power with grafic...supperb la game ni...aku pun bagi 100% puas kalu dapat main habis. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ader yang berminat nak main game ni multiplayer x? leh cuba guna hamachi.. lan over internet.. best woo..main online ngn mber2 tanpa ape2 bayaran.. free... hehehe. asalkan guna streamyx lah.. hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opposing Fronts aku nak beli tapi 2 dvd tu bang. Expansion pun sampai 2 dvd skang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau COH korang main control askar US, dlm COH Opposing Fronts korang control askar British & German plak.. yang menariknya, setiap askar cara kontrol dan cara main langsung tak sama.. so, korang sure takkan bosan..!! ^_^

tak macam main Command & Conquer, pakai ler askar apa pon cara main & kontrol tetap sama.. <_<

COH & COH Opposing Fronts memang game strategy yang paling best aku pernah main seumo hidup aku.. ;)

Edited by frostmourne

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau COH korang main control askar US, dlm COH Opposing Fronts korang control askar British & German plak.. yang menariknya, setiap askar cara kontrol dan cara main langsung tak sama.. so, korang sure takkan bosan..!! ^_^

tak macam main Command & Conquer, pakai ler askar apa pon cara main & kontrol tetap sama.. <_<

COH & COH Opposing Fronts memang game strategy yang paling best aku pernah main seumo hidup aku.. ;)

yeah...absolutely right!!! :lol:

mmg lama dah aku nak main campaign german

sayangnyer area kat market garden jer.. :P

skarang nie semua unit infantry boleh repair...dan enginer pun ada anti tank..unit baru termasuk KING TIGER..wahahahak..

british (hehe..jerman panggil englishmen) ada MCV lar..boleh pindah randah plak..mmg power dari segi arty (pandangan aku) sbb canon & howitzer..merata boleh tembak..

dan yg terbaru skarang ni dah ada leutenant utk support bagi korang punyer unit lagi advance...

best stratergy game of the year..

Share this post


Link to post
Share on other sites

uhh...bosan2 kalau layan game ni memang mashuk siud...

tetap best sejak dulu lagi.

sekali main skrimish mesti nak sambung 2-3 round lagi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku dah lama beli tapi main kejap jer.

Format dia tak bape menarik...kena capture fuel dan ammo...leceh...hehe.

Apapun, nak try main balik...hehe.

Tetiba rasa rajin lak nak main.

'Opposing Front' nak try lepas habis COH.

2 DVD?

Aduyai!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku dah lama beli tapi main kejap jer.

Format dia tak bape menarik...kena capture fuel dan ammo...leceh...hehe.

Apapun, nak try main balik...hehe.

Tetiba rasa rajin lak nak main.

'Opposing Front' nak try lepas habis COH.

2 DVD?

Aduyai!!!

kalau pakai ori dah include dalam update..hehe..pastikan ori baru beli..

game yg habes gempaq....

tp sygnyer komputer ak jd semput sbb main game nie.. tongue.gif

aritu aku cuba install dalam laptop masih cantik(bole la...) grafik walau setting paling low..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku baru start basic training...hehe.

Eh...korang guna Normal atau Expert bila main campaign?

Kalau expert...susah gaban tak?

Ada sesetengah game tu kalau hard/expert...mustahil giler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

adoi game nie nak banding dgn rts lain memang takde tandingan ar...5star aku bagi..huhu

game nie best,cam real jer effect2 dier huhu cuma game nie takde la superweapon pelik2 cam RA2..

Share this post


Link to post
Share on other sites

adoi game nie nak banding dgn rts lain memang takde tandingan ar...5star aku bagi..huhu

game nie best,cam real jer effect2 dier huhu cuma game nie takde la superweapon pelik2 cam RA2..

Dia ikut format Perang Dunia ke 2.

Time tu pun takde superweapon.

Elok gak.

Aku dah lepas dah mission susah gaban kat Carentan tu...time nak defend.

Defend giler2 pun Krauts leh lepas gak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

adoi game nie nak banding dgn rts lain memang takde tandingan ar...5star aku bagi..huhu

game nie best,cam real jer effect2 dier huhu cuma game nie takde la superweapon pelik2 cam RA2..

