Jump to content
Sign in to follow this  
mdfaizlee

Bit Comet Lambat !

Recommended Posts

seikum...

saya selalu download...file rate nyer mesti 20-30.....

saya tanya kawan saya dia punyer 50-80

pakej streamyx sama dgn saya...

tau x camner nak baiki...

kawan saya cakap ader cara utkrepair bit comet ni....korang tautak

tlg ajarkan ......

tertekan gila d'load suatu!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

betui ker kawan nko dpt speed tu?kalau camtu,nko bandingkan setting bitcomet ngan kawan nko tu.

...aku fenin gak,baru2 ni aku dpt speed 50+ tapi lepas 10 minit dier drop jadik belas2 jer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

gune BT Engine

spesial utk BitComet

lagi satu,

tgk taim gak ko online internet

ade waktu2 tertentu or gune port same ngan ko, mmg speed cam keldai la....

Share this post


Link to post
Share on other sites

tgk atas seed lah. kalu seed ok tapi lembat gak, ko try nih

preferences > connection > general setting >

global max download rate : 128 (kalu streamyx ko 1.0mbps,kalu 512mbps,ko bahagi 8)

global max upload rate : 48 (kalu streamyx ko 1.0mbps,kalu 512mbps,ko bahagi 8)

listen port : 50000

preferences > advanced > connection

maximum connection per task: 10000

aku try nih,donload aku dapat dalam 90-120, ko trylah tgk camne

Share this post


Link to post
Share on other sites

apa maksud bahagi 8 >>>......letak 8 ka...atau 128 bahagi8

heheh...bahagi 8 tu kalau pakej stimix nko 512 kb maka nko bahagi la gini 512 bahagi 8 dapatla 64 KB/s itu maximum nyer download speed nko leh dapat tapi takbleh laa.biasenyer dpt sekitar 50 KB jer.bile nak letak max speed utk dload dlm BComet tu,kene fikir gak baki speed utk nko surf tenet.spare la dlm 7-8 K.upload camtiu gak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

faxists !!!!!! camner nak buat cam ko

ajarkan....

kembara adakah 128 dibahagi 8 atau speed yg check speedmeter tmnet 2....atau apebende yang hendak dibahagi 8 ...saya nyer pakej 88(1mbps)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok nih ape yg aku buat la..kalo yg lelain tu ade some tweak tu bitcmet nih share lah eh..

1.gi donlod BT engine 4..bleh cari kat phazeddl/katz.ws atau kat torrent site

pastu gi set mcm nih IPB Image

yg disk buffer protec tu nko bleh letak off kalo seeder lebih dari 50..

on kan nih dulu sebelum on bitcomet

2.pastu nko gi patch gune nih..EvID4226Patch.exe carik kat google....ni hanya tuk winxp sp2 shj

sebab gunekan nih winxp sp2 limitkan conection 10 shj..so dgn nih die akan bukak ker 50

yg bawah ni aku dah patch

IPB Image

tuk global up&dn nko ikut setting lex bagi tu..ikut yg setting tuk 1mb..aku gune pakej 512

tang port nko letak biar 50000 keatas..tukar2 selalu jika rase slow balik

aku nyer modem tak bleh buat portfoward :(

Edited by faxists

Share this post


Link to post
Share on other sites

faxists !!!!!! camner nak buat cam ko

ajarkan....

kembara adakah 128 dibahagi 8 atau speed yg check speedmeter tmnet 2....atau apebende yang hendak dibahagi 8 ...saya nyer pakej 88(1mbps)...

nko nyer pakej 1mbps,letak cam lex bagi tu.DLoad 128 KBps upload 48 KBps (ni speed maksima la) ...takpayah bahagi sbb lex dah beri nilai yg dah bahagi 8.(bahagi 8 tu utk dptkan nilai dari kbps ker KBps jer)

Share this post


Link to post
Share on other sites

tq bebyk faxist...tapi kg aku kabel tepon kene curik.... satu kg xder tepon @ line tenet.....

