Jump to content
Sign in to follow this  
Navigator®

Tm Net Nak Block P2p, Torrent>

Recommended Posts

aku baru try satu cliet BT nih takde gui..hheheh belom explore lagi..heheh..

name die MLDONKEY

Edited by faxists

Share this post


Link to post
Share on other sites

aiyo sedapnye speed ko azuan .. 200 kBps tuh ...huhuhuhu kan best kalo speed aku camtuh ... :)

@faxist

huhuh sw MLDONKEY tu bebas spyware @ kuman2 bahye ke??

Share this post


Link to post
Share on other sites

hermm herm..

aku pakai µtorrent (mju-torrent atau u-torrent).. full featured and lightweight tak pakai byk resource, 200 kb+ je installer dia, ada [speedguide setting] for best torrent experience.. aku dah tinggalkan bitlord.

pendapat aku, bagi orang2 yang biasa pakai download guna "HTTP" laju gile, tp bila start guna torrent, diaorang komplen slow itu ini tapi tak tau bagaimana torrent itu sebenarnya function.

tiga faktor penting dalam toron (selepas line anda) untuk strimik la:

a. seeder punya quantity

b. upload ratio (sikit anda upload, sikit anda dapat).

c. provider.. bagi tv series: (penah denga VTV, EZTV..) (vtv salunya lewat kuar, tapi laju even seeder sikit)

ontahla.. yang penting downloadku finish.. huhu.

Edited by topeiRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku rasa TMnet dah limit / cap line utk p2p nye connection, $%#%#^&^&*[email protected]#.

Guna streamyx slow gila nak down satu file yg ada beratus seed.

Ni sedutan (satu ketika dulu) kat ofis aku yg guna internet backbone dari singapore.

IPB Image

Para menteri dok huha sana huha sini nak jadi negara maju, tapi semua teknologi baru takmo buat, TM dah kaya raya, duit banyak, tapi takmo buat/guna/pakai teknologi baru yang lain, dok guna juga teknologi adsl ni yg negara lain dah berzaman guna, ok takyah compare singapore aku ade terbaca dalam net (tak ingat dah kat mana, siap graft) menunjukkan thailand punya international internet backbone keluar lagi tinggi dari malaysia.

Negara Maju:- Package internet untuk user kat rumah di jepun, 10Mbps tu package paling kecik, 100Mbps kira normal (pengalaman member rapat aku yang duduk sana 3 tahun), mampu kah malaysia? selagi ada orang-orang besar kepala-batu-tamak-haloba dan para menteri yg tak abis makan rasuah, aku rasa malaysia susah nak maju, mungkin akan jadi "lagu ni" juga tahun 2020 nanti.

Sekadar pendapat orang kerdil/kuli batak/mangsa kezaliman manusia (aku).

Memang aku tak puas hati.... sangat2 tak puas hati.... apsal? (apa lu ceritakah?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

takper....speed download turun takper asalkan rege petrol naik...

...tuu kena fikiaq lagi laa...rege minyak dunia naik lagi...kene pikiaq laa kene naik laih rege minyak kat mesia ni...hahahahah...maju sungguh...

...skang ni,stimix ngan dial up dah tak banyak beza speednyer...pengguna tertipu,ditipu bayar sampai RM77(aku nyer) utk stimix...kononnyer utk speed 60KB +.....puiii...dpt area 10 KB jer...puii

Share this post


Link to post
Share on other sites

peh .... ko nyer office dulu kat mana? ..hmmm kat SG bole lal kot broadband laju pasal kalo xsilap aku penah

baca kat forum mana ntah , yg singapura pkai full fiber :blink: mungkin pasal tula kot laju ...sry ar kalo salah :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

tgk gakla.... xleh salahkan TM 100%....

payohla...

aku bukan nak backing TM, tapi kadar keuntungan yg diorang dpt lom boleh nak naik taraf insfratruktur kat Msia nih....

cth: TM tanggung byk pasal kecurian kabel nih

cth terbaik kat kg aku. satu kampung (200 rumah) xder line tepon skang, lagi nak bagi rebet lagi. aku tgh tensyen x dpt menorent ni.....

TM swasta, remember dat.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ni berita confirm-memandangkan aku ni TMnet SIG Perak punya chairman (kelab TMnet User).

