Jump to content
smallville

Kereta Terbang ?

Recommended Posts

macam mane nak buat coner...mesti terbabaskan tengah2 laju pastu corner..tercapak kete tu....masalah grid masalah besar keter terbang kalu yang berasaskan kipas....

saya pikir dia mesti pakai apungan berasaskan kepekatan zarah udara bawah keter...tak pun getaran zarah udara..takpun megan magnet..takpun???

Share this post


Link to post
Share on other sites

You all semua pegi kat google bahagian video dan search flying car, kat sana ada ditunjukkan kereta terbang tu "rasanya model lain plak", tapi ni dalam studio, tak sure la adakah benar, tapi nampak real jugak cara dia terbang tu, lagipun keadaan agak gelap dlm tu. Maybe ni peringkat permulaan kita dapat saksikan teknologi yg bakal mengubah kehidupan warga bandar yang sentiasa berhadapan dgn tarffic jem.

Juga boleh tengok rocket man, seorang lelaki yang pakai macm beg kat belakang boleh terbang dengan pakai alat ni, video ni diambil pada tahun 1969. Diorang dah boleh cipta benda ni lama dah, tapi aku rasa NASA dah buat penyelidikan tentang rocket man dan memang perfect cara landing. Fuh....dayat betul..la

Share this post


Link to post
Share on other sites

You all semua pegi kat google bahagian video dan search flying car, kat sana ada ditunjukkan kereta terbang tu "rasanya model lain plak", tapi ni dalam studio, tak sure la adakah benar, tapi nampak real jugak cara dia terbang tu, lagipun keadaan agak gelap dlm tu. Maybe ni peringkat permulaan kita dapat saksikan teknologi yg bakal mengubah kehidupan warga bandar yang sentiasa berhadapan dgn tarffic jem.

Juga boleh tengok rocket man, seorang lelaki yang pakai macm beg kat belakang boleh terbang dengan pakai alat ni, video ni diambil pada tahun 1969. Diorang dah boleh cipta benda ni lama dah, tapi aku rasa NASA dah buat penyelidikan tentang rocket man dan memang perfect cara landing. Fuh....dayat betul..la

nampaknya UFO tu tipu belaka lor........ laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh. Ho ho... keta terbang.. nampaknya x lama lg Kerajaan akan kendakan Cukai angin atau Ruang udara lak nie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pada pendapat aku, kalau sesuatu perkara atau benda yang mungkin tak masuk akal dicipta atau direka "walaupun konsep" dianggap gila ( itu adalah pendapat individu dan sesetengah pihak). Cuba kita tengok sejarah lampu dicipta, cam mana thomas edison menggunakan masa dan kaji selidik bertahun2 semata2 nak mencipta lampu. Org lain menganggapnya gila. Sehinggalah buktinya kita dapat lihat sekarang.

Wright bersaudara berjaya mencipta dan menerbangkan pesawat yang boleh terbang melangkaui lautan asia pasifik dan mendaratkannya kembali, walaupun tanpa latarbelakang dlm kejuruteraan penerbangan.

Sains adalah begitu banyak untuk diteroka cuma kadangkala hasilnya perlukan banyak pengorbanan dan masa, ianya adalah suatu kerja seni kalau sesiapa dapat mendalami dan memahami. Seni bagaimana menjadikan setiap masalah sebagai suatu penyelesaian.

Ini adalah luahan pendapat aku jer, tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

P/s : Pernah aku terfikir dulu untuk menghasilkan ciptaan, tetapi hanya idea sahaja sehingga beberapa tahun lepas tu, aku dapati ianya baru dicipta "oleh negara luar".

Share this post


Link to post
Share on other sites

P/s : Pernah aku terfikir dulu untuk menghasilkan ciptaan, tetapi hanya idea sahaja sehingga beberapa tahun lepas tu, aku dapati ianya baru dicipta "oleh negara luar".

ko tak bleh diam jer.beritahu kat org yg boleh menjadikan ko punya idea menjadi kenyataan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalo korang sedar idea ni (tak kiralah apa2 idea) datang serentak kat kepala beberapa orang manusia.. Cuma yang membezakan orang tu buat sesuatu atau tidak untuk merealisasikan idea tu.. Jadi kalo dapat ape2 idea bertindaklah cepat..

Share this post


Link to post
Share on other sites

yer ker? den dah lama x ikut program TV tuh...

err.. sapa korang rasa jadi the next Trump apprantice?

Share this post


Link to post
Share on other sites

bole masuk citer pasal The Apprentice lak yek..benda nih mmg perlu masa..tunggu Tuhan turunkan ilham kepada kite...& apa perlu kite buat ialah cuba mencipta benda yg Tuhan dah kasi tuh kat kite.. biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ni maklumat terbaru berkenaan kereta terbang ni, ianya telah dapat dijejak berada di sekitar pantai autralia.

Betulla kenyataan ni :

"Future thought: Charged with creating the Ultimate LA Machine, Mercedes-Benz designed a flying-car concept as its entry in the Los Angeles Auto Show’s Design Los Angeles"

Download google earth untuk tengok lebih jelas kedudukan kereta ni dari pandangan satelit.

Goole earth adalah perisian yang boleh mengenalpasti kedudukan jalan, bandar, dan nama tempat dari pandangan satelit, cuba try memang best software ni percuma jer. Search kat sebelah tepi kiri untuk cari lokasi sesuatu tempat, try taip putrajaya memang nampak kubah masjid kat situ, aku try kampung aku takder lagi dalam senarai.

Tapi keperluan sistem kena tinggi skit check alamat ni Dan boleh download di sini.

Download fail ni :

Hovering Car #1

Hovering car #2

Setelah download google earth dan fail ni "dalam format.kmz", cuba buka dan anda dapat saksikan secara automatik akan jejak kedudukan kereta tu dengan lebih dekat.

Ada forum yang membincangkan hal ni di

Ni plak projek berkaitan [email protected] apa-apa yang terbang

Edited by smallville

Share this post


Link to post
Share on other sites

macam2 teknologi..nih .

yela..memula mmg la..

macam kereta biasa gak.. dulu semua.. agung2 kan nye.

but skarang dah beli.. masalah lalu lintas.. semua nak kurangkan pengunaan pacuan 4 roda nih.

pasal keta fly nih.. mesti.. memberi kesan pada sesuatu , contohnya

pencemaran udara .

just.. opinion

no offense

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak heran dah dengan benda2 terbang nie. Orang zaman dahulu lagi dah ada benda2 terbang nie. Cuba tengok 'Parang Terbang', tak perlu pakai enjin pun. Belum lagi ilmu2 terbang tuh. Silap haribulan, kalah kelajuan Boeng 747..... hehehe. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teknologi yang akan, bakal dan telah dimajukan ini merupakan satu ilham pereka2 diseluruh dunia untuk menjadikannya sebagai suatu realiti.

Kereta ni berasaskan ilham dalam filem "BACK TO THE FUTURE" pd tahun 1985, tapi telah dimodifikasikan supaya bersesuaian dengan keperluan dan pasaran semasa, bentuknya lebih aerodinamik dan futuristik tetapi menariknya MARCEDEZ BENZ telah mereka prototaip untuk kereta ini.............

Fungsi2nya : bakal dinyatakan nanti berserta dgn gambarnya skali. aku terpaksa keluar ni, ada hal skit .....

tunggu..........jgn tak tunggu.

Sebenarnya konsep kereta ini telahpun dibina oleh seorang saintis dari Amerika. Kalau anda nak tengok taip moller international/ moller skycar/ skycar. Saintis ini mendapat ilham mencipta kereta tersebut hasil daripada filem Star Wars.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...