tgk taim gakla.... cam malam2 area pukul 8 tuh, speed 5++kbps jer, walaupon gune teknik faxist tadi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmmm..skrang mondus operasi carik brng terbuang semua cari barang

terpakai plak ek? whahahah..tu la..kampong umah member aku pon kene gak..

dua bulan tak bleh teppon,abis nko OL kat mane nih?

yup!memang tenet dienyer line ade time slow..terutama time maghrib..

tu die suh kite gi semyg tu :D

gune cara tu,bukan lah maknenyer gerenti bleh dpt full speed..

sebab seeders ade yg limitkan dienyer uplod..dan kene jugak tengok jumlah seeder gak...

kalo nak full speed gi join private torrents..haa..kalo tu mesti laju punya..

sebab user dlm tu semue kene jaga ratio memasing dari kene ban kalo tak uplod balik :D

skrang aku gune Āµtorrent plak..so aku tgh tweak2 nih..yg aku tengok die ade option tu bagi laju uplod..sebab aku join private torrent..so uplod aku mesti tinggi :) mane yg pakai client nih cube try tweak nih+patch+bt engine4

tweak Āµtorrent

Edited by faxists

Share this post


Link to post
Share on other sites

tetiba akunyer bitcomet slow ..pastu aku tuka uTorrent dia naik 70kBps

lebey kurang 5 saat je pastu jadik 0.5 kBps....

Share this post


Link to post
Share on other sites

bitcomet aku x perlu tweak ape ape pon..

speed waktu pagi : 100 - 120

tgh ari : 70 - 90

mlm : 10 - 30.

aku rase bende ni ikut waktu gak..

time org ramai online lambat la die.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sapa2 ada registration code untuk bt engine ni, dia x blh run la

BT engine 4.1

Edited by civ3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jangan posting [email protected] / serial / registration code di public. Gunakan PM untuk benda illegal Edited by civ3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku baru nak berkenalan dengan bitcomet nie....sebelum ni duk guna limewire aja....tapi bila citer yang aku nak tak dak kat limewire...aku try guna bitcomet nie....tapi masalah aku ialah aku bleh download dengan kelajuan 4kb/s ....mau kalu kata macam nie.....kalau file saiz 10gb....mau cecah 2 bulan baru habis....jadi nak minta pendapat dari pakar2 bitcomet nie la.........aku menggunakan w2k...sambungan internet plak guna network...tak tau brapa dia punya kelajuan......jadi minta tolong sesangat la sapa sapa bleh ajar aku setting bitcomet nie bagi laju ckit download.

tima kaceh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok nih ape yg aku buat la..kalo yg lelain tu ade some tweak tu bitcmet nih share lah eh..

1.gi donlod BT engine 4..bleh cari kat phazeddl/katz.ws atau kat torrent site

pastu gi set mcm nih btengine4.jpg

yg disk buffer protec tu nko bleh letak off kalo seeder lebih dari 50..

on kan nih dulu sebelum on bitcomet

2.pastu nko gi patch gune nih..EvID4226Patch.exe carik kat google....ni hanya tuk winxp sp2 shj

sebab gunekan nih winxp sp2 limitkan conection 10 shj..so dgn nih die akan bukak ker 50

yg bawah ni aku dah patch

patchsp2.jpg

tuk global up&dn nko ikut setting lex bagi tu..ikut yg setting tuk 1mb..aku gune pakej 512

tang port nko letak biar 50000 keatas..tukar2 selalu jika rase slow balik

aku nyer modem tak bleh buat portfoward :(

klu aku dah lama tukar modem klu takleh nak buat port forward,

bukan utk kegunaan bit torrent jer port forward nii,

port forward ni bagi aku perlu utk buka port yg aku nak guna cam FTP ker,

remote ker games online ker,video conference ker..

modem aper tuu??teruk gak klu takleh nak buat portforward...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...