:) mmg takder superweapon, tapi still ada war-machine yg power cam king tiger..bila mara jer dgn krauts..mmg x berundur dah..hehe

x pun mcm tank churcill avre, sekali bom jer..rabak askar yg dok camping dlm rumah tu..:P

kalau pakai british (pilih kelebihan arty), mmg susah ler korang nak nyorok.

ps: baru aku perasan game ni skali mcm warhammer 40,000 plak...hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game ni ada limit ek bila buat unit.

Kalau main mission..70+ unit jer.

Lambat la nak abis camtu.

Satu mission...berjam2.

Kalau leh buat unit bebanyak...cepat sket habis.

'Crocodile tank' pun best gak...kasi bakar...hehe...

Paling lawak bila vehicle out of control :lol:

Edited by yusri

Share this post


Link to post
Share on other sites

tapi paling best kalau main germany..haha..

awal2 dah boleh hantar sniper.

bila diorang nak mula serang kita dah standby goliath atas jembatan...kakakakaaa.....kabooommmm....

Share this post


Link to post
Share on other sites

tapi paling best kalau main germany..haha..

awal2 dah boleh hantar sniper.

bila diorang nak mula serang kita dah standby goliath atas jembatan...kakakakaaa.....kabooommmm....

'Opposing front' ke?

Banyak tak mission dia?

2 DVD...sure banyak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

game nieh mmg best ku bagi 5/5...mmg best...opposing front pun dh..main mmg best....

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Opposing front' ke?

Banyak tak mission dia?

2 DVD...sure banyak.

bukan,cuma game skrimish je...

original pun sama je atau expansion pun sama je.

kalau dapat hantar sniper awal kira advantage besar pasal dapat down'kan engieneer diorang awal2,biar ekonomi pihak lawan terbantut sikit.

Edited by [email protected] thinkcentre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku main mission.

Selalunya buat tanks banyak2...pastu advance.

Infantry/engineer utk bina kotak 40% lepas capture seksyen tertentu.

'Opposing front' tu kalau nak main kena install CoH dulu ke?

Atau stand alone?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ntah,tapi pada description untuk opposing front dia kata benda alah ni complete reinstallation.pervios version will be removed..

wiki kata:

Company of Heroes: Opposing Fronts (abbr. CoH:OF or simply Opposing Fronts) is the stand alone expansion pack to Company of Heroes

gamespot kata:

We understand that Opposing Fronts isn't an expansion pack, but rather a stand-alone game. Could you tell us why THQ and Relic aren't going the traditional expansion pack route?

kalau aku tak main sangat keta kebal,aku lagi main AT gun.selit kat mana2 ja..haha...duk defend je,tapi sniper senyap2 menyelinap masuk,reveal base dia...dan...howitzer akan jalankan tugas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku main mission.

Selalunya buat tanks banyak2...pastu advance.

Infantry/engineer utk bina kotak 40% lepas capture seksyen tertentu.

'Opposing front' tu kalau nak main kena install CoH dulu ke?

Atau stand alone?

rasanya kalau hdd dah senak, boleh install direct OF jer.

still boleh main dgn jayanya cuma kalau mission lepas2 tu aku x pernah try :)

aku install kerek punyer, mmg masa menu dia mintak cd CoH asal, tekan ok jer dah lepas..kuikui..

biasanya kalau main game stail mcm nih, mmg first2 aku capture point dulu banyak2, 'fortifiedkan' dia pastu ltak AT + bunker utk defend..kena study sketlah geografi map tu..hehe

Edited by Juanâ„¢

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama la...aku pun guna kerek gak :P

Sniper memang bagus gak.

Aku tengah main mission 10.

Hantar sniper leh survey kawasan2.

Cuma slack sikit jer game ni...command points dia tak banyak.

Ada bantuan udara yang tak dapat digunakan.

Sherman calliope memang power.

Kalau bangunan seberang jalan hancur luluh dibuatnya :lol:

M4-Sherman-Calliope.jpg

Edited by yusri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...