Port P2P memang tidak akan ditutup,.tapi akan di caj secara monthly kepada sesiapa yg nak guna P2, suatu masa nantiP. dan pasal keslowan yg korang alami, adalah kerana, tmnet reducekan skit bandwith P2P ketika peak hour untuk menjadikan ianya fair pada user yg tak p2p.

anyway, apa yg boleh aku cakap sebagai user, Tmnet setakat ni yg terbaik le..sebab aku dan customer aku, bergantung harap kepada port 80 dan port 21,. aku dah try guna nsioncom, tapi lagi hampeh, port2 yg nak bukak semua kena caj,takde free...

cuma kalu guna nasioncomn punya broadband, p2p je yg dia tak blok..maybe korang yg kaki torrent tu, buleh guna nasioncom kot? cian le kat kami yg berniaga dan bekerja yang nak guna full bandwith ni.. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalau dia charge aku akan berpindah ke penang fon hahahahahaa...

Kesian gak kat kami nih yang duk bayar bill bulan-bulan kalau tertunggak dapat amaran dari segala sudut komunikasi cam SMS, eMail dan derong tepon sendiri.. huhuhuhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negara Maju:- Package internet untuk user kat rumah di jepun, 10Mbps tu package paling kecik, 100Mbps kira normal (pengalaman member rapat aku yang duduk sana 3 tahun)

betul rupenye kt jepun pakai tenet kt umah 100Mbps..(memberku pn ade ckp)

p/s- hoodlums ckp die menoren smlm dpt 50k..tataula :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Celaka punya TMNET!!! bagi not P2P diorang punya pasal la!!!

dah la harga minyak naik..... banwidth pun nak gangu jugak ker????

buduh betul... masih kata Tmnet the best ISP??

nie buktinya TMNET adalah "terbaik"!!

http://azureus.aelitis.com/wiki/index.php/Bad_ISPs

http://en.wikipedia.org/wiki/TM_Net

Share this post


Link to post
Share on other sites

korang tak payah gune tmnet

korangh guna yang baru nie plak...

eb net...

aku tak pernah guna...

nampak macam gempak tapi tak pernah ade eklan kat tv...

tapi aku rase kalau guna yang mungkin tak dak masalah sebab nie baru ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Celaka punya TMNET!!! bagi not P2P diorang punya pasal la!!!

dah la harga minyak naik..... banwidth pun nak gangu jugak ker????

buduh betul... masih kata Tmnet the best ISP??

nie buktinya TMNET adalah "terbaik"!!

http://azureus.aelitis.com/wiki/index.php/Bad_ISPs

http://en.wikipedia.org/wiki/TM_Net

huhuhu apa leh buat ...

korang tak payah gune tmnet

korangh guna yang baru nie plak...

eb net...

aku tak pernah guna...

nampak macam gempak tapi tak pernah ade eklan kat tv...

tapi aku rase kalau guna yang mungkin tak dak masalah sebab nie baru ]

yang tu dia nyer coverage x besar la ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

sekang nie.. den dah pakat ngan geng luar negara.... termasuk la genge kaki pecah kom den tubuhkan dulu... nak spam TMNET... biar la.. deete pun... x kisah.. janji den puas!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

sekang nie.. den dah pakat ngan geng luar negara.... termasuk la genge kaki pecah kom den tubuhkan dulu... nak spam TMNET... biar la.. deete pun... x kisah.. janji den puas!!!!!!!

uuiks lan..drastic nya.ala relax lah.ada cara lain lagi. kalau nak norrent tu, cam aku cakap, buleh guna nasioncom, port tu diorang takat ni takkan tutup, dan diorang tak kisah pun nak tutup atau tak,sebab user tak ramai lagi. Nak tunggu user dia ramai ada lah setengah abad lagi rasanya. :lol: .Trylah nasioncom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yer la tuh..... duit lagi... dah la tu.. kedah x der... nie yang malas ngan TmNet nie... dah.. persatuan pecah komputer akan spam TmNet.... siap la korang....

Share this post


Link to post
Share on other sites

cuma senseinya sahaja yang boleh nasihat dia. senseiii! sila ambil tindakan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak perang la plak....huihhh...

camni la....kalau nak kire,aku bengang gak ngan tmnut ni tapi kpd nkorang yg dah tak sabau2 nak bom tmnut tu sabau laa...skang ni utk melegakan hangin nkorang,kalau nak torrent,buat tengah malam skit,speed ok laju gak.kire ok latu zaman darurat ni..hehehh...

Edited by kembara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...