Jump to content
lanuncyber

Perlu Sangat Ke Ram Yang Tinggi?

Recommended Posts

CPU-z orang guna untuk ... tengok OC jerkkk and sedikit pasai MOBO and RAM .. bleh kata tentang OC la.

kalau nak check detail .. pakai la Everest !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

everest tu software nk check whole thing kat comp ko.. performance.. pastu feature yg ade..mobo..ram..gc..proc yg ko gune. lebey kurang cam sandra gak. check guru3d.com .

everest nie interface yg agak lengkap..nk yg lebey sempoi go for cpu-z

Share this post


Link to post
Share on other sites

cpu-z tak sedetail everest..

everest kasi tahu sumer mende pasal harware ko tuh.. jenis apa.. bile & sape manufacturer.. suhu berapa.. kat mana nak update driver.. berapa % oc.. berapa volt.. dan macam2 lagi ape2 yg berkaitan hardware ko secara detail..

Share this post


Link to post
Share on other sites

everest tu software nk check whole thing kat comp ko.. performance.. pastu feature yg ade..mobo..ram..gc..proc yg ko gune. lebey kurang cam sandra gak. check guru3d.com .

everest nie interface yg agak lengkap..nk yg lebey sempoi go for cpu-z

cpuz hanya tunjuk detail psl proc ngan ram, everest ngan sandra tunjuk details utk satu system..

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pakai sandra jek...

suhu yg sandra tunjuk tu tepat ke aaaa?

lepas kita run sandra utk check sistem boleh dikonsider sebagai suhu idle lagi ke?

sape nak lawan benchmark sandra????

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak tau suhu tepat atau tak, try compare dgn suhu yg ditunjukkan everest.. kalau [email protected] kurang tu kire boleh laa dikatakan tepat..

tapi, biasanya takde yg tepat.. lebih kurang ade laa.. kalau salah btolkan ek.. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pakai sandra jek...

suhu yg sandra tunjuk tu tepat ke aaaa?

lepas kita run sandra utk check sistem boleh dikonsider sebagai suhu idle lagi ke?

sape nak lawan benchmark sandra????

ek..bukan ke suhu idle nie time kite on [email protected] tak wat pape? n bile wt [email protected] gaming etc ..full load kan? betulkan aku..

btw klau benchmark gengstapo dh wat thread tu.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

btulla ko cakap tuh.. kalo ko on comp jerk, and tak load, kire time tuh temperature idle laa tuh.... kalo dah wat keje tu, keje ni, main game, die kasi full load, baru naik sket temp die

Share this post


Link to post
Share on other sites

ek..bukan ke suhu idle nie time kite on [email protected] tak wat pape? n bile wt [email protected] gaming etc ..full load kan? betulkan aku..

btw klau benchmark gengstapo dh wat thread tu.. :)

tak.FULL LOAD maknanya cpu tu 100% digunakan.benda ni buleh cek kat task manager.Biasenya org pakai Prime 95 @ prime2004 utk jadikkan cpu usage jadik 100%.bukak @folding pun ok gak.Jgn tanye prog2 ni nak carik kat mane.Nak cari buleh bukak www.google.com.my

OK..kembali ke topik asal

Share this post


Link to post
Share on other sites

eh, aku rasa kalau ram banyak mana pun, tak guna gak, banyak benda bergantung pada processor..kalau tak caya, pi wat kajian,hahaa,tak pun cari software untuk optimize RAM, selalunya keguaan prosessor lebih tinggi dari ram, kekadang ram banyak free lagi,tapi pc masih lembat cam siput,wakakakaka.

korang kalau tak faham aku tulis nih, maaf ye, aku pun tak tahu nak gitau camna, belasah jer la..hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...