Jump to content
Hitman66

Freeware/shareware List 1.20

Recommended Posts

bglah description dier skali...

baru best...

cthnyer... kegunaan software tue ke...

Share this post


Link to post
Share on other sites

bglah description dier skali...

baru best...

cthnyer... kegunaan software tue ke...

yup..rasa nya kat website dia de bagitau..cuma usaha untuk explore tu kena de..tu je..insyallah usaha tangga kejayaan :)..

Share this post


Link to post
Share on other sites

yup..rasa nya kat website dia de bagitau..cuma usaha untuk explore tu kena de..tu je..insyallah usaha tangga kejayaan :)..

ekh... :blush: ok thanks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

kata camtu pun takboleh jugak,sebab ni freware,bersepah2.so,kalau setakat bagi link dengan nama je orang tak pandang.kenalah bagi sikit description.

contohnya mp3 tropedo tu,kalau tak bagi description orang akan ingat tu sebagai mp3 player,so,orang tak minat.

cuba bagi description macam 'p2p client yang seakan2 limewire'.macam tu dah cukup.jangan nak harap orang usaha je,kita pun kena take part,kalau tak sia2 je la posting tu.

pastu kalau boleh listkan sikit kelebihan2 yang signifikan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kata camtu pun takboleh jugak,sebab ni freware,bersepah2.so,kalau setakat bagi link dengan nama je orang tak pandang.kenalah bagi sikit description.

contohnya mp3 tropedo tu,kalau tak bagi description orang akan ingat tu sebagai mp3 player,so,orang tak minat.

cuba bagi description macam 'p2p client yang seakan2 limewire'.macam tu dah cukup.jangan nak harap orang usaha je,kita pun kena take part,kalau tak sia2 je la posting tu.

pastu kalau boleh listkan sikit kelebihan2 yang signifikan.

oo..ok..tapi tak pe..aku yakin org melayu boleh..sebab aku yakin ngan diorg..leh usaha lebih..jadikan cam org cina..mesti usaha lebih..baru leh berjaya..insyallah..pe pe pun tq sebab comment..tq again :)...

Zortam Mp3 Media Studio 7.65

http://www.zortam.com/index.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

ehehehe.....

bukan masalah rajin atau usaha,anggap la kita ni promoter kat hypermarket.kita tak boleh nak harap kastemer berusaha untuk tengok sendiri produk tu.tapi kita sendiri kene promot,bagi review baru kastemer mula minat.cuba kalau kita tayang je kat dia tapi tak cakap apa.hmm...memang tak pandang.

camtulah konsepnya......

ko pasti ke orang cina usaha lebih... :rolleyes: hehe...agaknya ko pikir menjurus kat situ...cuba belenkan balik,nanti ko perasan yang sebenar.

(kekekeke...aku kata ni betul,sebab aku kerja promoter,nampak dah camana rupa macam2 perangai kastemer. :D )

Edited by [email protected] thinkcentre

Share this post


Link to post
Share on other sites

ehehehe.....

bukan masalah rajin atau usaha,anggap la kita ni promoter kat hypermarket.kita tak boleh nak harap kastemer berusaha untuk tengok sendiri produk tu.tapi kita sendiri kene promot,bagi review baru kastemer mula minat.cuba kalau kita tayang je kat dia tapi tak cakap apa.hmm...memang tak pandang.

camtulah konsepnya......

ko pasti ke orang cina usaha lebih... :rolleyes: hehe...agaknya ko pikir menjurus kat situ...cuba belenkan balik,nanti ko perasan yang sebenar.

(kekekeke...aku kata ni betul,sebab aku kerja promoter,nampak dah camana rupa macam2 perangai kastemer. :D )

hehe..yup tul tu..sebab kat situ hypermarket besar..susah nak tengok produk tu..cuma kalo de flyer tunjuk produk je..ehhe...tapi kalo software just bagi link da leh tengok keseluruhannya..cuma tak penat nak explorer..pastu rasa ingin tahu pastu membuak buak..hehe..

yup..tul tu..sebab tak semo cina rajin tapi majoriti la... :)..ko penah keje promoter??..kat giant ke??..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe..yup tul tu..sebab kat situ hypermarket besar..susah nak tengok produk tu..cuma kalo de flyer tunjuk produk je..ehhe...tapi kalo software just bagi link da leh tengok keseluruhannya..cuma tak penat nak explorer..pastu rasa ingin tahu pastu membuak buak..hehe..

yup..tul tu..sebab tak semo cina rajin tapi majoriti la... :)..ko penah keje promoter??..kat giant ke??..

+====+=offtopic jap ngeheheh..._==-+

kat jusco,dept mana?rahsia.

Edited by [email protected] thinkcentre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well aku dah tambah skit jer software kali nih :)

- Codec section telah dimodified so korang akan download codec yg paling best.tak payah pilih2 lagi

- Adding some software utk download manager,p2p and stuff.

