Jump to content

Recommended Posts

hanye nk bertanye x bole ke kalo dtmbh lagi skins putera ni?..

bosanla ngan skin yg lame ni.. walopn ade beberape selection tp lebih kurg same je..

aku pn skang pkai yg klasiknye..nmpk lebih canggih skit berbanding yg lain B)

... hnye sekadar pandangan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

a-ah, kalau ada sesiapa yang rajin dan nak buat skin, dipersilakan.

Buatkanlah agak-agak yang sesuai atau diminati oleh pengguna.

Kemudian submit kepada saya, supaya saya boleh import ke dalam Invision Power Board nih.

kehlvo, kenapa awak suka skin klasik tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kenape saye minat?

- sebab mule2 jumpe putera.com ni kalo x silap time tu pkai skin ni.. tp time tu x reg lagi sbg ahli.. juz bace2 dlm forum..(kira cam kenangan la ni :P)

- sebab ade link utk ke forum lain kt tepi belah kiri tu..

- kalo dok kt umah pkai dial-up, kalo pkai skin klasik tu cepat skit dpt bukak putera.com ni sebab x bnyk banner n avatar pn xde..

p/s : nnt leh la cube2 wat skins utk putera.com ni :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

kenape saye minat?

- sebab mule2 jumpe putera.com ni kalo x silap time tu pkai skin ni.. tp time tu x reg lagi sbg ahli.. juz bace2 dlm forum..(kira cam kenangan la ni :P)

- sebab ade link utk ke forum lain kt tepi belah kiri tu..

- kalo dok kt umah pkai dial-up, kalo pkai skin klasik tu cepat skit dpt bukak putera.com ni sebab x bnyk banner n avatar pn xde..

p/s : nnt leh la cube2 wat skins utk putera.com ni :D

sentimental abg kehvlo ni rupenye... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah! satu lagi.. kalo nak buat skin .. jangan berunsur DARK side la...BlackM ker.. x best arr.. kalo bleh buat bertemakan IT.. dan sewaktu ngan nya..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buat skin sendiri pun cantek juga. Nanti nak try buat satu kemudian nak submit kat En. Shanai. Tapi nak buat skin ni ada special program ka atau nak kena buat coding lain pasal skin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ako pn x bape pasti.. kalo x silap skin ni boleh download je kan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau nak wat ..aku cadangkan wat glossy skin lawo..cam apple.com..tapi tamo laa sama ngan dia nanti org kata tiru lak..wat guna creativity sendirik ...encik ahmades cepat2laa wat skin tu tunggu skin ko ni ..wat gempak skit :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

kalau nak wat ..aku cadangkan wat glossy skin lawo..cam apple.com..tapi tamo laa sama ngan dia nanti org kata tiru lak..wat guna creativity sendirik ...encik ahmades cepat2laa wat skin tu tunggu skin ko ni ..wat gempak skit :D

Camnerr nak buatnyer en. Akublur. Aku pun taktau apa extension bagi skin ni dan nak kena pakai SDK ke untuk skin ni? En. Shanai tolonglah jawab sat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

atau download skin yg dah siap dan edit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

atau download skin yg dah siap dan edit?

Amoboihhh macam perli ja.... pedih tol ayat tuhh...

Share this post


Link to post
Share on other sites

bkn perli kot.. maksud die ade skin yg bole donlod kn.. kendian edit skin tu..letak logo putera.com ke..

tp lagi bes kalo ade yg submit skin sendri :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.invisionskins.com/index.php?p=skins21

kat sini belambak yang free ape

ko banyak orang bawah ape shanai, soh je la sekor tu berenti buat keje mod yang tak buat2 and pegi edit skin yang download tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pandai pulak dia arahkan admin. :o

lu ingat lu sapa ha apek? apa kata kitorang suruh ko berenti pos benda benda BOMBASTIK ala ala merepek™ dalam forum mulai dari sekarang?

apa kata ko mulakan buat skin sendiri dari sekarang lepastu send kat admin? mesti lawa kan kan? jangan buat macam muka badut ko tu dahla.

kalau lawa boleh aku guna untuk replace original skin yang aku tengah guna ni. :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

putera.com ni powered by invasion board. putera.com kenela ikut invasion board punye themes skin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amoboihhh macam perli ja.... pedih tol ayat tuhh...

aiseh, mana perli, jgn terasa plak :lol:

maksud aku mcm kehlvo ckp tue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aiseh, mana perli, jgn terasa plak :lol:

maksud aku mcm kehlvo ckp tue.

Orait. Weh kalau dah donlot theme tu nak edit guna SDK ka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

file tu .xml ke? bole bukak pkai web editor(dreamweaver ke) kot..

Share this post


Link to post
Share on other sites

file tu .xml ke? bole bukak pkai web editor(dreamweaver ke) kot..

Weh format dia .xml. Aku dah donlot untuk tgk dia punya coding. La ni duk buat skin putera. Harap-haraplah best aku punya skin ni hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...