Jump to content
C-Fu

Game Ape Yang Korang Dah Buat?

Recommended Posts

wak ka ka... alternator ko dpt detect gak arr.. aku guner software tuk design game nih... anwy, sebeno nyer aku gune tool spt kt bwh..

3D GameStudio ( ori lagi tuh )

Photoshop

Maya

C++ Script Highlighter

wa ka ka.. sori x beritau korang awal2.. but bio pun dah gune tool mcm2 still game masih susah nak buat.. yee x laugh.gif

ye lar takat2 design tuh sesapa pon bleh buat.. kat level nak buboh skrip tuh.. beruban gak pala nak wat...

sesapa yang teringin nak mencube perisian nih bleh lar download trialnyer kat

sini

soft nih memang bagus tuk sesapa yang betul2 berminat tuk mendalami ilmu membuat game nih.. cume leceh skit tang nak explore tuh.. payah nak blajo..

lagik satu soft nih akan memakan baaanyaaaak performance komp anda.. biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oooo... camtu rupanya ...

Aku penah gak dengar 3D GameStudio tu, tapi belum penah cuba lagi...

Aku rasa better aku cuba dulu ... mana tau lebih senang nak pakai ...

anyway, thanks for the useful info ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

performance pun memain peranan jugak tau..

kena belajar buat optimization kalau nak game tu smooth.. pakai je "rendering engine" (tak pasti term ni betul ke tak) yg ada diluar sana..

salah satu yg saya tahu: GLOD http://www.cs.jhu.edu/~graphics/GLOD/ engine utk level of details..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai semua.. dah lama aku tak masuk forum... hai Adiex... wah menarik gak game yang kau buat ek... dapat pahala... huhu ada kompeni buat game ek... bagus bagus....

aku nie bukan background buat game... kerja pun pegang spanar dan kabel... isk isk isk... tapi aku minat game... so dulu aku ada kata aku ada buat game RPG.. (Pendekar) .. so aku ada demo... bende nie bukan untuk business.. hobi jerk... setelah dikecikkan secara maksimum.. game nie cuma 6 mb selepas dikompress... bila aku dah siap upload ke dalam server aku bagi link download kat korang ok... game nie takder aplha blending cam Adiex.. hehe al-maklumla guna Direct Draw.... Tak sempat nak wat game Direct 3D... kabel dan spanar asyik memanggil manggil... hehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites
huh.gif kita yang x tau apa² pun tentang pembangunan game ini merasa amat kagum, mula² confius gak, macam x percaya...tapi bila dah ada screen shoot...padan muka aku...memang anda harus dikagumi dan harus ditabik...tahniah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

huhu mana pi games nye, takkan berhenti setakat ni je, skrg dah tahun 2007.. ada lagi ke games tu ha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fuhh.. lama giler thread nie. Kali terakhir post dibuat oleh Zsuperxtreme pada tahun 2004 (aku pun belum register kat putera nie lagi). Lepas tu tiba2 tanya mana game yang dibuat.... hehehehe. Selepas 3 tahun berikutnya... baru ler muncul kembali.... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku buat game IQ MAZE, permainan uji minda 2D. Kalau nak try korang boleh download kat sini free:

http://mawarsoft.com/Siliconetics/index.ph...e%3EClickAuthor

Screen shoot:

http://mawarsoft.com/Games/IQ%20Maze/Level28Small.jpg

Nampak macam menarik gak nie. Game uji minda ker nie. Takpe, nanti ada masa aku try donload dan main... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...