Jump to content
wadud

Da' Best Anti Virus Software

Recommended Posts

cmne nk ubah setting bg KIS jd ringan ckit?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b] [url="http://forum.kasperskyclub.com/index.php?showtopic=7424"]Guide to Improve Kaspersky 2011 performance[/url][/b]

applicable to 2012 also

Share this post


Link to post
Share on other sites
dari zaman blaja dulu (2006) pakai avast home free edition sampai la skrang.. (memang suka benda free)
time kolej dulu memang laptop selalu kena virus, tapi biasanya avast dapat detect.
skrang laptop guna utk surf internet, download anime. dah lama tak kena virus :D

so stay with avast home free edition

Share this post


Link to post
Share on other sites
AV yang terbaik adalah user tu sendiri..knowledge dan jugak user's habit semasa menggunakan komputer..Seorang pengguna pc yang baik dapat mengenalpasti pishing webpage, suspicious application, fake application, mengambil langkah berjaga-jaga sebelum melancarkan sesuatu program atau memasang perisian [lanun]..dan macam-macam lagi..

Cuma, kita manusia ni kadang-kadang terlepas pandang atau secara tidak sengaja mengaktifkan malware, oleh itu lengkapi pc korang dengan beberapa utility keselamatan dan repair utilities. Tapi jangan terlalu berharap pada utiliti ini semata-mata..just my 2cent..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buat masa ni semenjak menggunakan Windows 8, saya memang tak install apa2 antivirus di pc2 saya, memadai dengan Windows Defender sedia ada dalamnya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

WinDef win8 bocor gak & mudah kena serang kat "libraries"

 

"Melindungi pc anda hari ini seperti anda akan melindungi kehidupan keluarga anda sendiri."

Share this post


Link to post
Share on other sites

WinDef win8 bocor gak & mudah kena serang kat "libraries"

 

"Melindungi pc anda hari ini seperti anda akan melindungi kehidupan keluarga anda sendiri."

virus pe ea dok serang libraries?
nk tau gak

Share this post


Link to post
Share on other sites

anti virus yg org cina selalu pakai.360 anti virus

dulu av ni dlm bahasa cina ja.skrg dah keluar eng ver

tgk kat 360safe.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...