- Kasi link utk list software versi Johnburn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salam..

aku pakai

antivirus NOD32

anti spyware AVG

perlu ke pakai mane2 firewall..

kalau pakai xde masalah ke..

TQ

antivirus NOD32 V3 dah dilengkapi antispyware...

x yah r pkai antispyware yg lain agi... except klau btul2 perlu utk backup or else...

lainlah klau ko pkai NOD32 V2...

klau ko nak pkai firewall... ko leh pkai Eset Smart Security (ESS)...

Ess ni dilengkapi antivirus+antispyware+antispam+personal firewall...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ping plotter

kas untuk gamers nak measure ke lag an nya

http://www.pingplotter.com/downloads/pngplt_std.exe

pplstartly5.png

The screenshot above shows numbered markers, which illustrate the sequence of steps needed to "tell" Pingplotter where to ping. Please follow these steps:

1 Change the setting - Samples to include - to ALL ( by clicking the upper arrow several times ), continue the configuration by executing step 2.

2 This setting depends on your connection type and cpu speed. A setting like 2,5 sec is okay if you have got a cpu from 1000 MHz and higher and a broadband connection with around 512 kbit per second. If your lagging increases by pinging our servers that fast, try 5 sec instead.

3 The option Numbers of times to trace decides how often Pingplotter can ping our server successively. As neither we nor your provider got a so-called ICMP-Limit ( Standard in Europe ), change this setting to unlimited. Pingplotter will continue his work until you stop him.

4 After starting Pingplotter for the first time this list already contains several Target hosts. Given the fact that we just need the host of the Florensia server, please delete all entries in this list. You can do this by clicking on the first entry, pressing the shift key and clicking on the last host. Now you can perform a rightclick on the selected hosts and delete them by clicking delete.

5 Now you are able to enter www.florensia-online.com in the section Address to trace. This is mandatory to get the Florensia host in the list of hosts to watch ( previous step ). If you are up to use your installed Pingplotter for a further time you are able to leave this step out, given the fact that the host www.florensia-online.com is already in the list below.

6 Now start Pingplott by clicking Trace. Congratulations, you have completed the most important and difficult parts of this tutorial by now. Please help us to achieve the best results with your connection log by doubleclicking every entry in the Hop-list ( in the upper right of your Pingplotter - as seen on the image below this table ) so that every number is underlined.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sesaper nak bukak file ms office 2007 .docx, xlsx etc..kat komputer yang pakai office2003/xp/2000....

Bole install FileFormatConverters

By installing the Compatibility Pack in addition to Microsoft Office 2000, Office XP, or Office 2003, you will be able to open, edit, and save files using the file formats new to Word, Excel, and PowerPoint 2007. The Compatibility Pack can also be used in conjunction with the Microsoft Office Word Viewer 2003, Excel Viewer 2003, and PowerPoint Viewer 2003 to view files saved in these new formats. For more information about the Compatibility Pack, see Knowledge Base article 924074.

Note: If you use Microsoft Word 2000 or Microsoft Word 2002 to read or write documents containing complex scripts, please see http://support.microsoft.com/kb/925451 for information to enable Word 2007 documents to be displayed correctly in your version of Word.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sesaper nak bukak file ms office 2007 .docx, xlsx etc..kat komputer yang pakai office2003/xp/2000....

Bole install FileFormatConverters

By installing the Compatibility Pack in addition to Microsoft Office 2000, Office XP, or Office 2003, you will be able to open, edit, and save files using the file formats new to Word, Excel, and PowerPoint 2007. The Compatibility Pack can also be used in conjunction with the Microsoft Office Word Viewer 2003, Excel Viewer 2003, and PowerPoint Viewer 2003 to view files saved in these new formats. For more information about the Compatibility Pack, see Knowledge Base article 924074.

Note: If you use Microsoft Word 2000 or Microsoft Word 2002 to read or write documents containing complex scripts, please see http://support.microsoft.com/kb/925451 for information to enable Word 2007 documents to be displayed correctly in your version of Word.

Wahh!! bagus2..tadi baru jer member aku mengalami masalah ni..Alhamdulillah aku nyer laptop ada office 2007..so, aku terus save as 2003 punyer office..so dah ader software ni mudah sikit la..thanks RavMonDok..

Share this post


Link to post
Share on other sites

telogo.gif

ThreatExpert Submission Applet.

The ThreatExpert Submission Applet is a stand-alone tool that provides you with an quick easy way to submit your samples to ThreatExpert.

submapplet_small.gif

More information & to Download click here.

FREEware.

ThreatExpert Memory Scanner.

ThreatExpert Memory Scanner (TEMS) is a prototype product developed by the ThreatExpert team.

memscanner_small.gif

More information and to Download click here.

FREEware.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...